Desavanja u Hrvatskoj
-
Bodkin
#4151 Re: Desavanja u Hrvatskoj
po toj logici je nakon nezavisne drzave HRVATSKE nikad vise ime hrvatska ne bi smjelo da se spominje. obicno se slazem sa tvojim postovima @johhny ali trebao si stati na onome ja ih ne opravdam ali ih razumijem. jer tvojom logikom svako ima pravo da razbija nesto sto ga podsjeca na licnu nepravdu ili zlocin
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#4152 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Slažem se
to je onda anarhija i bezvlašće, a znamo šta znači i čemu vodi kad se pojedincima svašta dozvoljava
- JohnnyS
#4153 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bodkin wrote:po toj logici je nakon nezavisne drzave HRVATSKE nikad vise ime hrvatska ne bi smjelo da se spominje. obicno se slazem sa tvojim postovima @johhny ali trebao si stati na onome ja ih ne opravdam ali ih razumijem. jer tvojom logikom svako ima pravo da razbija nesto sto ga podsjeca na licnu nepravdu ili zlocin
Pa ne kažem da itko ima pravo da lomi. Zakon i red se moraju poštovati, a ako se ne poštuju, država ima organe reda koji trebaju sankcionirati prekršitelje. Ja samo kažem da ne kontam kako se lako na forumu popljuvalo ljude kao da su sam talog društva, a mi svi ovdje moralne vertikale. Čudi me tolika hladnoća i proračunatost među forumašima, ja recimo nisam baš takav, ja sam emotivniji, ja se nekad znam i zaderati u prometu kad mi netko presječe put, možda bih i ja reagirao kao ovi da mi netko ne daj Bože dijete ubije.
- Domaci izdajnik
#4154 Re: Desavanja u Hrvatskoj
http://www.jutarnji.hr/treci-dan-prosvj ... u/1124060/

Koji bolesnici...Možda je za njega završen, ali za nas još nije.
-
Bodkin
#4155 Re: Desavanja u Hrvatskoj
pjuje se jer su "tudji" ili se podrzava jer imaju zajednickog neprijatelja. rijetko gdje ces naci empatiju prema nekome drugom. ja isto razumijem zasto NEKI to rade ( ima ih dosta koje hdz huska) ali ne opravdavam ali i sarajevo je proslo kroz pakao pa gledaj danas kakvo jeJohnnyS wrote:Bodkin wrote:po toj logici je nakon nezavisne drzave HRVATSKE nikad vise ime hrvatska ne bi smjelo da se spominje. obicno se slazem sa tvojim postovima @johhny ali trebao si stati na onome ja ih ne opravdam ali ih razumijem. jer tvojom logikom svako ima pravo da razbija nesto sto ga podsjeca na licnu nepravdu ili zlocin
Pa ne kažem da itko ima pravo da lomi. Zakon i red se moraju poštovati, a ako se ne poštuju, država ima organe reda koji trebaju sankcionirati prekršitelje. Ja samo kažem da ne kontam kako se lako na forumu popljuvalo ljude kao da su sam talog društva, a mi svi ovdje moralne vertikale. Čudi me tolika hladnoća i proračunatost među forumašima, ja recimo nisam baš takav, ja sam emotivniji, ja se nekad znam i zaderati u prometu kad mi netko presječe put, možda bih i ja reagirao kao ovi da mi netko ne daj Bože dijete ubije.
- LBVIEW
#4156 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nemam ja sto pacijentima poput tebe dokazivati, to su opcepoznate cinjenice poput onih postavljenih u klipovima gore, to sto ti i vecina sunarodnjaka zivi u nekoj svojoj stvarnosti je vas problem. Inace,Srbi su svugdje po Bosni premjestali grobnice, ne samo u Potkozarju, a dokaza je bezbroj, od izvjestaja forenzickih timova Drzavne komisije za trazenje nestalih, pa do presuda ICTY-a. Ponekad su kosti jedne te iste osobe nalazene u par grobnica.Lajavikrelac wrote:Nisam znao da je ovaj forum postao fašitičko okupljalište...ne zna se koji su gori oni koji huškaju ili oni koji negiraju zločine 2SR za koji cijeli svijet zna.....
Ajde dokaži činjenicama ili odjebi u skokovima....malo sam više tamo od tebe tako da nemoj da fekališeš gluposti ovuda...čuj bagerima premještaju grobnice i to niko nije vidio i čuo 20 godina a tu baza SFOR-a bilaA sto se tice Potkozarja,90-tih su ti sunarodnjaci radili drugima ono sto se njima radilo 50-tak godina ranije,a i dan danas ne zele otkriti lokacije masovnih grobnica koje su premjestali par puta bagerima(sto ni ustase 40-tih nisu cinili) ili i ako otkriju to debelo naplate .Da ne spominjem kako opcinski celnici ne zele izdati dozvolu za izradu spomen obiljezja, a pocinjena zlodjela se slave u kojekavim doskocicama na narodnim "veseljima".jaoooj
A jedini fasista ovdje si ti i onaj Jurica- vas dvojica blebecete o genocidnim narodima, a kod vas "oraha puni dzepovi".
