Sarajevski taksisti- dno dna
- navedeni
#4151 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Taksisti su bili i ostali katastrofa
-
The Realist
#4152 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Od kada taksista ima pravo da odbije voznju (ne racunam posebne uslove)? Zar to ne bi trebalo biti regulisano?
-
RahatHurmašica
#4153 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ne može to niko živ regulisati. To su neviđeni kriminalci, a i teško je dokazivo.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4154 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Joj mirzete jesi kontradiktoran. Kako ce video biti dokaz.
- supercali
#4155 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa prije fukari dignu auto jer znaju da ce on morati platiti i da ih od njih nece glava zaboliti dok kod ovih skupih to ide provjera cije je auto a i guzica radi da nije mozda jaran neki od nacelnika procelnika nekog klinca zbog kojeg moze imati problema na poslumirzet87sa wrote:Balvane KO SE TEBI OBRACA?! A taj dio za fukare je bio namjenjen ovome sto me je pitao ko je sad gospodin, na dijelu kad su auto digli. Pa zna se da auto fukari dici nece, jer ista nema para za tog "LUKSUZA". Otvori oci, ii te drzi jos uvijek bijes sto si izbacen na sred ulice?amidzazeher wrote:
A bas si tokmak. Ne znam sta si se mene uhvatio nisam te ja prozvao teletom! Niti sam spocitavao prava taxista niti tebe napadao sto si fukara, samo sam napisao da nikad vise necu sjesti u SA taxi taman jedini u gradu bili i tu bi sto se mene tice bio kraj!
I ubuduce pogledaj malo bolje ko sta pise toliko si pismen valjda!![]()
Jebi ga, zvao zalio se ne vrijedi. Licencu im oduzeti ne mogu jer je u privatnom vlasnistvu, tj. otkupljena od drzave.
-
oyada
#4156 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Taxista s aerodroma koji je dugo godina vozio starog Vlasenickog krimosa zvanog Canga koji je skoru umro, a onda su sinovi tog kriminalca castili ovog taxistu ovom meckom I to je toamidzazeher wrote:To je taj!mirzet87sa wrote:Optimist wrote:Novog bijelog mercedesa e klasa sam vidjao na aerodromu u par navrata. Vjerujem da je bio on.
Kaze 60 ga platio
Valjda misli da je meni zabremedet vozati se ovakvim zeznutim autima pa cekam satima na cesti sa zenom i djecom nece li naletiti kakva "limuzina" da provozam familiju za male pare
- Miki123
#4157 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
oyada wrote: Taxista s aerodroma koji je dugo godina vozio starog Vlasenickog krimosa zvanog Canga koji je skoru umro, a onda su sinovi tog kriminalca castili ovog taxistu ovom meckom I to je to
ti gledo kad su pare davali, garant
-
zivotna_prica
#4158 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Gledaj ovo..
Vracam se maloprije s posla, ostao 2 sata duže znači loše mi pravo, hoću taksijem da se vratim, 11 sati sam na nogama. Na Bistriku prolazi taksista, ja dižem ruku, ulazim u taksi. Reko XXXXXXX (naziv ulice) i on po gasu i lagano me voza do gore. Istetoviran po rukama, sa naočalama na licu otp. 45-50god, i dovuce on mene gdje sam mu i rekao. Doslo me 3.40 a ja sitno imao 3.50, i govorim mu sacekaj sekund, dam ti 10KM da te ne zakidam za 10kf. I uze on meni 10KM, i vraca mi 6KM i dere se: "JE_O TE --G, HALALI 40KF GLEDAJ GDJE ZIVIS U P---- M----I (inace zivim na Grb/1) GDJE SAM TE OVO DOVEO". I sad ja ono sjeban gledam u njega i govorim mu normalnim tonom: "Gospodine sta sam vam uradio, nije mi problem halalit cu ti nemoj mi se derati samo, i fino sam ti odma rekao u koju ulicu se nalazim" i on opet poce da se dere "MRS U P--- M--- IZLAZI MI IZ AUTA". Ja ga fino pitam "Kako se zoves?", a kaze on: "A STA SI TI NEKI IZ POLICIJE JEL MRS MI IZ AUTA" i unosi mi se u facu i gura me rukama iz auta da izadjem, i ja hladno izadjem da ne stvaram probleme. Zapisem broj registarskih tablica da znam za ubuduce.
