F1 2008, 2009, 2010 and counting
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
radostan dan
#4151 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Dobra trka zaista.
Da se pohvalim, igrao sam Šumahera, od 1-8, ipak je ovo njegova staza, da ne bi Rome uzelo bi se nešto sitno.
Da se pohvalim, igrao sam Šumahera, od 1-8, ipak je ovo njegova staza, da ne bi Rome uzelo bi se nešto sitno.
- beco
#4152 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Po meni je Schumi odlicno vozio znajuci koliko je Meclaren brzi. A koliko je samo taj Mercedes tezak na gumama to je nevjerovatno (samo pogledajte ovu sliku gore koliko su vise istrosene gume Mercedesa u odnosu na gume Meclarena). Mislim da Mercedes se nije nesto posebno popravio nego su dosle 2 utrke koje im odogovaraju i to je to.
I za sve one koji su govorili da je Schumi kloc de recite koliko je ono krugova na tvrdim gumama drzao iza sebe Hamu na meksim gumama, pa majkumu stara nije svako Massa da se skloni kad vidi Hamu u retrovizoru. A cmizdro je opet cmizdrio race control
Iznenadio me je Ferarri jako los na njihovoj stazi, ja mislim da su oni kontali spasiti sezonu sa pobjedom u Monzi, ma brate nema Ferrarija nigdje niti je brz u brzim krivinama kao RB niti je brz na pravcu kao Mercedes i Mecklaren
I za sve one koji su govorili da je Schumi kloc de recite koliko je ono krugova na tvrdim gumama drzao iza sebe Hamu na meksim gumama, pa majkumu stara nije svako Massa da se skloni kad vidi Hamu u retrovizoru. A cmizdro je opet cmizdrio race control
Iznenadio me je Ferarri jako los na njihovoj stazi, ja mislim da su oni kontali spasiti sezonu sa pobjedom u Monzi, ma brate nema Ferrarija nigdje niti je brz u brzim krivinama kao RB niti je brz na pravcu kao Mercedes i Mecklaren
-
Taranta
#4153 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Malo statistike:
Vettelu je ovo osamnaesta pobjeda u karijeri. Izjednačio se sa Raikkonenom. Još dvije pobjede i stići će Hakkinena.
Mali ima dvije pobjede više od Hamiltona, sedam više od Buttona, dvanaest više od Webbera.
Vettelu je ovo osamnaesta pobjeda u karijeri. Izjednačio se sa Raikkonenom. Još dvije pobjede i stići će Hakkinena.
Mali ima dvije pobjede više od Hamiltona, sedam više od Buttona, dvanaest više od Webbera.
- ExNihilo
#4154 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
još jedan pole position i izjednačava se sa Hakkinenom. Trenutno se nalazi na 8. mjestu vječne liste ispred Niki Laude.Taranta wrote:Malo statistike:
-
shin
#4155 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Zato sto je imao kraci omjer brzina pa je pogađao limiter obrtaja na pola pravca. Uglavnom, McLaren je totalno fulio setup bolida, high df krilo, kraci omjer bzina i onda se dese stvari da ne mozes preci ni sa otvorenim DRS-om.mentalist wrote:Moguce, ali zbog cega je onda ranije iskljucivao DRS ako je vec imao high postavke a palio ga daleko iza aktivacione zone. Nesto tu ne stimashin wrote:Onaj duel sumahera i hamiltona nije nikakva magija, vec zajeb mclarena koji se odlucio na high downforce zadnje krilo U JEBENOJ MONZI.
Samo sto to ona dva debila od voditelja na TV1 nisu navela naravno.
A svi mi znamo da DRS cini preticanja mnogo laksim, na stazama gdje je bilo 1-2 preticanja u proslim sezonama sada bude po 30-40.
