Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
michio

#4151 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by michio »

Pa eto sto ga izraelac nije isto nozem. kakve gluposti. Prirodna reakcija na takav bezobrazluk.
Pitajte_me

#4152 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Pitajte_me »

Evo sada sam dosao od jarana, koji je Turcin. Covjek skoro da ne place. A na Turskoj teliviziji na svim mogucim kanalima prikazuju parade Turske vojske i avijacije. Nisam mogao da vjerujem da cu moci tako nesto vidijeti na Turskoj teliviziji. Isto kao da rat sbvake sekunde moze poceti.... cccc.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#4153 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

vs84sa wrote:pa treba pustiti da se obavi kompletna istraga... ne vjerujem da mosad ima bas toliko neprovjerene informacije da bi poslao svoje ljude na taj brod. ako su vec bili humanitarci zasto su tako zucno reagovali, ipak oni idu na teritoriju druge drzave, cemu bilo kakav otpor? pa i da su im pirati uletili nije njihovo da se suprostavljaju naoruzanoj sili.

ne opravdavam nikog, ali napali su vojnike i sami sebe ugrozili, treba pustiti da se to sve istrazi do kraja a ne odmah zauzeti stav i braniti ga bez ijednog argumenta.
:shock:

Ma hajde, napali vojnike koji nelegalno upadaju na brod u medjunarodnim vodama.
Uskoro cemo cuti i pricu da su pobili sami sebe. :x
kamen spoticanja

#4154 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kamen spoticanja »

Samo_jako wrote:
michio wrote:Koliko možeš biti bezobrazan pa upadati tako na brod . pa ko ih ne bi palijom po glavi :D
Jok palijom, nožem.

I onda plač kad te taj isti napadnuti israelski navy seals propara rafalom iz galila.
sramota jelde...naoruzani gusari pod zastavom jedne suverene drzave ulete na brod pod zastavom druge drzave pun humanitaraca i pobiju 19 ljudi ...a onda prica oni su nas napali palicama i nozevima...
jel ti ba citas sta pises?
dakl emedjunarodne vode...humanitarni brodovi...naoruzani komandosi...gusari...
nesto nejasno?
greys

#4155 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by greys »

Koja glupost...znaci mene na ulici napadne sa pistoljem razbojnik i ja sam kriv ako se branim :-)
nebitno cime - palijom,nozem,pa cak i da su vatrenim oruzjem branili brod...osoblje i humanitarni radnici su imali svako legalno i legitimno pravo da brane brod od bilo koje vrste piratstva.
Pitajte_me

#4156 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Pitajte_me »

http://www.globalfirepower.com/

Turska je 10. vojna sila na svijetu a Izrael 11. Na papiru....
bingov buraz

#4157 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bingov buraz »

Samo_jako wrote:
michio wrote:Koliko možeš biti bezobrazan pa upadati tako na brod . pa ko ih ne bi palijom po glavi :D
Jok palijom, nožem.

I onda plač kad te taj isti napadnuti israelski navy seals propara rafalom iz galila.
Uletim ti ja na autocesti naoruzan u auto,imas li pravo da se branis
nezavisni

#4158 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by nezavisni »

Da se razumijemo, nece ovdje biti nikakvih (direktnih) vojnih konfrontacija, ali na politickom planu Turska ovdje dobija mnogo (a usput i Iran), dok Izrael gubi mnogo. Ono sto ne razumijem, jeste zasto Izraelci sami zaostravaju situaciju (podsjecam na glupo ponizavanje turskog ambasadora prije par mjeseci, te na objavu izgradnje novih naselja u Istocnom Jeruzalemu na dan Biden-ove posjete...). Zaostravanje odnosa sa SAD-om i Turskom im nikako ne ide u prilog. Ali zasto to svjesno rade??
greys

#4159 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by greys »

Samo_jako wrote:
vs84sa wrote:ako su vec bili humanitarci zasto su tako zucno reagovali, ipak oni idu na teritoriju druge drzave, cemu bilo kakav otpor? pa i da su im pirati uletili nije njihovo da se suprostavljaju naoruzanoj sili.

ne opravdavam nikog, ali napali su vojnike i sami sebe ugrozili,
Kakvi bolan humanitarci, a kamoli mirotvorci. Previse se ljudi ovdje na forumu zanose mastarijom da je to bila ekipa ala greenpeace.

