ko vozi jako auto on zna razliku
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- ranger
#4151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ko vozi 60ks on prica pricu "ta ce ti vise"
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sta ce ti vise od 65
jednom sam vozio 80 uopce nije zanimljivo a po autoputu 105
nista ne vidiš
brzine koje mene zqnimaju ne postoje u ovom svemiru
jednom sam vozio 80 uopce nije zanimljivo a po autoputu 105
nista ne vidiš
brzine koje mene zqnimaju ne postoje u ovom svemiru
- vješalica
#4153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kad ubije sileđija nekoga ni krivog ni dužnog onda idu ture po forumu kako policija ništa ne radiwalk_M-A-N wrote:Zamislite koliko ima ubica i lopova koji su nekažnjeni i neuhvaćeni ili osuđeni a nisu do zatvora ni stigli.O'zone wrote:34 prekršaja po satu samo u jednom kantonu
http://www.klix.ba/vijesti/bih/mup-zdk- ... /160810039
Nek su pola i slagali to je alarmantno jer zamislite koliko ih je prošlo nekažnjenih i neuhvaćenih
A policija kažnjava normalne poštene ljude koji voze recimo 80 tamo gdje je neko napisao 70. "sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nesreća" haha
SA CILJEM UZIMANJA PARA ZA SVOJE PLATE I NAKNADE. Zamislite čovjeka koji radi na njivi ili fabrici ili u projektnom birou, svejedno, i koji zaradi platu i plati doprinose od kojih se pored svega ostalog plate i policajci i njihovi dodaci i skupa vozila i oprema i sve. I onda ga zaustavi i kaže neke gluposti o zakonu, a ne "gospodine, ministar i premijer primili 100 novih, 200 novih, i njih treba platiti"...
Ja sam za ZAKON ali da uhvate ili u okršaju pobiju one što kradu auta, provaljuju u kuće, ili pljačkaju firme, i onda na kraju za stotine hiljada i milione štete i krađe dobiju uslovnu..
Kada policija ovo objavi, žalosno, kada novinari samo prenesu, jadno, ali kada neko podrži sa onim "i više za sigusnost", pitaš se razmišljaju li ljudi išta.
sad hoćeš da u svemu nađeš izgovor da ne bi prekršioci dobili po ušima?
tipični naš mentalitet
neko se popiša na sred ulice,kazni ga policija,dođe forumsko pučanstvo da objasni kako je bakir ukrao milijarde
- DaysleepeR
#4154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
po meni, ako želiš da guliš 60, onda kreni sat i po ranije...jao_situacije wrote: pa gdje žure ti ljudi, okej i ja volim nagaziti podobro, ali jebem mu majku što ne krenu sat ipo ranije ko da su hitna pomoć svi neđe žure
ima dionica gdje vozim preko ograničenja ali isto tako me i tad redovno pretiču kojekakvi idioti iako ne peglam
jednostavno se stvara velika gužva i nije sigurno
kad se ja sa motorom nisam usudio probijati, nepregledna je kolona, nema smisla nikako preticati, do Sarajeva bih bio pod adrenalinom i preticao...
a na to dodaš i vrućinu, posebno na motoru, kad ideš sporije pravo je vruće, i onda se umaraš ko kreten, satran dođeš kući
-
mario001
#4155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Takvih auta najmanje ima u crnoj hronici, u takvim se najmanje gine ali nije to tema.L u c i f e r wrote:sve do jednom245 KS, vjeruj mi cuda mozes raditi, bez da ugrozavas bilo koga
a onda...
dobro došli u crnu hroniku
Ja ne divljam po cesti, ne preticem na punoj, vozim dosta ziheraski i koristim to sto imam ispod haube.
Mislim da je puno veci problem u saobracaju neznanje, nesigurnost, strah..a toga najvise ima kod ovih sto voze i ispod ogranicenja
Last edited by mario001 on 10/08/2016 22:32, edited 1 time in total.
