Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
modem33

#4151 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by modem33 »

almir90 wrote:
modem33 wrote:nemojte dzabe kupovati po inostranstvu ... dzabe skace $ dolar na trzistu ... :D
Pada, http://www.xe.com/currencyconverter/con ... USD&To=BAM

Početkom mjeseca je bio oko 1.75.
vec je duze vrijeme oko 1,8 ... znaci da ne pada vec duze vrijeme ... 8-)
almir90

#4152 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by almir90 »

Jbga, znam po kojoj sam tarifi dobio uplatu 01.06. na račun, bilo je 1.75, i na netu sam gledao bilo je 1.75, a sada palo na 1.72. A mijenja se vrijednost paralelno i kad se plaća, znam da nije isti odnos.
holowey

#4153 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

http://www.xe.com/currencycharts/?from= ... AM&view=1W

dolara malcice pada ali nista vrijedno spomena...ne radimo transakcije u milionima da bi se osjetila razlika :D
The BEN10

#4154 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by The BEN10 »

.
Yoann

#4155 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Yoann »

Pozdrav svima, da li je jos neko od vas dobio one misteriozne novce od Paypala 07.06.? Vidio sam na par foruma da ima bas, bas dosta slucajeva. Naime ko nije u toku prebacio sam novac na Paypal i povukao na karticu te naravno regularno povukao u banci. Medjutim taj isti iznos mi se misteriozno vratio te stoji na balance-u na Paypalu i u detaljima pise: "OC Scheme Reject Correction." Haman da je kod svih vracen taj iznos posljednje isplate, vidim da je kod nekih u pitanju cak i preko 500,600 dolara iako smo svi podigli novac regularno. Poslije toga sam jos par puta prebacivao novac sa Paypala na svoju karticu te nisam dirao taj iznos od nekih 150 dolara, sve kontam ispravice to, medjutim ako 01.07. automatski mi prebace taj iznos na karticu...stvarno ne znam sta da mislim. Vidim da se dosta momaka zalilo i pisalo Paypalu i ukazivalo na tu gresku medjutim niko jos uvijek ne reagira. Mozda je greska banaka? mozda nema veze s njima, stvarno ne znam... Volio bih da jos neko podijeli svoja iskustva sa ovim, ako ih uopste ima. Hvala
free_too

#4156 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

Yoann wrote:Pozdrav svima, da li je jos neko od vas dobio one misteriozne novce od Paypala 07.06.? Vidio sam na par foruma da ima bas, bas dosta slucajeva. Naime ko nije u toku prebacio sam novac na Paypal i povukao na karticu te naravno regularno povukao u banci. Medjutim taj isti iznos mi se misteriozno vratio te stoji na balance-u na Paypalu i u detaljima pise: "OC Scheme Reject Correction." Haman da je kod svih vracen taj iznos posljednje isplate, vidim da je kod nekih u pitanju cak i preko 500,600 dolara iako smo svi podigli novac regularno. Poslije toga sam jos par puta prebacivao novac sa Paypala na svoju karticu te nisam dirao taj iznos od nekih 150 dolara, sve kontam ispravice to, medjutim ako 01.07. automatski mi prebace taj iznos na karticu...stvarno ne znam sta da mislim. Vidim da se dosta momaka zalilo i pisalo Paypalu i ukazivalo na tu gresku medjutim niko jos uvijek ne reagira. Mozda je greska banaka? mozda nema veze s njima, stvarno ne znam... Volio bih da jos neko podijeli svoja iskustva sa ovim, ako ih uopste ima. Hvala
Kolega , I meni se to desilo, vracen mi novac iako je legao u banci i podignut. Ja se sje**o kad sam vidio , reko od kud ove pare :D

Sutra cu ih zvati pa ti javim sta ce meni reci, vjerovatno je greska kod njih i ne bi se trebao taj novac povlacit :)

Javim sutra!
Allcho

#4157 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Allcho »

Pitanje za upucene, kada mi neko posalje novac preko paypal-a u nekoj drugoj valuti da nije USD (USD mi je primarna valuta na paypal-u),preko opcije "Send money to a friend...", te nakon toga pri prihvatanju novca paypal me pita da li zelim da se novac prebaci u USD i takav prikaze u balance-u ili da prihvatim u toj valuti u kojoj je poslano i da se napravi balance u toj valuti.

Pretpostavljam da se prva stavka odnosi na ono sto svi izbjegavamo prilikom placanja putem paypal-a, tj. da oni vrse konverziju, te da mi je isplatnije odabrati drugu stavku, ali zelim dodatno da provjerim sa upucenijim. :D
Saka

#4158 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Allcho wrote:Pitanje za upucene, kada mi neko posalje novac preko paypal-a u nekoj drugoj valuti da nije USD (USD mi je primarna valuta na paypal-u),preko opcije "Send money to a friend...", te nakon toga pri prihvatanju novca paypal me pita da li zelim da se novac prebaci u USD i takav prikaze u balance-u ili da prihvatim u toj valuti u kojoj je poslano i da se napravi balance u toj valuti.

Pretpostavljam da se prva stavka odnosi na ono sto svi izbjegavamo prilikom placanja putem paypal-a, tj. da oni vrse konverziju, te da mi je isplatnije odabrati drugu stavku, ali zelim dodatno da provjerim sa upucenijim. :D
Dobro si sve pretpostavio, uradi tako.
testertestni1

#4159 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by testertestni1 »

Zna li neko kakva je ovo firma neteller za online plaćanje ?

