Ne mogu da vjerujem kakva nebilozna pitanja, ali ebi ga de objasi te čovjeku da živi na planeti koja se zove zemlja.ludvig wrote:kekec wrote: "Piramida" je visoka 200-300 m po vasim "dokazima". Zatrpavanje prati zakon gravitacije,
sto znaci da bi se vremenom piramida morala otrpavati, a ne zatrpavati.
Erozivni materijal ide od vrha ka dnu, a ne suprotno. Strucnjak.![]()
I ko nam zatrpa piramide ?Pa ko zatrpa meksicku piramidu koja je otkopana prije par sedmica?
![]()
![]()
Treba li ti i objasniti da je zemlja okrugla i da se krece oko sunca?
Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
- helo
-
El-bosniaco
EXTRA EXTRA EXTRA
prvi vidlji dokazi , zidovi piramide

sad ce anti-piramidasi da zapjene od muke
JAAAAAAAAAAAAAAAAA
jedite govna mi smo sampioni
prvi vidlji dokazi , zidovi piramide

sad ce anti-piramidasi da zapjene od muke
jedite govna mi smo sampioni
- Alfons Kauders
jah, dokazi su super....
nasli 2 kamena i piramida...
sta li bi tek u hercegovini rekli... 
- kekec
Da bi mogao dati ispravan odgovor, objasnjenje, trebao bih da budem malo vise upoznat sa konkretnom situacijom u Meksiku.ludvig wrote:kekec wrote: "Piramida" je visoka 200-300 m po vasim "dokazima". Zatrpavanje prati zakon gravitacije,
I ko nam zatrpa piramide ?Pa ko zatrpa meksicku piramidu koja je otkopana prije par sedmica?
![]()
![]()
A na osnovu par stvari, mogu ti samo reci da piramida u Meksiku nije ni nalik na brdo Visocica, kada se gleda geomorfoloski.
Cinjenica o meksickoj piramidi, da "je struktura piramide ukopana dosta duboko u zemlju", govori tome u prilog.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/060406006
Znaci da je njena osnova, na samom pocetku gradnje vec bila ukopana.
Da bih dosao do konacnog odgovora, trebao bih znati kakve su klimatske prilike na tom prostoru, hidroloske, rezim voda, kolicine padavina, snaga, brzina i najcesci pravci i smjerovi vjetrova itd.
Znaci, ne bih da spekulisem sa Meksikom. Visoko mi je ipak blize i o ovom podrucju mnogo vise znam.
A ja jos ne dobih odgovor: " Ko ili sta je zatrpalo "nase piramide".
A ti ne odgovori ni ko zatrpa meksicke piramide.
O tome da je Zemlja okrugla i da se krece oko Sunca, mislim da sam nesto citao, iako mi to ne djeluje uvjerljivo.
Navodno rade se neke analize primjecenih anomalija koje to dokazuju. Tako da cu ja ipak sacekati rezultate tih
analiza da bih bio siguran.
- Alfons Kauders
hmmm a na stranu sto su piramide u juznoj americi u dzungli...kekec wrote:Da bi mogao dati ispravan odgovor, objasnjenje, trebao bih da budem malo vise upoznat sa konkretnom situacijom u Meksiku.ludvig wrote:kekec wrote: "Piramida" je visoka 200-300 m po vasim "dokazima". Zatrpavanje prati zakon gravitacije,
![]()
![]()
A na osnovu par stvari, mogu ti samo reci da piramida u Meksiku nije ni nalik na brdo Visocica, kada se gleda geomorfoloski.
Cinjenica o meksickoj piramidi, da "je struktura piramide ukopana dosta duboko u zemlju", govori tome u prilog. Znaci da je njena osnova, na samom pocetku gradnje vec bila ukopana.
Da bih dosao do konacnog odgovora, trebao bih znati kakve su klimatske prilike na tom prostoru, hidroloske, rezim voda, kolicine padavina, snaga, brzina i najcesci pravci i smjerovi vjetrova itd.
