Slučaj Dženan Memić
- JThomas
#4151 Re: Slučaj Dženan Memić
samo što nema povrede od kombija.
-
high_volume
#4152 Re: Slučaj Dženan Memić
Nisrin wrote:high_volume wrote:
Čime je i ona i Muriz Memić, u koordinaciji sa Elmedinom Konakovićem, na zadnjem skupu građana u Sarajevu na Trgu djece, nepošetno iskoristila porodičnu nesreću za vlastitu političku promociju i svoje kandidature za Kanton Sarajevo i stranke NiP Elmedina Dine Konakovića.
Taj Konaković ppregazio bi sve redom radi vlastitog interesa
Ja bih je prva podrzala da je istupila kao NEZAVISNI KANDIDAT, bilo bi nekako najpostenije, mene nervira to licemjerje, napr. kaze da je ovo nacin da se konacno rasvijetli ubistvo? Kako? Otkad kod nas pojedinac moze nesto napraviti bez koncenzusa- ostalih?
Nista drugo nego samopromocija i koristenje vlastite tragedije...bezveze totalno!
Konakovic kao politicar nije toliki negativac, nekako je imao realne stavove i stvarno se zalagao za promjene i prije u Skupstini, ali ovo je sad bas jeftino sve ispalo...
Svejedno, voljela bih da se ubistvo rasvijetli, na ciju god stetu bilo, RODITELJI ZASLUZUJU ISTINU!
I kad se ubistvo rasvijetli, krivac prepozna i sudski procesuira, hoće li Arijana vratiti mandat glasačima koji su joj ga dali da rasvijetli ubistvo?
-
lijepa u dusi
#4153 Re: Slučaj Dženan Memić
Kad se drugi, kako kazes, uhljebljuju iz krajnje poganih namjera, zasto i ona ne bi? Njoj novac ne treba, svako ko zna tu porodicu zna da te pisljive pare njima nece napravit nikakvu promjenu, ali cinjenica da je sada u poziciji (skupa sa drugim skupstinarima koji je podrzavaju) da svaki dan pita ko je ubio Dzenana, ko je zastitio ubice, je i vise nego dovoljna.Nisrin wrote:Sta sad bi sa onim pismom sto je navodno Alisa pred izbore pisala? Kako su neke stvari navedene u istom, a kontradiktorne su...meni vise nista nije jasno..
Mislim da je Arijana Memic prosla u Skupstinu, tamam se uhljebila, ne vjerujem da moze ista uciniti time sto se uhljebila naredne 4 godine, mada je vise red da se razrijesi ubistvo i da joj otac nadje smiraj, toliko mi je zao oca da ne bih pozeljela ni najgorem neprijatelju da mu se nesto slicno desi
I fuj btw.
- _Reds_
#4154 Re: Slučaj Dženan Memić
kako si to zakljucila moja pametnice da ima novac ne treba ?lijepa u dusi wrote:Kad se drugi, kako kazes, uhljebljuju iz krajnje poganih namjera, zasto i ona ne bi? Njoj novac ne treba, svako ko zna tu porodicu zna da te pisljive pare njima nece napravit nikakvu promjenu, ali cinjenica da je sada u poziciji (skupa sa drugim skupstinarima koji je podrzavaju) da svaki dan pita ko je ubio Dzenana, ko je zastitio ubice, je i vise nego dovoljna.Nisrin wrote:Sta sad bi sa onim pismom sto je navodno Alisa pred izbore pisala? Kako su neke stvari navedene u istom, a kontradiktorne su...meni vise nista nije jasno..
Mislim da je Arijana Memic prosla u Skupstinu, tamam se uhljebila, ne vjerujem da moze ista uciniti time sto se uhljebila naredne 4 godine, mada je vise red da se razrijesi ubistvo i da joj otac nadje smiraj, toliko mi je zao oca da ne bih pozeljela ni najgorem neprijatelju da mu se nesto slicno desi
I fuj btw.
Drugo, postoje tacke dnevnog reda, i pravila u skupstini.
