Pa neće valjda u Londonu za novu da spava... Nek se naspava kod kuće.
Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
- TAFKAP
#4151 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
- drndalo
#4152 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Hvala na prijedologu. Istekla uredno, iskoristili je za po Skotskoj cunjati...
-
akcija007
#4153 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Trebam poslovno putovati u Dohu na 5 dana
Preko Istanbula mi ne odgovara jer u Dohu stizem u 3 ujutro . 400 tinjak eur je povratna
Uzeo bi kartu na stranici Qatar Airwaysa , nudi mi opcije ujutro presjedanje u Zagrebu ili Becu i dalje su oni za Dohu . Ove su 700 tinjak eur povratna i stuzem u 16
Povratak je preko Beograda s Air Servijom. Sve je uvezano u jednoj karti.
Ako kartu kupim na stranici Qatar Airwaysa da li mi je bolje da uzmem opciju preko Zg jer ako mi se otkaze let imam na aerodromu predatavnistvo Croatije koja ce me reebukirati nego da idem Austrianom preko Beca ?
Preko Istanbula mi ne odgovara jer u Dohu stizem u 3 ujutro . 400 tinjak eur je povratna
Uzeo bi kartu na stranici Qatar Airwaysa , nudi mi opcije ujutro presjedanje u Zagrebu ili Becu i dalje su oni za Dohu . Ove su 700 tinjak eur povratna i stuzem u 16
Povratak je preko Beograda s Air Servijom. Sve je uvezano u jednoj karti.
Ako kartu kupim na stranici Qatar Airwaysa da li mi je bolje da uzmem opciju preko Zg jer ako mi se otkaze let imam na aerodromu predatavnistvo Croatije koja ce me reebukirati nego da idem Austrianom preko Beca ?
- drndalo
#4154 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Mislim da ti je potpuno svejedno jer svakako ista kancelarija radi na SJJ (ako sam dobro shvatio sto pitas) za cijelu Star alijansu... OU/OS potpuno svejedno. Osim aerodroma presjedanja...
-
akcija007
#4155 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Nije cijeli Star Alliance na istom salteru
Croatia ima i dalje svoje predstavnistvo a ovi ostali su zatvorili i prevacili sve na Ticketing aetodroma
Croatia ima i dalje svoje predstavnistvo a ovi ostali su zatvorili i prevacili sve na Ticketing aetodroma
- drndalo
#4156 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ja sam mislio da oni rade za sviju, kao sto je OS radio za LH i Swiss...
-
akcija007
#4157 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Od predatavnistava na aerodromu je samo Croatia ostala .
Ne znam sta je s Turkishem i Air Serbia i ko njihove putnike zbriniava.
Ono sto sam ja upratio da aerodromski Ticketing Office (osim prodaje karata) bavi se s reebookingom za Austrian Swiss Lufthansu LOT Eurowings Ryanair
Ono sto sam ja upratio da aerodromski Ticketing Office (osim prodaje karata) bavi se s reebookingom za Austrian Swiss Lufthansu LOT Eurowings Ryanair
-
last mohicans
#4158 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
- drndalo
#4159 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Pravo da ti kazem ne znam tacno. Pretpostavljam da jeste, nije mi trebalo vise.
Mislim da je najjeftinija varijanta bila cca. 380 KM (kurs funte), placalo se online iz 2 placanja. Jedno je za vizu direkt Ministarstvu, a drugo je agenciji za uslugu. Tu se osim procesiranja placaju i 2x DHL za pasos do ambasade (Poljska ili Madjarska, nisam siguran). Ima puno raznih viza, pa oras paziti sta trazis, zbog osnova, a i zbog para.
Agencija sve sto sam ne skeniras i uploadujes na server, to moze uraditi za tebe, za vrlo "skromnu" naknadu... Mislim da penzionere koji idu djeci deru barem duplo na tome.
Savjet onima koji moradnu na ovu torturu, planirajte cijeli radni dan za ovaj on-line poduhvat, jer ako sve imate spremno i skenirano, i ne pogrijesite nijednom pa da morate od pocetka, mozda mozete za 3-4 sata (samo to da radite) zavrsiti. Bilo sta da vam se podrepi, ode realno cijeli dan na to.
A kad vec placas tolike pare samo za predati za vizu, bilo bi glupo (i skupo) pogrijesiti...
Mislim da je najjeftinija varijanta bila cca. 380 KM (kurs funte), placalo se online iz 2 placanja. Jedno je za vizu direkt Ministarstvu, a drugo je agenciji za uslugu. Tu se osim procesiranja placaju i 2x DHL za pasos do ambasade (Poljska ili Madjarska, nisam siguran). Ima puno raznih viza, pa oras paziti sta trazis, zbog osnova, a i zbog para.
Agencija sve sto sam ne skeniras i uploadujes na server, to moze uraditi za tebe, za vrlo "skromnu" naknadu... Mislim da penzionere koji idu djeci deru barem duplo na tome.
Savjet onima koji moradnu na ovu torturu, planirajte cijeli radni dan za ovaj on-line poduhvat, jer ako sve imate spremno i skenirano, i ne pogrijesite nijednom pa da morate od pocetka, mozda mozete za 3-4 sata (samo to da radite) zavrsiti. Bilo sta da vam se podrepi, ode realno cijeli dan na to.
