Zikamu, jesili u to doba vozom(vlakom) isao kuci s carsije?
Slike starog Sarajeva
-
Stari kenjac
#4151 Re: Slike starog Sarajeva
"Ne znam iz kojeg razloga si ti ovoliko zaljublen u ovu sliku (tri srca) ali ja ti se najtoplije zahvaljujem jer vidim da mi je rahmetli mati prostrla posteljinu na balkonu... Zivio ovdje od 1974-1996..."
"Skau gapru", sto reko jedan vamo:) E sad ja zivim tu negdje! 
- Banksy
#4152 Re: Slike starog Sarajeva
Sarajevske predratne puste nedjelje, najljepše ... 
- Filter
#4153 Re: Slike starog Sarajeva
to bas i ja kontam jutros kad sam vidio sliku. raspust, ljeto, sunce... pola grada faliBanksy wrote:Sarajevske predratne puste nedjelje, najljepše ...
- Banksy
#4154 Re: Slike starog Sarajeva
Avgust, asfalt se topi, ti već bio na moru u julu, a raja tek otišla, ubijaš se od dosade stripovima, otvoreni balkoni, mirišu punjenje paprike, pusto, puuuusto ...Filter wrote:to bas i ja kontam jutros kad sam vidio sliku. raspust, ljeto, sunce... pola grada faliBanksy wrote:Sarajevske predratne puste nedjelje, najljepše ...
edit: ovo je ipak maj, juni, nije nebo skroz ljetno ...
-
jefff
#4155 Re: Slike starog Sarajeva
Kod Tite nije bila radna subota i nedelja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4156 Re: Slike starog Sarajeva
često se pitam dok se tramvaj ljulja na ovom potezu
zašto nisu stavljani betonski pragovi
vidim da ih nema
zašto nisu stavljani betonski pragovi
vidim da ih nema
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4157 Re: Slike starog Sarajeva
drveni su tu ,valjda im nestalo para.....
- bitanga_sa_otesa
#4158 Re: Slike starog Sarajeva
vrati ti mene unazad.....suza mi krenu...sjetih se da sam kupovao alan fordove tu kod sibice ,bila trafika i sipac s kospicama,i frizider pekabelinog sladoleda...Banksy wrote:
Avgust, asfalt se topi, ti već bio na moru u julu, a raja tek otišla, ubijaš se od dosade stripovima, otvoreni balkoni, mirišu punjenje paprike, pusto, puuuusto ...![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4159 Re: Slike starog Sarajeva
samo da kažem da su se te neradne subote narađivale kroz duži radni dan utorkom recimo
barem u nekim firmama
barem u nekim firmama
- Banksy
#4160 Re: Slike starog Sarajeva
znaš da sam gore bila napisala i pekabelin sladoled, pa izbrišem, mislim, ko to pamti ...bitanga_sa_otesa wrote:vrati ti mene unazad.....suza mi krenu...sjetih se da sam kupovao alan fordove tu kod sibice ,bila trafika i sipac s kospicama,i frizider pekabelinog sladoleda...Banksy wrote:
Avgust, asfalt se topi, ti već bio na moru u julu, a raja tek otišla, ubijaš se od dosade stripovima, otvoreni balkoni, mirišu punjenje paprike, pusto, puuuusto ...![]()
sad bi mlatno jedan coko moko ili rum koktel....
capri vrh, ili rumenko, koliko je ono bio, skoro džaba
- Filter
#4161 Re: Slike starog Sarajeva
Banksy wrote: Avgust, asfalt se topi, ti već bio na moru u julu, a raja tek otišla, ubijaš se od dosade stripovima, otvoreni balkoni, mirišu punjenje paprike, pusto, puuuusto ...![]()
- bitanga_sa_otesa
#4162 Re: Slike starog Sarajeva
@ banksy
a neke budale pamte...nisam volio rumenko,u principu ne volim vocne,a bio skoro pa dzabe
nogger jogg je bio najbolji koliko se sjecam
a neke budale pamte...nisam volio rumenko,u principu ne volim vocne,a bio skoro pa dzabe
nogger jogg je bio najbolji koliko se sjecam
- holowey
#4163 Re: Slike starog Sarajeva
kako u kojoj firmi...Black swan wrote:samo da kažem da su se te neradne subote narađivale kroz duži radni dan utorkom recimo
barem u nekim firmama
obicno je radna sedmica bila 42 sata, pa je prva subota u mjesecu bila radna kako bi se ispostovao 8-satni radni dan...
-
zikamu
#4164 Re: Slike starog Sarajeva
NisamStari kenjac wrote:"Ne znam iz kojeg razloga si ti ovoliko zaljublen u ovu sliku (tri srca) ali ja ti se najtoplije zahvaljujem jer vidim da mi je rahmetli mati prostrla posteljinu na balkonu... Zivio ovdje od 1974-1996..."
Zikamu, jesili u to doba vozom(vlakom) isao kuci s carsije?"Skau gapru", sto reko jedan vamo:) E sad ja zivim tu negdje!