-
foton
#4155 Re: Slučaj Dženan Memić
Meni sad nije jasno da li kao clan skupstine:_Reds_ wrote: Drugo, postoje tacke dnevnog reda, i pravila u skupstini.
a) mozes uticati na dnevni red tj nesto predloziti,
b) ne mozes uticati na dnevni red i rad skupstine,
c) sve se ionako samo od sebe desava, u skupstini se samo suti i prima plata
Realno, ako je zaista neko "zasticen" ubio njenog brata, a djevojka zaista uspije pomoci u rasvjetljavanju tog ubistva na bilo koji nacin, ja bih je zadrzao kao sposobnu. Ako ne uspije, cestitam na nevjerovatnom pokusaju i ustrajnosti. Ako je Ljubo ipak kriv, onda nista osim sto treba mijenjati pojedine tuzioce, policajce i vjestake koji nisu sposobni rijesiti jednostavan slucaj i koji su prouzrokovali ovu sagu.
- _Reds_
#4156 Re: Slučaj Dženan Memić
Pazi nešto.foton wrote:Meni sad nije jasno da li kao clan skupstine:_Reds_ wrote: Drugo, postoje tacke dnevnog reda, i pravila u skupstini.
a) mozes uticati na dnevni red tj nesto predloziti,
b) ne mozes uticati na dnevni red i rad skupstine,
c) sve se ionako samo od sebe desava, u skupstini se samo suti i prima plata
Realno, ako je zaista neko "zasticen" ubio njenog brata, a djevojka zaista uspije pomoci u rasvjetljavanju tog ubistva na bilo koji nacin, ja bih je zadrzao kao sposobnu. Ako ne uspije, cestitam na nevjerovatnom pokusaju i ustrajnosti. Ako je Ljubo ipak kriv, onda nista osim sto treba mijenjati pojedine tuzioce, policajce i vjestake koji nisu sposobni rijesiti jednostavan slucaj i koji su prouzrokovali ovu sagu.
Kifla bio premijer od kako je njen brat ubijen.
Oni kazu da im je pomogao od prvog dana i eto ništa im nije uspio pomoci.
Mislis li da zastupnik moze vise od premijera?
Zadnjih 6 mjeseci je Kifla takodje imao tamo svojih 5-6 ljudi. Što ne riješiše ubistvo? Što ne pomoše?
Pustite šuplje priče, ne riješavaju se ubistva u Skupštini.
Kako god, sretno njoj bilo. Iskreno se nadam da ce misliti svojom glavom, a ne citati sta joj napisu.
-
DonieBrasco
#4157 Re: Slučaj Dženan Memić
Gledam rezultate izbora, sestra od Dzenana dobro prosla, ljepo ce radno mjesto imati - jos ljepsu platu a "ne radi" nista fakticki.
Nista lose ne mislim samo tvrdim, a svu srecu porodici Memic zelim u borbi za istinu.
Nista lose ne mislim samo tvrdim, a svu srecu porodici Memic zelim u borbi za istinu.
-
tripple_dubble
#4158 Re: Slučaj Dženan Memić
Sto se Arijane tice:
- slazem se da bi ovako gledajuci bolja opcija bila kao nezavisni kandidat, ako nista zbog “zvakanja“ po internetu zbog povezanosti sa Kiflom i o navodnom uhljebljenju
- strateski gledano se ne slazem, jer kao pojedinac nemas u startu podrsku stranke
Sto se Kifle tice:
- ne mogu ga organski smisliti, ali Memicima je po mojim saznanjima pomogao i on i Okeric, i Segmedina Srna
- to sto mi kao sira javnost ne znamo svaki detalj ove borbe, ne znaci da nesto nije ucinjeno sto je bilo krucijalno u borbi da se od “Muriz je lud, Dzenan nije ubijen, udario ga Ljubo u aleji kombijem, Alisa ima amneziju, slucaj ce se brzo rijesiti presudom za Rome, jer su MUP i Tuzilastvo uradili fantastican posao i nikoga uostalom nezanima sta neskolovan autoprevoznik palamudi“ do “Muriz od pocetka bio upravu, Dzenan dokazano ubijen, a ne udaren kombijem, Ljubo oslobodjen, Tuzilastvo KS pod istragom, drzavno Tuzilastvo pokrenulo predmet, zanimaju se od Visokog predstavnika u BiH do svjetskih medija za slucaj, Alisa nema amneziju i 45 krivicnih prijava podnesenih“
Sto se Laticevog teksta tice:
- prezvakano hiljadu puta
- nikad Muriz nije rekao, Budnjo ga ubio, nego Budnjo obrisao snimak, zasto?
