emko1234 wrote: ↑03/10/2024 12:02
ITNet wrote: ↑27/09/2024 14:34
emko1234 wrote: ↑27/09/2024 12:01
Ako ćer porediti Barsu i Margaritu head to head, barsa je restoran a margarita je malo napucaniji grill. Da krenemo od toga. Pica koju ja jedem u Barsi je ili 4 sira ili Pistačica. 4 sira je u Margariti skuplja i manja, kad na to dodamo da ti ljudi sve to serviraju u objektu veličine barsine kuhinje, vrlo je jednostavno što je prevara. Isto ko da mi Otrov prodaje skuplji hamburger od bilo kojeg burger bara u sarajevu u kojem imaš unutrašnji prostor u kojem možeš na miru pojesti naručeno.
Što se Vapiana tiče, ne jedem tamo picu nego paste i salate najčešće.
Znaci prevara je samo zbog ambijenta nesto

Ma covjece bitna mi hrana, okus, cijena ulozeno dobijeno, tebi bitno koliki je neki objekat i kuhinja

Piza je iste velicine i tamo i vamo da se ne seremo beze, a cijena 4 sira jeste skuplja u Margheriti za 1,5km precerano bas, Yea Vapiano ti je bas top kao preporuka zbog pogleda jel? Trebao si napisati preporuka po ambijentu a ne po cijeni i kvalitetu hrane
Naravno. Kada dajem pare za nešto što je skuplje od konkurencije ili prosjeka, onda očekujem da za tu razliku postoji opravdan i logičan razlog. Ovo je logika Bošnje koji ide u Tučepe jer mu je more lijepo i miriše borovina, a to što do plaže tabana 10 minuta, što spava na krevetu iz doba Minhenske olimpijade, što mu baba sakriva daljinski od klime i što za iste pare može otici na Sardiniju, jebo to.
Pica u Margariti je skuplja, manja i meni lično lošija. Pritom sjediš u malo uređenijem grilu. I uopšte nije poenta u tih 1.5KM. Problem je što sve u globalu ne vrijedi te cijene koja sa traži za taj proizvod. Uostalom, i marka je puno ako ne znaš za šta je daješ.
Usporedbu kontam sa Tucepima ali to nema veze sa ovom pricom.
FYI Neke od najboljih i najukusnijih hrana se jedu u tim kako ih ti zoves grilovima, picvajzima itd... I to ne samo kod nas vec i vani to ce ti potvrditi svako, i platices skupo te neke stvari ali ocigledno moras jos ti da obidjes nekih stvari u zivotu.
To jel nesto losije je stvar ukusa, jedem i tamo i vamo pa znam o cemu se radi. Pizza u Barsi i Margeriti je za mene bukvano u 5 deka, i nidje veze placam kvalitet hrane i znam dobro sta jedem jer se vidi sve gdje ljudi prave, koji sir stavljaju, sos,pa isto brasno koriste i tamo i vamo fino se sve vidi da je dosta sastajaka bas iz Italije, tako da ti je prica beze skroz kad kazes da je vamo prevara jer nisi dao objektivnu ocjenu zbog kvalitete hrane vec najvise zbog objekta, jos samo reci da su najbolji cevapi u Zmaju pa da podvucemo crtu
Ono valjda se preporucuje nekome restoran da ide gdje je dobra hrana a ne gdje je dobar pogled, to tamo na temi o vidikovicima
Jel jedes pizzu samo u Barssi i nigdje drugo? Jer po meni Prevara su 95% ostalih pizzerija po gradu koji prodaju pizze po istim/slicnim cijenama kao u Barssi I Margheriti a ne koriste Italijansko brasno i Italijanske sastojke, ne mjesaju tjesta i fermentiraju ih po 24/48h da bi bilo nesto kvalitetno itd... kontas? Treba da jedem neku BH sudzuk pizzu u Sunulandy i kazem ovo je najbolja piza zbog pogleda sve ostalo su prevare