AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mumi80

#4151 Re: AC Milan

Post by mumi80 »

Još da prodaju abatea. Mali de sciglio bi imao više prostora a za te pare bi mogli dovest astorija da pojacamo odbranu.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
burgundy

#4152 Re: AC Milan

Post by burgundy »

http://t.co/2NArF082

Koji king

Imamo sabane u napadu SHA-BA-NI
shawraay, balotelli, niang
Last edited by burgundy on 30/01/2013 00:04, edited 1 time in total.
ganjeta

#4153 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

:shock: :lol: :thumbup:
Vrh ocm!!!
Logovan

#4154 Re: AC Milan

Post by Logovan »

burgundy wrote:http://t.co/2NArF082

Koji king

Imamo sabane u napadu SHA-BA-NI
shawraay, balotelli, niang
:lol: :lol: :lol: :lol:
Logovan

#4155 Re: AC Milan

Post by Logovan »

Image
:mrgreen: :mrgreen:
forzamilan

#4156 Re: AC Milan

Post by forzamilan »

mumi80 wrote:Još da prodaju abatea. Mali de sciglio bi imao više prostora a za te pare bi mogli dovest astorija da pojacamo odbranu.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Neka Abate-a da bude backup pošto mali De Sciglio može igrati na obje strane. Astori po meni nije kvalitet za Milan niti će biti.

Urby na posudbi bez prava otkupa u Fulhamu do kraja sezone. Moguće da će doći još neko ko zna možda i Jesus boy mada se spominju i Poli koji igra sjajno ove sezone i Kucka.

BTW Balo izgleda neće dobiti devetku pošto je Pato već nosio ove sezone nego neki drugi broj, možda ko u City-u br. 45.

Image

Riccardo Saponara.
mumi80

#4157 Re: AC Milan

Post by mumi80 »

to je potrvđeno, Balo će zadužiti broj 45. ne znam drug šta da ti kažem za abatea, pun mi je k...c njegovog trčanja do protivničkog šesnesterca pa vraćanje lopte nazad, a ako i pokuša koju ubacit il pogodi protivnika il ode na tribine :x mislim da je šteta ne iskoristiti, po mom mišljenju, odličnu ponudu od 10 mil. ako astori nije kvalitet za milana ne znam šta su onda mexes, bonera, yepes... :lol: mada ne mora baš astori samo nek dovedu nekog dobrog (ni ogbona iz torina nije loš)
Mendoza

#4158 Re: AC Milan

Post by Mendoza »

mumi80 wrote:to je potrvđeno, Balo će zadužiti broj 45. ne znam drug šta da ti kažem za abatea, pun mi je k...c njegovog trčanja do protivničkog šesnesterca pa vraćanje lopte nazad, a ako i pokuša koju ubacit il pogodi protivnika il ode na tribine :x mislim da je šteta ne iskoristiti, po mom mišljenju, odličnu ponudu od 10 mil. ako astori nije kvalitet za milana ne znam šta su onda mexes, bonera, yepes... :lol: mada ne mora baš astori samo nek dovedu nekog dobrog (ni ogbona iz torina nije loš)

po meni bi velika steta bila prodati Abatea jer je odlican bez obzira na ovo sto pisete.pa nije Dani Alves da dribla i zabija.malo je takvih...jedino u slucaju neke nemoralne ponude Zenita da ga prodamo onda ok,ali u tom slucaju ostaje samo mali De Sciglio i nema alternative na desnoj strani,osim Bonere eventualno da igra beka kojeg je ponekad igrao a to je kriticno...sto se tice Astorija i ostalih koje spominjete,Astori je solidan igrac i nista vise,samo sto su ga talijani napuhali k'o da je Beckenbauer.Ogbonna nije los samo mislim da ga je jos rano dovesti.meni se svidja kapiten Sampa Gastaldello,juventus ga je htio dovesti ali je propalo iz nekih razloga...sto se tice Urby-a,neko rece da je otisao u Fulham?!ne znam odakle ta info,covjek je jos i povrijedjen tako da nije otisao nigdje. 8-) 8-)
STB08

#4159 Re: AC Milan

Post by STB08 »

Što se Bale tiče, na prvom treningu neka ga Ambro išamara za dobrodošlicu i nećemo imati problema sa njegovim ponašanjem :D
Šalu na stranu, kao što je već većina pisala, sve buntovnike smo doveli u red, tako da ne sumnjam ni za ovoga. Malo porodična atmosfera, malo autoritet starijih i to je to.

Jedva čekam prvu utakmicu da ga vidim na terenu
burgundy

#4160 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Image

Balotelli: "I had wanted to play for Milan for such a long time. It was impossible for me not to come here.