- Budnje najavile tuzbu protiv Latica i Muriza, jel ima ko saznanja, tuzise li ih?
Sto se karaktersa tice:
- na zapadu nista novo, jos ne znamo odkud sad tema prvobitna optuznica (koja jeste postojala!) ponovo interesantna
- slazem se da bi ovako gledajuci bolja opcija bila kao nezavisni kandidat, ako nista zbog “zvakanja“ po internetu zbog povezanosti sa Kiflom i o navodnom uhljebljenju
- strateski gledano se ne slazem, jer kao pojedinac nemas u startu podrsku stranke
Sto se Kifle tice:
- ne mogu ga organski smisliti, ali Memicima je po mojim saznanjima pomogao i on i Okeric, i Segmedina Srna
- to sto mi kao sira javnost ne znamo svaki detalj ove borbe, ne znaci da nesto nije ucinjeno sto je bilo krucijalno u borbi da se od “Muriz je lud, Dzenan nije ubijen, udario ga Ljubo u aleji kombijem, Alisa ima amneziju, slucaj ce se brzo rijesiti presudom za Rome, jer su MUP i Tuzilastvo uradili fantastican posao i nikoga uostalom nezanima sta neskolovan autoprevoznik palamudi“ do “Muriz od pocetka bio upravu, Dzenan dokazano ubijen, a ne udaren kombijem, Ljubo oslobodjen, Tuzilastvo KS pod istragom, drzavno Tuzilastvo pokrenulo predmet, zanimaju se od Visokog predstavnika u BiH do svjetskih medija za slucaj, Alisa nema amneziju i 45 krivicnih prijava podnesenih“
- Budnje najavile tuzbu protiv Latica i Muriza, jel ima ko saznanja, tuzise li ih?
Sto se karaktersa tice:
- na zapadu nista novo, jos ne znamo odkud sad tema prvobitna optuznica (koja jeste postojala!) ponovo interesantna
-
karakters
#4159 Re: Slučaj Dženan Memić
Moze li komentar:tripple_dubble wrote:
Ma 23.05.2017. Muriz organizuje proteste zato sto "sistem stiti mocnog ubicu koji je samarao Alisu Mutap u Aleji". Prema verziji koju je "ocevidac" E.M. ispricao hodzi i Murizu, a hodza to tuzilastvu ponovio na zapisnik, Muamer Budnjo je taj koji je samarao Alisu u Aleji. Dakle, Muamer Budnjo je ime "ubice" koje Muriz "zna". Tripl dabl koja ovdje i na citavom internetu jedina pored Arijane Memic i Josipa Simica zna detalje o navodno odbijenoj optuznici tuzilastva za ubistvo i koja je zato vjerovatno doslovno "vise nego bliza" porodici Memic, tvrdi da je Budnjo na dan ubistva sletio avionom iz Njemacke, a da u pasosu ne stoje ovjere prelaska granice i da zato tuzilastvo nije u medije dalo slike tih ovjera iz pasosa, nego samo izmislilo pricu da one postoje, kako bi napravilo lazni alibi Muameru Budnji kao ubici. Muriz i sad tvrdi da je tuzilastvo unistilo ocevica E.M., dakle vjeruje u njegovu pricu. Hodza koji mozda i vise upravlja Murizovim nastupima nego advokat, tvrdi na netu da su "ubice obrisali snimak iz hotela". Ako nekog zanima na koga kao ubicu Muriz misli, onda nema nikakve sumnje da misli na Muamera Budnju. A zasto direktno ne kaze njegovo ime? Zato sto bi, uz raskrinkanost ublehe o "ocevicu" E.M. i visestruko neoboriv alibi Muamera Budnje, ispao smijesan kod barem malo kriticki misleceg dijela javnosti. Iako taj dio javnosti jeste apsolutna manjina, u periodu pred izbore nije pametno takvo talasanje.
