Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
SaraFina

#4151 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:
SaraFina wrote:
Hoću ti reći da ti je tema teško licemjerje. Ne možeš ti nju voditi odvojen od stvarnosti po nekom svom zamišljenom modelu...bez utjecaja sa strane (HR medija, politike, hr portala itd.... jer protok informacija ne možeš zaustaviti)

Pa eto Alfonso ti je objasnio ukratko koliko i zašto se percepcija prosječnog Bošnjaka promjenila u odnosu na Hrvate u BiH i Hrvate općenito. A ja milion puta takodjer. Jesi ikada odreaGIRAO? Guslaš po svom.

To što bi ti odnos Hrvata i HR politike prema BiH i Bošnjacima generalno zanemario i forsirao ono što ti k. ćejf te kmečao do besvijesti.... Je ustvari NUSPOJAVA HR medijske i političke hajke na bošnjački narod u cijelosti.
NUSPOJAVA a ne UZROK.
UZROK traži u Čoviću, Plenkoviću I Kolindi.
Pa sebi.
Pa kad se ti koja si postavila barem stotinu bombastičnih tema o Hrvatima poput one o etničkom čišćenju u Neumu, govnima u kanalizaciji ili bojkotu itd nađeš da pričaš o licemjerju i držiš moralnu poduku, zašto i ja ne bih mogao pričati o bošnjačkoj politici prema BiH Hrvatima.

Nije ni ta politika repa bez korijena da se ne znaju uzroci i posljedice. Nuspojave ste ti i slični tebi. :D

Ja sam bila najveći zagovornik i pristalica medjusobne HR-B saradnje. Kojeg ćeš ikad virtualno pročitati. I Platformu i Alijansu osudila. To nije tajna nikakva. Sve do prije godinu i pol i kraja Čovićevog mandata.
Čak sam opravdavala u početku i njegove pakosti i zabijanja prsta u oko Bošnjacima... Vjeruj..
Medjutim, očigledno je da vi ne posjedujete kritičnu moć. I da vi nikad nećete uvidjeti svoje greške i greške HDZ-a. Glasači i zagovornici te politike.
Zato je meni HDZ i njegove pristalice, veće zlo od Dodika i SNSD-a trenutno. A HR politika prema BiH gora od srpske.
UZROK se zna. Posljedice ćemo već vidjeti.
Prva ti je Komšić.

Nuspojava ti može biti da u FBiH imaš kao Hrvat prava koja imaš kao konstitutivan u RS-u.
Sve po zaslugama.. Nastavite.
Alfons Kauders

#4152 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

duh_sa_sjekirom wrote: Kod mene je odavno tako. Čestitim i poštenim kapa dole i svaka čast. I krvi, ako treba..
No, štovateljima tekovina UZP-a, obožavateljima osuđenih ratnih zločinaca i bobanovim isprdcima odmah jasno stavim do znanja da im je mjesto u kanalizaciji.
Smatram da je moja minuta vrednija nego čitav njihov jadni i bijedni život.
Ma ne treba gubiti vrijeme na gluposti i cao. Zivot je suvise kratak da bi se trosio na bilo kakve rasprave s takvim osobama.
duh_sa_sjekirom

#4153 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by duh_sa_sjekirom »

Alfons Kauders wrote:
duh_sa_sjekirom wrote: Kod mene je odavno tako. Čestitim i poštenim kapa dole i svaka čast. I krvi, ako treba..
No, štovateljima tekovina UZP-a, obožavateljima osuđenih ratnih zločinaca i bobanovim isprdcima odmah jasno stavim do znanja da im je mjesto u kanalizaciji.
Smatram da je moja minuta vrednija nego čitav njihov jadni i bijedni život.
Ma ne treba gubiti vrijeme na gluposti i cao. Zivot je suvise kratak da bi se trosio na bilo kakve rasprave s takvim osobama.
Apsolutno se slažem.
Samo pustiti da se guše u vlastitom smradu i poželjeti im da dugo, dugo uživaju u njemu, uz propisanu terapiju
:zzzz:
SaraFina

#4154 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Novače, "uspjeh" je od osobe poput mene hrvatofilne napraviti protivnika
:D

Veliki.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4155 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by pici »

SaraFina wrote:Novače, "uspjeh" je od osobe poput mene hrvatofilne napraviti protivnika

Veliki.
Et tu, Brute? :shock:
SaraFina

#4156 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

pici wrote:
SaraFina wrote:Novače, "uspjeh" je od osobe poput mene hrvatofilne napraviti protivnika

Veliki.
Et tu, Brute? :shock:

Nazvala bi sebe razočaranom " cvjećarkom" :D

Federalni partneri znaju što to znači :D
Alfons Kauders

#4157 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

Veliki.
I od mene, ali eto uspjeli su, mada sam se odupirao 26 godina. :) Kasno je sad, jbg eto im Srbi pa nek se druze...
SaraFina

#4158 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:

Veliki.
I od mene, ali eto uspjeli su, mada sam se odupirao 26 godina. :) Kasno je sad, jbg eto im Srbi pa nek se druze...