- JohnnyS
#4157 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa kad bih htio trolati, onda bih rekao da ćemo vidjeti sarajevsku toleranciju ako se izgradi krst na Zlatištu. On će, siguran sam, biti izgrađen i po Ustavu i po Zakonu, dapače bit će jedan od rijetkih izgrađenih objekata u BiH s valjanom građevinskom i lokacijskom dozvolomBodkin wrote: pjuje se jer su "tudji" ili se podrzava jer imaju zajednickog neprijatelja. rijetko gdje ces naci empatiju prema nekome drugom. ja isto razumijem zasto NEKI to rade ( ima ih dosta koje hdz huska) ali ne opravdavam ali i sarajevo je proslo kroz pakao pa gledaj danas kakvo je
Ja nigdje nisam napisao da odobravam, simpatiziram, razumijem, sve na protestima, nego da imam razumijevanja prema pojedincima tamo. Ako išta moja osuda znači, onda osuđujem i proteste, a pogotovo one koji su išarali staru dubrovačku jezgru, to je pravi govor mržnje, srećom policija radi svoj posao ( http://dubrovacki.hr/clanak/55097/u-mok ... ao-grafite )
-
Bodkin
#4158 Re: Desavanja u Hrvatskoj
krst na zlatistu nije zagarantovan ustavom
za policiju u dubrovniku. sta znaci usato u?
- JohnnyS
#4159 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bodkin wrote:krst na zlatistu nije zagarantovan ustavom![]()
Nije ni zabranjen Ustavom, što bi onda netko bio protiv? Simbol mira... (kako je lagano ovo trolanje, mogao bih se naviknuti
Ušato U je ustaško, one crtice valjda predstavljaju "uši".
- šrilančananin
#4160 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@lajavikrelac
Dobar si čovjek, al' se Srbi osilili, malo ih pustiš sa lanca, sada će dobiti po ušima, a nije im prvi put, bježala je srpska sirotinja kao pavijani, jednostavno srpski narod je gubitnički i čim prije to spozna, bolje im bude, bar što se tiče Vukovara, to je moje Podunavlje. Možda im i sjećanje blijedi dok su klali i svinjama i kusim psima hranili nestale, to je bio njihov trijumf, a sada konstrukcija globanje. Stvarno su dole osiromašeni i smrde, a realno je da su dobili ono što su tražili.
Dobar si čovjek, al' se Srbi osilili, malo ih pustiš sa lanca, sada će dobiti po ušima, a nije im prvi put, bježala je srpska sirotinja kao pavijani, jednostavno srpski narod je gubitnički i čim prije to spozna, bolje im bude, bar što se tiče Vukovara, to je moje Podunavlje. Možda im i sjećanje blijedi dok su klali i svinjama i kusim psima hranili nestale, to je bio njihov trijumf, a sada konstrukcija globanje. Stvarno su dole osiromašeni i smrde, a realno je da su dobili ono što su tražili.
-
Bodkin
#4161 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ja sam npr protivJohnnyS wrote:Bodkin wrote:krst na zlatistu nije zagarantovan ustavom![]()
Nije ni zabranjen Ustavom, što bi onda netko bio protiv? Simbol mira... (kako je lagano ovo trolanje, mogao bih se naviknuti)
Ušato U je ustaško, one crtice valjda predstavljaju "uši".
- JohnnyS
#4162 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma protiv sam i ja. Mi Jedi vitezi bismo svakako bili najsretniji da su po brdima 30-metarski lightsabers, al etoBodkin wrote:
ja sam npr protiv![]()
-
Bodkin
#4163 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ukrstene uz natpis MTFBWYJohnnyS wrote:Ma protiv sam i ja. Mi Jedi vitezi bismo svakako bili najsretniji da su po brdima 30-metarski lightsabers, al etoBodkin wrote:
ja sam npr protiv![]()
-
LaBomba
#4164 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma svaka cast Vukovarcima, nedaju da seru po njima, iako je ovo manje vise banalna stvar jer nisu Srbi "vlasnici" cirilicnog pisma, a u drugu ruku radi njih su i popstavljenje te table. I sad kad uporedim mentalitet Sarajlija koji mirno propratise da im se ubijeni gradjani obiljeze stolicima kupljenim u drzavi koja je iste te ubijala, i onda je sve jasno zasto nam se desava apsurd za apurdom. I evo Hrvati u EU, a Bosnje, Bosanci, i svi oni kojima je BiH jedina domovina, jos uvijek taoci cetnika.