Znaci, ne bih da spekulisem sa Meksikom. Visoko mi je ipak blize i o ovom podrucju mnogo vise znam.
A ja jos ne dobih odgovor: " Ko ili sta je zatrpalo "nase piramide".![]()
A ti ne odgovori ni ko zatrpa meksicke piramide.
O tome da je Zemlja okrugla i da se krece oko Sunca, mislim da sam nesto citao, iako mi to ne djeluje uvjerljivo.
Navodno rade se neke analize primjecenih anomalija koje to dokazuju. Tako da cu ja ipak sacekati rezultate tih
analiza da bih bio siguran.
- Alfons Kauders
ILIR_ wrote:Na primjer od lave neke erupcije vulkana...itd. itd.terapija wrote: ... Otkud toliko zemlje na piramidi??...
aha
puna bosna vulkana jarane . . . .
-
ILIR_
Sta hocete vise dokaza, ba?Den wrote:Fondacija: Potvrđene teze o postojanju visočkih piramida
Foto: visocko-oko.co.ba
"Geodetski zavod BiH uradio je analizu dimenzija sjeverne stranice Bosanske piramide Sunca. Zaključeno je da je dužina svih stranica po 365 metara i one obrazuju jednakostranični trougao s po 60° na svakom uglu. Također, u istoj instituciji potvrđeno je da je ova strana orijentirana prema kosmičkom sjeveru – drugim riječima, postoji odstupanje od geografskog sjevera za 21', čime se piramida poklapa s lokacijom zvijezde Sjevernjače.
Ova se konfiguracija poklapa s dizajnom Keopsove piramide u Egiptu.
U posjetu Bosanskoj piramidi Sunca boravio je prvi strani diplomat Maged Mosleh, ekonomski savjetnik egipatske ambasade. Impresioniran dosadašnjom naučnom argumentacijom, ponudio je edukaciju u Egiptu mladih bosanskih stručnjaka u oblasti piramida i arheologa, saopćeno je dalje.
-
ILIR_
Ma ba, ne kuzis i ti :-(Alfons Kauders wrote:ILIR_ wrote:Na primjer od lave neke erupcije vulkana...itd. itd.terapija wrote: ... Otkud toliko zemlje na piramidi??...![]()
aha
puna bosna vulkana jarane . . . .![]()
![]()
![]()
Ne sada, nego vulkani prije mnogo mnogo, 12.000 godina ili tako nesto. Sada vise nisu aktivni.
- Alfons Kauders
ILIR_ wrote:Ma ba, ne kuzis i ti :-(Alfons Kauders wrote:ILIR_ wrote: Na primjer od lave neke erupcije vulkana...itd. itd.![]()
aha
![]()
![]()
Ne sada, nego vulkani prije mnogo mnogo, 12.000 godina ili tako nesto. Sada vise nisu aktivni.
sada vise nisu aktivni...
pa dje su nestali jebote ?!
- Alfons Kauders
a kad bi okrenuli janje na meraji ?kekec wrote:Cekamo ovo, a onda cemo reci "Svaka cast" :ILIR_ wrote: Sta hocete vise dokaza, ba?
A slike kamenja, kopanja, raje na meraji, nisu nikakav dokaz.
- max_power
Pa mora se prvo skloniti zemlja da bi vidili sta ima ispod...kekec wrote:Cekamo ovo, a onda cemo reci "Svaka cast" :ILIR_ wrote: Sta hocete vise dokaza, ba?
A slike kamenja, kopanja, raje na meraji, nisu nikakav dokaz.
Jedino ce se otkopavanjem pokazati da ste vi antipiramidasi bili u pravu cijelo vrijeme...
Neznam sto ste onda protiv kopanja...?