-
mario001
#4156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I koga su spasile KS iz sranja, on zna razlikuranger wrote:ko vozi 60ks on prica pricu "ta ce ti vise"
-
L u c i f e r
#4157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
apsolutno se ne slažemmario001 wrote:Takvih auta najmanje ima u crnoj hronici, u takvim se najmanje gine ali nije to tema.L u c i f e r wrote:sve do jednom245 KS, vjeruj mi cuda mozes raditi, bez da ugrozavas bilo koga
a onda...
dobro došli u crnu hroniku
Ja ne divljam po cesti, ne preticem na punoj, vozim dosta ziheraski i koristim to sto imam ispod haube.
Mislim da je puno veci problem u saobracaju neznanje, nesigurnost, strah..a toga najvise ima kod ovih sto voze i ispod ogranicenja
strašivi prave česte sitne greške, brzci rijetke ali katastrofalne
brzina je smrt, ginu oni koji brzaju pa slete s džade i oni koji pretiču
-
L u c i f e r
#4158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
čim je on došao u situacijumario001 wrote:I koga su spasile KS iz sranja, on zna razlikuranger wrote:ko vozi 60ks on prica pricu "ta ce ti vise"
da ga ks moraju spašavati iz sranja
to je slab vozač
-
zdruzdjo
#4159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moje auto sada ima 115 prije njega vozio auto od 88 ks, prije njega 90 ks.....ranger wrote:ko vozi 60ks on prica pricu "ta ce ti vise"
Uglavnom vjerujem da necu nikad doci u situaciju da iskoristim preko 100 ks.
Da se razumijemo pricamo o BiH.
Dodje covjek u situaciju da ti treba sva ergela koju imas ispod haube, ali vecinom dosta tih grla ispod haube lezi uspavano ili lagano kaska.
Dzaba da imas jos 4 puta toliko ako ne znas upravljati sa njima, ako su im lose potkovice, ako je los teren za trcanje.....
Znaci ceste kod nas nisu predvidjene ni za sta.
Velikoj vecini vozaca vrh vozackog umjeca je u hodu desne noge naprijed nazad.
Velika broj vozaca ima auta sa puno konja ali gume sa strasno malo sare i neprilagodjene vremenskim uslovima. Samo pogledajte oko sebe kad stanete na semafor i sve je jasno.
Pokusajte nekoga od vozaca koji se "ponose" sa svojim 200 i kusur kw/ks i punih usta pricaju o tome, upitati sta je to "downforce", sta je "understeer", sta je "oversteer", sta je obrtni moment, sta je "turbo rupa", na koliko obrtaja mu se pali turbina, sta mu u autu radi asr, esp...... i sve ce vam biti jasno o kome je rijec, koliko poznaje svoje auto i kakav je to vozac na cesti.
A za voznju ispod ogranicenja bih bio u stanju pucati u zglobove.
-
zdruzdjo
#4160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Najbolji reply.L u c i f e r wrote:
čim je on došao u situaciju
to je slab vozač
Zato sam i pozelio mariu da nikad ne dodje u priliku da se razocara.
Ono "aaaaaa pa ja mislio da moze"
Last edited by zdruzdjo on 10/08/2016 22:45, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
po stoti put ti svaka cast za sve napisano,svaka ti je zlatnazdruzdjo wrote: Velika broj vozaca ima auta sa puno konja ali gume sa strasno malo sare i neprilagodjene vremenskim uslovima. Samo pogledajte oko sebe kad stanete na semafor i sve je jasno.
Pokusajte nekoga od vozaca koji se "ponose" sa svojim 200 i kusur kw/ks i punih usta pricaju o tome, upitati sta je to "downforce", sta je "understeer", sta je "oversteer", sta je obrtni moment, sta je "turbo rupa", na koliko obrtaja mu se pali turbina, sta mu u autu radi asr, esp...... i sve ce vam biti jasno o kome je rijec, koliko poznaje svoje auto i kakav je to vozac na cesti.
