elSaik wrote:karanana wrote:nema sa zrinjskim i sirokim onoga sto ste nama uradili dva puta u 3 dana. fino dodje zlatan mijo jelic i pita sudiju: koliko su ti dali? 10.000, nije problem, evo ti 30 samo sudi posteno, nemoj nam siljiti nego samo sudi posteno. i siroki igra u postenoj atmosferi, bude bolji 80 minuta, izgubi u zadnjih 5 minuta nekim sugavim golom 1:0, ali ima barem sansu da igra u fer i korektnoj atmosferi. i ja im skidam kapu i od sad apsolutno navijam za njih kad igraju protiv vas.
Ama koga briga za koga ti navijaš. Sarajev, Široki, Velež, Zrinjski... svakako to varira od utakmice do utakmice u zavisnosti ko je još ostao u Kupu. Vrapčići su poznati kao jedan od najozloglašenijih stadiona u državi. Od prijetnji pištoljima, fizičkim napadima na gostujuće igrače, neuvjetnom terenu i stadionu, kamenjanju gostujućih navijača do zabrane uopšte dolaska gostujućih navijača. Velež je tim koji je ostajao i opstajao u ligi zahvaljujući penalima i golovima iz sumnjivih situacija u 90+ minuti. I onda biste vi nekome da pametujete. Kao što na drugoj temi napisah, u Vrapčiće pa tamo prosipajte primitivizam.
I bez spominjanja Mostara. Mostar nije zaslužio da ima ovakav Velež.
"Vrapčići su poznati kao jedan od najozloglašenijih stadiona u državi" - u zadnjih 2-3 godine se uložilo pravo puno para u poboljšanje uslova i sigurnosti na Veležovom stadionu. da je prije bilo svašta-jeste, ali stvari se mijenjaju. Ustvari mijenjaju se na bolje skoro svugdje osim kod vas gdje je i dalje mentalitet '98
"prijetnji pištoljima" - kakvi bola pištolji, šta lupetaš
"fizičkim napadima na gostujuće igrače" - rekao sam, prije je bilo svašta, a što se tiče napada na igrače, ni manje ni više nego u ostatku lige. Možda si pogrešno skontao neke vijesti ove godine: igrač Veleža Osmanagić (19 godina, mladi reprezentativac) je brutalno pretučen na koševu u tunelu na poluvremenu. malom su sva leđa modra bila. Ili su to "divljaci iz zabiti pored Mostara" sami sebe mlatili?
"kamenjanju gostujućih navijača" - da, da opet su "divljaci iz zabiti pored Mostara" sebe kamenjali po grbavici, po parkinzima, po semaforima, razbijali svoja auta... Stvarno su divljaci iz zabiti, na sve su spremni samo da bace ljagu na najdražu prijestolnicu
"penalima i golovima iz sumnjivih situacija u 90+ minuti" - npr.? Hiljadu puta ponovljena laž NEĆE postati istina.
"zabrane uopšte dolaska gostujućih navijača" - to je bila zabrana policije koju su mi nismo željeli. kada su HZ i pored te zabrane došle, dobili su aplauz svih "divljaka iz zabiti pored Mostara"
"neuvjetnom terenu" - ovo mi je favorit

teren Grbavice u ove dvije utakmice je više podsjećao na krompirište iz emisije Znanje Imanje nego na fudbalski teren
"Mostar nije zaslužio da ima ovakav Velež" - de ti nam reci šta smo zaslužili, mi "divljaci iz zabiti pored Mostara". Vidim da sa ultrasima, osim pjesama (rođeni su smrdljive p...e) dijeliš još mnogo toga.
i još nešto, da je sudija imao isti kriterij u prvoj utakmici kupa Velež-Željo u "zabiti pored Mostara", Željo bi utakmicu završio sa 3 igrača, bez trenera - toliko o "ste navikli vrijeđati sudije i fizički ih napadati" i o primitivizmu