Avio kompanije all about
- Dionysios
#4151 Re: Avio kompanije all about
Mozete li ikako potpisati taj code sharing samo da ovog jeffersona ne moram citati kako pise o tome kao svaki drugi post? 
-
GaRGa
#4152 Re: Avio kompanije all about
Dionysios wrote:Mozete li ikako potpisati taj code sharing samo da ovog jeffersona ne moram citati kako pise o tome kao svaki drugi post?
BH Airlines vrlo tesko, stipu dzefu, kalifornizirao se pa baca engleschine
-
zlajaBHF
#4153 Re: Avio kompanije all about
Koji su avioni najsigurniji ? Sta kaze statistika?
- sinuhe
#4154 Re: Avio kompanije all about
Ne znam za avione, ali od kompanija je Finnair. Oborili ga samo Rusi u ratu 
-
GaRGa
#4155 Re: Avio kompanije all about
zlajaBHF wrote:Koji su avioni najsigurniji ? Sta kaze statistika?
vise se autobusa skrsi nego aviona, od prevoznih sredstava je najsigurniji po meni...
- holowey
#4156 Re: Avio kompanije all about
kad poredis broj putnika i broj predjenih kilometara sa brojem zrtava, avio saobracaj jeste najsigurniji ali je problem sto je broj zrtava po pojedinacnoj nesreci u avio saobracaju daleko veci nego kada su druge vrste transporta u pitanjuGaRGa wrote:zlajaBHF wrote:Koji su avioni najsigurniji ? Sta kaze statistika?
vise se autobusa skrsi nego aviona, od prevoznih sredstava je najsigurniji po meni...
- drndalo
#4157 Re: Avio kompanije all about
Ipak je bolje kad @jefferson prica o code-share-u, nego kad pocesmo o mrtvima...
Hajmo o stjuardesama...
Hajmo o stjuardesama...
- karanana
#4158 Re: Avio kompanije all about
kad uletis u nesrecu sa busom ili autom, ipak imas kolike-tolike sanse da prezivis. ako nista, sanse su solidne da ce te naci u komadu ili u par komada pa da te bar mogu predati rodbini na dzenazu.
sa avionima sanse za prezivljavanje su 0,00000000.....1%, a u mnogim slucajevima te ne mogu ni pokupit.
gdje su vam dobre stjuardese, kad su u pitanju kompanije s kojima ste letili?
u austrianu su meni dobre i dobre su mi bile kose u malaysianu.
u unitedu su mi definitivno najgore uz duzno postovanje za njihove godine. stara posada, nema nijedne ispod 50 godina.
sa avionima sanse za prezivljavanje su 0,00000000.....1%, a u mnogim slucajevima te ne mogu ni pokupit.
gdje su vam dobre stjuardese, kad su u pitanju kompanije s kojima ste letili?
u unitedu su mi definitivno najgore uz duzno postovanje za njihove godine. stara posada, nema nijedne ispod 50 godina.
-
jefferson
#4159 Re: Avio kompanije all about
Jedino sto se F100 isplati je cijena lizinga.drndalo wrote:U ovom momentu bi F100 bio pametnija solucija, stariji je, i iako trosi vise od konstrukciono novijih aviona slicnih karakteristika i kapaciteta, nabavni troskovi zbog toga sto je stariji (cijena/cijena rentanja) kao velikog startnog fiksnog troska je dobro povoljnija, posebno ako negdje mozes naci neki koji nije zaposlen non-stop... Za avion koji bi se tezio koristiti >12 sati dnevno, razlika u manjoj potrosnji goriva bi mogla pokriti razliku, ali za avion koji bi se dnevno koristio osjetno manje, veca je usteda uzeti avion sa manjom ratom lizinga/rentanja cak i uz vecu potrosnju...
Da nije tako Austrian ni npr. imao sve CRJ-900/1000 ili EMB-190/195 u floti, a nijednog F70/100... Ali njihovi Fokkeri su otplaceni, tako da trosak nabavke/kamate vise nemaju... Sta mislite koliko se nakupi kamata na cijenu novog EMB-190, koja je >30m$...?
Medjutim, tezi je (taxe) i trosi vise goriva. Uopste ne sporim da je taj avion dobar. Bolja je solucija nego uzeti MD-82 i slicne avione. ALi ako bi avion bio stalno u pogonu, kao sto bi trebalo, a s obzirom da BH Airlines ne treba veci avion, onda mislim da je isplatnije uzeti neki od ovih novijih aviona kapaciteta oko 100 putnika.
Ali, oni kada bi se uozbiljili kada je poslovanje u pitanju i F100 bi bio profitabilan bez problema.
-
muzicar_iz_parka
#4160 Re: Avio kompanije all about
Ne traži dobre stjuardese preko bare, ni ostale amer. kompanije nisu ništa bolje, sve mi djeluju kao reciklaža evropskih kompanija.karanana wrote: gdje su vam dobre stjuardese, kad su u pitanju kompanije s kojima ste letili?
A i Amerikanci se ne trude previše oko aviona, ovi prekokenanski su donekle OK, dok su oni za unutrašnji saobraćaj često slični JATu.
-
jefferson
#4161 Re: Avio kompanije all about
Hahah, mogu bar ugovore o preuzimanju potpisat, ha ja.GaRGa wrote:Dionysios wrote:Mozete li ikako potpisati taj code sharing samo da ovog jeffersona ne moram citati kako pise o tome kao svaki drugi post?
-
BornInHell
#4162 Re: Avio kompanije all about
Imali BHA frequent flyer program?
- Locker
#4163 Re: Avio kompanije all about
Last edited by Locker on 25/02/2013 14:05, edited 1 time in total.