Ovo sve navodim radi pogresne slike koju su ona dva klovna od voditelja stvorila tokom trke, nikakav ''preporod'' mercedesa, ili ''genijalna'' vozdnja sumahera (kojeg Rozberg siluje vec drugu godinu po redu) nije bila.
http://www.autosport.com/
http://forums.autosport.com/index.php?showforum=2
- drndalo
#4156 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ovaj put cu stati u odbranu "klovnova", jer napredak Mercedesa jeste vidljiv u trendu vec kao sto rekoh 4-5 trka... Onaj dio koji im necu braniti je vec dosadno citiranje kukanja Red Bulla kako su svi na svim stazama brzi od njih, a onda odjezdi naprijed, valja zato sto ostali voze u rikverc...?
Hajd' jasno mi je sto to Redbulasi pricaju, ali sto ih ozbiljno shvacaju i prihvataju to kao istinu ???
Preporod je malo teska rijec, jer toga u F1 dugorocno nema, barem 2 pune godine trebaju za razvoj sampionskog bolida... Kad se poneko i pojavi s novim izumom koji sviju stavi u drugi plan, ostali ga kopiraju u roku 2-3 trke, i ponovo uhvate prikljucak...
Dakle djelimicno si u pravu, dio problema je bio McLaren, dio Balo, dio je bio Mercedes, a dio je bio Deda...
Ne zaboravi da je taj isti McLaren sa "Dugmetasem" bio drugi... Ili njega paze jer je bijelac ?
Voznja Dede odavno nije bila ovako sadrzajna, naravno sa autom koje bi bilo dosta slabije ne moze ni on nista... Priznaces da ga je odlicno blokirao dugo vremena. Duze nego je iko od nas ocekivao...
Preporod je malo teska rijec, jer toga u F1 dugorocno nema, barem 2 pune godine trebaju za razvoj sampionskog bolida... Kad se poneko i pojavi s novim izumom koji sviju stavi u drugi plan, ostali ga kopiraju u roku 2-3 trke, i ponovo uhvate prikljucak...
Dakle djelimicno si u pravu, dio problema je bio McLaren, dio Balo, dio je bio Mercedes, a dio je bio Deda...
Ne zaboravi da je taj isti McLaren sa "Dugmetasem" bio drugi... Ili njega paze jer je bijelac ?
Voznja Dede odavno nije bila ovako sadrzajna, naravno sa autom koje bi bilo dosta slabije ne moze ni on nista... Priznaces da ga je odlicno blokirao dugo vremena. Duze nego je iko od nas ocekivao...
Last edited by drndalo on 12/09/2011 13:25, edited 1 time in total.
-
shin
#4157 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Bolkirao pa zaradio opomenu. Ono saltanje po pravcu ga je moglo skupo kostati.
O mercedesvom napretku:
Proslu sezonu su zavrsili na cetvrtom mjestu sa 214 bodova.
Trenutno stanje je, cetvrto mjesto sa duplo manje bodova (108).
Nikakav napredak, vrte se u mjestu, samo je pitanje kada ce mercedes napraviti novu ''reorganizaciju'' vrha.
Par komentara u brzinama i limiteru:
Ali zato mi imamo Davora da truje po ko zna koji put o drs aktivacijskoj zoni i sta je uopste drs, umjesto da prati sta se desava na stazi
O mercedesvom napretku:
Proslu sezonu su zavrsili na cetvrtom mjestu sa 214 bodova.
Trenutno stanje je, cetvrto mjesto sa duplo manje bodova (108).
Nikakav napredak, vrte se u mjestu, samo je pitanje kada ce mercedes napraviti novu ''reorganizaciju'' vrha.
Par komentara u brzinama i limiteru:
Lewis wasn't opening the wing on purpose at the very start of the zone (on some laps) because he was sitting on the limiter too early in the straight which was killing us at the end of the straight.
The risk of hitting the limiter in the race with such setup was high. Just look at what happened to Hamilton. As wingwalker said, it could work good with a fast car on pole.
Ali zato mi imamo Davora da truje po ko zna koji put o drs aktivacijskoj zoni i sta je uopste drs, umjesto da prati sta se desava na stazi
- drndalo
#4158 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Kao i kamaru drugih puta u karijeri, jako dobro se zna ponasati blizu granice zabranjenog, pa malo ime, reputacija... To je igra velikih...