- travnik
#4165 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Samo nemoralni i neobrazovani ljudski talog može biti protiv ovako banalne stvari - natpisa na par ustanova. Pa 90% ljudi i ne primjećuje šta i kako piše na ustanovama, trgovinama, zgradama i sl. Srbi su u Vukovaru, kao i Hrvati oduvijek živjeli i potpuno ravnopravan narod. Nisam siguran, ali mislim da Srba u Vukovaru živi više od 10 tisuća, što je više od 1/3 populacije i prema zakonu u RH, kojeg su donijeli HDZ-ovci, a koji se sada ljigavo bune, kada određana nacionalna manjina ima iznad 30% učešća, ima pravo na dvojezičnost. Prema tome, sve je po zakonu. Iste ove nacionalističke spodobe žive godinama od naknada koje im isplaćuje država, a pri tome napadaju njene institucije, ne poštuju zakone i gotive fašistu Thomspona koji ne plaća porez i tako de facto njima i njihovoj djeci izbija kruh iz ruku. Koji um moraš biti da napadaš jednog vukovarskog branitelja i ministra Matića i vladu RH koja im daje braniteljske naknade, a istovremeno biti uz HDZ koji je opljačkao državu, a time i njih, i jednog Thompsona koji svojim kriminalnim izbjegavanjem plaćanja poreza direktno ruši državu u koju se kao kune.
- vivaldi
#4166 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ne znam koliko imas prijatelja i sta oni misle, ali znam da je na izborima dodik imao 250.000 "prijatelja", sda skoro isto toliko, sds 120.000, hdz 110.000...Banksy wrote:
To nije tačno. Ne bi se ponašali i ne ponašaju se.
Da žrtve, bilo čije i bilo gdje na bilo kojem dijelu planete u bilo kojem vremenu, nisu bile u stanju da naprave iskorak i počnu novi život bez gorčine i jeda, svijet bi dosad stao, civilizacije bi propale, cijela planeta od svog postanka do danas bila zatrovana mržnjom. Imam stotine primjera oko sebe, kroz brojne prijatelje, porodice, pa i svoju, ličnu, nakon ovog rata, nakon onog rata, na svim stranama, koje potvrđuju ovo o čemu pišem.
I sasvim je neprimjereno kroz navodno forumsku psihoanalizu i bilo kakvu analizu pojedinih forumaša pokušavati potvrditi svoje teze i naći klimavo uporište.
Često smo se sukobljavali, ali Skijaš je ovdje apsolutno u pravu.
Nemam vremena, ali bilo bi dobro o ovome otvoriti temu pa progovoriti koju.
O temi sam rekla što sam imala, samo da dodam da ti ni ova tvrdnja nije tačna:
ovdje nije rijec o nacionalistima, vec o posljedicama rata i ogormnim tragedijama koju su ljudi maosvno dozivjeli
Ovdje nije riječ ni o posljedicama rata, ni o nacionalistima, već o prljavim političkim igrama kojima HDZ, kroz instrumentaliziranje pojedinačnih tragedija nesretnih Vukovaraca, pokušava politički poentirati.
itd.
nasa stranka koja non stop istice ravnopravnost naroda, polova itd. je jedva presla cenzus i to u kantonu.
to su cinjenice, a ne pretpostvake, pa ti zakljucke izvlaci kakve hoces.
sto se tice civilizacijskih dostignuca i to je vrlo diskutabilno. poslije 2 svjetskog rata njemacka je krenula naprijed, ali su prije toga evropski jevreji otisli pod zemlju. danas jedni zive u eu, a drugi u porodicnim albumima. danas je sve super, samo sto ih su nekad bile komsije, a danas ih dijeli par hiljada kilometara, gdje ti isti jevreji na bliskom istoku takodjer demonstriraju "civilizacijske" tekovine..
mnoge danas uspjesne civilizacije i zemlje imaju vrlo mracnu proslost.
jevreja u evropi vise nema, ali u zapadnim civilizacijama se radjaju novi civilizacijski trendovi, zabrana dzamija, munara, nikaba...vidjecemo na sta izaci za koju deceniju.
sto se tice vukovara i politickih igara hdz-a podsjeticu te samo na par stvari.
U proteklih 15 godina ocekivali smo napredak kada crkne tudjman, susak, kada odu jastrebovi tipa pasalica, granica, kada hdz izgubi izbore, kada crkne slobo, kada se pohapse ratni zlocinci, kada ode kostunica, kada izgubi sds, kada hdz u bih ne udje u vlast...
sve je to bilo i proslo, mi smo u istim govnima samo se sada nadamo boljitku kada odu mile,zlaja, karakamarko...
