Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
trece, ovo nasi navikli da putuju jer dolaze svake godine iz dijaspore u bosnu
mislim
pputovanje je sjesti i birati turisticke destinacije, a ne sela po srednjoj bosni
i to vise ispade "obaveza" ili potreba, a ne godisnji odmor
Ne slazem se. I nasa sela su -turisticke destinacije- to sto je nase ne umanjuje.
Mislis da je neko turista- ako plati hotel ili nesto rezervise preko neke agencije ..
halo ba
ne ide u nacionalni park ili na neke splaove
ide u mjesto u kojem je odrastao, u kojem svakoga zna, ide kuci materi, tetki ... rodjaku, da donese pokone, da vidi nove generacije, da pomogne, da se vidi sa 50 ili 100 ljudi u par sedmica... smor zivi odmora to vidjelo nije
a seoski turizam max 24 sata i dovidjenja
Last edited by uglavnomja on 24/01/2019 20:26, edited 1 time in total.
mislim
pputovanje je sjesti i birati turisticke destinacije, a ne sela po srednjoj bosni
Ne slazem se. I nasa sela su -turisticke destinacije- to sto je nase ne umanjuje.
Mislis da je neko turista- ako plati hotel ili nesto rezervise preko neke agencije ..
Misli na sela iz kojih su potekli a ne na turisticke destinacije
mislim
halo ba
ne ide u nacionalni park ili na neke splaove
ide u mjesto u kojem je odrastao, u kojem svakoga zna, ide kuci materi, tetki ... rodjaku, da donese pokone, da vidi nove generacije, da pomogne, da se vidi sa 50 ili 100 ljudi u par sedmica... smor zivi odmora to vidjelo nije
mislim
Misli na sela iz kojih su potekli a ne na turisticke destinacije
Moze i svoje selo, kao ja u grad- ne vidim razliku, ako sam na godisnjem i tu sam odredjeno vrijeme- turista sam.
Pa i nema. Ascare je zena otisla prije rata. Ko sto je kod tebe ascare da si otisla nedavno
Pa onda i koze turisticki. Al nema dole nista zanimljivo toliko. Cuj seoski turizam
Jedna od najboljih/jeftinijih zemalja sto se tice aktivno turizma, pocev od splavarenja, preko brdskog biciklizma, hiking-a, nacionalnih parkova i mase drugih stvari .
To sto vecina seoski turizam dozivljava kao okretanje janjeta pored potoka je drugi kraj opanaka .
insomnia78 wrote:
Pa onda i koze turisticki. Al nema dole nista zanimljivo toliko. Cuj seoski turizam
Ima zanimljivo ali tim tvojim žabarima, holanđanima, englezima da ne pričam ovim drugim kulturama naročito azijskim. Šta nama moze biti zanimljivo u sopstvenoj drzavi jbt
Kad sam na odmoru hocu da iskusim nesto novo i nepoznato, necu otic u Svabiju i trazit dijasporske cevabdzinice pobogu
Isto kad su jedno vrijeme ovi Harapagosi navalili vamo i raja prica kao dzamije, osjecaju se kao kod kuce a ljudi dosli da piju i jebu za kikiriki
animals wrote:Ja bi trebo za Australiu..
jebe me jedino avionski let od 20 sati..
muka mi od pomisli samo..
Zahebano je prvi put kasnije se naviknes, bujrum navrati evo i Obrenija navratila da uzme koju kintu. Kad smo kod letova Sydney-Dubai stopover 2 sata pa nastavak za Sao Paolo umalo umro nisam 29.5 sati u havi sa 2 sata pauze.
Imam oko četiri stotina prijatelja na facebooku (govorim sa razlogom), a poznajem minimalno pedeset ljudi (imaju facebook) koji su otišli u Njemačku.
Ako je ovako kod mene, kako li je kod ostalih. Ovo su strašne stvari i prijeti nam demografska katastrofa.
Kod mene to procentualno izgled zastrašujuće. Kod nas, u Hercegovini je još "gori" slučaj kod bosanskohercegovačkih Hrvata. Pojedinci imaju po četiri - pet hiljada KM primanja u kući, a gledaju kako će dijete izvesti iz BiH. Nije da mi je krivo zbog toga, nego navodim primjer da ima i gorih stvari nego ovaj prvobitni podatak, kojeg sam naveo iz ličnog iskustva.
Najstrašnija stvar u svemu ovome jeste činjenica da pitate na ulici deset mladih osoba da li žele u Njemačku, svih deset će reći da, naravno.
Ljude ne boli posao, mala plata nego nepravda koju doživljavaju na svojoj koži. Džabe diplome, znanje i sve, kada će tatin sin ili mamina kći, stranački orijentisani dobiti zagarantovano mjesto u državnoj službi.