Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
markomilanov

#4151 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

U bih ne postoji nacionalni ključ,jer selektor nikad nije bio srbin,pustite te priče o pomoćnicima,to može i biti moj automehničar,svrha moje priče,da se mora uzeti u obzir specifičnost bosne,ako hoćemo normalnu i jedinstvenu državu,moramo da radimo na svim poljima,ne smeta meni 11 kvalitenih bošnjaka,ali nek ti od 16-22,bude neko iz bjeljine,zvornika,grude,širokog.Pustite druge sportove,nogomet je više od igre.Zašto niko ne navija za kk igokeu državnog pravka bih.Zato što češ prije naći kineza nego bošnjaka u ekipi,zato što su mu rukovodioci kriminalci i nacionalisti.
leškarenje

#4152 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

A sto bi bio neko iz tih mjesta ako nema kvalitet,to samo da se zadovolje ti standardi zastupljenosti jel....zaboli me bolan kurac kako se ko zove,neka igraju najbolji....mani mi se te price vise.

Evo u FKS je jedno vrijeme bilo Bosnjaka da si ih mogao na prste izbrojati,pa niko nije dramio....znaci samo najbolji :run:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#4153 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Jimmy McNulty »

leškarenje wrote:A sto bi bio neko iz tih mjesta ako nema kvalitet,to samo da se zadovolje ti standardi zastupljenosti jel....zaboli me bolan kurac kako se ko zove,neka igraju najbolji....mani mi se te price vise.

Evo u FKS je jedno vrijeme bilo Bosnjaka da si ih mogao na prste izbrojati,pa niko nije dramio....znaci samo najbolji :run:
Ja bolan nisi imao kome Bajram čestitat :lol:
U Čeliku isto kad je bio Vlado Jagodić, mi navijači se kleli u Sašu Kajkuta i Petra Bašića :roll: da ne spominjem da je Bio Simić iz Srbije, Duško Stajić, Darko Mišić itd... ali bili su svi dobri fudbaleri.

Nek od 23 u reprezentaciji igra 22 kvalitetnih Srba bmk, ali zašto ih gurat na silu :-)
Zoveš Gudelja neće, zoveš onog neće, niko neće i onda se čude što samo Bošnjaci igraju.
markomilanov

#4154 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

leškarenje wrote:A sto bi bio neko iz tih mjesta ako nema kvalitet,to samo da se zadovolje ti standardi zastupljenosti jel....zaboli me bolan kurac kako se ko zove,neka igraju najbolji....mani mi se te price vise.

Više je do neiskrenosti u radu srba i hrvata u savezu,pratiš li kk igokeu,oni su najbolji u bih.
markomilanov

#4155 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Sve je to pohvalno u klubovima, to se vidi, ja hoću da to vidim u repki.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#4156 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Jimmy McNulty »

markomilanov wrote:Sve je to pohvalno u klubovima, to se vidi, ja hoću da to vidim u repki.
Pa ne možeš vidjet kad Srbi i Hrvati radije igraju za susede i susjede.
Ostane onaj hamelj koji nije klasa za A reprezentaciju, čast izuzecima.
leškarenje

#4157 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

markomilanov wrote:

Više je do neiskrenosti u radu srba i hrvata u savezu,pratiš li kk igokeu,oni su najbolji u bih.
Ne pratim iz razloga sto su politicki proizvod.
Edin H.

#4158 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

Ne znam koji je cilj Prosineckog, ali mislim da Amar samo zeli da pomogne reprezentaciji u tranziciji odlaska starijih fudbalera. :oops:
luckylaka

#4159 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

leškarenje wrote:Zamisli ovo,Anceloti selektor...on je katolik jel,pomocnici Nestorovic i Djurbuzovic :lol: jer mora biti nacionalni kljuc i moraju biti likovi koji se vrte 100 godina po raznim selekcijama.....