Eh sad, imaju dvije solucije, prva je da to uredno prijavim Inspekciji rada i MUPu a druga je da kad ga nafatam da ja malo njemu je--m korijene. Ova prva je po zakonu građanskih prava ali budući da se ta solucija ne tolerise kod nas i da cu uzalud gubiti vrijeme, pozabavit cu se ovom drugom.
NAZADA JE IMAO ISPRINTANE TABLIE NA PAPIRU SLJEDEĆE OZNAKE, MOLIO BI OSOBE ZENSKOG RODA DA MAKSIMALNO IZBJEGAVAJU:
TA-344108
Vracam se maloprije s posla, ostao 2 sata duže znači loše mi pravo, hoću taksijem da se vratim, 11 sati sam na nogama. Na Bistriku prolazi taksista, ja dižem ruku, ulazim u taksi. Reko XXXXXXX (naziv ulice) i on po gasu i lagano me voza do gore. Istetoviran po rukama, sa naočalama na licu otp. 45-50god, i dovuce on mene gdje sam mu i rekao. Doslo me 3.40 a ja sitno imao 3.50, i govorim mu sacekaj sekund, dam ti 10KM da te ne zakidam za 10kf. I uze on meni 10KM, i vraca mi 6KM i dere se: "JE_O TE --G, HALALI 40KF GLEDAJ GDJE ZIVIS U P---- M----I (inace zivim na Grb/1) GDJE SAM TE OVO DOVEO". I sad ja ono sjeban gledam u njega i govorim mu normalnim tonom: "Gospodine sta sam vam uradio, nije mi problem halalit cu ti nemoj mi se derati samo, i fino sam ti odma rekao u koju ulicu se nalazim" i on opet poce da se dere "MRS U P--- M--- IZLAZI MI IZ AUTA". Ja ga fino pitam "Kako se zoves?", a kaze on: "A STA SI TI NEKI IZ POLICIJE JEL MRS MI IZ AUTA" i unosi mi se u facu i gura me rukama iz auta da izadjem, i ja hladno izadjem da ne stvaram probleme. Zapisem broj registarskih tablica da znam za ubuduce.
Eh sad, imaju dvije solucije, prva je da to uredno prijavim Inspekciji rada i MUPu a druga je da kad ga nafatam da ja malo njemu je--m korijene. Ova prva je po zakonu građanskih prava ali budući da se ta solucija ne tolerise kod nas i da cu uzalud gubiti vrijeme, pozabavit cu se ovom drugom.
NAZADA JE IMAO ISPRINTANE TABLIE NA PAPIRU SLJEDEĆE OZNAKE, MOLIO BI OSOBE ZENSKOG RODA DA MAKSIMALNO IZBJEGAVAJU:
TA-344108
- insomnia78
#4159 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa sto ga odmah "ne nafata"?
-
zivotna_prica
#4160 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
umoran s posla, a i nisam imao nikakvo ledeno ili przeno oruzije sa sobom 
- Sodom1
#4161 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja ovo nisam skontao :voznja 3,40 km ti njemu dao 3,50 km pa mu dajes 10 km da ga ne zakidas za 10 kf on tebi vraca 6 km i nesto ljut psujezivotna_prica wrote:Gledaj ovo..
TA-344108
- Better Man
#4162 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Greška u pisanju. Sigurno je htio napisati da je vožnja bila 3,60 KM, a on imao 3,50 KM, pa da ne ošteti taksistu za 10 PF, dao mu 10 KM da naplati.Sodom1 wrote:Ja ovo nisam skontao :voznja 3,40 km ti njemu dao 3,50 km pa mu dajes 10 km da ga ne zakidas za 10 kf on tebi vraca 6 km i nesto ljut psujezivotna_prica wrote:Gledaj ovo..