Puno je pouzdanija prica za mase "ja znam ko je ubica, ali necu reci, neka ga drzava nadje".
- Cherry-Cherry
#4160 Re: Slučaj Dženan Memić
Gospode Bože 
Je li te plaćaju po broju riječi?
-
tripple_dubble
#4161 Re: Slučaj Dženan Memić
I ja mislimCherry-Cherry wrote:Gospode Bože
Nastranu sad sto se Budnjo 8.2.2016. vratio avionom, sto pecat na granici kosta izmedju 50 i 400 eura, sto Tuzilastvo nije prilozilo nikakvu potvrdu za ono sto su tvrdili - i sto Muriz nikada nije rekao nikome da je Budnjo ubica - sve to na jednu stranu, a na drugu, odakle TI znas sta je E.M. rekao efendiji, a sta u MUP-u?
Jedini koji potenciraju pricu da je E.M. rekao da Budnjo samara Alisu su upravo iz tuzilastva.
A da su Memici prozivali Budnju, da sam ja licno prozivala Budnju takodjer - stoji. Medjutim, zbog odgovornosti, zbog brisanja snimka.
-
karakters
#4162 Re: Slučaj Dženan Memić
Saopstenje tuzilastva je vrlo precizno. Politikantski koristis rijec "potenciraju". Naime, nije bitno da li neko nesto potencira ili usput spominje, nego da li je to istina. Ako je tacno ovo sto je navedeno u saopstenju tuzilastva, onda nikakve sumnje nema da je Muriz, kad je za medije govorio tog dana da zna ko je samarao Alisu Mutap u Aleji, mislio na Muamera Budnju. Nikad ni Muriz ni hodza nisu demantovali to saopstenje po kojem je hodza na zapisnik rekao bas to. A ako je tuzilastvo izmislilo postojanje te hodzine zapisnicke izjave, onda sam ovog trena spreman povjerovati da tuzilastvo mulja. Ali, naravno da to nije izmisljeno. Samo se ti politikantski pravis luda i prosipas suplju demagogiju.tripple_dubble wrote:I ja mislimCherry-Cherry wrote:Gospode Bože
Je li te plaćaju po broju riječi?![]()
Nastranu sad sto se Budnjo 8.2.2016. vratio avionom, sto pecat na granici kosta izmedju 50 i 400 eura, sto Tuzilastvo nije prilozilo nikakvu potvrdu za ono sto su tvrdili - i sto Muriz nikada nije rekao nikome da je Budnjo ubica - sve to na jednu stranu, a na drugu, odakle TI znas sta je E.M. rekao efendiji, a sta u MUP-u?
Jedini koji potenciraju pricu da je E.M. rekao da Budnjo samara Alisu su upravo iz tuzilastva.
A da su Memici prozivali Budnju, da sam ja licno prozivala Budnju takodjer - stoji. Medjutim, zbog odgovornosti, zbog brisanja snimka.
Znaci, na stranu sto je E.M. silovatelj i kriminalac koji nije smio na zapisnik slagati lazi koje je ispricao hodzi i Murizu i vjerovatno dobro naplatio od Muriza, na stranu sto se i iz snimaka nadzora vidi da je ta prica laz, na stranu i visestruki neoborivi alibi, ipak ti i Muriz i dalje tvrdite da je E.M. bio ocevidac Budnjinog samaranja Alise u Aleji, da mu je tuzilastvo napravilo alibi, a on sletio avionom na dan ubistva da bi mogao ne ubiti Dzenana sa kojim se nije ni znao, nego 10 dana poslije izbrisati snimak sa kamere hotela.karakters wrote:A onda je tužilaštvo pored svega još provjerilo alibi Muamera Budnje i utvrdilo da je neoborivo bio u Njemačkoj u vrijeme ubistva Dženana Memića.Tužilaštvo Kantona Sarajevo je na osnovu Službene zabilješke FUP-a, koja je sačinjena na osnovu razgovora sa Asadom Fočom, formiralo predmet 27.02.2017. godine. Asad Fočo je tako policijskim službenicima FUP-a sapćio da je svjedok E.M. njemu i Murizu Memiću rekao da ima saznanja o noći stradanja Dženana Memića. Na osnovu kazivanja Asada Foče, FUP je sačinio i šematski prikaz lokacije na kojoj se desio kritični događaj.