Al se aktiviraju svi lobisti :lol: :lol:
source
http://--- NO LINKS ---/clanak/Fudbal/455552/Đurbuzovic--Amar-Osim-zasluzuje-da-bude-selektor-reprezentacije
Jebo te sve nam strucnjaci predlazu strucnjake.Pa niko skoro od strucnjaka ,trenera,bivsi selektora i kandidata skoro da nije ni bajramski turnir osvojio sto valjda dovoljno govori o kvalitetu istih a vodili bi reprezentaciju.Strucnjaci kojima je najveci uspjeh Katar,Maroko,Emirati,Zanzibal,Tunguzija i sl. i cak ni tu se ne mogu zadrzati.Fudbalske legende sebi dozvole da savez preuzmu totalni anonimusi,debili koji veze sa fudbalom nemaju.Nismo mi bolje ni zasluzili.
markomilanov

#4160 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

leškarenje wrote:
markomilanov wrote:

Ne pratim iz razloga sto su politicki proizvod.
Potpuno si u pravu za kk igokeu,obični ljudi iz rs,misle da je do politike što srbin nije selektor 25 godina.
Meni je potpuno jasno i ispravno što se kk igokea ne doživljava kao bosanski klub,nikako vezivno tkivo nema sa bosnom,igrači,rukovodstvo,boja dresoova,tako i deo srba doživljava bih repku,mada nisu u pravu,problem su ljudi iz rs saveza koji ne žele da se iskreno integrišu u zajednički savez.Ako su jajare iz rs, ne treba da budu jajare ovi iz federacije ,treba da kažu dosta lokal patriotizma,nama treba iskusan trener sa rezultatima koj će nas odvesti na prvenstvo.
palermo

#4161 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

Edin H. wrote:.... ali mislim da Amar samo zeli da pomogne reprezentaciji u tranziciji odlaska starijih fudbalera. :oops:
:izet: i pride da šansu mladim i perspektivnim igračima iz BH premijer lige
radostan dan

#4162 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by radostan dan »

Muhamed Đakmić wrote:A gdje je Ćurčić radosni, a? :D
ćurčić???
daj duplu praljkovaču, molim...
Point.

#4163 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

"Prvo ću, naravno, saslušati što se od mene očekuje. Želim znati kako predstavnici N/FS BiH vide našu eventualnu buduću suradnju. Moj stav neće biti fokusiran na novac. Prije svega zanimaće me izbor suradnika u stručnom stožeru. Ja već godinama gdje god sam radio imao sam svoje standardne pomoćnike. To su Gordan Ciprić i Dragan Spasić. Riječ je o ljudima koji su od početka sa mnom, gdje god sam radio i bez toga teško da možemo doći do dogovora, ali vidjećemo. Treba vidjeti kakav će biti stav predstavnika N/FS BiH po tom pitanju, pa ćemo razgovarati i o ostalim detaljima", ističe Prosinečki.
Sta su ovaj Gordan i Dragan, ako je i jedan Srbin da zakljucimo pricu, potpisemo ugovor i krenemo u bolju buducnost.
JThomas

#4164 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by JThomas »

avaj, prvi uslov pa odmah neprihvatljiv... :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4165 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by JoseMujica »

Prosinečki: Moj uslov za mjesto selektora BiH je da dovedem svoje pomoćnike
pošteno i realno :thumbup:

s
like it što čovjek odma daje do znanja da nije šalabajzer
Nadzorna_ploca

#4166 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Nadzorna_ploca »

Sad i zvanicno imaju izgovor zasto ne Prosinecki.
Bazinga1234

#4167 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

Gordan Cipric

Nakon igračke karijere odlazi u trenerske vode, vodi omladinski pogon Dinama od 1998. do 2000., zatim odlazi kao individualni trener Roberta Prosinečkog u FC Portsmouth i Standard Liège te tamo ostaje do 2002. godine. Godine 2003. postaje pomoćnik Nikoli Jurčeviću u GNK Dinamo Zagrebu. 2005. postaje pomoćnik Nikoli Jurčeviću u Slaven Belupu. Nakon toga samostalno vodi HAŠK i NK Hrvatski dragovoljac. Krajem 2009. godine sjeda na klupu NK Zagreba kao pomoćnik Ivi Šušku, da bi 2011. postao trener NK Zagreba. Također je obavljao funkciju pomoćnika mlade hrvatske reprezentacije (U21), te ima funkciju glavnog skauta A reprezentacije na EURU 2008., te EURU 2012. 27. ožujka 2012. nakon dvije godine u NK Zagrebu (2010.-2012.) napušta funkciju glavnog trenera, te odlazi iz kluba. U sezoni 2011./2012. uveo je klub u polufinale Kupa pobjedom protiv Hajduka, koji je tada vodio Krasimir Balakov. 15.listopada 2012. imenovan je pomoćnim trenerom Roberta Prosinečkog u turskom Kayserisporu. Početkom 2014. napušta Kayserispor zajedno s Robertom Prosinečkim. 4.prosinca imenovan je pomoćnim trenerom u Azerbajdžanskoj nogometnoj reprezentaciji. Krajem listopada 2017. godine objavljeno je da Robert Prosinečki i njegov stožer napuštaju Azerbajdžan.