- Drug Član
- Drug Član
#4168 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ti si taoc sam sebe. Da li si kad čuo za osnovna ljudska prava, ebo vas rat više.LaBomba wrote:Ma svaka cast Vukovarcima, nedaju da seru po njima, iako je ovo manje vise banalna stvar jer nisu Srbi "vlasnici" cirilicnog pisma, a u drugu ruku radi njih su i popstavljenje te table. I sad kad uporedim mentalitet Sarajlija koji mirno propratise da im se ubijeni gradjani obiljeze stolicima kupljenim u drzavi koja je iste te ubijala, i onda je sve jasno zasto nam se desava apsurd za apurdom. I evo Hrvati u EU, a Bosnje, Bosanci, i svi oni kojima je BiH jedina domovina, jos uvijek taoci cetnika.
http://www.njuz.net/hrvat-se-probudio-i ... a-srpskom/
Last edited by Drug Član on 04/09/2013 18:39, edited 1 time in total.
- Drug Član
- area51
#4170 Re: Desavanja u Hrvatskoj
šrilančananin wrote:@lajavikrelac

Nemoj,nemoj živ bio o "klanju,ubijanju,protjerivanju,silovanju..."
Last edited by area51 on 04/09/2013 20:33, edited 1 time in total.
-
muzicar_iz_parka
- Domaci izdajnik
#4172 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Šta se čudiš
Pa teroristi iz operacije "Feniks" 71-ve su proglašeni vitezovima i hrvatskim sinovima, faktički mučenicima
Area51 stavio bi ja tovar materijala ali nije to po pravilima foruma i off je....ali kad su se njemački predstavnik u BL grozio stožernika Gutića, a Talijani spašavali srpske civile prijeteći da će pucati na ustaše ako ih opet uhvate u pokoljima...jbt kad su se fašisti i nacisti grozili ustaša i štitili civile nemam riječi
Za Njemce je Jasenovac bio oličenje Danteovog pakla! Za SS-ovce koji su potamanili milione Jevreja po logorima oni su bili divljaci šta reći
Mada među hrvatskim narodom je bilo velikih i plemenitih ljudi kao što je Dijana Budisavljević
Area51 stavio bi ja tovar materijala ali nije to po pravilima foruma i off je....ali kad su se njemački predstavnik u BL grozio stožernika Gutića, a Talijani spašavali srpske civile prijeteći da će pucati na ustaše ako ih opet uhvate u pokoljima...jbt kad su se fašisti i nacisti grozili ustaša i štitili civile nemam riječi
Mada među hrvatskim narodom je bilo velikih i plemenitih ljudi kao što je Dijana Budisavljević
- animals
#4173 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Lajavikrelac wrote:Šta se čudišPa teroristi iz operacije "Feniks" 71-ve su proglašeni vitezovima i hrvatskim sinovima, faktički mučenicima
![]()
Area51 stavio bi ja tovar materijala ali nije to po pravilima foruma i off je....ali kad su se njemački predstavnik u BL grozio stožernika Gutića, a Talijani spašavali srpske civile prijeteći da će pucati na ustaše ako ih opet uhvate u pokoljima...jbt kad su se fašisti i nacisti grozili ustaša i štitili civile nemam riječiZa Njemce je Jasenovac bio oličenje Danteovog pakla! Za SS-ovce koji su potamanili milione Jevreja po logorima oni su bili divljaci šta reći
![]()
Prosipati o Hrvatima, i to nakon svega sto je tvoj narod uradio u Bosni ne tako davno, mislim nema smisla..najbolje da vise ne pises nista o Hrvatima, vec pocni pricati o zlocinima svoga naroda u prosla dva rata..
- Domaci izdajnik
#4174 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Uuuuuuu
ala se ložimo
nestalo argumenata? Prespavaj jutro je pametnije od večeri 
- Drug Član
#4175 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dosadni ste bre sa tim ratovima više. Pa šta šte vi Srbima radili u 19.vijeku, poslje 1945.te nijedan Srbin nebi trebao govoriti ni sa jednim hrvatskim ili muslimanskim komšijom. Druga vrlo interesantna stvar je da je prosto nevjerovatno kolika se mržnja iz te zapadne evrope sručila na sve što iole ima veze prvo sa Rusijom, pa onda i sa Srbijom. A sve neka fol kultura, o stvari licemjerje čisto. Da su nešto slično uradili u Beogradu Jelko Kacin bi bio na svim vijestima od jutros.
Last edited by Drug Član on 04/09/2013 22:43, edited 1 time in total.