Neće ti ovo priznanje shvatiti dobronamjerno :D

Nego kao muslimansko takijanje. A ja i ti mislimani nedao nas Bog nikom' :D
duh_sa_sjekirom

#4159 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Žalosno je gledati tzv. hrvatsku diplomatiju koliko se upregla da satanizira cijeli jedan narod - isti onaj narod koji je otvoreno i bezrezervno bio na njihovoj strani u najtežim trenucima njihove historije, kad su se borili protiv Miloševićeve velikosrpske agresije.
Kakav je to ljudska, moralna bijeda i diplomatska fukara kad je pala toliko nisko da im je pljuvanje po Bošnjacima, olajavanje i laganje unaokolo najjače sredstvo.

Fuj i pljuc - nemam druge riječi!!!
Alfons Kauders

#4160 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:

Veliki.

Neće ti ovo priznanje shvatiti dobronamjerno :D

Nego kao muslimansko takijanje. A ja i ti mislimani nedao nas Bog nikom' :D
Tesko mi je rijecima izraziti koliko me zaboli kurac sta ce misliti o meni...
Alfons Kauders

#4161 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

duh_sa_sjekirom wrote:Žalosno je gledati tzv. hrvatsku diplomatiju koliko se upregla da satanizira cijeli jedan narod - isti onaj narod koji je otvoreno i bezrezervno bio na njihovoj strani u najtežim trenucima njihove historije, kad su se borili protiv Miloševićeve velikosrpske agresije.
Kakav je to ljudska, moralna bijeda i diplomatska fukara kad je pala toliko nisko da im je pljuvanje po Bošnjacima, olajavanje i laganje unaokolo najjače sredstvo.

Fuj i pljuc - nemam druge riječi!!!
Sve se vraca, sve se placa. :)
512MB

#4162 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

duh_sa_sjekirom wrote:Ovo pljuvanje po bivšim visokim predstavnicima - copy/paste Milorad Dodik.
Mudžahedini, unitarizam, islamska deklaracija...
Ni milimetra nisu odmakli od 1993.! Ni milimetra!
Samo što sad nemaju puške, tenkove i artiljeriju već diplomatiju zloupotrebljavajući pri tome članstvo u EU.
Zaista odron od države i političkog vodstva.
Pitanje je samo kome će doći račun na naplatu...
Pitanje je, kakav odgovor na to sve ima Pro-BiH diolomatija. Imali uopste odgovor? Zanimal ikoga, il ih zaboli taki? Hajd sto nas buraniju ne zanima, ali postoje ljudi (valjda) koji su placeni za diplomatsko zastupanje drzave i njenih gradjana.

Kolko vidim zasad, mi nemamo niti ljude niti plan sa se suprostavimo susjedskoj diplimatskoj ofenzivi. I to je onako malo zastrasujuce.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4163 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by pici »

znaČi poBuna u cvjeČari... hajde de da se i to desi :mrgreen:
stakasa

#4164 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by stakasa »

512MB wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:Ovo pljuvanje po bivšim visokim predstavnicima - copy/paste Milorad Dodik.
Samo što sad nemaju puške, tenkove i artiljeriju već diplomatiju zloupotrebljavajući pri tome članstvo u EU.
Pitanje je, kakav odgovor na to sve ima Pro-BiH diolomatija. Imali uopste odgovor? Zanimal ikoga, il ih zaboli taki? Hajd sto nas buraniju ne zanima, ali postoje ljudi (valjda) koji su placeni za diplomatsko zastupanje drzave i njenih gradjana.

Kolko vidim zasad, mi nemamo niti ljude niti plan sa se suprostavimo susjedskoj diplimatskoj ofenzivi. I to je onako malo zastrasujuce.
Treba viditi sa onim Jasenkom Selimovicem, on im se najbolje moze suprotstaviti. Domaci slabo ko
Hafis

#4165 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Meni se čini da je ovo ipak kmečanje.
Ono, fuj, pljuc, vidi hin što su bezorbrazni...nitko živ ne valja.
512MB

#4166 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

stakasa wrote:
512MB wrote:

Treba viditi sa onim Jasenkom Selimovicem, on im se najbolje moze suprotstaviti. Domaci slabo ko
Pa ako je dotle doslo da nas Jasenko spasava kad zagusti onda motaj kablove...
hizo ramidovic