A za voznju ispod ogranicenja bih bio u stanju pucati u zglobove.
-
L u c i f e r
#4162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i ja se slažem sa zdrudjom
osim ovih sporaša, imam strpljenja i razumijevanja i za njih, sabur...
jbg niko se nije naučen rodio, ima početnika, a ima i ljudi sa objektivno slabijim refleksima i prostornom orjentacijom
osim ovih sporaša, imam strpljenja i razumijevanja i za njih, sabur...
jbg niko se nije naučen rodio, ima početnika, a ima i ljudi sa objektivno slabijim refleksima i prostornom orjentacijom
-
mario001
#4163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije isto preticati sa 90 KS i sa 240, nekada mozes napraviti gresku u procjeni, posebno nocu, ali stisnes gas, ne panicis, znas da auto moze i sve 5.L u c i f e r wrote:čim je on došao u situacijumario001 wrote:I koga su spasile KS iz sranja, on zna razlikuranger wrote:ko vozi 60ks on prica pricu "ta ce ti vise"
to je slab vozač
Kod slabijih auta trebas mjenjati stepen prenosa da dobijes potrebno ubrzanje, ako si jos nesiguran sranja se dogode.
-
L u c i f e r
#4164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ako nisam 100% siguran da mogu - ne pretičemmario001 wrote: Nije isto preticati sa 90 KS i sa 240, nekada mozes napraviti gresku u procjeni, posebno nocu, ali stisnes gas, ne panicis, znas da auto moze i sve 5.
Kod slabijih auta trebas mjenjati stepen prenosa da dobijes potrebno ubrzanje, ako si jos nesiguran sranja se dogode.
nigdje ne žurim, bitno mi je da ja i moji saputnici stignemo od tačke a do tačke b živi i zdravi, u ugodnoj i opuštenoj voznji
i da ne ubijem ili osakatim onoga koji mi dolazi u susret
Last edited by L u c i f e r on 10/08/2016 22:58, edited 1 time in total.
-
zdruzdjo
#4165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ali potrudis se da naucis maksimalno sto mozes o onome u sta ces staviti svoju glavu, svoje djece, zene, majke......punice(hehehhehe)L u c i f e r wrote:i ja se slažem sa zdrudjom
osim ovih sporaša, imam strpljenja i razumijevanja i za njih, sabur...![]()
Vozim od 1996-te
Svako auto koje sam imao sam uvijek nakon kupovine i provjere vozio prazan parking da vidim kako ide upravljanje, kako idu 8-ice, koliki je zustavni put, zalet.....
Danas ljudi kupe auto i za 5 dana zviz na more. to sto je majstor rekao "dobar kupi i vozi" ne znaci da ga "poznajes".
-
mario001
#4166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne kontate, ja se osjecam sigurnije u jacem autu, sasvim je druga stvar kako neko to koristi, ja ne jurcam po gradu, ne bahatim se uopste i tu snagu koristim na otvorenoj cesti samo.zdruzdjo wrote:Najbolji reply.L u c i f e r wrote:
čim je on došao u situaciju
to je slab vozač
Zato sam i pozelio mariu da nikad ne dodje u priliku da se razocara.
Ono "aaaaaa pa ja mislio da moze"
- vješalica
#4167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mario001 wrote: Mislim da je puno veci problem u saobracaju neznanje, nesigurnost, strah..a toga najvise ima kod ovih sto voze i ispod ogranicenja
najveći problem u saobraćaju su neznanje ovih što su ubjeđeni da znaju
sigurnost,ovi što su najsigurniji
i okuraženih
ako postoje ljudi koji se boje imaju i razloga za to kad vide luđaka koji voza maKinu i kuraži se svakih 50m
- vješalica
#4168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
znači da si nesiguranmario001 wrote:
Ne kontate, ja se osjecam sigurnije u jacem autu, sasvim je druga stvar kako neko to koristi, ja ne jurcam po gradu, ne bahatim se uopste i tu snagu koristim na otvorenoj cesti samo.