Nije zaradio opomenu, nego je tim rekao da pazi da ne dobije kaznu...
A za napredak cemo vidjeti do kraja, ja tvrdim da ce se polako primicati vremenima bolje plasiranim od sebe...
Oko toga se ne moramo sloziti...
Nije zaradio opomenu, nego je tim rekao da pazi da ne dobije kaznu...
A za napredak cemo vidjeti do kraja, ja tvrdim da ce se polako primicati vremenima bolje plasiranim od sebe...
Oko toga se ne moramo sloziti...
- beco
#4159 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Meclaren ima previse malih zajeba ove godine da bi bili ozbiljni
Sta je prosle godine radio Rosberg Schumiju ove ga brate nije ni posteno naguzio. Ali nema sanse da MB moze pobjediti sve dok im je potrebno jedan set ekstra guma u odnosu na top timove.
Neko je spominjao voditelje, ja fakat ne ocekujem od njih da budu blizu recimo Cultarda ali nek prestanu pricati o nebitnim stvarima, ja od njih nikad nisam cuo da te vode po stazi recimo na startnom pravcu ide se u 7 brzini sa 300 km/h, u tu i tu krivini ulazi se sa tom i tom brzinom i tako dalje. O svakoj stazi se to moze naci, na kraju krajeva nek kupe F12010 i malo vjezbaju i osjete koji je osjecaj.
Sta je prosle godine radio Rosberg Schumiju ove ga brate nije ni posteno naguzio. Ali nema sanse da MB moze pobjediti sve dok im je potrebno jedan set ekstra guma u odnosu na top timove.
Neko je spominjao voditelje, ja fakat ne ocekujem od njih da budu blizu recimo Cultarda ali nek prestanu pricati o nebitnim stvarima, ja od njih nikad nisam cuo da te vode po stazi recimo na startnom pravcu ide se u 7 brzini sa 300 km/h, u tu i tu krivini ulazi se sa tom i tom brzinom i tako dalje. O svakoj stazi se to moze naci, na kraju krajeva nek kupe F12010 i malo vjezbaju i osjete koji je osjecaj.
- citroen
#4160 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Dobro bi bilo kad bi mercedes koristio renault motore,tako bi bili konkurentniji..

- BHF_Manijak
#4161 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Iznenadio sam se za Hakkinena, konto sam da ima vise pobjeda???Taranta wrote:Malo statistike:
-
mentalist
#4162 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Sigurno da je istina to sto kazes, mada mislim da je dosta kazni uticalo na Hamiltona pa je smirio strasti na stazi. Da je pocetak sezone bilo bi dijelova po stazi. Steta sto Rosberg ispade, tek bi se onda znala prava "forma" Schumijashin wrote:Zato sto je imao kraci omjer brzina pa je pogađao limiter obrtaja na pola pravca. Uglavnom, McLaren je totalno fulio setup bolida, high df krilo, kraci omjer bzina i onda se dese stvari da ne mozes preci ni sa otvorenim DRS-om.mentalist wrote:Moguce, ali zbog cega je onda ranije iskljucivao DRS ako je vec imao high postavke a palio ga daleko iza aktivacione zone. Nesto tu ne stimashin wrote:Onaj duel sumahera i hamiltona nije nikakva magija, vec zajeb mclarena koji se odlucio na high downforce zadnje krilo U JEBENOJ MONZI.
Samo sto to ona dva debila od voditelja na TV1 nisu navela naravno.
A svi mi znamo da DRS cini preticanja mnogo laksim, na stazama gdje je bilo 1-2 preticanja u proslim sezonama sada bude po 30-40.