#4167 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by hizo ramidovic »

stakasa wrote:
512MB wrote: Pitanje je, kakav odgovor na to sve ima Pro-BiH diolomatija. Imali uopste odgovor? Zanimal ikoga, il ih zaboli taki? Hajd sto nas buraniju ne zanima, ali postoje ljudi (valjda) koji su placeni za diplomatsko zastupanje drzave i njenih gradjana.

polahko, braco, gdje ste navalili?
treba se prvo rasporediti po nadzornim i upravnim odborima, pa podijeliti direktorske pozicije, pa mistarstva, pa ambasade itd.
znate li vi koliko je to posla?
512MB

#4168 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

Za svaki jebeni gaf HR politike treba reagovati odmazdom nad hrv. dijasporom u BiH, sve u granici zakona al direkt u vugla... ici da satAremo, sto no kaze onaj pajdo..
Hafis

#4169 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Jebat ga. Od sve političke mudrosti i strategije jedino što se do sada naučilo je zaokružiti Komšića, i likovati: jesmo hin ga viknuli, živjela gradžanska BiH.
Najdalji vanjskopolitički domet - otići na kadaif i bozu u amidže Erde.

Dalja taktika se svodi na busanje u runjava antifašističke prsa, a kada stigne kontra onda ide kmečanje i čekanje na OHR i ''prijatelje iz američke hambasade''.
Last edited by Hafis on 11/12/2018 10:50, edited 1 time in total.
stakasa

#4170 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by stakasa »

512MB wrote:Za svaki jebeni gaf HR politike treba reagovati odmazdom nad hrv. dijasporom u BiH, sve u granici zakona al direkt u vugla... ici da satAremo, sto no kaze onaj pajdo..
Ja nisam spreman da budem toliko bezobrazan. A i puno je efikasnije u evropskom parlamentu
512MB

#4171 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

Hafis wrote:Jebat ga. Od sve političke mudrosti i strategije jedino što se do sada naučilo je zaokružiti Komšića, i likovati: jesmo hin ga viknuli, živjela gradžanska BiH.
Najdalji vanjskopolitički zahvat otići na kadaif i bozu u amidže Erde.

Dalja taktika se svodi na busanje u runjava antifašističke prsa, a kada stigne kontra onda ide kmečanje i čekanje na OHR i ''prijatelje iz američke hambasade''.
Pa dobro, ni vasa taktika nije slavna, deder zeljana opleti po moslemanima tam u evropi, mi ce mo dotleN sjedit na kamenu i cekat bolje dane...
Novak20

#4172 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Veliki.
:lol:

Nakon tvog priznanja bi bio red da se i ja povjerim forumskom pučanstvu pa ako mi ko povjeruje dobro je. Mogu govoriti o sebi kao nekome kojeg politika interesuje rekreativno, iz dosade i osluškivanja zarad vlastite budućnosti ovdje.

Do 2011. sam sa kompletnom familijom glasao bez posebnog razloga ili potrebe za SDP. Dok se nisu udružili sa crnokošuljašima i SDA koja me je godinama handrila (i sve moje) na svakom poslu bez popuštanja. SDP (pojedinci naravno) je igrom slučaja i prilika opleo po meni kao i SDA, samo mi je tada puno teže palo. Tad su mi se otvorile oči i vidio sam da bošnjačka politika ipak postoji. :D

Svejedno, nikad se nisam smatrao, niti sam bio etnički, vjerski ili bilo kako drugo "filan" i "foban. Nisam ni protivnik politike koja ne uključuje nasilje bilo koje vrste. Samo kontam da sve ima dvije strane pa je dobro vidjeti i te pozadine politike. Na ovoj temi, bošnjačke politike prema BiH Hrvatima.
SmokingMan

#4173 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SmokingMan »

pici wrote:
jos vam preostaje dizanje spomenika ratnim zlocincima i da babama i dedama nabavljate proteze... jaslice i skole zatvarajte jer koji ce vam qurac
Nisu bili ni u stanju da "oblikuju" sina nacije koji je morao dobro biti urezan u memoriju svakog hrvata.

Image
Alfons Kauders

#4174 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Jebat ga. Od sve političke mudrosti i strategije jedino što se do sada naučilo je zaokružiti Komšića, i likovati: jesmo hin ga viknuli, živjela gradžanska BiH.
Najdalji vanjskopolitički domet - otići na kadaif i bozu u amidže Erde.

Ne trci pred rudu, strpi se jos malo, da vidimo hrvatski vanjskopoliticki domet... Pa da odvagamo da li vam se isplatila zajebancija i sta ste dobili zauzvrat.

Po meni, diplomatska "pobjeda" u kojoj dugorocno zakuhas s 1.5 miliona ljudi s kojim dijelis zivotni prostor i nije neka pobjeda.
duh_sa_sjekirom

#4175 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Željko je posljedica a ne uzrok.
To što neki to ne mogu razlučiti uglavnom je kriva majka priroda
Post Reply