FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
veljaca

#4151 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

slucajan wrote:I ja sam gledao izjave trenera. Amar Osim me uvijek impresionirao svojim izjavama, uglavnom u pozitivnom smislu. Volio bih na klupi tima za koji navijam vidjeti onako realnog i "ludog" trenera.

Ali ono što mi je zasmetalo je razvlačenje žvakaće u ustima i jednostavno "klošarsko" ponašanje koje ne priliči treneru jedne od najvećih ekipa BiH. Tako da je njegove izjave mnogo ljepše pročitati, nego gledati :thumbup:

Na stranu njegove trenerske kvalitete koje posjeduje, u što nema dileme, ali na svom ponašanju bi trebao malo poraditi.

Ova zvaka - je njegov komentar na stanje u ligi ( to on mangupski ) .....

Pogledah i sada onu marisanu u Lukavici .....
samo_ovaj_put

#4152 Re: FK Zeljeznicar

Post by samo_ovaj_put »

kakva sad marisana :?
salle_eh1986

#4153 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

samo_ovaj_put wrote:kakva sad marisana :?
Na terenu. Izgleda Slaviji baš gori pod nogama pa ako nepobjeđuju bar udaraju
Adi_vp

#4154 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

karanana wrote:srecom nikad i nisam bio u taboru sa plavim dechkima, prema tome tebi ni u dzep ni iz dzepa sto cu navijati protiv vas.
Nek si nam reko ovako javno,vidim da nisam jedini koji se raduje tome :D Sreca jah :lol:
Ocigledno nam se pojam srece bas i ne podudara :run:
Charuga
Globalni moderator

#4155 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

slucajan wrote:I ja sam gledao izjave trenera. Amar Osim me uvijek impresionirao svojim izjavama, uglavnom u pozitivnom smislu. Volio bih na klupi tima za koji navijam vidjeti onako realnog i "ludog" trenera.

Ali ono što mi je zasmetalo je razvlačenje žvakaće u ustima i jednostavno "klošarsko" ponašanje koje ne priliči treneru jedne od najvećih ekipa BiH. Tako da je njegove izjave mnogo ljepše pročitati, nego gledati :thumbup:

Na stranu njegove trenerske kvalitete koje posjeduje, u što nema dileme, ali na svom ponašanju bi trebao malo poraditi.
I meni je malo zasmetala ta zvaka ali j.biga, to je Amar i to je ono nesto njegovo ..
MojaMalenkost

#4156 Re: FK Zeljeznicar

Post by MojaMalenkost »

Pa i stari mu je isti ;-)
salle_eh1986

#4157 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

Iz Velež-a dali izjavu na suđenje u utakmici 11-og kola na Grbavici. S R A M O T A
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-25844.htm
karanana

#4158 Re: FK Zeljeznicar

Post by karanana »

sta je sramota?
ova izjava ili ono sto se radilo na grbavici?
elSaik

#4159 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Šta se radilo, čovječe? Fakat niste normalni. Ko vam je kriv što ste divljaci iz neke zabiti pored Mostara pa ste navikli vrijeđati sudije i fizički ih napadati. Lištica/Posušje - mentalitet, ništa bolji niste.
JThomas

#4160 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

pogodak iz ofsajda?

vi nemate stida ni koliko je crno pod noktom. cijelu ligu ste opljačkali proteklih godina dole u vrapčićima, i sad gospoda uvrijeđena pišu razjarene proglase i saopštenja zato što je sudija pokazao drugi žuti igraču zato što mu je opsovao...
karanana

#4161 Re: FK Zeljeznicar

Post by karanana »

elSaik wrote:Šta se radilo, čovječe? Fakat niste normalni. Ko vam je kriv što ste divljaci iz neke zabiti pored Mostara pa ste navikli vrijeđati sudije i fizički ih napadati. Lištica/Posušje - mentalitet, ništa bolji niste.
e znaci takav rjecnik koristimo? pa dobro.
vi ste divljaci koji se svaku tekmu pokoljete izmedju sebe tamo u onoj shumi u sred stadiona. mi zmo u zabiti ali barem nam nije stadion i livada napola prekrivena sumom. a igrom slucaja smo morali biti izbjeglice u svom gradu dok je vas stadion vracen vama dejtonom. da chetnici nisu pristali na zamjenu srebrenice jos uvijek bi velika trobojnica visila na juznom reflektoru vaseg hrama fudbala, a vi bi tada mozda igrali takodjer u nekoj zabiti kao sto mi igramo danas.
BSn