TA-344108![]()
![]()
![]()
![]()
-
zivotna_prica
#4163 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
belegija: nije bilo kamenja okolo a i kontao sam nogom mu od karambolku opalit al onda bi jednostavno samo sebi nogu razje--ao
Better Man: upravo to sam htio da kažem gore navedenim tekstom. Kako nisam htio da zakidam takstistu za 10kf dao sam mu 10,00KM umjesto 3.50KM sitno koje sam imao.
Better Man: upravo to sam htio da kažem gore navedenim tekstom. Kako nisam htio da zakidam takstistu za 10kf dao sam mu 10,00KM umjesto 3.50KM sitno koje sam imao.
-
oyada
#4164 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
taj ti je na standu autobuska stanica
Sodom1 wrote:Ja ovo nisam skontao :voznja 3,40 km ti njemu dao 3,50 km pa mu dajes 10 km da ga ne zakidas za 10 kf on tebi vraca 6 km i nesto ljut psujezivotna_prica wrote:Gledaj ovo..
TA-344108![]()
![]()
![]()
![]()
-
gtc
#4165 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
cammeo taxi. imaju u zagrebu rijeci i osijeku sve skupa oko 180-190 auta. donedavno su imali insignije, sad su astre nove dobili. svi uvijek moraju biti uniformisani, ne smiju se glupirati po cesti i mislim da ih konstantno snimaju tako da slucajno ne bi neki vodio neprimjerene konverzacije ili bio neljubazanamidzazeher wrote:Pa u Zagrebu me vozio za 18 kuna (od hotela do zeljeznicke) ja mislim da mu je pocetna bila 13 kuna pa skontaj kolika je relacija bila. Nekakav opel, covjek sam strpao 2 velika kofera u gepek, te 3 minute nije rijeci progovorio, poslije izvadio kofere i zahvalio se! Kratka kosulja i naravno kravata! U Budimpesti mi se taxista izvinjava sto mu zvoni mobitel i nema sanse da se javi dok mu nisam rekao da je ok! Imam jos primjera kao i masa nas ovdje na forumu, a ovome nece pomoci ni mecka niti armani odijelo, dzukela ostaje dzukela!mirzet87sa wrote:interna zajebancija na racun forumasa koji su rekli da ce placati taksi uslugu i ostavljati baksis onda kad isti budu imali luksuzna auta sa full opremom + kad budu bili u odijelima, sto gore pomenuti taksista jeste.JThomas wrote:a šta znači biti gospoda, ići do ilidže iako ti se ide do čengić vile?
i da, sve nove astre su im na plin jer manje zagadjuju okolinu od dizela
- Hemera
#4166 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Dobro je da volu nisi opalio nogom u auto pa da ti ostane noga u karambolci ili limarijizivotna_prica wrote:umoran s posla, a i nisam imao nikakvo ledeno ili przeno oruzije sa sobom
- Kinaski
#4167 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Joj Mirzete daj broj telefona da te mogu nazvat kad mi bude trebao taxi. Vidim da si prava ljudina 
- drndalo
#4168 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da, poznato je da je to osnovni razlog, cijena voznje nije im bila ni u primisli...gtc wrote: i da, sve nove astre su im na plin jer manje zagadjuju okolinu od dizela
- drug_profi
#4169 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Realno jeste jeftinije, ali zato i sto se u EU takva vozila manje oporezuju.drndalo wrote:Da, poznato je da je to osnovni razlog, cijena voznje nije im bila ni u primisli...gtc wrote: i da, sve nove astre su im na plin jer manje zagadjuju okolinu od dizela
- drndalo
#4170 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da, u normalnim EU zemljama, a HR na njihovu zalost nije jos takva... A primjer je bio taxi firme iz HR...
- drug_profi
#4171 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zapravo jos 2013. Hrvatska je uvela razlicite poreze za ekoloska vozila, odnosno nize stope za vozila sa nizom emisijom CO2, i i oslobadjanje od placanja ekoloskih taksa za vozila sa LPG. Medjutim ima tu jos faktora, koje ne mogu tacno precizirati u kunama.drndalo wrote:Da, u normalnim EU zemljama, a HR na njihovu zalost nije jos takva... A primjer je bio taxi firme iz HR...
Atesti, instalacije, dozvole... kostaju nesto vise nego kod nas.