Prve radnje u pomenutom predmetu postupajući tužilac poduzeo je 13.03.2017. godine. Tada je saslušan Asad Fočo, koji je ponovio sve što je rekao i policiji. Odmah nakon toga, 16.03.2017. godine saslušan je i svjedok E.M. koji u svom iskazu nije potvrdio navode Asada Foče u službenoj zabilješci FUP-a. Tako je izjavio da ne može potvrditi da je kritične noći bio na tom mjestu, odnosno, 8.02.2016.godine, dakle, suprotno od onoga što je policiji rekao Asad Fočo. Svjedok je rekao da nije vidio ni Muamera Budnju, što je suprotno navodima Asada Foče koji je naveo da je svjedok vidio Muamera Budnju. Kretao se ulicom Jasike, a ne kako je naveo Asad Fočo ulicom Karla Maja. Također, nije vidio ni svađu ni prepirku između osoba koje je te noći vidio. Iskaz ovog svjedoka potvrđuju i snimci s nadzornih kamera sa kuće u vl. Šerifa Konjevića u ul. Jasike, kao i Kuvajtske rezidencije, što znači dani prije ni poslije kritičnog događaja, svjedok nije bio na licu mjesta. Svjedoku je prezentiran i šematski prikaz koji je sačinjen na osnovu izjave Asada Foče, nakon čega je svjedok izjavio da taj šematski prikaz ne odgovora mjestu njegovog kretanja. Svjedok je također rakao tužiocu da je spreman na saradnju, ali da ne može ispričati ono što nije ni vidio, zbog čega ranije nije ni prijavio policiji. Učinio je to tek nakon što je pročitao članak Nedžada Latića te odlučio razgovarati s Murizom Memićem i Asadom Fočom.
Dakle, tužilaštvo je okončalo rad na prijavi koju pominje Muriz Memić, te zaključilo da informacije koje ovaj put prenio Asad Fočo nisu tačne. Istovremeno, nakon što je Muriz Memić postupajućem tužiocu rekao da ima nova saznanja povodom ove informacije FUP-a, tužilac ga je primio u svoju kancelariju i utvrdio da Muriz Memić nema nova saznanja već je došao informirati se o sadržini izjave svjedoka E.M.
To je preglupo cak i za rang najglupljih teorija zavjere.
- uglavnomja
#4163 Re: Slučaj Dženan Memić
da ponovo citiram dio clanka iz novina, koji je citav sastavljen od izjava mm:
a ovaj drugi dio, o 1000 dokaza
ni manje vise nego 1000, hiljadu, tisucu ... i to nepoznatih, novih
heej hiljadu dokaza
ima i treci, cjenovnik pecata u pasosu, i to opet
uglavnomja wrote:
Dragan Sljepčević još je jedan od tužilaca koji su pokušali da pokvare istragu i to tako da je upropastio iskaz svjedoka Emira Milišića koji je kobne noći bio u Velikoj aleji. (je li to taj famozni e.m. ? i ispade tuzliac upropastio njegov iskazpitam se cije li su ovo rijeci)
Mladen Furtula je tužilac koji trenutno vodi ovaj slučaj, i on je prvi u dosadašnjem toku suđenja koji se trudi ostati profesionalan. Dolaskom Furtule u sudnicu u slučaju Dženana Memića otkriveno je da u Tužilaštvu KS postoji još 1000 dokaza koji nisu bili poznati!