The following is the transcript from Al-Jazeera TV:
Reporter: "Despite the Israeli threats and several unexpected delays, the arrival of the ships at the meeting point before sailing to the Gaza Strip inflamed the emotions and the enthusiasm of the participants."
Visuals from Gaza flotilla ship of young Muslims shouting Islamic battle chant invoking the killing and defeat of Jews in battle:
"[Remember] Khaibar, Khaibar, oh Jews! The army of Muhammad will return!"
[Khaibar is the name of last Jewish village defeated by Muhammad's army and it marked the end of Jewish presence in Arabia in 628.]
Reporter: "While singing songs reminiscent of the Palestinian Intifada (Palestinian terror war against Israel, 2000 - 2005), participants expressed their longing to reach Gaza."
A participant: "Right now we face one of two happy endings: either Martyrdom or reaching Gaza." [Based on Islamic call before battle: "Either victory or Martyrdom".]
[Al-Jazeera TV, May 29, 2010]
Teroristi,kako ih nije stid pjesmu pjevati,sve ih pobiti...je li tako?
Pitajte_me

#4160 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Pitajte_me »

Samo_jako wrote:
vs84sa wrote:ako su vec bili humanitarci zasto su tako zucno reagovali, ipak oni idu na teritoriju druge drzave, cemu bilo kakav otpor? pa i da su im pirati uletili nije njihovo da se suprostavljaju naoruzanoj sili.

ne opravdavam nikog, ali napali su vojnike i sami sebe ugrozili,
Kakvi bolan humanitarci, a kamoli mirotvorci. Previse se ljudi ovdje na forumu zanose mastarijom da je to bila ekipa ala greenpeace.

The following is the transcript from Al-Jazeera TV:
Reporter: "Despite the Israeli threats and several unexpected delays, the arrival of the ships at the meeting point before sailing to the Gaza Strip inflamed the emotions and the enthusiasm of the participants."
Visuals from Gaza flotilla ship of young Muslims shouting Islamic battle chant invoking the killing and defeat of Jews in battle:
"[Remember] Khaibar, Khaibar, oh Jews! The army of Muhammad will return!"
[Khaibar is the name of last Jewish village defeated by Muhammad's army and it marked the end of Jewish presence in Arabia in 628.]
Reporter: "While singing songs reminiscent of the Palestinian Intifada (Palestinian terror war against Israel, 2000 - 2005), participants expressed their longing to reach Gaza."
A participant: "Right now we face one of two happy endings: either Martyrdom or reaching Gaza." [Based on Islamic call before battle: "Either victory or Martyrdom".]
[Al-Jazeera TV, May 29, 2010]

Mozda su ovi na brodu neki od njih bili Islamisti. Ali bilo je svakakvih ljudi na tim brodovima i svakakvih ne Islamskih nacija. A koliko mogu da vidim na Turskoj televiziji; svi Turci od Islamista do Kemalista su uzasno ljuti.
greys

#4161 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by greys »

nezavisni wrote:Da se razumijemo, nece ovdje biti nikakvih (direktnih) vojnih konfrontacija, ali na politickom planu Turska ovdje dobija mnogo (a usput i Iran), dok Izrael gubi mnogo. Ono sto ne razumijem, jeste zasto Izraelci sami zaostravaju situaciju (podsjecam na glupo ponizavanje turskog ambasadora prije par mjeseci, te na objavu izgradnje novih naselja u Istocnom Jeruzalemu na dan Biden-ove posjete...). Zaostravanje odnosa sa SAD-om i Turskom im nikako ne ide u prilog. Ali zasto to svjesno rade??
Zato sto Izraelom djelimicno vladaju vjerski fanatici,nista drugaciji od Talibana,kojima nikakva palestinska drzava ne odgovara.Veliki su unutrasnji sukobi izmedju vjerskog i sekularnog-militaristickog Izraela,pri cemu je trenutno vjersko-militaristicki trenutno dominantan.To su ljudi koji samo silu poznaju i moze im se,jer su naucili da ne snose posljedice.Ovo je samo prividno lose po Izrael...ta drzava apsolutno nikakve sankcije zbog ovog dogadaja snositi nece.
BSn

#4162 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BSn »

greys wrote:Koja glupost...znaci mene na ulici napadne sa pistoljem razbojnik i ja sam kriv ako se branim :-)
nebitno cime - palijom,nozem,pa cak i da su vatrenim oruzjem branili brod...osoblje i humanitarni radnici su imali svako legalno i legitimno pravo da brane brod od bilo koje vrste piratstva.