A kad vec placas tolike pare samo za predati za vizu, bilo bi glupo (i skupo) pogrijesiti...
-
dek
#4160 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Pozzz
Vidim sezona otkazivanja letova uveliko krenula.
Pitanje vezano za Turkish, ima li neko iskustva s njima kako postupaju u slučaju otkazivanja zbog vremena, pretpostavljam da nema refund jer je viša sila ali kada obično obezbijede sljedeći let, je li to u praksi odmah sutra ili može biti više dana. Mislim, znam da je teoretski sljedeći let sa slobodnim mjestima ali kada obično, obzirom na njihovu popunjenost.
Je li imaju praksu da te stave i na let druge kompanije iliti njihove podružnice (AJet npr.)
I kako ti ponude novi let, je li dođe automatski kroz aplikaciju ili ...
Šta u slučaju konekcijskog leta u Istanbulu, je li i to automatski ponude novi ili moraš sam ih ganjati i pitati....
Vidim sezona otkazivanja letova uveliko krenula.
Pitanje vezano za Turkish, ima li neko iskustva s njima kako postupaju u slučaju otkazivanja zbog vremena, pretpostavljam da nema refund jer je viša sila ali kada obično obezbijede sljedeći let, je li to u praksi odmah sutra ili može biti više dana. Mislim, znam da je teoretski sljedeći let sa slobodnim mjestima ali kada obično, obzirom na njihovu popunjenost.
Je li imaju praksu da te stave i na let druge kompanije iliti njihove podružnice (AJet npr.)
I kako ti ponude novi let, je li dođe automatski kroz aplikaciju ili ...
Šta u slučaju konekcijskog leta u Istanbulu, je li i to automatski ponude novi ili moraš sam ih ganjati i pitati....
- drndalo
#4161 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Povrat para ne ide zbog toga. Ono sto ide je hotel i hrana za tebe na njihov trosak, kao i da te dobace na destinaciju.
Ako je njima lakse, brze, jeftinije, mogu te staviti i na drugu kompaniju.
Zavisi koliko putnika imaju, pa tako rjesavaju letove, nekada ubace veci avion, ili nekoliko vecih aviona zaredom, nekada ubace kompletno "charter" (vanredni) let ako imaju puno ljudi. U principu se te stvari rjesavaju na TK putnickom desku. Neke stvari se vjerovatno mogu i on-line rijesiti sada. Npr. promjena itinerera nakon otkaza, dobijes prijedlog novog, ili izbor izmedju 2-3 verzije. Pa ako pristajes, kliknes, i to je onda gotovo za rebooking. Vaucheri za hotel i hranu obicno idu samo na desku kompanije.
Ne znam kako to rjesavaju ako bi npr. 7 dana stalno bila magla...
Zavisi koliko putnika imaju, pa tako rjesavaju letove, nekada ubace veci avion, ili nekoliko vecih aviona zaredom, nekada ubace kompletno "charter" (vanredni) let ako imaju puno ljudi. U principu se te stvari rjesavaju na TK putnickom desku. Neke stvari se vjerovatno mogu i on-line rijesiti sada. Npr. promjena itinerera nakon otkaza, dobijes prijedlog novog, ili izbor izmedju 2-3 verzije. Pa ako pristajes, kliknes, i to je onda gotovo za rebooking. Vaucheri za hotel i hranu obicno idu samo na desku kompanije.
-
dek
#4162 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ok hvala puno.drndalo wrote: ↑18/12/2024 13:08 Povrat para ne ide zbog toga. Ono sto ide je hotel i hrana za tebe na njihov trosak, kao i da te dobace na destinaciju.
Već su mi pomjerili povratni let iz nekih operativnih razloga, tu sam aplikativno dobio prijedlog novog termina pa se potvrdi ili promijeniš bez naknade ako ne želiš ponuđeni termin, nadam se da je slično sada i sa ovim vremenskim nepogodama uzrokovanih otkazivanjima.
Danas i sutra magla, mnogo letova otkazano, nadat se nakon toga da će se razbistriti ali ko zna.
-
akcija007
#4163 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Danas 2 leta Swiss iz/za Zurich
A jucer je sletio s kasnjenjem
A jucer je sletio s kasnjenjem
-
akcija007
#4164 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Prodje i decembar i ne dodje direktor Ryanair licno u Sarajevu na press da saopsti nove 4 linije od ljetnog reda letenja ( osim vec poznatog i objavljenog Stocholma)
-
giovanni008
-
1Dante1
-
Trappist
-
space_x
#4168 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Kakve su cijene karata za Rim?
-
akcija007
- drndalo
#4171 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
'ta ce Rim u poredjenju s nasim Neumom...
- zli_hordas
#4172 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Austria i Turkish imaju predstavnika na aerodromuakcija007 wrote: ↑16/12/2024 22:56 Od predatavnistava na aerodromu je samo Croatia ostala .
-
akcija007
#4173 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Danas poremecaji s letovima
- liyf
#4174 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Jel ti zahmet da napišeš samo kako i šta si morao priložiti za nju? Kontao sa dvojicom jarana otići, imam nekih prijatelja tamo, ali vidjeh da je vizu teško dobiti drama. Kakav je bio proces?
-
sarajevsko_pivo