,
a ovaj drugi dio, o 1000 dokaza
ni manje vise nego 1000, hiljadu, tisucu ... i to nepoznatih, novih
heej hiljadu dokaza
ima i treci, cjenovnik pecata u pasosu, i to opet
-
karakters
#4164 Re: Slučaj Dženan Memić
Da zakljucimo, iako se nigdje na internetu osim pisanja tebe, Arijane Memic i Josipa Simica ne spominje prvobitna navodna optuznica tuzilastva, prema kojoj je Ljubo Dzenana ubio palicom, ti tvrdis da je ta optuznica postojala, da je isla zajedno sa prijedlogom tuzilastva za produzenje pritvora, te da ju je sud odbio, i nju i produzenje pritvora, nakon cega je Ljubo pusten, pa zatim tuzilastvo ubistvo palicom prekvalifikovalo u saobracajku? Jesam li te dobro razumio?tripple_dubble wrote:
Sto se karaktersa tice:
-
karakters
#4165 Re: Slučaj Dženan Memić
tripple_dubble wrote:I ja mislimCherry-Cherry wrote:Gospode Bože
Je li te plaćaju po broju riječi?![]()
Nastranu sad sto se Budnjo 8.2.2016. vratio avionom, sto pecat na granici kosta izmedju 50 i 400 eura, sto Tuzilastvo nije prilozilo nikakvu potvrdu za ono sto su tvrdili - ...
Znaci, pecat na granici kosta izmedju 50 i 400 EUR, Budnjo je potplatio granicare na vise granica da mu pecatom u pasos ovjere lazne prelaske granica, napravio sebi tako alibi (ostavimo sad po strani druge dokaze za njegov alibi) i dao ga tuzilastvu da ga iznese u javnost. To je dokaz montiranja alibija.tripple_dubble wrote: Dokazat ce se vremenom, ali ce trajati jos, da Budnjo zapravo nije bio izvan zemlje. Vratio se 8.2. u toku dana i to avionom.
Niko nikad - osim Tuzilastva - nije vidio tu kopiju pasosa koju je on predao kao. Nije malo cudno, sto Tuzilastvo nije dostavilo medijima fotodokumentaciju,a potrudilo se da napise dugacak tekst/alibi za njega?
A onda je tuzilastvo vrlo smjelo i zavjerenicki za medije izmislilo da je on predao pasos ovjeren pecatima granicara, kako bi mu napravilo alibi, iako u pasosu nema takvih ovjera pecatima. A da bi tuzilastvo sakrilo tu svoju laz, naravno nije smjelo u medije dati fotodokumentaciju, odnosno sliku pasosa, jer bi se vidjelo da u njemu nema tih pecata prelaska granice. Sve jasno ko dan.
Ali stani jebote, ako je Budnjo potplatio granicare da mu ostambiljaju pasos, kako onda tuzilastvo moze "sakrivati fotodokumentaciju, (tj. slike pasosa) iz koje bi se vidjelo da pasosi nisu ovjereni"?
To sto pises je nivo lazi i gluposti "bestidno".
Samo lazov, i to vrlo neinteligentan, moze istovremeno tvrditi oboje, da je Budnjo podmitio granicare da mu ostambiljaju pasos; i da u pasosu nema tih ovjera, pa tuzilastvo izmislja da ih ima i zbog tog ne smije da da sliku pasosa u javnost.
Isto, i gore, kao kad je na sudjenju Vasvija objasnjavala zasto je policiji rekla "laz" da je Ljubo izasao iz kombija i Dzenana ubio palicom. Kaze Vasvija, "imam venu na glavi kad ne popijem tablete, pa ne znam sta pricam.
A da, i prebili su nas, ko konje, pa sam to zato slagala policiji".
E moje budale.
- JThomas
#4166 Re: Slučaj Dženan Memić
i sad frajer hladno pobija tezu na kojoj je napisao braću karamazove, da je bila još jedna optužnica.
- Nisrin
#4167 Re: Slučaj Dženan Memić
lijepa u dusi wrote:
Kad se drugi, kako kazes, uhljebljuju iz krajnje poganih namjera, zasto i ona ne bi? Njoj novac ne treba, svako ko zna tu porodicu zna da te pisljive pare njima nece napravit nikakvu promjenu, ali cinjenica da je sada u poziciji (skupa sa drugim skupstinarima koji je podrzavaju) da svaki dan pita ko je ubio Dzenana, ko je zastitio ubice, je i vise nego dovoljna.
I fuj btw.
Sta je fuj? Ja prva podrzavam svim srcem da se rasvijetli ubistvo, jer Dzenan moze biti svako od nas ili neko nas! Sad jer se to desilo Arijani ne smijemo nista komentarisati, pa cak ni zasto se koristi tragedija za licnu promociju? Arijana ce sjediti u skupstinskim klupama i donositi ogluke/glasati za stvari koje se ticu svih nas.
Ja ne znam kome novac treba ili ne treba, samo znam da se od novca zivi, i ne znam NIKOGA ko se ne kandiduje da bi ostvario licnu korist?! Mozda nekoliko izuzetaka da ima! To sto ce biti u skupstini ne mora znaciti da ce ovaj slucaj biti na tackama dnevnog reda svako zasjedanje, niti je moguce da bude, kada se ubistvo u MUPu rijesiti ne moze, sta ocekivati od skupstine!
Ali hajde, u Bosni je sve moguce, ipak je tema slucaj Dzenana Memica, dosta je vise nagadjanja, trebaju jasni dokazi i da covjek nadje smiraj duse..
-
karakters
#4168 Re: Slučaj Dženan Memić
Jos jedna tvoja debela laz. Na tvoju zalost, sve stoji napisano na temi. Niti je teza zasnovana na optuznici, niti pobijam svoju tezu.JThomas wrote:i sad frajer hladno pobija tezu na kojoj je napisao braću karamazove, da je bila još jedna optužnica.
-
tripple_dubble
#4169 Re: Slučaj Dženan Memić
Ja upravo slucajno naletih na stranice foruma, na kojima razvijas svoju tezu o tome, kako nije krivo tuzilastvo sto je Ljubo ubio Dzenana i oslobodjen, nego je kriv sud, jer je odbio prvu optuznicu i kriv Muriz jer je toliko mocan da je izvrsio pritisak na sudkarakters wrote:Jos jedna tvoja debela laz. Na tvoju zalost, sve stoji napisano na temi. Niti je teza zasnovana na optuznici, niti pobijam svoju tezu.JThomas wrote:i sad frajer hladno pobija tezu na kojoj je napisao braću karamazove, da je bila još jedna optužnica.
Zivi bili, pa vidjeli! Opet kazem, a nije moj problem sto to neke nervira, kad dodje vrijeme da se obznane neke stvari, kako cete samo hladno propast u zemlju od stida.
- uglavnomja
#4170 Re: Slučaj Dženan Memić
kad kifla (opet) opet postane premijer?
logika sa pasosem je nesto zbog cega se propada u zemlju, da ne pricam opet o placenim pecatima ...
pretostavljam da ti je jedini domet susreta sa carinicima na hrvatskoj granici ljeti ...
avioni i kontrole
i to ni manje vise nego njemacki aerodrom
i let izvan eu
logika sa pasosem je nesto zbog cega se propada u zemlju, da ne pricam opet o placenim pecatima ...
pretostavljam da ti je jedini domet susreta sa carinicima na hrvatskoj granici ljeti ...
avioni i kontrole
i to ni manje vise nego njemacki aerodrom
-
Niemand
#4171 Re: Slučaj Dženan Memić
Koliko god suoscjecala sa porodicom, moram reci da se slazem. Sve nesta "hocemo sposobne a ne podobne" i onda se bira cura kojoj je npr u ovom clanku https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-su ... /181009076 jedina referenca "sestra ubijenog dzenana memica".Nisrin wrote:
Sta je fuj? Ja prva podrzavam svim srcem da se rasvijetli ubistvo, jer Dzenan moze biti svako od nas ili neko nas! Sad jer se to desilo Arijani ne smijemo nista komentarisati, pa cak ni zasto se koristi tragedija za licnu promociju? Arijana ce sjediti u skupstinskim klupama i donositi ogluke/glasati za stvari koje se ticu svih nas.
Ja ne znam kome novac treba ili ne treba, samo znam da se od novca zivi, i ne znam NIKOGA ko se ne kandiduje da bi ostvario licnu korist?! Mozda nekoliko izuzetaka da ima! To sto ce biti u skupstini ne mora znaciti da ce ovaj slucaj biti na tackama dnevnog reda svako zasjedanje, niti je moguce da bude, kada se ubistvo u MUPu rijesiti ne moze, sta ocekivati od skupstine!
Ali hajde, u Bosni je sve moguce, ipak je tema slucaj Dzenana Memica, dosta je vise nagadjanja, trebaju jasni dokazi i da covjek nadje smiraj duse..
Sto je najgore, i meni je bilo nezgodno ovo napisati jer je atmosfera takva da znam da ce me neko odma prozvati placenikom il ko tebi eto, napisati fuj.
Al hajd, narod je izabrao, iako na osnovu empatije a ne sposobnosti, ipak se nadam da ce uspjeti rijesiti slucaj memic, ako nista.
- _Reds_
#4172 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne kontaju da se pasosi skeniraju, da se u sistemu zavode ulazi i izlazi.uglavnomja wrote:kad kifla (opet) opet postane premijer?
avioni i kontrole![]()
i to ni manje vise nego njemacki aerodromi let izvan eu
-
tripple_dubble
#4173 Re: Slučaj Dženan Memić
uglavnomja wrote:kad kifla (opet) opet postane premijer?
avioni i kontrole![]()
i to ni manje vise nego njemacki aerodromi let izvan eu
Lose pretpostavljas. Ne znam te, ali se mogu kladiti da vise letim od tebe u toku godine. Jednostavan razlog: poslovno sam malo tamo, malo vamo, nikad na istom mjestu. Trenutno sam recimo izvan BiH totalno. A ni prelasci preko granica u drumskom saobracaju mi nisu strani, kao sto mi nije stran ni bivsi (penzionisani) sef granicne sluzbe RH, inace moj dobar prijatelj i covjek koji je valjao mnogo u jednom projektu za BiH, kao sto mi nije stran ni covjek zaduzen upravo za obuku granicnih sluzbenika u sengen zoni, inace takodjer dobar prijatelj. Npr. to sto ste ubjedjeni da se pasosi skeniraju kako bi se zaveli ulazi i izlazi je bajka. Takvo nesto slicno je uvedeno tek pocetkom ove godine. Skeniranje pasosa do tada je sluzilo iskljucivo za dvije stvari:
a) provjera potjernica na osnovu biometrijske slike te licnih podataka
b) sabiranje dana izmedju izlaznog i ulaznog pecata
Osim toga, postoji video nadzor na svim granicnim prelazima, ali se isti ne pohranjiva. Dok skeneri uopceno na nekim granicnim prelazima sve donedavno nisu uopce postojali. Stavise, vama su vjerovatno jedino granicni prelazi ovi izvikani, veliki, a o tome sa drzave imaju i druge GP niste nikad nista ni culi.
To sto neki ne razumiju razliku izmedju pretpostavke i tvrdnje, kao i cinjenica da ponekad nesto nekom kazem i da provjerim teren (ovom prilikom pozdrav svima kojima sam kad poslala pp vezano za ovu temu, znate koji ste
Zivi bili, pa docekali, jos jednom
EDIT: PS, kao sto vec rekoh, meni se na Kiflu jezi. Nadam se da nece opet izlevatiti da postane premijer, ali svakako slucaj Memic vise nema veze sa njim niti sa kantonom uopceno, vec lezi u drzavnom tuzilastvu, kod tima od tri tuzioca, pa je sada na njima da urade posao.
- _Reds_
#4174 Re: Slučaj Dženan Memić
Cekaj triple,
Budnjo potplatio ctiavu BiH, dio Hrvatke i Slovenije, do Njemakce stigao, a nije mogao reci Alisi Mutap, reci da su ga udarili cigani.
Ili sada joj moze reci, reci vratilo ti se sjecanje, i bili cigani.
Jbg, lakse vjerovati u teorije zavjere o Muameru B. A vjerujem mi da je mene za Muamera Budnja jos manje briga, nego tebe za Kiflu.
Sta bi sda sa onim nekim jos sto ga pomenu Josip Š-?
Budnjo potplatio ctiavu BiH, dio Hrvatke i Slovenije, do Njemakce stigao, a nije mogao reci Alisi Mutap, reci da su ga udarili cigani.
Ili sada joj moze reci, reci vratilo ti se sjecanje, i bili cigani.
Jbg, lakse vjerovati u teorije zavjere o Muameru B. A vjerujem mi da je mene za Muamera Budnja jos manje briga, nego tebe za Kiflu.
Sta bi sda sa onim nekim jos sto ga pomenu Josip Š-?