Normalno. Isto k'o sto Izrael nije imao nikakvo pravo da napadne brod, pa makar da su znali i da nosi nuklearku (a ne da je klasicni humanitarni brod - sto su dobro znali).

Vec sam postavio pricu o Britanskoj Kraljevskoj Mornarici koja ne puca ni na naouruzane dilere droge u medjunarnodim vodama - jer nema prava. No, kukavicka EU dozvoljava da se ubija njeno gradjanstvo. Kukavicka i fasisticka Evropa je dozvolila i uspostavu fasizma i njegovo sirenje u srcu Evrope, pa sto bi bila i protiv ovog novog kabadahijskog fasizima koji prosipa Izrael?!
simpozijum delirijum

#4163 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by simpozijum delirijum »

Pitajte_me wrote:Evo sada sam dosao od jarana, koji je Turcin. Covjek skoro da ne place. A na Turskoj teliviziji na svim mogucim kanalima prikazuju parade Turske vojske i avijacije. Nisam mogao da vjerujem da cu moci tako nesto vidijeti na Turskoj teliviziji. Isto kao da rat sbvake sekunde moze poceti.... cccc.
ups ! stvarno su razljutili Turke izgleda , jos nema spiska poginulih ?
bit ce frke kada Turci pocnu sahranjivati svoje mrtve , emocije ce uzavrijeti , koliko poznajem Turke ? vrlo su ponosan i tvrdoglav narod , nece im ovo zaboraviti ma koliko Turski generali i politicari bili kukavice u ovoj situaciji
Izraelce stvarno treba urazumiti da postuju medjunarodno pravo pogotovo sto imaju oko 200 nuklearnih bombi , cisti piratski akt , a oruzje na brodovima ?
vjerujem da je bar pola toga oruzja podmentuto od strane Izraelskih komandosa
propaganda radi punom parom u korist Izraela
escobar_

#4164 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by escobar_ »

Počela je sjednica Vijeća nesigurnosti. Vjerujem da će nam rezolucijom koju će donijeti reći kako su se izraelci branili od barbara sa humanitarnih brodova koji su zapravo bili skriveni nosači aviona te nosili nevidljive nuklearne bojeve glave, a sve u cilju uništenja jedine demokratije Bliskog istoka i nevinog ( :lol: :lol: :lol: ) stanovništva države izrael.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#4165 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

bingov buraz wrote:
Samo_jako wrote:
Jok palijom, nožem.

Uletim ti ja na autocesti naoruzan u auto,imas li pravo da se branis

Jasta ba, da sam sebi dohakam. :D
fwh

#4166 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by fwh »

Bilo kako bilo, žrtve su pale!
Izrael je ponovo opalio šamar široj svjetskoj javnosti ovim piratskim napadom. Kako jedan od forumaša reče: tresla se gora rodio se miš. Amerika stidljivo reaguje, vrlo oprezno i neadekvatno. Čitam da je zakazana vanredna sjednica NATO-a na zahtjev Turske, vidjećemo šta će on donijeti.
Čini mi se da je ovaj napad ispitivanje pulsa svjetske javnosti od strane Izraela za konačni napad i slom Palestine. Ako se ništa značajnije ne poduzme nakon ovog napada, Izrale će se okuražiti i krenuti u sveopći rat za istrebljenje palestinaca...
Naravno, volio bih da se ove moje pesimističke slutnje pokažu kao netačne...
Pitajte_me

#4167 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Pitajte_me »

simpozijum delirijum wrote:
Pitajte_me wrote:Evo sada sam dosao od jarana, koji je Turcin. Covjek skoro da ne place. A na Turskoj teliviziji na svim mogucim kanalima prikazuju parade Turske vojske i avijacije. Nisam mogao da vjerujem da cu moci tako nesto vidijeti na Turskoj teliviziji. Isto kao da rat sbvake sekunde moze poceti.... cccc.
bit ce frke kada Turci pocnu sahranjivati svoje mrtve , emocije ce uzavrijeti , koliko poznajem Turke ? vrlo su ponosan i tvrdoglav narod , nece im ovo zaboraviti ma koliko Turski generali i politicari bili kukavice u ovoj situaciji
Izraelce stvarno treba urazumiti da postuju medjunarodno pravo pogotovo sto imaju oko 200 nuklearnih bombi , cisti piratski akt , a oruzje na brodovima ?
Sta zelis da kazes? Ima i Pakistan 200 nuklearki a i Iran je tu. Ako se promjeni politicka struja u Turskoj (a mjenja se) i ako Islamisti dodju na vlast u totalu onda za 20 godina ako Izrael ovako bude nastavila ili je nece biti ili sviju nas nece biti. To je valjda jasno. Jevreja ima 2 miliona u Izraelu. Na svijetu ih ima koliko, 25 miliona. A Turski rezervni sastav vojske broji 3 miliona ljudi i mogu mobilisati oko 10 miliona. Imaju 1200 aviona i vlastitu proizvodnju istih.

