znas sta...ove zelenu kupujem 100%Nadinka wrote:Evo vam i mint zelena ko vole
A ja bih i ovu:
Samo su mi puno ljepse i kvalitetnije ove mono, od onih sto dodju tri u pakovanju
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Michun
#4151 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- Nadinka
#4152 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Za tebe sam je i zalijepilaMichun wrote:znas sta...ove zelenu kupujem 100%Nadinka wrote:Evo vam i mint zelena ko vole
A ja bih i ovu:
Samo su mi puno ljepse i kvalitetnije ove mono, od onih sto dodju tri u pakovanju
-
frt
#4153 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nadinka wrote:Max factor mono sjenice, mat je bas i skroz je svijetla:
Inace super mi je burjois beige rose, svijetla je skroz, ali nije bas totalno mat
Nadinka, beskrajno hvala, to bi moglo biti to! ZapisaTo
Bourjois je odlična, boja i sve, ali nije totalno mat, a MF nisam gledala. Ako je danas nađem, napišem cijenu (neko je pitao). A ostale bourjois mono me vuku sve i jedna, boje su mi divne, ali moram ih na rate, jedna po jedna
- Michun
#4154 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
btw-mislim da znate da ja ne koristim puder na cijelo lice, dobila sample laura mercier silk creme u dvije boje. da provjerim koja odgovara boja a i kvalitet da vidim. vele da je super za suho lice a meni oko ociju suho. Na te dijelove samo i stavljam puder. Za sad izgleda OK...keep you posted 
-
frt
#4155 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Dobra teorija, moja tetka preleti karminom preko usana u dva poteza, žena se ne šminka inače, samo taj karmin..koji stoji, stoji, i stoji..cijeli dan, doručak, ručak, večera..on i dalje stoji. I nije riječ o nekom fanstastičnom, jer sam joj i ja kupovala standardne..stoji karmin i tačka. Ne ličim na njuMichun wrote:Sto se tice "jedenja" karmina ja ima teoriju...imas zene koje jedu karmine i koje ne jedu. I tacka.Moja drugarica pojede i najskuplji i najjeftiniji...a ja, na poslu popravim jednom za cijeli dan. Sto ti je praxa
- Nadinka
#4156 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja mislim da cu rpve prilike kupiti ponovo ovo umjesto pudera:

- Ma.Le.Na
#4157 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
valjda se ne vole oblizivat 
- Nadinka
#4158 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni ruz ne traje ni par minuta
ja sma bas grozna
zato mi se ne ispalte ovi skupi nikako
- Nadinka
#4159 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i da jos, probala sam sminkat se s onim cetkicama silnim, ali mi ne ide bas, sad cete vidjeti rezultat (mada je ovdje svjetlo grozno pa i ne vidi se bas), ali smao sam zamrljana sva
:

Last edited by Nadinka on 09/03/2011 12:01, edited 1 time in total.
-
Maybach
#4160 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Tu Shiseido toniranu kremu ja koristim godinama ali sta znam,nije da prekriva,skroz je lagana,i dobra zbog zastitnog faktora.
-
dina_arajevo
#4161 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
U pravu si zaista je divnaNadinka wrote:a ova je divna, ja je mnogo volem:
- Nadinka
#4162 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sma je isto koristila, u glavnom preko ljeta, nije neko prekrivanje, ali i ne treba mi, ugodn aj e i lagana, pa zato joj se mislim vratitiMaybach wrote:Tu Shiseido toniranu kremu ja koristim godinama ali sta znam,nije da prekriva,skroz je lagana,i dobra zbog zastitnog faktora.
- VenomousV
#4163 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nadinka wrote:i da jos, probala sam sminkat se s onim cetkicama silnim, ali mi ne ide bas, sad cete vidjeti rezultat (mada je ovdje svjetlo grozno pa i ne vidi se bas), ali smao sam zamrljana sva:
otvori oko
(otvori prozor kao oci, otvori krila zeljna leta, sve sto se vidi sad svjedoci kako smo i mi dio svijeta, otvoriii otvoriiii pa se razgovoriii, otvoriii, otvoriiii pa se razgovori.... bolan otvori!