Do sada je kao glavni trener vodio NK HAŠK , Hrvatski Dragovoljac i NK Zagreb, dok je kao pomoćni trener radio u GNK Dinamu, NK Slaven Belupu, hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji do 21 godine, NK Zagrebu, turskom Kayserisporu, te Azerbajdžanskoj nogometnoj reprezentaciji. Kao skaut Hrvatske i suradnik Slavena Bilića pratio je reprezentaciju Irske,Engleske,Grčke,Poljske i Turske.

Neloš CV za jednog pomoćnika.

Ps.
Sada će naletit onaj lik radio Sarajevo i reci da nema problema sto savez nameće pomoćnike selektoru. :lol:
JoseMujica

#4168 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by JoseMujica »

Point. wrote:
"Prvo ću, naravno, saslušati što se od mene očekuje. Želim znati kako predstavnici N/FS BiH vide našu eventualnu buduću suradnju. Moj stav neće biti fokusiran na novac. Prije svega zanimaće me izbor suradnika u stručnom stožeru. Ja već godinama gdje god sam radio imao sam svoje standardne pomoćnike. To su Gordan Ciprić i Dragan Spasić. Riječ je o ljudima koji su od početka sa mnom, gdje god sam radio i bez toga teško da možemo doći do dogovora, ali vidjećemo. Treba vidjeti kakav će biti stav predstavnika N/FS BiH po tom pitanju, pa ćemo razgovarati i o ostalim detaljima", ističe Prosinečki.
Sta su ovaj Gordan i Dragan, ako je i jedan Srbin da zakljucimo pricu, potpisemo ugovor i krenemo u bolju buducnost.

ma nek slažu šta su :lol: :lol: :lol:
Bazinga1234

#4169 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

JoseMujica wrote:
Point. wrote:

ma nek slažu šta su :lol: :lol: :lol:
Dragan je Srbin.

Jedino da Gordan konvertira u islam, posto je Robi kao selektor Hrvat.
Last edited by Bazinga1234 on 25/12/2017 11:53, edited 1 time in total.
JoseMujica

#4170 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by JoseMujica »

Bazinga1234 wrote: Dragan je Srbin.

neka Robi bude Bošnjak, a Gordan Hrvat
Tomahawk11
Globalni moderator

#4171 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Ako je ovo uslov Prosinečkog, jasno je da to neće savez prihvatiti.
Istakli su da je uslov da oni biraju jednog pomoćnika.
Bazinga1234

#4172 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

JoseMujica wrote:
Bazinga1234 wrote: Dragan je Srbin.

neka Robi bude Bošnjak, a Gordan Hrvat
Može i tako. :thumbup: Editovo sam post gore. :D
JoseMujica

#4173 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by JoseMujica »

Tomahawk11 wrote:Ako je ovo uslov Prosinečkog, jasno je da to neće savez prihvatiti.
pa neka dodaju trećeg uhljeba jebo ih on
Tomahawk11
Globalni moderator

#4174 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

JoseMujica wrote:
Tomahawk11 wrote:Ako je ovo uslov Prosinečkog, jasno je da to neće savez prihvatiti.
pa neka dodaju trećeg uhljeba jebo ih on
Robi, šta god ga smatrali, zauzima to selektorsko mjesto, eto recimo da je Hrvat, onda pomoćnicu ako budu dva Hrvata, taj jedan šta da bude?
Cirkus je to svakako, neće čovjek da ima nametnute pomoćnike, zamisli onaj mu cvikeraš sjedi i nešto sere, pa čovjek bi u po utakmice bacio sve i pobjego!
Dino Djurbuzovic

#4175 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Dino Djurbuzovic »

leškarenje wrote:Zamisli ovo,Anceloti selektor...on je katolik jel,pomocnici Nestorovic i Djurbuzovic :lol: jer mora biti nacionalni kljuc i moraju biti likovi koji se vrte 100 godina po raznim selekcijama.....

Al se aktiviraju svi lobisti :lol: :lol:
source
http://--- NO LINKS ---/clanak/Fudbal/455552/Đurbuzovic--Amar-Osim-zasluzuje-da-bude-selektor-reprezentacije
Pusti ti Djurbuzovica
Locked