Izrael da je pametan, kao sto nije, mislio bi i o buducnosti a ne samo o sadasnjosti. Sta ce biti sutra sa Izraelom? Ovako samo navlaci ogromnu mrznju na sebe. Kada vidim na Turskoj tv-u da ljevicari masu Turskim zastavama i pozivaju na totalni rat onda se ipak trebamo pitati dali je Izraelska vlada pametna?
nezavisni

#4168 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by nezavisni »

greys wrote:
nezavisni wrote:Da se razumijemo, nece ovdje biti nikakvih (direktnih) vojnih konfrontacija, ali na politickom planu Turska ovdje dobija mnogo (a usput i Iran), dok Izrael gubi mnogo. Ono sto ne razumijem, jeste zasto Izraelci sami zaostravaju situaciju (podsjecam na glupo ponizavanje turskog ambasadora prije par mjeseci, te na objavu izgradnje novih naselja u Istocnom Jeruzalemu na dan Biden-ove posjete...). Zaostravanje odnosa sa SAD-om i Turskom im nikako ne ide u prilog. Ali zasto to svjesno rade??
Zato sto Izraelom djelimicno vladaju vjerski fanatici,nista drugaciji od Talibana,kojima nikakva palestinska drzava ne odgovara.Veliki su unutrasnji sukobi izmedju vjerskog i sekularnog-militaristickog Izraela,pri cemu je trenutno vjersko-militaristicki trenutno dominantan.To su ljudi koji samo silu poznaju i moze im se,jer su naucili da ne snose posljedice.Ovo je samo prividno lose po Izrael...ta drzava apsolutno nikakve sankcije zbog ovog dogadaja snositi nece.
Ma uredu, razumijem ja te unutrasnje sukobe, i znam da nece snositi nikakve konkretne sankcije, ali... gube na vanjskom planu. Turska im je bila decenijama, prakticki jedina saveznica u okruzenju. A slabi i podrska Amerike. Poenta je da gube, ionako rijetke, saveznike. Potpuno bi drukcija situacija bila, recimo sa Iranom, da se ponasaju miroljubivije, da furaju neki mirovni proces sa Palestincima, isl. Ali ovako... niti mogu napasti Iran, niti je ostatak svijeta nesto puno zainteresovan za iransku bombu. Kako god okrenes, Izrael je u defanzivi, a sami sebi odmazu.
InstruktorRonjenja

#4169 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by InstruktorRonjenja »

Pitajte_me wrote:http://www.globalfirepower.com/

Turska je 10. vojna sila na svijetu a Izrael 11. Na papiru....
na papiru :D
kamen spoticanja

#4170 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

escobar_ wrote:Počela je sjednica Vijeća nesigurnosti. Vjerujem da će nam rezolucijom koju će donijeti reći kako su se izraelci branili od barbara sa humanitarnih brodova koji su zapravo bili skriveni nosači aviona te nosili nevidljive nuklearne bojeve glave, a sve u cilju uništenja jedine demokratije Bliskog istoka i nevinog ( :lol: :lol: :lol: ) stanovništva države izrael.
nije bas mnogo vazno sta ce reci un...ovo je sad direktna konfrontacija turaka i izraela...i irana u isto vrijeme...
citam malo turske medije i termini tipa "ovo je povod za rat"..."rat nije trenutno opcija"..."morat ce odgovarat za ovo" i slicne teze...kazu izraelske nuklerane podmornice u zaljevu...svi vojni sporazumi su otkazani...
otici ce ovo u mp3 :roll:
simpozijum delirijum

#4171 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by simpozijum delirijum »

Pitajte_me wrote:
simpozijum delirijum wrote:
Sta zelis da kazes? Ima i Pakistan 200 nuklearki a i Iran je tu. Ako se promjeni politicka struja u Turskoj (a mjenja se) i ako Islamisti dodju na vlast u totalu onda za 20 godina ako Izrael ovako bude nastavila ili je nece biti ili sviju nas nece biti. To je valjda jasno. Jevreja ima 2 miliona u Izraelu. Na svijetu ih ima koliko, 25 miliona. A Turski rezervni sastav vojske broji 3 miliona ljudi i mogu mobilisati oko 10 miliona. Imaju 1200 aviona i vlastitu proizvodnju istih.