Ovo sve navodim radi pogresne slike koju su ona dva klovna od voditelja stvorila tokom trke, nikakav ''preporod'' mercedesa, ili ''genijalna'' vozdnja sumahera (kojeg Rozberg siluje vec drugu godinu po redu) nije bila.
http://www.autosport.com/
http://forums.autosport.com/index.php?showforum=2
A sto se tice one dvojice sa TV1, samo izdvojiti onu scenu kada sustize Button Hamiltona i Schumahera a Denis komentarise: Sutize Jenson Buttona
- beco
#4163 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Stvarno su klocevi ovi iz Meclarene kontali netreba ici u Monci perko 330 km/h, tacno se vidi kako Hamo udara u limitator obrtaja na 329 km/h, a jedan Massa je isao do 340 km/h
-
shin
#4164 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Znam sta pricam 
Citava taktika McLarena je bila da poslije prvog zavoja budu prvi, i tu je zajeb nastao. Pogotovo iza Schumachera koji ima isti motor kao i Hamilton.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/94453
Pretekao ga je u Monacu gdje je preticanje umjetnost.
Hamilton Monza 2008 (kada je pola grida pretekao tokom trke)
Citava taktika McLarena je bila da poslije prvog zavoja budu prvi, i tu je zajeb nastao. Pogotovo iza Schumachera koji ima isti motor kao i Hamilton.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/94453
Pretekao ga je u Monacu gdje je preticanje umjetnost.
Hamilton Monza 2008 (kada je pola grida pretekao tokom trke)
Last edited by shin on 14/09/2011 00:16, edited 1 time in total.
-
shin
- čoksa08
- Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D
#4166 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
jao sta je deda radio bali, balo nesposoban da pretekne dedu. svaka cast dedi. steta za ovo novo pravilo oko preticanja. balo bi ostao gdje mu je mjesto da se nije cmizdrio sudijama
- citroen
#4167 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Indijci stvaraju probleme organizatorima Formule 1
Indija će za nešto više od mjesec dana ugostit utrku svjetskog prvenstva formule 1 na novoj stazi u Abu Dhabiju.
Ovo je naslov na sax-u....,

Indija će za nešto više od mjesec dana ugostit utrku svjetskog prvenstva formule 1 na novoj stazi u Abu Dhabiju.
Ovo je naslov na sax-u....,
- O'zone
- Globalni moderator
#4168 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Treba fino kopirat da se vidi poznavanje geografijecitroen wrote:Indijci stvaraju probleme organizatorima Formule 1
Ovo je naslov na sax-u....,![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.sarajevo-x.com/sport/formula ... /110914037Formula 1
Mnogi su se bojali da nova staza u saveznoj državi Uttar Pradesh neće biti spremna na vrijeme, no sada su se pojavili i problemi s carinjenjem opreme formule 1.
Naime, lokalne oblasti zahtjevaju plačanje punih carinskih obaveza, dok u formuli 1 zahtijevaju olakšice. Kako je prenosi list Times of India, u pitanju je cifra od oko 126 miliona dolara.
Organizatori utrke očekuju olakšice kao i na ostalim utrkama u kalendaru SP-a, jer će sva oprema karavana formule 1 dospjeti na aerodrom s posebnim avionima, te na isti način napustiti zemlju.
Indijska carinska uprava smatra da je formula 1 zabavna djelatnost koja se ne ubraja u sport, zbog čega organizatori utrke moraju platiti pune carinske obaveze.
Indijska utrka na novoj stazi u Abu Dhabiju će biti predzadnja u ovoj sezoni svjetskog prvenstva.
- čoksa08
#4169 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
preselio abu dabi u indiju

- newklear
#4170 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ja mahnita naroda...O'zone wrote:Treba fino kopirat da se vidi poznavanje geografijecitroen wrote:Indijci stvaraju probleme organizatorima Formule 1
![]()
![]()
![]()
![]()
Mnogi su se bojali da nova staza u saveznoj državi Uttar Pradesh neće biti spremna na vrijeme, no sada su se pojavili i problemi s carinjenjem opreme formule 1.
Naime, lokalne oblasti zahtjevaju plačanje punih carinskih obaveza, dok u formuli 1 zahtijevaju olakšice. Kako je prenosi list Times of India, u pitanju je cifra od oko 126 miliona dolara.