#4162 Re: FK Zeljeznicar

Post by BSn »

Ovi Velezovci uskacu sami sebi u usta! Pa, ko god je pogledo makar 10 sec. onog meca, vidio je primitivizam Velezovih igraca i trenera. Samo sto nisu poceli sudiji samare pucat'. To sto se tako mozete ponasati na onoj vasoj livadi u relativnoj blizini Mostara, ne znaci da mozete svugdje. Jednostavno, sudije vas se ne boje, kao sto vas se boje u Vrapcicima. Tamo ljudi znaju da ako podignu zastavicu, da ce ostati bez glave. Kad vide kako kamenujete gostujuce navijace, jasno im je sta se njima moze desiti...

Trenera treba strozije kazniti NS, nego li igrace, jer se onakav pritisak na sudije svugdje u svijetu sankcionise. Osim toga, lik je izjavio poslije utakmice da je sudija bio pijan. Ako to ne moze dokazati, onda ga treba posebno kazniti, jer je uvrijedio i samog sudiju, ali i NS.

Ne branim ja ni sudije ni NS, ali Velez i slicni "klubovi" su razlog zasto je stanje u ligi ovakvo kakvo je.
Last edited by BSn on 26/10/2009 15:30, edited 1 time in total.
elSaik

#4163 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

karanana wrote:
elSaik wrote:Šta se radilo, čovječe? Fakat niste normalni. Ko vam je kriv što ste divljaci iz neke zabiti pored Mostara pa ste navikli vrijeđati sudije i fizički ih napadati. Lištica/Posušje - mentalitet, ništa bolji niste.
vi ste divljaci koji se svaku tekmu pokoljete izmedju sebe tamo u onoj shumi u sred stadiona. mi zmo u zabiti ali barem nam nije stadion i livada napola prekrivena sumom. a igrom slucaja smo morali biti izbjeglice u svom gradu dok je vas stadion vracen vama dejtonom. da chetnici nisu pristali na zamjenu srebrenice jos uvijek bi velika trobojnica visila na juznom reflektoru vaseg hrama fudbala, a vi bi tada mozda igrali takodjer u nekoj zabiti kao sto mi igramo danas.

Ratna dejstva su ratna dejstva i nemaju veze sa mentalitetom. Fizički i verbalne nasrtaje ne možete pravdati izbjeglištvom. Mi se ne mlatimo svaku tekmu. Naš teren nije livada napola prekrivena šumom, već je tribina prekrivena šumom. Teren je oke, ako zanemarimo do koljena blato.
karanana

#4164 Re: FK Zeljeznicar

Post by karanana »

e ja....zapamti ovu recenicu. ja cu je koristiti u jednom od komentara kada vi ovdje budete plakali i kukali. ovu istu recenicu mogu ultrasi koristiti i reci pitarima za jucer, jeli tako. samo listicu i posusje zamjeniti kaknjom, zenicom i sl.

prvi si rekao da stizemo iz zabiti. da je alija uspjeo istrgovati eventualno zapadni mostar za srenju bosnu i treci entitet, moguce je da bi i mi danas igrali pod bijelim brijegom.
Last edited by karanana on 26/10/2009 15:32, edited 1 time in total.
BSn

#4165 Re: FK Zeljeznicar

Post by BSn »

elSaik wrote:Teren je oke, ako zanemarimo do koljena blato.

:D :bih: :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#4166 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Nego da se mi okrenemo narednim utakmicama. Vec za dva dana dolazi Rudar a onda ide gostovanje Olimpiku. Velez je u ovom djelu sezone kao i u kupu zavrsena prica. Idemo dalje!
Last edited by Charuga on 26/10/2009 15:35, edited 1 time in total.
Anakin Skaywalker

#4167 Re: FK Zeljeznicar

Post by Anakin Skaywalker »

karanana wrote:
pa eto kao što i sam kažeš mi smo dobili natrag svoj stadion a vi ćete zaigrati pod Bijelim brijegom samo uz play station naravno kao domaćini :D . FK Velež nekada bješe klub a sada je "sportski kolektiv" iz prigradske vukojebine zvane Vrapčići :D :D :D
al_akhisari

#4168 Re: FK Zeljeznicar

Post by al_akhisari »

Ma ne cudim se ja njima i frustrirajucem ( djecijem ), placu nakon utakmica sa zeljom...Cudim se vama; vama koji ulazite u rasprave i pokusavate istima da objasnite ono sto oni vec znaju...Nek se zale upravi vodovoda... :D
elSaik

#4169 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Od utakmice sa Rudarom očekujem nešto slično kao od utakmice kontra Slobode. 3-4 razlike. Dosta! 8-)

edit: Scena dana na utakmici... nakon što lik dade i treći crveni, grupa navijača s juga poče "yebote, sve vas manje, yebote, sve vas je manje, sve vas je maaanjeeee, yebote, sve vas je manje"... :lol: :thumbup:
JThomas

#4170 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

karanana wrote:
e ja....zapamti ovu recenicu. ja cu je koristiti u jednom od komentara kada vi ovdje budete plakali i kukali. ovu istu recenicu mogu ultrasi koristiti i reci pitarima za jucer, jeli tako. samo listicu i posusje zamjeniti kaknjom, zenicom i sl.

prvi si rekao da stizemo iz zabiti. da je alija uspjeo istrgovati eventualno zapadni mostar za srenju bosnu i treci entitet, moguce je da bi i mi danas igrali pod bijelim brijegom.
to sve apsolutno nikakve veze nema s činjenicom da vam je trener gistro bančo i primitivac na kub. a isto vrijedi i za igrače koji su navikli da kod kuće rade šta hoće, što se lijepo vidjelo na snimku.

hajde majke ti tvoje, reci je li gol bio "iz očiglednog ofsajda"? ili ipak malo lagite?
Adi_vp

#4171 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

Sada se treba spremiti za famozni Rudar u srijedu u cetvrtfinalu kupa,ne pamtim da sam nekad gledo ekipu koja igra antifudbal kakav oni igraju sa formacijom nekih 6-4-0 :D,tako nam i otkinuse ona dva boda na Grbavici u prvenstvu.
Bilo bi dobro recimo zabiti dva a ne primiti niti jedan,to bi sasvim dovoljno bilo za polufinale kupa.
Nakon toga sljedece dvije tekme igramo na Grbavici,Olimpik a potom Sarajevo.
Prizeljkujem tricu protiv Olimpika a onda na megdan s komsijama pa ko bude bolji...Zeljo naravno :D
elSaik

#4172 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

karanana wrote:

Ko ti, bolan, spominje Aliju, Bijeli Brijeg, izbjeglištvo, rat, entitet? :-) Igraj na Nou Kampu, ako hoćeš, ali ako ćeš napadati sudije nakon svake odluke, kamenjati gostujuće navijače i prijetiti igračima pištoljem, primitivan si i gotovo. Kraj priče. Bezveze me uvlačiš u te političke diskusije kojima niti je ovdje mjesto niti me zanimaju u ovom kontekstu. O tome da nemaju veze s vezom, ne treba ni govoriti. ;-)

PS Ukoliko se ja ikada budem žalio zbog toga što su mi igrači dobili crveni zbog napada na sudiju, ili Amar zbog skakanja na iste, slobodno me prozivaj koliko god hoćeš. Sam ću sebe prozivati zbog toga. ;-)
karanana

#4173 Re: FK Zeljeznicar

Post by karanana »

JThomas wrote:
karanana wrote:

to sve apsolutno nikakve veze nema s činjenicom da vam je trener gistro bančo i primitivac na kub. a isto vrijedi i za igrače koji su navikli da kod kuće rade šta hoće, što se lijepo vidjelo na snimku.

hajde majke ti tvoje, reci je li gol bio "iz očiglednog ofsajda"? ili ipak malo lagite?
ne kazem ja da nam je trener uzor i olicenje nekog gospodina. nemam misljenje o njemu, ali sto se ponasanja tice nije nista gori od vaseg. cak naprotiv, mislim da je reagovao ljudski i prirodno kao sto bimnogi treneri sto se tice desavanja na terenu.
iz onog sjeveroistocnog coska nisam vidio jeli bio ofsajd ili nije. nisam gledao snimak na vogosci i izvjestaj na sportskom je bio za no comment, tako da ne znam jeli bio ofsajd ili nije.

elsaik sam si spomeno da dolazimo iz zabiti pored mostara. zapamti onaj tvoj post. garantujem ti da cu ga ja copy/paste i upotrijebiti protiv vas i neke vase tekme.
prdimahovina

#4174 Re: FK Zeljeznicar

Post by prdimahovina »

elSaik wrote:
karanana wrote:nema sa zrinjskim i sirokim onoga sto ste nama uradili dva puta u 3 dana. fino dodje zlatan mijo jelic i pita sudiju: koliko su ti dali? 10.000, nije problem, evo ti 30 samo sudi posteno, nemoj nam siljiti nego samo sudi posteno. i siroki igra u postenoj atmosferi, bude bolji 80 minuta, izgubi u zadnjih 5 minuta nekim sugavim golom 1:0, ali ima barem sansu da igra u fer i korektnoj atmosferi. i ja im skidam kapu i od sad apsolutno navijam za njih kad igraju protiv vas.
Ama koga briga za koga ti navijaš. Sarajev, Široki, Velež, Zrinjski... svakako to varira od utakmice do utakmice u zavisnosti ko je još ostao u Kupu. Vrapčići su poznati kao jedan od najozloglašenijih stadiona u državi. Od prijetnji pištoljima, fizičkim napadima na gostujuće igrače, neuvjetnom terenu i stadionu, kamenjanju gostujućih navijača do zabrane uopšte dolaska gostujućih navijača. Velež je tim koji je ostajao i opstajao u ligi zahvaljujući penalima i golovima iz sumnjivih situacija u 90+ minuti. I onda biste vi nekome da pametujete. Kao što na drugoj temi napisah, u Vrapčiće pa tamo prosipajte primitivizam.

I bez spominjanja Mostara. Mostar nije zaslužio da ima ovakav Velež.
"Vrapčići su poznati kao jedan od najozloglašenijih stadiona u državi" - u zadnjih 2-3 godine se uložilo pravo puno para u poboljšanje uslova i sigurnosti na Veležovom stadionu. da je prije bilo svašta-jeste, ali stvari se mijenjaju. Ustvari mijenjaju se na bolje skoro svugdje osim kod vas gdje je i dalje mentalitet '98

"prijetnji pištoljima" - kakvi bola pištolji, šta lupetaš

"fizičkim napadima na gostujuće igrače" - rekao sam, prije je bilo svašta, a što se tiče napada na igrače, ni manje ni više nego u ostatku lige. Možda si pogrešno skontao neke vijesti ove godine: igrač Veleža Osmanagić (19 godina, mladi reprezentativac) je brutalno pretučen na koševu u tunelu na poluvremenu. malom su sva leđa modra bila. Ili su to "divljaci iz zabiti pored Mostara" sami sebe mlatili?

"kamenjanju gostujućih navijača" - da, da opet su "divljaci iz zabiti pored Mostara" sebe kamenjali po grbavici, po parkinzima, po semaforima, razbijali svoja auta... Stvarno su divljaci iz zabiti, na sve su spremni samo da bace ljagu na najdražu prijestolnicu

"penalima i golovima iz sumnjivih situacija u 90+ minuti" - npr.? Hiljadu puta ponovljena laž NEĆE postati istina.

"zabrane uopšte dolaska gostujućih navijača" - to je bila zabrana policije koju su mi nismo željeli. kada su HZ i pored te zabrane došle, dobili su aplauz svih "divljaka iz zabiti pored Mostara"

"neuvjetnom terenu" - ovo mi je favorit :) teren Grbavice u ove dvije utakmice je više podsjećao na krompirište iz emisije Znanje Imanje nego na fudbalski teren

"Mostar nije zaslužio da ima ovakav Velež" - de ti nam reci šta smo zaslužili, mi "divljaci iz zabiti pored Mostara". Vidim da sa ultrasima, osim pjesama (rođeni su smrdljive p...e) dijeliš još mnogo toga.

i još nešto, da je sudija imao isti kriterij u prvoj utakmici kupa Velež-Željo u "zabiti pored Mostara", Željo bi utakmicu završio sa 3 igrača, bez trenera - toliko o "ste navikli vrijeđati sudije i fizički ih napadati" i o primitivizmu
karanana

#4175 Re: FK Zeljeznicar

Post by karanana »

ni meni nije jasan detalj ni podatak o pistoljima u vrapcicima. mozda nisam cuo za to ili sam zaboravio. ja se jedino sjecam da je pistolj izvadjen na nas u zenici.

ma poklacemo se mi izmedju sebe, ne trebaju nama ni siroki brijegovi ni lukavice.
Post Reply