Balotelli: "Now I had the possibility to join Milan and I took it immediately."

Balotelli: "If the fans have a song for me? It's enough that they care about me and like me. I'm happy to be here at Milan."

Balotelli: "I didn't have a good start to the season with City, and I hope to do well here at Milan."

Balotelli: "I've made some important choices and I hope that they will turn out to be good for both me and Milan."

Galliani: "Balotelli? It's a dream come true. Everyone wanted him to come here - first and foremost Silvio Berlusconi."
ere."
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#4161 Re: AC Milan

Post by F&N »

Da je u pitanju atletika Abate bi bio dobar.
Fali mu dosta grama mozga, i desna noga.

Koliko je samo Milan utakmica zbog njeg izgubio kao i zbog Antoninija.

nikad nisam vidio jednu ekipu da ima tako dva losa beka kao sto je Milan sa ovom dvojicom a da su pri tome obojica standardni.

Baloteli... hmm... nadam se samo da ovdje nece glumiti zvijezdu i mahati rukama na svaku, ko u Sitiju.

Moja je zelja, jedina, od kako je otisao, Kaka.
STB08

#4162 Re: AC Milan

Post by STB08 »

Istina je da je Abate upropastio nekoliko zadnjih gradskih derbija.
Ali popravlja se u zadnjim tekmama. On i Constant su bili odlilčan par na bekovima. Čak me malo podsjetilo i na legendarne Cafua i Serginha.
Jedino što mi smeta kod Abatea, je što uzima mjesto malom De Scigliu (mada je malac pokazao da je polivalentan igrač, pa je igrao i l.bek pa čak i štopera).

Eh kako će se samo zezati interisti ako Balo procvjeta. :D
mumi80

#4163 Re: AC Milan

Post by mumi80 »

F&N wrote:Da je u pitanju atletika Abate bi bio dobar.

nikad nisam vidio jednu ekipu da ima tako dva losa beka kao sto je Milan sa ovom dvojicom a da su pri tome obojica standardni.

Baloteli... hmm... nadam se samo da ovdje nece glumiti zvijezdu i mahati rukama na svaku, ko u Sitiju.

+1
burgundy

#4164 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Bartosz Salamon je novi igrac Milana.Moze igrati stopera i defanzivnog veznog.Ono sto sam mogao vidjeti na youtube-u obecava.Transfer je vrijedan 3.8 miliona eura.

Emanuelson na posudbi u Fulhamu.
burgundy

#4165 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Code: Select all

http://www.youtube.com/watch?v=zevGhxGx3Ok&feature=player_embedded
Tri mohikanca.

Image
burgundy

#4166 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Image

Najmladji napad Evrope:).Bas su aerodinamicni :D

Image
STB08

#4167 Re: AC Milan

Post by STB08 »

Sukob CS i policije na dočeku Balotelia

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... sKhzY7WE9g
forzamilan

#4168 Re: AC Milan

Post by forzamilan »

Balonja službeno predstavljen. Dobio je broj 45 koji je tražio a ne 9 koji je ipak mogao dobiti da je htio.

Ukratko odhebao je engleski tabloid The Sun jer su pisali mnoge neistine o njemu.

130 novinara je bilo na prezentaciji a dosad je prodano čak 12 hiljada dresova sa njegovim imenom.
burgundy

#4169 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Napad je rijesen za narednih 5 godina minimalno.Golman,odbrambeni i jedan u vezi da se kupe sljedece godine i Milan se vraca.Ovo je projekat i polako se uoblicava ekipa,bice uzbudljiv Milan za dvije godine.Nije bezbolno trajala smjena generacije,ali poslije katastrofalnog starta i dalje smo u igri za LP sto je i cilj.Raduje me sto je odbrana malo stabilizovana,ali i dalje ostaje za pozeljet bolju,jer djaba ako das 3 a primis 4.Toga su svjesni i u Milanu pa ce naredni prelazni rok biti fokusirn na defanzivu.
STB08

#4170 Re: AC Milan

Post by STB08 »

Svi hvale Poljaka Salomona koji nam je stigao. Igra štopera, pa vidit ćemo da li je stvarno vrijedan igranja u Milanu, ili je samo još jedna od Raiolinih kompenzacija (tipa Didac Vila)
oridjidji