Na izvodu banke mi se pojavilo samo piše NETELLER - 500 , skinut iznos oko 500 KM - blage veze nemam o čemu se radi, sigurno bih znao da sam i gdje sam potrošio 5 stoja. google kaže da je to neki servis za depozite... je li možda neko imao iskustva sličnog ?

edit: nikad na tom servisu nisam imao račun uopšte, niti sam ikad čuo za isti.
_Reds_

#4160 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

testertestni1 wrote:Zna li neko kakva je ovo firma neteller za online plaćanje ?

Na izvodu banke mi se pojavilo samo piše NETELLER - 500 , skinut iznos oko 500 KM - blage veze nemam o čemu se radi, sigurno bih znao da sam i gdje sam potrošio 5 stoja. google kaže da je to neki servis za depozite... je li možda neko imao iskustva sličnog ?

edit: nikad na tom servisu nisam imao račun uopšte, niti sam ikad čuo za isti.
Neteller ti je isto što i paypapl, e-novčanik.
SanskiBiser

#4161 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Jel' vam prosao automatski danas ? :-)
zakasnila

#4162 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zakasnila »

SanskiBiser wrote:Jel' vam prosao automatski danas ? :-)
Jos uvijek ne, ali kod mene obicno bude u 13h
SanskiBiser

#4163 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

zakasnila wrote:
SanskiBiser wrote:Jel' vam prosao automatski danas ? :-)
Jos uvijek ne, ali kod mene obicno bude u 13h

i kod mene nista jos :-)
zakasnila

#4164 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zakasnila »

Evo kod mene maloprije prosao automatski, nadam se da je i kod ostalih :-D
goibos

#4165 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by goibos »

zakasnila wrote:Evo kod mene maloprije prosao automatski, nadam se da je i kod ostalih :-D
današnji automatski transfer ti već prošao ?
koja si banka ?

meni zna tek oko 4. -5. leći u UCB
zakasnila

#4166 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zakasnila »

goibos wrote:
zakasnila wrote:Evo kod mene maloprije prosao automatski, nadam se da je i kod ostalih :-D
današnji automatski transfer ti već prošao ?
koja si banka ?

meni zna tek oko 4. -5. leći u UCB
RF, budu odmah na racunu :-D
maida95

#4167 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maida95 »

Prošao i meni prije možda sat :)
free_too

#4168 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

I meni prodje oko 11:40

automatski odmah legao na racun, a ja juce manuelno povukao da testiram koliko treba za manuelno, to jos nije leglo, treba 48h

Zadovoljan klijent RF banke, nakon dugogodisnje agonije UCB i njihovog cekanja po par dana :D
isx

#4169 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by isx »

Kod mene autotransfer email stigao a nisam imao nista na balansu ovaj mjesec. ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk
dinooh

#4170 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

Kako izbrisati staru karticu ili postaviti novu kao primarnu. ? Pokusao po uputama paypala ali nisam uspio izbrisati. Iako stara vazi do 9/16 RF banka mi izdala novu, a bankomat progutao staru pa pretpostavljam da su je i blokirali.
Danas mi nisu prebacene automatski pare.
quarterback

#4171 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

dinooh wrote:Kako izbrisati staru karticu ili postaviti novu kao primarnu. ? Pokusao po uputama paypala ali nisam uspio izbrisati. Iako stara vazi do 9/16 RF banka mi izdala novu, a bankomat progutao staru pa pretpostavljam da su je i blokirali.
pa ja danas obrisah najnormalnije, cini mi se desni klik i remove, prije toga sam kliknuo na wallet
dinooh

#4172 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

quarterback wrote:
dinooh wrote:Kako izbrisati staru karticu ili postaviti novu kao primarnu. ? Pokusao po uputama paypala ali nisam uspio izbrisati. Iako stara vazi do 9/16 RF banka mi izdala novu, a bankomat progutao staru pa pretpostavljam da su je i blokirali.
pa ja danas obrisah najnormalnije, cini mi se desni klik i remove, prije toga sam kliknuo na wallet
Ne moze kod mene tako, nema opcije za brisanje. Ima kada idem na wallet- pa izaberem karticu pa edit i onda ima remove. Ali kad kliknem javlja error kao ne moze taj zahtjev izvrsit trenutno, pokusajte kasnije. Tako vec 10 dana....
Poslao im mail pa cemo vidjeti
almir90

#4173 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by almir90 »

Jesi li verifikovao novu karticu koju si unio? Onaj kod koji dođe kroz par dana u banku.
dinooh

#4174 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

almir90 wrote:Jesi li verifikovao novu karticu koju si unio? Onaj kod koji dođe kroz par dana u banku.
Jesam jos davno, 100% verifikovan account, ali ne mogu izbrisati. Slao mail prije 2 dana pa jos nema odgovora...
almir90

#4175 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by almir90 »

dinooh wrote: Jesam jos davno, 100% verifikovan account, ali ne mogu izbrisati. Slao mail prije 2 dana pa jos nema odgovora...
Moraš verifikovati i tu novu karticu. Ja sam pred novu godinu mijenjao karticu. Ukucao broj od nove i čekao par dana da mi dođe kod u banku, kad sam unio kod koji sam dobio, bez problema sam postavio tu karticu za primary, a onu staru obrisao.
Post Reply