Organizatori utrke očekuju olakšice kao i na ostalim utrkama u kalendaru SP-a, jer će sva oprema karavana formule 1 dospjeti na aerodrom s posebnim avionima, te na isti način napustiti zemlju.
Indijska carinska uprava smatra da je formula 1 zabavna djelatnost koja se ne ubraja u sport, zbog čega organizatori utrke moraju platiti pune carinske obaveze.
Indijska utrka na novoj stazi u Abu Dhabiju će biti predzadnja u ovoj sezoni svjetskog prvenstva.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.bljesak.info/web/article.asp ... 4581f02d1f
- čoksa08
#4171 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
pa svi kopiraju od FENE, a izgleda da ima nepismenih novinara u toj novinskoj agenciji 
- Edin H.
#4172 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Zivili indijski carinici.newklear wrote:Ja mahnita naroda...O'zone wrote:Treba fino kopirat da se vidi poznavanje geografijecitroen wrote:Indijci stvaraju probleme organizatorima Formule 1
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.bljesak.info/web/article.asp ... 4581f02d1f
Bravo majstori, neka neko konacno onog uhljupa Bernieja opali po dzepu
- DJe_Nana
#4173 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ovaj cijeli indijski narod na svoju ruku haman,
imamo jednog direktora kompanije ovdje u gradu iz Indije, svi su misljenja da kuci samo konta kako da zapapri radnicima, mada mora se priznati sve po pravilima kao i ovi sa carinom...
imamo jednog direktora kompanije ovdje u gradu iz Indije, svi su misljenja da kuci samo konta kako da zapapri radnicima, mada mora se priznati sve po pravilima kao i ovi sa carinom...
-
radostan dan
#4174 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
ima nadee, ima boga...
F1: Kimi Raikkonen pregovara sa ekipom Williamsa?
Autor Redakcija 2011-09-22 12:59:00
Ekipa je nedavno promijenila i vodstvo, te se očekuju bolji dani
Kimi Raikkonen je nedavno posjetio sjedište ekipe Williams u britanskom Groveu, gdje je za njega priređen prijem i razgledavanje tvornice u društvu prvog čovjeka ove ekipe, Adama Parra.
Uprkos činjenici da Williams nije u formi vrhunske ekipe, kojom se nekada mogao pohvaliti, ova ekipa i dalje ulaže u sebe, pa je tako nedavno potpisan ugovor o nabavci motora od Renaulta.
Ekipa je nedavno promijenila i vodstvo, te se očekuju bolji dani, ali se još ne zna da li je ova posjeta bila samo kurtoazna ili je Raikkonen možda prepoznao pravu priliku za povratak u F1.
F1: Kimi Raikkonen pregovara sa ekipom Williamsa?
Autor Redakcija 2011-09-22 12:59:00
Ekipa je nedavno promijenila i vodstvo, te se očekuju bolji dani
Kimi Raikkonen je nedavno posjetio sjedište ekipe Williams u britanskom Groveu, gdje je za njega priređen prijem i razgledavanje tvornice u društvu prvog čovjeka ove ekipe, Adama Parra.
Uprkos činjenici da Williams nije u formi vrhunske ekipe, kojom se nekada mogao pohvaliti, ova ekipa i dalje ulaže u sebe, pa je tako nedavno potpisan ugovor o nabavci motora od Renaulta.
Ekipa je nedavno promijenila i vodstvo, te se očekuju bolji dani, ali se još ne zna da li je ova posjeta bila samo kurtoazna ili je Raikkonen možda prepoznao pravu priliku za povratak u F1.
- perfect_guy
#4175 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
već se sad u Singapuru može riješiti pitanje prvaka. Ako Vettel osvoji 13 bodova više od Alonsa, priča o prvaku se završava (ako Vettel pobijedi, Alonso ne smije završiti na postolju, odnosno ako Alonso ispadne, onda je Vettelu dovoljno mjesto na postolju za titulu)