-
ILIR_
Jaaa, baaa, nemas maste i ti!Alfons Kauders wrote:ILIR_ wrote:Ma ba, ne kuzis i ti :-(Alfons Kauders wrote:![]()
aha
![]()
![]()
Ne sada, nego vulkani prije mnogo mnogo, 12.000 godina ili tako nesto. Sada vise nisu aktivni.![]()
sada vise nisu aktivni...
pa dje su nestali jebote ?!vulkani nestali, stijene nestale, al semirova piramida nije...
![]()
Pa vulkani su nestali iz erozije, erodirali (od kise itd.) a piramide nisu jer one su napravljene iz kamena!
Jednostavno!
-
ludost
Imam jedno zapažanje.
Pričalo se puno o nakim stranim arheolozima i ekspertima. K'o biva, "doće iz cijelog dunjaluka".
Evo, prođe tri dana, nijednog arheologa vidjeli nismo, niti stranog stručnjaka bilo kakve vrste.
Čak ni Richarda Roycea
Iako taj fantomski australijski stručnjak za aboridžine još uvijek stoji na stranici Fondacije.
Elem, gdje su ti eksperti?
Šta je DOKAZ da te kamene ploče nisu ploče grobova nekropole ili dijela srednjovjekovnog grada? Osmanagić tako rek'o, jel to sav dokaz?
Pričalo se puno o nakim stranim arheolozima i ekspertima. K'o biva, "doće iz cijelog dunjaluka".
Evo, prođe tri dana, nijednog arheologa vidjeli nismo, niti stranog stručnjaka bilo kakve vrste.
Čak ni Richarda Roycea
Iako taj fantomski australijski stručnjak za aboridžine još uvijek stoji na stranici Fondacije.
Šta je DOKAZ da te kamene ploče nisu ploče grobova nekropole ili dijela srednjovjekovnog grada? Osmanagić tako rek'o, jel to sav dokaz?
-
ILIR_
Ma daj bezi bogati. Kojoj srpskoj zemlji. Kako i g. Samir kaze to ti je sve u ilirskoj (to jest albanskoj) zemlji. Tada su srpski narod bili negdje u Rusiji, ne znam tacno gdje.muha_sa wrote:Vjerujem da su tu piramide al me strah da nedo bog nisu na srpskoj zemlji .
I ja sam rekao prije, da cu ja licno doci tamo da besplatno prevedim otkrivene natpise sa albanskog.
-
ILIR_
Ba, ove nase piramide nisu stepenaste. Nase su nestepenaste.Alfons Kauders wrote:a kad bi okrenuli janje na meraji ?kekec wrote:Cekamo ovo, a onda cemo reci "Svaka cast" :ILIR_ wrote: Sta hocete vise dokaza, ba?
A slike kamenja, kopanja, raje na meraji, nisu nikakav dokaz.![]()
Slicne, tipa egipatskog.
Vidjeces ti to uskoro.
- kekec
Gledam sinoc dokumentarni film "Bosanski lonac". Autor Dinno Kassalo.ludost wrote:Imam jedno zapažanje.
Čak ni Richarda Roycea
A u filmu geograf, profesor doktor Ibrahim Busatlija. Kao strucnjak dade i on prilog
u ovom izvanrednom filmu.
Prof.dr. Ibrahim Busatlija je sigurno vodeci strucnjak za geo-morfologiju u BiH.
Geolog Nadja iz strucne ekipe fondacije, garant mu nije "ni do clanaka".
Pitam se zasto se isti ne pojavljuje u ovoj prici o piramidi?
Nisu ga pozvali?
Nece da se "namece" ili
nece da stavlja svoj strucni ugled na kocku?
Cudno je da profesor hoce i zeli hodati po Bjelasnici- Lukomiru-Rakitnici,
daje svoj strucni doprinos u ekoloskoj zastiti navedenog podrucja,
a sa druge strane, NEMA ga tamo gdje bi njegovo znanje i iskustvo dobrodoslo.
Ili on, kao pravi strucnjak, NIJE DOBRODOSAO iz jednostavnog razloga...

Foto: visocko-oko.co.ba