Ipak kad se podvuce crta - na LPG je opet jeftinije voziti nego na dizel, plus sto manje zagadjuje i jeftinije se odrzava.
-
gtc
#4172 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma oni su proveli studiju isplativosti naravno i shvatili da su astre sa fabrickim plinom isplativije nego dizeli, ovo ostalo je marketinski trik naravno, ali ako nista imaju priznanje da se barem pretvaraju da su i ekoloski osvijesteni xD
Auto na plin trosi 1-2l vise nego jednak benzinac, a cijena plina mislim da je upola manja. kod astre je u bih doplata 2300km ja mislim za plin, a u hr je jos manja tako da se vec nakon 15000 predjenih km isplati vise od obicnog benzinca to. sam dizel je u startu odmah skuplji preko 4000km koliko ja znam i plus onda opet odnos predjene kilometraze i cijene dizela/plina ide u korist auta na plin.
Auto na plin trosi 1-2l vise nego jednak benzinac, a cijena plina mislim da je upola manja. kod astre je u bih doplata 2300km ja mislim za plin, a u hr je jos manja tako da se vec nakon 15000 predjenih km isplati vise od obicnog benzinca to. sam dizel je u startu odmah skuplji preko 4000km koliko ja znam i plus onda opet odnos predjene kilometraze i cijene dizela/plina ide u korist auta na plin.
-
GaRGa
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4174 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nedavno sjedam u taxi na standu kod Merkura na CVili 2.
Kaze frajer: "Jebo majku ja ljeta, vazda kisa". Odgovaram mu da meni ne smeta i da sto se mene tice volio bih da je vrucina samo kad sam na moru
Kad meni frajer:"Volio bih i ja da mi nije ubijeno trojica brace, pa ne moze".
Na to kazem da se izvinjavam i usutim i okrenem glavu, gledajuci kroz prozor. A on razveza pricu da je kafanski covjek, da pjeva i svira po kafanama, da mora kupit bolje auto zbog imidza. Kaze Hrvati traze cajke kad se napiju, Srbi cetnicke pjesme. Sve on to pjeva za pare, jebiga. Neki mu se mali bunio kao nece da svira, a on postenjacina mu kaze da je za pjesmu dobio 3 penzije i da ima da pjeva. Uglavnom lik me utusio
Ima i onaj u starijem bijelom Mercedesu C klase, bude cesto kod Unitica. Samo prica kako je rodjeni Sarajlija, a iz usta mu smrdi na truplo vepra u stanju totalnog raspadanja
Suprotan primjer: Nedavno sjedam u glanjc novu crnu Skodu, neki model kao limuzina ali manja, mozda Rapid. Frajer slusa Deep Purple. Izuzetno elokventan i izgleda obrazovan tip. Bilo mi zao izaci iz auta, a jos vise sto mu nisam uzeo broj telefona.
Kaze frajer: "Jebo majku ja ljeta, vazda kisa". Odgovaram mu da meni ne smeta i da sto se mene tice volio bih da je vrucina samo kad sam na moru
Na to kazem da se izvinjavam i usutim i okrenem glavu, gledajuci kroz prozor. A on razveza pricu da je kafanski covjek, da pjeva i svira po kafanama, da mora kupit bolje auto zbog imidza. Kaze Hrvati traze cajke kad se napiju, Srbi cetnicke pjesme. Sve on to pjeva za pare, jebiga. Neki mu se mali bunio kao nece da svira, a on postenjacina mu kaze da je za pjesmu dobio 3 penzije i da ima da pjeva. Uglavnom lik me utusio
Ima i onaj u starijem bijelom Mercedesu C klase, bude cesto kod Unitica. Samo prica kako je rodjeni Sarajlija, a iz usta mu smrdi na truplo vepra u stanju totalnog raspadanja
Suprotan primjer: Nedavno sjedam u glanjc novu crnu Skodu, neki model kao limuzina ali manja, mozda Rapid. Frajer slusa Deep Purple. Izuzetno elokventan i izgleda obrazovan tip. Bilo mi zao izaci iz auta, a jos vise sto mu nisam uzeo broj telefona.
- šatirana_ljubičica