- Partizzanka
#4164 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
de nadinka okreni se malo prema svjetlu jer ovako izgleda da si i unutrasnji kut oka skroz zatamnila
ja bila u prodavnici
nasla sam izgleda savrseni puder u prahu (ili sta vec) za mene Loreal true mach (ali ne onaj sa valjkom nego neki drugi u kutijici dodje sa ogledalom i spuzvicom - to ne trebam) i kosta previse
koliko kod nas kosta?? cca?
i korektor ...
ja bila u prodavnici
nasla sam izgleda savrseni puder u prahu (ili sta vec) za mene Loreal true mach (ali ne onaj sa valjkom nego neki drugi u kutijici dodje sa ogledalom i spuzvicom - to ne trebam) i kosta previse
koliko kod nas kosta?? cca?
i korektor ...
- Partizzanka
- Tikvica
#4166 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michun, hvala na preporuci koju si stavila na jednom od svojih postova za ELF kistove...juce je postar ostavio kutiju u sanducicu, nista dodatno nisam platila za postarinu - jutros sam probala blending cetkicu i ekstra je
Usput, narudzba je napravljena 24/2 (kasno kasno navece
), poslana 2/3 i stigla juce - sto je za mene ok, posto je internet kupovina.
PS. ja vas redovno citam i hvala cure na svakoj preporuci ili kritici proizvoda
Usput, narudzba je napravljena 24/2 (kasno kasno navece
PS. ja vas redovno citam i hvala cure na svakoj preporuci ili kritici proizvoda
- VenomousV
#4167 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja koristim njihov true match tecni... al ne znam koliko taj tvoj kosta (necu da bubam, al je manje od 20 KM 100%)
htjedoh vas pitat', jel iko od vas kupio nesto u DM-u, skont'o da mu tj joj ne odgovara i vratio? (koliko znam moze se to kod njih uradit')
htjedoh vas pitat', jel iko od vas kupio nesto u DM-u, skont'o da mu tj joj ne odgovara i vratio? (koliko znam moze se to kod njih uradit')
- Michun
#4168 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Tikvice, nema na cemu...eno imas negdje moj "review" laura mercier maskara. Ako narucujes sa ebay...VenomousV wrote:ja koristim njihov true match tecni... al ne znam koliko taj tvoj kosta (necu da bubam, al je manje od 20 KM 100%)
Sad ima taj puder da vam opisem, kad budem koristila par dana.
I da maskara collistar je odlicna, ko god ima 40 KM da izdvoji za nju nece se pokajati. Tus koji sam izabrala na poklon je svjetao odn. proziran je nekakav iako je crni...al ce garant ici dobro preko crnog tusa.
Ja u dm sta god da kupim, potrosim
- Partizzanka
#4169 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ovaj kosta 50km!
ccccc
ccccc
- VenomousV
#4170 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
partizanko, ti od nas narucuj kozmetiku, pa cemo ti sve to fino u paketu poslat' =)
- Nadinka
#4171 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
MOracu i ja prve prilike ove youtuberice pogledati (mozete misliti da nisma jo nikad otvorila nijedan od onih linkova -sram em bilo)
Partizanko, tebi se fakat en ispalti to gore kupovat, nego ti reci sta treba da mi pokupujemo pa mama nek sve zajedno salje
Partizanko, tebi se fakat en ispalti to gore kupovat, nego ti reci sta treba da mi pokupujemo pa mama nek sve zajedno salje
- VenomousV
#4172 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nadinko hocemo otvoreno oko na svjetlu sa ukljucenim tulipanom 
- Partizzanka
#4173 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
mislim nije to sad da kazes skupo (ipak odnos plata tj visina plata ovdje odreduje i cijene) ali jbg za puder i to ne onaj vise klase dati 50km!
pa eto sad mi treba maskara, puder i taj korektor ... 150km ko od sale!
pa eto sad mi treba maskara, puder i taj korektor ... 150km ko od sale!
- Nadinka
#4174 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
VV, evo probavala sma uslikati, ali fakat mi se nista ne vidi u kancelariji, a ne merem bas n acestu izaci
moracu opet kod kuce probat pa slikat 
Ja sam skontala probat ovu collistar maskaru sto je Michun preporucila, ostalo mi nista vala ne treba, lai garant cu jos nesto usput
Ja sam skontala probat ovu collistar maskaru sto je Michun preporucila, ostalo mi nista vala ne treba, lai garant cu jos nesto usput
- Michun
#4175 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
selotejp preporucammariquita wrote:dobar vam dan zeneee![]()
gledala sam na onim youtube sminkanjima da zalijepe trake pored oka tj sljepocnice da bi ostala ravna linija...ima li to gdje uzeti u Sa?