-
mario001
#4169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Slazem se, prvo provjeris sta ti mozes, pa sta auto moze.zdruzdjo wrote:Ali potrudis se da naucis maksimalno sto mozes o onome u sta ces staviti svoju glavu, svoje djece, zene, majke......punice(hehehhehe)L u c i f e r wrote:i ja se slažem sa zdrudjom
Vozim od 1996-te
Svako auto koje sam imao sam uvijek nakon kupovine i provjere vozio prazan parking da vidim kako ide upravljanje, kako idu 8-ice, koliki je zustavni put, zalet.....
Danas ljudi kupe auto i za 5 dana zviz na more. to sto je majstor rekao "dobar kupi i vozi" ne znaci da ga "poznajes".
Mozda sam ja i takav tip, generalno ne bih mogao nikada voziti satima 60-70 ako uslovi dozvoljavaju brzu voznju.
Imam prijatelja kojima je to ok, meni smeta i kao suvozacu.
Kupovina auta je jedna od najtezih odluka za mene, traje mjesecima
-
mario001
#4170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imas ljude sa malo losijom prostorom inteligencijom, to su uvjek losi vozaci, a kod nas ih najvise ima.vješalica wrote:mario001 wrote: Mislim da je puno veci problem u saobracaju neznanje, nesigurnost, strah..a toga najvise ima kod ovih sto voze i ispod ogranicenja
najveći problem u saobraćaju su neznanje ovih što su ubjeđeni da znaju
sigurnost,ovi što su najsigurniji
i okuraženih
ako postoje ljudi koji se boje imaju i razloga za to kad vide luđaka koji voza maKinu i kuraži se svakih 50m
Kod nas sa prvom kisom se saobracaj uspori za 50%, zasto to???
Taj fenomen samo kod nas ima
Last edited by mario001 on 10/08/2016 23:03, edited 1 time in total.
-
L u c i f e r
#4171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sve znam, alizdruzdjo wrote:Ali potrudis se da naucis maksimalno sto mozes o onome u sta ces staviti svoju glavu, svoje djece, zene, majke......punice(hehehhehe)L u c i f e r wrote:i ja se slažem sa zdrudjom
Vozim od 1996-te
imaš bruku ljudi koji jednostavnu nisu rođeni za to, znam ljude koji voze po 15 g, al npr pribiju se uz kola ispred na po metra ili voze saputnike po rupama i krivinama ko da su krompiri
ili recimo penzići, ošo i vid i reflex u lijepi q, al auto je potreba i milina - a svi ćemo doći u te godine, ko doživi
-
mario001
#4172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da basvješalica wrote:znači da si nesiguranmario001 wrote:
Ne kontate, ja se osjecam sigurnije u jacem autu, sasvim je druga stvar kako neko to koristi, ja ne jurcam po gradu, ne bahatim se uopste i tu snagu koristim na otvorenoj cesti samo.
-
L u c i f e r
#4173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ko god misli da je pametniji od stručnjaka koji su projektovali puteve
i postavili ograničenja brzine
debelo se zajebo
i postavili ograničenja brzine
debelo se zajebo
- vješalica
#4174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
imaš ljude koji ne prelaze velike kilometraže i ne sjede 24h za volanommario001 wrote:
Imas ljude sa malo losijom prostorom inteligencijom, to su uvjek losi vozaci, a kod nas ih najvise ima.
ima ljudi koji su neiskusni,neupućeni u neke stvari jer su novi vozači i sl
loši vozači su oni koji misle da sve mogu,da sve znaju i da su najbolji
što se tiče prostorne inteligencije koristiš je u pogrešnom kontekstu jer joj i značenje ne znaš
- vješalica
#4175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
naravno, da ti dadne neko pezejca presovao bi se na rasvjetnom stubumario001 wrote:Da basvješalica wrote:znači da si nesiguranmario001 wrote:
dakle dalje više niša ne piši i ne prozivaj loše i ovakve i onakve