"Skau gapru" se birvaktile koristila kad se islo na more (Sarajevo-Dubrovnik), cega se jedva sjecam, a onda je stari 1961. kupio bijelog ficu (SA: 91-47
"Ko se još sjeća stare stanice? Bila je to u stvari dugo glavna stanica, Banhof, narod ju je zvao Banovo, kao i kraj oko stanice. Bila je to povelika kuća koju su kao i prve pruge i napravili Austrijanci. Odavde su polazili vozovi na istok, za Višegrad, i dalje za Užice i Beograd, na jug, za Dubrovnik i Herceg Novi, te na sjever za Bosanski Brod. Pruga je bila uska, 75 cm, pa je i voz bio mali, a išao na ćumur, te se zvao ćiro. Iza Drugog sv. rata napravljena je prva pruga “normalnog” kolosijeka, Šamac-Sarajevo, pa i uz novu prugu i nova veleljepna stanica, koja se zvala Sarajevo Novo. Između ove stanice i one stare je produžena uskotračna pruga dva-tri kilometra, pa su sada i ćire imale Novu stanicu kao polaznu. Danas je na mjestu odakle su polazili vozovi sa Nove stanice autobuska stanica. Uz staru stanicu je bila fabrika « Vaso Miskin Crni « , u kojoj su se pravili i popravljali vagoni. Danas je tu nova prodavnica Interex-a i Bagatele. Na mjestu današnjeg Merkatora je bio Tržni centar, skladište voća i povrća, koje je tu dovoženo vozovima. Sama stara stanica je bila na mjestu danasnjih nebodera preko puta igralista kod Trece Gimnazije.odnosno starog hotela Bristol, a mnogobrojne tracnice su zavrsavale okretnicom za vozove na mjestu sadasnje zgrade Hitne pomoci.
Na tom mjestu je bila velika raskrsnica, sa jednim od prvih semafora u gradu. Semafor je visio u zraku na samoj raskrsnici, i vidio se sa sve četiri strane. Današnja ulica kojom ide tramvaj nije imala dvije odvojene trake, nego je bila dvosmjerna.Tramvaj je išao samo do Dolac Malte, a na Ilidžu je starom cestom prekrivenom kockom išao dvospratni autobus londonac."
(bosnanostalgicar.blogger.ba)

- bitanga_sa_otesa
-
jefff
#4166 Re: Slike starog Sarajeva
Nije bio loš ni Maxmagnus, Modesty Blaise, Conan..., Gigant. Ja sam volio sladoled iz čašiće Stela sa višnjom. Mislim da su bili od UPI.bitanga_sa_otesa wrote:vrati ti mene unazad.....suza mi krenu...sjetih se da sam kupovao alan fordove tu kod sibice ,bila trafika i sipac s kospicama,i frizider pekabelinog sladoleda...Banksy wrote:
sad bi mlatno jedan coko moko ili rum koktel....
-
jefff
#4167 Re: Slike starog Sarajeva

Između Škode 110 i Fiće je Opel Rekord 1700.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#4168 Re: Slike starog Sarajeva
Fenomenalno.jefff wrote:
Između Škode 110 i Fiće je Opel Rekord 1700.
Lijepi moj grad.
- nosara
#4169 Re: Slike starog Sarajeva
Koja zgrada, ova iza arene, ili nebozder...?zikamu wrote:Ne znam iz kojeg razloga si ti ovoliko zaljublen u ovu sliku (tri srca) ali ja ti se najtoplije zahvaljujem jer vidim da mi je rahmetli mati prostrla posteljinu na balkonu... Zivio ovdje od 1974-1996...johntra wrote:
Ne vidim neke slike, kaj se to zgodilo...?
-
zikamu
#4170 Re: Slike starog Sarajeva
Neboder, zaokruzen stan crvenim pravougaonikom...
-
megaman4
#4171 Re: Slike starog Sarajeva
Vidi koliko je zelenila bilo tada duž bulevara Vojvode Putnika (današnji Zmaj od Bosne)?johntra wrote:
- bitanga_sa_otesa
#4172 Re: Slike starog Sarajeva
jefff wrote:
Nije bio loš ni Maxmagnus, Modesty Blaise, Conan..., Gigant. Ja sam volio sladoled iz čašiće Stela sa višnjom. Mislim da su bili od UPI.
stripoteka
,a upijevi su mi bili sirotinjski...nikad nisu imali dobar sladoled....
- bitanga_sa_otesa
#4173 Re: Slike starog Sarajeva
ma tad se remontovala tramvajska pruga i sirile ulice ,i slike iz titove su iz tog perioda...megaman4 wrote: Ne vidim nigdje tramvajske stanice? Možda nisu ni bile tada postavljene?
- Banksy
#4174 Re: Slike starog Sarajeva
sabina1 wrote: Lijepi moj grad.
- Radio Sarajevo
#4175 Re: Slike starog Sarajeva
Gdje je ovo tačno?zikamu wrote: