neko ti oteo i uzurpirao ime? Tesko da je moguce izvaliti vecu glupost.dale cooper wrote:Meni čak i ime Bošnjak kao opšta odrednica naroda u BiH ne bi smetalo da ga nisu MuslimanskihAZNADAR wrote:Hvala na odgovoru. Nije mi jasno zasto ostali to izbjegavaju.dale cooper wrote:[q
Da, to je tačno. Meni kao Bosanskom idealisti je i danas to san.
vjerski i politički prvaci 90-tih uzurpirali kao ime samo jedne vjerske grupacije ljudi. A po svim pokazateljima
i pisanim dokazima koje su neki iznosili ovdje da se zaključiti da je to ime u prošlosti imalo sasvim
druge konotacije i da je predstavljalo sve žitelje BiH kroz vjekove.
Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
- Bradafilozof
#4151 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
- k3ngur
#4152 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
To se bas vidi...Connaisseur Karlin wrote:eh,vidi se da pricamo istim jezikomEdin H. wrote:Pa sta ce reci, kad u Bosankom Petrovcu neko velik novac ulozio u novu benzinsku pumpu, bas onako po zadnjim stadardima. Udjes unutra da platis, grme ilahije i kasideConnaisseur Karlin wrote:
Obajsnis svakom strancu sta se desava u BiH,pomisle da pricam o problemu iz proslogo stoljeca![]()
![]()
Stranci volje ljepotu BiH ,ako i svaka osoba koja cijeni ljepote jedne drzave i tu se prica o ljepoti zavrsava.![]()
![]()
![]()
Prolazis kroz Gacko ili Bilecu ne znam, meni su te sve vukojebine iste, majmuni pukli Mladicev grafit na zgradu.
Oni treci furaju Juru Francetica i Matu Budaka, psihopate I ratne zlocince.
I onda neko ko je odrastao u Sarajevu, najurbanijem mjesu prije rata u bivsoj Jugoslaviji, gradu koji je vrvio od raznih umjetnika, treba da se identificira sa takvim spodobama. Come on.![]()
- dale cooper
#4153 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pa nije li danas naziv Bošnjak sinonim za osobu islamske vjeroispovijesti? I kako se onda neko ko je katolik, pravoslavacBradafilozof wrote:neko ti oteo i uzurpirao ime? Tesko da je moguce izvaliti vecu glupost.dale cooper wrote:
Meni čak i ime Bošnjak kao opšta odrednica naroda u BiH ne bi smetalo da ga nisu Muslimanski
vjerski i politički prvaci 90-tih uzurpirali kao ime samo jedne vjerske grupacije ljudi. A po svim pokazateljima
i pisanim dokazima koje su neki iznosili ovdje da se zaključiti da je to ime u prošlosti imalo sasvim
ili ateist može poistovjetiti i prihvatiti taj naziv kao svoj?
-
Patriotska_Liga
#4154 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nije. To potenciraju oni koji se iz nekih posve drugih razloga ne žele izjasniti kao Bošnjaci.dale cooper wrote:Pa nije li danas naziv Bošnjak sinonim za osobu islamske vjeroispovijesti? I kako se onda neko ko je katolik, pravoslavacBradafilozof wrote:neko ti oteo i uzurpirao ime? Tesko da je moguce izvaliti vecu glupost.dale cooper wrote:
Meni čak i ime Bošnjak kao opšta odrednica naroda u BiH ne bi smetalo da ga nisu Muslimanski
- Bradafilozof
#4155 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Biva da smo ga mi odbacili bosanski pravoslavci i katolicu bi se danas zvali bosnjaci?dale cooper wrote:Pa nije li danas naziv Bošnjak sinonim za osobu islamske vjeroispovijesti? I kako se onda neko ko je katolik, pravoslavacBradafilozof wrote:neko ti oteo i uzurpirao ime? Tesko da je moguce izvaliti vecu glupost.dale cooper wrote:
-
hajducka travica
#4156 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
takozvani bosnjaci su prihvatili tudjicu,stranu rijec za svoje narodno ime.Od danas tkz.bosnajci nisu ni narod nego etnickoreligijska grupa,jer je svaki tkz,bosnjak i automatski musliman.Naravno ovo vazi i za ostale dvije etnickoreligijske grupe.Da,stvar bude crnja i tragicnija,tkz,bosnjaci-muslimani su prihvatili sudbinu i terotoriju koju su dobili po Dejtonu,odricuci se Bosne kao zemlje Bosanaca,koji su bili u Bosni i prije Srba i Hrvata,tada tkz.bosnjaka nije ni bilo u Bosni.Nikada u Bosni nije postojao narod pod tim imenom.bosnjaci93-ce,godine su propustili historijsku sansu da se nazovu narod i nacija u Bosni.Sad imaju 23% teritorije na kojoj se guse a nije sigurno da ce i to zadrzati zauvijek.Krenuli su za ludim alijom i morali su pretrpiti sto s u pretrpili.Nije tome kraj,bice toga jos.Patriotska_Liga wrote:hajducka travica wrote:Ovaj posljednji popis u daytonskoj Behaciji, onima koji znaju čitati statistiku između redova, tačno je pokazao i dokazao ko je neprijatelj ovakvog državnog uređenja a samim time i pravi patriota i Bosnoljub. Trebalo im je ni manje ni više nego haman tri godine da nas prebroje presortiraju, i najvjerovatnije sudeći po našim imenima, razluče u torove kojima ne pripadamo i tako od liste "Ostalih" naprave listu "Nestalih" Jer doista Bosanaca je nestalo sa popisa, dopisali su nas, prepisali, otpisali, sve su učinili da ucementiraju postojeće sveto trojstvo i zataru trag jedinom autohtonom narodu, koji je Bosnu konstituisao a ne kako oni to žele prikazati i predočiti njihovi lažni narodi. Pošto su oni neprikosnoveni čuvari daytona jasno je da su oni koje oni uklanjaju, brišu i ne žele čuti za njih, jedini pravi Bosnoljubi i patrioti ove zemlje. Ako je ispravna ona stara izreka "ono što me ne uništi, samo me ojača" onda je i mene ovo još više ojačalo i dalo veću snagu i motivaciju da troglavoj nemani radim o glavi na sve moguće načine.
Bosanac je neuništiv, kao što je i stećak neuništiv. Stećak prkosi i vjekovima odolijeva a Bosanac na stećku prkosno stoji uzdignute glave, pozdravlja rukom svoje dobre Bošnjane i odašilja poruku osvajačima: "Zapamtite,u Bosni je vazda, Bosanac gazda"!
-
hAZNADAR
#4157 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Sve si bolji i bolji,.. znaci kod nas nacionalni identiet u selu i gradu treba da se razlikuje.Edin H. wrote:
Pa sta ce reci, kad u Bosankom Petrovcu neko velik novac ulozio u novu benzinsku pumpu, bas onako po zadnjim stadardima. Udjes unutra da platis, grme ilahije i kaside![]()
![]()
![]()
Prolazis kroz Gacko ili Bilecu ne znam, meni su te sve vukojebine iste, majmuni pukli Mladicev grafit na zgradu.
I onda neko ko je odrastao u Sarajevu, najurbanijem mjesu prije rata u bivsoj Jugoslaviji, gradu koji je vrvio od raznih umjetnika, treba da se identificira sa takvim spodobama. Come on.
U RS znaci mogu biti Srbi i akademici i papci i gradjani i seljaci,.. ali kod nas ima da se nacionalno razdvoje gradjani i seljaci.
I covjek da vas ozbiljno shvati. Na jednoj strani se borite protiv podjela u BiH i krivo vam sto se nacionalno i jezicki razlikujemo sa Srbima i Hrvatima, trazite zajednicke nazive nacije i jezika - ali bi se po svaku cijenu nacionalno ogradili od Bosnjaka zato sto su vjerovatno veci papci od ostalih papaka. Ovo je vec domen psihologije.
- Danguba
#4158 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Fino, kao sto su i oni prihvatili.dale cooper wrote:
Pa nije li danas naziv Bošnjak sinonim za osobu islamske vjeroispovijesti? I kako se onda neko ko je katolik, pravoslavac
Ako im bas to sneta neka uzmu Bosanac. Ja bi prvi bio ljubomoran.
...ma jebe se njima i za Bosnu i za Bosnjake. Ljudi imaju matice i kraj price.
- dale cooper
#4159 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Da, ali da li je iko rekao da je to ime inkluzivno za sve? Ili je od početka to jednostavno bilo zamjensko ime
za Muslimane, koji su naravno ljudi islamske vjeroispovijesti. Nemojmo se praviti ludi. Nisam ja to izmislio
nego su tu odluku sasvim jasno donijeli ljudi koji su prvi među nekadašnjim Muslimanima a današnjim Bošnjacima.
Uostalom popis govori sve. 50,11% ljudi se nacionalno izjašnjavaju kao Bošnjaci od čega je 50,7% istih islamske vjeroispovijesti.
za Muslimane, koji su naravno ljudi islamske vjeroispovijesti. Nemojmo se praviti ludi. Nisam ja to izmislio
nego su tu odluku sasvim jasno donijeli ljudi koji su prvi među nekadašnjim Muslimanima a današnjim Bošnjacima.
Uostalom popis govori sve. 50,11% ljudi se nacionalno izjašnjavaju kao Bošnjaci od čega je 50,7% istih islamske vjeroispovijesti.
-
hajducka travica
#4160 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
U Bosni i hercegovini nema nikakvih nacija.Neznas sta je nacija,sta je narod a sta je etnicka vjerska grupa.Evo ja cu ti pomoci,tkz.bosnjaci su etnickoreligijska grupa.Nisu narod a nisu posebno nacija.Izmedju bosanskih katolika,pravoslavaca i muslimana nema nikakve razlike.Potpuno ste isti u svemu,sva tri tabora ste ludi,cemu skoloni jedni tome skloni i ova druga dva .hAZNADAR wrote:Sve si bolji i bolji,.. znaci kod nas nacionalni identiet u selu i gradu treba da se razlikuje.Edin H. wrote:
Pa sta ce reci, kad u Bosankom Petrovcu neko velik novac ulozio u novu benzinsku pumpu, bas onako po zadnjim stadardima. Udjes unutra da platis, grme ilahije i kaside![]()
![]()
![]()
I onda neko ko je odrastao u Sarajevu, najurbanijem mjesu prije rata u bivsoj Jugoslaviji, gradu koji je vrvio od raznih umjetnika, treba da se identificira sa takvim spodobama. Come on.![]()
U RS znaci mogu biti Srbi i akademici i papci i gradjani i seljaci,.. ali kod nas ima da se nacionalno razdvoje gradjani i seljaci.
I covjek da vas ozbiljno shvati. Na jednoj strani se borite protiv podjela u BiH i krivo vam sto se nacionalno i jezicki razlikujemo sa Srbima i Hrvatima, trazite zajednicke nazive nacije i jezika - ali bi se po svaku cijenu nacionalno ogradili od Bosnjaka zato sto su vjerovatno veci papci od ostalih papaka. Ovo je vec domen psihologije.
-
Bodkin
#4161 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Bio sam ja jednom na pumpi kad su neki stranci pitali ko zivi tu, ciji je dio. Kao jel ovo bosanski dio. Onaj na pumpi popizdio, poceo da valja pricu kao pojedini na ovoj temiEdin H. wrote:Pa sta ce reci, kad u Bosankom Petrovcu neko velik novac ulozio u novu benzinsku pumpu, bas onako po zadnjim stadardima. Udjes unutra da platis, grme ilahije i kasideConnaisseur Karlin wrote:
Obajsnis svakom strancu sta se desava u BiH,pomisle da pricam o problemu iz proslogo stoljeca![]()
![]()
Stranci volje ljepotu BiH ,ako i svaka osoba koja cijeni ljepote jedne drzave i tu se prica o ljepoti zavrsava.![]()
![]()
![]()
I onda neko ko je odrastao u Sarajevu, najurbanijem mjesu prije rata u bivsoj Jugoslaviji, gradu koji je vrvio od raznih umjetnika, treba da se identificira sa takvim spodobama. Come on.
-
hajducka travica
#4162 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nikad ja za takvu drzavu bosnjackog naroda ne bih izasao na referendum.Hebem ti drzavu koju bi vodili tkz,bosnjaci.Bolje vam je da ne vucete macka z a rep.Dobili ste svojih 23% teritoriji i tu mozete praviti i uvoditi islamska pravila i serijaet.Odricanjem od bosanstva odrekli ste se i Bosne i sta sad hocete,hocete neki referendum,hocete svu Bosnu.Pusite s e vi na toj teritoriji koju ste dobili u Dejtonu.Mr Majestic wrote:Masallah, napokon je ostvarane potrebna vecina za referendum o ukidanju famozne i nametnute konstituinnosti naroda i proglasenja BiH kao nacionalne drzave Bosnjackog naroda sto i ona to jest . Mislim da bi ipak bilo bolje sacekati sljedeci popis , ionako nece trbati dugo vremana , da se ta nacionalna razlika podeblja . U stvari treba sacekati da BiH udje u NATO pakt , onda maozemo otvoriti Tursku vojnu bazu u okolini Bjeljine sto ce nam sve ukupno biti dodatni garant bezbjednosti i zastite drzavnih granica i onemogucavanje bilo kakvog mjasanja susjeda narocito Srbije i Rusije u unutrasnju stvar BiH ( buduce Bosnjacke Republike Bosne i Hercegovine InshallahILVIIR wrote:po do sada objavljenim podatcima u stavu i avazu konacni rezultati bi ovako trebali izgledati:
Ukupno 3.520.980
Bosnjaci 1.764.145 (50,10%)
Hrvati 542.531 (15,41%)
Srbi 1.084.629 (30,80%)
Ostali 129.675 (3,68%)).
-
Patriotska_Liga
#4163 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ubi ova vruČina mešĆini 
-
ušće
#4164 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Čitaš li ti sebe sine...Slaba ti ta matematiaka ili kako bi u mojoj mahali kazali ..hebem ti učitelja koji te učio ...dale cooper wrote: Uostalom popis govori sve. 50,11% ljudi se nacionalno izjašnjavaju kao Bošnjaci od čega je 50,7% istih islamske vjeroispovijesti.
-
Bodkin
#4165 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ako su ostali srbi i hrvati onda zato sto ne zele da imaju ista sa bosnom. Srbi pogotovo sto je ludilo i nacionalna tragedija. Zavrsice kao manjina u svojoj drzavi i to mogu zahvaliti svojim liderima.hAZNADAR wrote:Hvala na odgovoru. Nije mi jasno zasto ostali to izbjegavaju.dale cooper wrote:Da, to je tačno. Meni kao Bosanskom idealisti je i danas to san.hAZNADAR wrote:
Samo bih rekao da je barem na pocetku promoviranja Bosanstva ideja bila da to ime prihvate i Srbi i Hrvati.
Da to bude nesto zajednicko sto bi u buducnosti moglo biti opceprihvaceno. Ispravi me ako grijesim.
Hrvati malo manje ali ni oni nikad nece prihvatiti nacionalnu odrednicu bosanci
Ali ova kampanja koju su bosnjaci vodili protiv bosanaca mi je sizofrena totalno. Mislim ok, pumpanje brojeva ali zauvijek prekriziti bosanstvo i identificiranje sa drzavom...ludilo
-
hAZNADAR
#4166 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Bosnjacko ime je vraceno. Nigdje ne stoji da je rezervsano samo za muslimane. Ali realno receno - da su na Saboru donijeli tu odluku za sve gradjane BiH a ne samo za nekadasnje Muslimane - mislis li da bi bilo zainteresovanih kod Srba i Hrvata za to. Pomalo je besmisleno pricati o uzrupaciji zajednickog imena kojeg niko drugi nece.dale cooper wrote:
Kad smo kod toga - Srbi i Hrvati nece ni Bosanca. Oni su nepovratno Srbi i Hrvati i nece nikada nista prihvatiti pa ni Bosanca. Sto je najsmjesnije - najveci dio deklarisanih Bosanaca to zna, svjestan je da Bosanac nece proci u RS, i da je utopija da ce biti ikakav zajednicki naziv za sve nas i opceprihvacen.
Tako da se Bosanstvo samo svodi na Bosnjacki korpus, samo ogranicava na bosnjacki korpus gdje Bosanci mogu izigravati elitu. Ne tvrdim to za tebe - ali vecina ipak da.
- dale cooper
#4167 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Prosvijetli me učitelju?ušće wrote:Čitaš li ti sebe sine...Slaba ti ta matematiaka ili kako bi u mojoj mahali kazali ..hebem ti učitelja koji te učio ...dale cooper wrote: Uostalom popis govori sve. 50,11% ljudi se nacionalno izjašnjavaju kao Bošnjaci od čega je 50,7% istih islamske vjeroispovijesti.
-
hAZNADAR
#4168 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
OK, i koji je tvoj prijedlog?hajducka travica wrote:
U Bosni i hercegovini nema nikakvih nacija.Neznas sta je nacija,sta je narod a sta je etnicka vjerska grupa.Evo ja cu ti pomoci,tkz.bosnjaci su etnickoreligijska grupa.Nisu narod a nisu posebno nacija.Izmedju bosanskih katolika,pravoslavaca i muslimana nema nikakve razlike.Potpuno ste isti u svemu,sva tri tabora ste ludi,cemu skoloni jedni tome skloni i ova druga dva .
Sta bi po tvome bilo najbolje da se desilo sa nama.
-
ušće
#4169 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
I još samo jedna što guraju pod nos ovo Muslimani ...Imaš Engleza muslimana Imaš Nijemaca muslimana, imaš Turaka muslimana ,imaš Egipćana muslimana imaš i Alabanaca muslimana ...Ali nigdje Muslimana -muslimana ...Da su Bosanski muslimani uzeli ime Bukovina umjesto bošnjaci i tada bi ovakavi kao @dale cooper rekli e ne može čuj bukovina pa bukovina je i moja ...
- dale cooper
#4170 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Mi koji se izjašnjavamo kao Bosanci i nemamo potrebu da nekog drugog uvjeravamo da postanu Bosanci. Mi se tako izjašnjavamohAZNADAR wrote:Bosnjacko ime je vraceno. Nigdje ne stoji da je rezervsano samo za muslimane. Ali realno receno - da su na Saboru donijeli tu odluku za sve gradjane BiH a ne samo za nekadasnje Muslimane - mislis li da bi bilo zainteresovanih kod Srba i Hrvata za to. Pomalo je besmisleno pricati o uzrupaciji zajednickog imena kojeg niko drugi nece.dale cooper wrote:
Kad smo kod toga - Srbi i Hrvati nece ni Bosanca. Oni su nepovratno Srbi i Hrvati i nece nikada nista prihvatiti pa ni Bosanca. Sto je najsmjesnije - najveci dio deklarisanih Bosanaca to zna, svjestan je da Bosanac nece proci u RS, i da je utopija da ce biti ikakav zajednicki naziv za sve nas i opceprihvacen.
Tako da se Bosanstvo samo svodi na Bosnjacki korpus, samo ogranicava na bosnjacki korpus gdje Bosanci mogu izigravati elitu. Ne tvrdim to za tebe - ali vecina ipak da.
jer se tako osjećamo. Ja kao dijete iz mješovitog braka ne osjećam pripadnost ni jednom ni drugom korpusu iz kojih moji
roditelji vode porijeklo ali ih uvažavam i osjećam afinitete prema njima zato što su neraskidivi dio mene i dio ove zemlje.
Ali se zato mogu izjašnjavati imenom zemlje u kojoj sam rođen i odrastao i u kojoj dijelim sudbinu svih ljudi koji žive pod
ovom našom Bosanskom (i Hercegovačkom) kapom.
- argyle
#4171 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Toliko urban da ti je '92 dobar dio te tvoje raje i umjetnika okrenuo ledja, uzeo pusku i drzao te na nisanu 4 godine ili je zbrisao za Beograd.Edin H. wrote: I onda neko ko je odrastao u Sarajevu, najurbanijem mjesu prije rata u bivsoj Jugoslaviji, gradu koji je vrvio od raznih umjetnika, treba da se identificira sa takvim spodobama. Come on.
Last edited by argyle on 02/07/2016 23:03, edited 1 time in total.
-
ušće
#4172 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
50,11 % stanovništva BiH se izjasnilo kao Bošnjacidale cooper wrote:Prosvijetli me učitelju?ušće wrote:Čitaš li ti sebe sine...Slaba ti ta matematiaka ili kako bi u mojoj mahali kazali ..hebem ti učitelja koji te učio ...dale cooper wrote: Uostalom popis govori sve. 50,11% ljudi se nacionalno izjašnjavaju kao Bošnjaci od čega je 50,7% istih islamske vjeroispovijesti.
50,70 % stanovništva BiH je navelo islam kao svoju religiju ...
javni se ako treba još ...
- BHCluster
#4173 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Proslo je to doba kad ste Bosnjacima mogli naredivati, al' dobro je da imas internet pa da se mozes malo istresti.hajducka travica wrote: Nikad ja za takvu drzavu bosnjackog naroda ne bih izasao na referendum.Hebem ti drzavu koju bi vodili tkz,bosnjaci.Bolje vam je da ne vucete macka z a rep.Dobili ste svojih 23% teritoriji i tu mozete praviti i uvoditi islamska pravila i serijaet.Odricanjem od bosanstva odrekli ste se i Bosne i sta sad hocete,hocete neki referendum,hocete svu Bosnu.Pusite s e vi na toj teritoriji koju ste dobili u Dejtonu.
- Edin H.
#4174 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ti stalno provlacis pricu o nekom elitizmu, ne bih rekao da se o tome radi. Vjerujem da se uglavnom radi o ljudima koji vole i priznaju Bosnu i Hercegovinu kao svoju domovinu, ali zbog nacina na koje je Bosnjastvo prezentirano i uzurpirano smatraju da je pravilnije da se izjasne kao Bosanci. Slozices se da ne zvuci dobro u skladu sa danasnjim konotacijama reci da si Bosnjak ateista npr.ili Bosnjak katolik, jer je Bosnjastvo u putpunosti prisvojeno i uzurpirano od strane muslimana.hAZNADAR wrote:Bosnjacko ime je vraceno. Nigdje ne stoji da je rezervsano samo za muslimane. Ali realno receno - da su na Saboru donijeli tu odluku za sve gradjane BiH a ne samo za nekadasnje Muslimane - mislis li da bi bilo zainteresovanih kod Srba i Hrvata za to. Pomalo je besmisleno pricati o uzrupaciji zajednickog imena kojeg niko drugi nece.dale cooper wrote:
- dale cooper
#4175 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Podatke sam preuzeo sa klixovog portala.ušće wrote:50,11 % stanovništva BiH se izjasnilo kao Bošnjacidale cooper wrote: Prosvijetli me učitelju?
50,70 % stanovništva BiH je navelo islam kao svoju religiju ...
javni se ako treba još ...