Izrael da je pametan, kao sto nije, mislio bi i o buducnosti a ne samo o sadasnjosti. Sta ce biti sutra sa Izraelom? Ovako samo navlaci ogromnu mrznju na sebe. Kada vidim na Turskoj tv-u da ljevicari masu Turskim zastavama i pozivaju na totalni rat onda se ipak trebamo pitati dali je Izraelska vlada pametna?
Izrael se dosta ponasa nerazumno , evo nekoliko kolega forumasa i ja se pitam : zasto je ovo Izraelcima trebalo ?fakticki su izvrsili napad na Tursku i masakr vecinom Turskih gradjana ( spiska poginulih jos nema )
mogli su jednostavno zaprijeciti prolazak brodova i bez ovakvoga nasilja
a Pakistanske nuklearke su ipak pod Americkom kontrolom , Iran nema atomsko oruzje
dali Izraelci se spremaju za nuklerani rat protiv Irana ?
dali su extremisti u Izraelu spremni za armagedon ?
nema opravdanja za ovakvo nasilje
nadam se da ce razum prevladati i medju Izraelcima, jer doista sada sebi stvaraju nepotrebno vrlo mocne neprijatelje , Turska nije nekakva banana-drzava
kamen spoticanja

#4172 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

evo ga ...ono ocekivano...
Davutoğlu: Bundan sonraki adımlar NATO çerçevesinde atılacak...ili ti ga sljedeci potezi vuci ce se u okviru nato-a
tacno ono sto se ocekivalo...turci nastavljaju s preuzimanjem primata na diplomatskom planu
sad ce ono sto oni nazivaju derin devlet (deep state) povuci konkretne ratne odgovore...
ne valja ba ovo :( ili je mozda vrijeme da se cionistima kaze dosta je...
theTruePath

#4173 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

kamen spoticanja wrote:evo ga ...ono ocekivano...
Davutoğlu: Bundan sonraki adımlar NATO çerçevesinde atılacak...ili ti ga sljedeci potezi vuci ce se u okviru nato-a
tacno ono sto se ocekivalo...turci nastavljaju s preuzimanjem primata na diplomatskom planu
sad ce ono sto oni nazivaju derin devlet (deep state) povuci konkretne ratne odgovore...
ne valja ba ovo :( ili je mozda vrijeme da se cionistima kaze dosta je...

sta tebi smeta
theTruePath

#4174 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Silajdžić: Najoštrije osudio napad na humanitarni konvoj
Monday, 31 May 2010 13:53

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić najoštrije je osudio jutrošnji napad izraelske mornarice na konvoj od šest brodova koji su nosili 10.000 tona humanitarne pomoći iz Turske za pojas Gaze, u kojem je ubijeno 15 osoba.

Predsjedavajući Silajdžić je zatražio hitno pokretanje istrage o ovom izraelskom vojnom napadu, naglasivši da počinioci ovog zločina i njihovi naredbodavci moraju snositi punu krivičnu odgovornost u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom. Također je izražena zabrinutost zbog naznaka da se izraelski napad na humanitarni konvoj desio u međunarodnim vodama, što predstavlja flagrantno kršenje Konvencije UN-a o pravu mora.

Predsjedavajući Silajdžić je izrazio duboku zabrinutost zbog produbljivanja humanitarne krize i patnje palestinskog stanovništva u pojasu Gaze, te je pozvao Izrael da bez odlaganja i bezuvjetno dozvoli slobodan protok humanitarne pomoći, proizvoda i ljudi u pojas Gaze.

Do sada jedini politicar koji je reagovao iz BIH,svaka ti cast Harise.. :bih: :bih:
Ima Bosne_Bice Bosne

#4175 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Samo_jako wrote:
Jok palijom, nožem.

Prvo: taj napadnuti navy seals su prekrsili medjunarodno pravo zauzimajuci brod u medjunarodnim vodama. :x

Drugo: i tim rafalom ubije 19 ljudi. :x

Teroristicki akt od strane teroristicke drzave, a onda se na forumu nadju pojedinci da to pravdaju. :x
Locked