-
Timotije
#4164 Re: Avio kompanije all about
Nemojte mi @Jeffa ruziti, covjek kaze ogoljeno i u sridu, tako je - kako je.... Drugi je par cizama, sto kod nas nije popularno reci, ono sto je poslovno i jedino rentabilno, iz dobro nam poznatih razloga.drndalo wrote:Ipak je bolje kad @jefferson prica o code-share-u, nego kad pocesmo o mrtvima...
Hajmo o stjuardesama...
@Drndalo: BH Airlines je imao najbolju, ne znam radi li jos, onako bas...
- Edin H.
#4165 Re: Avio kompanije all about
karanana je ovdje pokrenuo krucijani problem evropskog vazduhoplovstvaTimotije wrote:@Drndalo: BH Airlines je imao najbolju, ne znam radi li jos, onako bas...! S..... se cini mi se zvala, 1/1
! Malev je brate bio ubjedljivo.... nije ni cudo da su propali
! One Austrijanke se ucrvene i podignu noseve, mrsko im valjda letjeti na istok, a nisu nesto... Jedino sto su potanke! Hrvatice, ljubazne koliko treba, hoce i novine "prokrijumcariti" na upit, donijeti leda
, ima par dobrih, ostalo onako... Azijske kompanije su, cini mi se, tu najrigoroznije. Kad ih 4-5 prosparta iza pilota na putu do hotela, sve se okrene
!
Prije je jedini i osnovni uslov za zaposlenje stjuardesa bio da gore
Medjutim sad su uletili raznorazni zakoni o pravu na rad, seksualnoj i starosnoj diskriminaciji, tako da ih se ne mogu tek tako otarasiti. E sad ti zakoni se ne postuju bas toliko u Aziji
Nedavno je u Britaniji stjuardesa tuzila BA zato sto su joj rekli da na poslu ne smije nositi krst, jer nije u interesu kompanije o moze uvrijediti pojedine putnike, ona je tvrdila da je to ugrozavanje njenog prava na slobodu upraznjavanja religije.
Elem BA je izgubio slucaj, kao da nije sudija mogao naci kompromis.
Ok mozes nositi krst, ali vidljivo, u dekolteu
- Pooll
-
jovke189
#4167 Re: Avio kompanije all about
E drugari imao bih pitanje. Letio bih na relaciji Beograd-Dortmund preko Wizzaira low cost company i vidio sam te neke cake oko online cekiranja i prtljaga te kako izbjeci dodatna placanja.
Mogu li ja tu kartu platiti putem interneta sa Rajfajzen Visa electron karticom iz Bosne?
Mogu li ja tu kartu platiti putem interneta sa Rajfajzen Visa electron karticom iz Bosne?
-
bigboy79
#4168 Re: Avio kompanije all about
Mozes ja stalno kupujem bas tom karticom.Primaju je i na Wizz air stranicijovke189 wrote:E drugari imao bih pitanje. Letio bih na relaciji Beograd-Dortmund preko Wizzaira low cost company i vidio sam te neke cake oko online cekiranja i prtljaga te kako izbjeci dodatna placanja.
-
jovke189
#4169 Re: Avio kompanije all about
Pa da, tako sam i mislio kdo njih direktno kupiti. Hvala ti.bigboy79 wrote:Mozes ja stalno kupujem bas tom karticom.Primaju je i na Wizz air stranicijovke189 wrote:E drugari imao bih pitanje. Letio bih na relaciji Beograd-Dortmund preko Wizzaira low cost company i vidio sam te neke cake oko online cekiranja i prtljaga te kako izbjeci dodatna placanja.
-
GaRGa
#4170 Re: Avio kompanije all about
http://en.wikipedia.org/wiki/Interliningjefferson wrote:Hahah, mogu bar ugovore o preuzimanju potpisat, ha ja.GaRGa wrote:Dionysios wrote:Mozete li ikako potpisati taj code sharing samo da ovog jeffersona ne moram citati kako pise o tome kao svaki drugi post?
- Edin H.
#4171 Re: Avio kompanije all about
Budi samo oprezan kada kaupujes, polako da te ne navuku da nesto narucis sto ne zelis.jovke189 wrote:Pa da, tako sam i mislio kdo njih direktno kupiti. Hvala ti.bigboy79 wrote:Mozes ja stalno kupujem bas tom karticom.Primaju je i na Wizz air stranicijovke189 wrote:E drugari imao bih pitanje. Letio bih na relaciji Beograd-Dortmund preko Wizzaira low cost company i vidio sam te neke cake oko online cekiranja i prtljaga te kako izbjeci dodatna placanja.
- drndalo
#4172 Re: Avio kompanije all about
Ali sve sto ce ti trebati kupi odmah on-line, jer ce te na aerodromu doci duplo skuplje... Tipa, torba u gepek, 20 EUR, a ako je ne platis on line, bude i 40.... Sve prvo dobro procitaj na njihovoj strani prije nego kliknes - > Finish...
-
jefferson
#4173 Re: Avio kompanije all about
Hahah, mogu bar ugovore o preuzimanju potpisat, ha ja.
Izvini, ali de kada vec linkove dajes objasni sta je nemoguce u ovome osim sto niko ne radi na tome ili cekaju da neko dodje iz inostranstva i napravi im ugovore?
Mozda da neko da donaciju pa plati par ljudi da im to sve organizuje?
- Locker
-
akcija007
#4175 Re: Avio kompanije all about
@Timotije, cesce leti s Croatia Airlines CPH ZAG i nazad jer kazu da im ta linija i za Pariz gubitke pravi ali je nece jos ukidati.