#4171 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Mendoza wrote:
mumi80 wrote:to je potrvđeno, Balo će zadužiti broj 45. ne znam drug šta da ti kažem za abatea, pun mi je k...c njegovog trčanja do protivničkog šesnesterca pa vraćanje lopte nazad, a ako i pokuša koju ubacit il pogodi protivnika il ode na tribine :x mislim da je šteta ne iskoristiti, po mom mišljenju, odličnu ponudu od 10 mil. ako astori nije kvalitet za milana ne znam šta su onda mexes, bonera, yepes... :lol: mada ne mora baš astori samo nek dovedu nekog dobrog (ni ogbona iz torina nije loš)

po meni bi velika steta bila prodati Abatea jer je odlican bez obzira na ovo sto pisete.pa nije Dani Alves da dribla i zabija.malo je takvih...jedino u slucaju neke nemoralne ponude Zenita da ga prodamo onda ok,ali u tom slucaju ostaje samo mali De Sciglio i nema alternative na desnoj strani,osim Bonere eventualno da igra beka kojeg je ponekad igrao a to je kriticno...sto se tice Astorija i ostalih koje spominjete,Astori je solidan igrac i nista vise,samo sto su ga talijani napuhali k'o da je Beckenbauer.Ogbonna nije los samo mislim da ga je jos rano dovesti.meni se svidja kapiten Sampa Gastaldello,juventus ga je htio dovesti ali je propalo iz nekih razloga...sto se tice Urby-a,neko rece da je otisao u Fulham?!ne znam odakle ta info,covjek je jos i povrijedjen tako da nije otisao nigdje. 8-) 8-)
Abate je u fazi odbrane los, ali prema napadu igra uvijek dobro. Jedino sto me je kod njega nerviralo jesu centarsutevi, podsjeti me na igrace iz nase lige, kada pocne ubacivati, svaka mu u petercu zavrsi. Ni Antonini nije takva katastrofa, mada kad su oni i Bonera na tarenu skupa uvijek se mozes kladiti da ce Milan primiti go. Ono sto je bitno naglasiti obojica su kao igraci stasavali na posudbama igrajuci dosta ofanzivnije nego u Milanu, recimo Abate je u Torinu igrao cesce kao desno krilo, a Antonini lijevo u Empoliju i tu su igrali cesto, cak i postizali golove, a danas su u Milanu bekovi sa malom minutazom. Constant i De Sciglio ove sezone igraju odlicno i bas me zanima kako ce izgledati protiv Barselone.
oridjidji

#4172 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

F&N wrote:Da je u pitanju atletika Abate bi bio dobar.

Bez obzira na sve, meni su Abate i Antonini dragi. Kad god su na terenu trce i ginu u dresu. Obojica su puno bolji trkaci nego igraci. Antonini je limitiran igrac, Abateu jednostovno ne stoji bekovska igra, covjek u fazi napada, zna napraviti dobre stvari, ali u odbrani je izgubljen. Antonini je metak na terenu. Najace mi je kad se zatrci i stane okretat glavom, kad ne zna gdje je lopta :lol: Medjutim i on mi je podnosljiv, ali Bonera nije nikako. Jednostavno je katastrofalan...

Balo je tata i siguran sam da ce u Milanu igrati odlicno. Jedini igrac kojeg bi volio vidjeti u Milanu, kad bih ga doveli za sicu jeste Ozil. Covjek je markantan na terenu, iza ovakvih napadaca, legao bi ko kec na desetku ovome timu. Mlad je, izuzetan tehnicar, zna poturiti kvalitetnu loptu, kvalitete igracke su mu za deset... Nije ljepotan ali igra drama dobro.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#4173 Re: AC Milan

Post by F&N »

oridjidji wrote: Bez obzira na sve, meni su Abate i Antonini dragi. Kad god su na terenu trce i ginu u dresu. Obojica su puno bolji trkaci nego igraci. Antonini je limitiran igrac, Abateu jednostovno ne stoji bekovska igra, covjek u fazi napada, zna napraviti dobre stvari, ali u odbrani je izgubljen. Antonini je metak na terenu. Najace mi je kad se zatrci i stane okretat glavom, kad ne zna gdje je lopta :lol: Medjutim i on mi je podnosljiv, ali Bonera nije nikako. Jednostavno je katastrofalan...

.
Ma Bonera je davno prezvaka prica. Jedna od najvecih ubleha u svijetu fudbala.
Ne vrijedi trositi tastaturu na njega. :mrgreen:
oridjidji

#4174 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Pogledajte ovoga malog iz Milanovog podmlatka :D

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Uxa0BQv8#!
jaxxx

#4175 Re: AC Milan

Post by jaxxx »

oridjidji wrote:Pogledajte ovoga malog iz Milanovog podmlatka :D

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Uxa0BQv8#!
hahaha, što ih jaran razgrće :D
Post Reply