mah, ne bi dobila otkaz, ovo je sve snimljeno, ima dokaze i opravdanje za rakciju , svako na poslu moze ponekak reagiratiHakiz wrote:I kada reaguje dobije otkaz što je bila neprofesionalna i dozvolila da joj emocije utiču na posao. Ili ne mora ni dobiti otkaz. Nego kada se bude radilo nešto drugi put kažu "Nemoj nju, loše se nosi sa pritiskom i stresom, pošaljimo nekoga ko se bolje snalazi". I ode karijera dođavola.Connaisseur Karlin wrote:
pokusati dati nekakav znak otporazar ti ne bi regirala !?
Nije ženama lako i ovo govorim bez ironije.
Danasnji "feminizam"
- Connaisseur Karlin
#4151 Re: Danasnji "feminizam"
- Connaisseur Karlin
#4152 Re: Danasnji "feminizam"
ja sam opisala legenj u kojem bebica moze proplivati ili manje dijele se moze odlicno ispruzititriconja wrote:More bit i od plastike legenj, stara rijec koja oznacava nesta dje se voda more turit a dje se mogu i noge opratConnaisseur Karlin wrote:zar nije legenj veci od lavora , napravljen od metalatriconja wrote:
Ne kae se lavor vego legenj, eee, bas bi vi musku noge prale a ne znate ni kako se zove sprava![]()
![]()
![]()
lavori su mali, najcesce od plastike![]()
![]()
mozda se tako nekad kupalo, nije uvijek bila metalna kada u sredini sobe
-
Hakiz
#4153 Re: Danasnji "feminizam"
Nema druge strane? Oprosti bože, nisam te prepoznao.Aoida wrote:Nema druge strane.Hakiz wrote: Sa druge strane:
Absolutno...ukljucit zdrav razum.Mani se teorije i šta bi trebalo. Uključi zdrav razum. Kao ona reporterka (čini mi se da je bila sa CNN-a) koja je silovana na Tahrir trgu za vrijeme revolucije u Egiptu. Mani se feminizma, poslati zgodnu novinarku ili ona sama da je hrabra pa odluči da ode, u situaciju gdje se glava usijala, rade nagoni, je glupo. Naravno da ne opravdavam da se žene napastvuju, ali uključite mozak kada ga već imate vrag ga odnio. A naročito kada idete na mjesta koja baš i ne intereuje šta žene iz slobodnog svijeta ohrabrene sve uspješnijom borbom misle o ljudskim, a naročito ženskim pravima.
No taj isti zdrav razum nalaze da nije u redu prici nepoznatoj osobi, hvatata je za grudi i ljubiti.
Njemu se oprasta jer mu je glava usijana, proradili nagoni, sve zbog zgodne novinarke?
Komentari likova ispod clanka...gdje je njihov zdrav razum
Sta je ona trebala uraditi? Odustati od mozda zivotne prilike da izvjestava sa svjetskog prvenstva jer se muskarci ne mogu kontrolisati, a ona je trebala bolje da zna.
Daj molim te.![]()
I zato sto je to gotova stvar pocinitelja kaznenog djela ne treba kazniti?Šta i da uhapse silovatelja i kazne? Silovana je, to je gotova stvar.
Da li znas sta je motivacija silovatelja?
Stvari se neće promijeniti ako ne budete rizikovale i borile se, to je tačno. Ali se isto tako stvari neće promijeniti samo zato što to želite./quote]
Ovde nisi sasvim jasan. Boris se jer zelis, a promjena ce uslijediti jer se boris.
Ili pak zelis reci da je uzaludno, jer se mentalitet muskarca ne moze promijeniti?
Nisi ti mene razumjela. Vjerovatno zato jer ne želiš. Remeti unaprijed postavljene aksiome.
Nije ni bitno, samo šupljiramo na forumu.
-
Hakiz
#4154 Re: Danasnji "feminizam"
Dakle, zamisli sljedeću situaciju. Imaš neki događaj, recimo ratni. Imaš fotografe koji su u blizini i fotografišu. Ti si urednik fotografije u jednom magazinu. U jednom trenutku fotograf tvog magazina baci fotoaparat i potrči da pmogne ranjenom civilu, recimo ženi sa djetetom. Ostali fotografi ostanu na svojim mjestima i fotografišu.Connaisseur Karlin wrote:mah, ne bi dobila otkaz, ovo je sve snimljeno, ima dokaze i opravdanje za rakciju , svako na poslu moze ponekak reagiratiHakiz wrote:I kada reaguje dobije otkaz što je bila neprofesionalna i dozvolila da joj emocije utiču na posao. Ili ne mora ni dobiti otkaz. Nego kada se bude radilo nešto drugi put kažu "Nemoj nju, loše se nosi sa pritiskom i stresom, pošaljimo nekoga ko se bolje snalazi". I ode karijera dođavola.Connaisseur Karlin wrote:
pokusati dati nekakav znak otporazar ti ne bi regirala !?
Sutradan tiraži magazina sa tom fotografijom porastu. Tiraž magazina u kojem si ti urednik ne poraste jer nemaš niakakv ekskluzivitet. A onda dioničari i vlasnici magazima počnu da ti postavljaju neugodna pitanja.
Slijedeći put moraš odlučiti poslati tog fotografa ili ne. Rizikovati poslovni neuspjeh zbog ljudskosti uposlenika. Ako ga ne šalješ u stuacije koje su kontroverzne, ali koje daju najviše šansi za ekskluzivan materijal i da mu se ime spominje, njegova karijera je gotova. Ako ga pošalješ, možda će opet propustiti ekskluzivu zbog svoje reakcije.
Ovo namjerno spominjem jer je to vječita dilema. Vidi pod: https://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Carter
Kako smo ono zvali fotografe koji su u toku rata u Sarajevu čučali blizu mjesta za koja se znalo da su opasna zbog snajpera i čekali da snajper nekoga pogodi da bi napravili fotografiju? Lešinari?
Dakle, dilema je: Možeš li biti čovjek i biti profesionalac ili da bi bio pravi profesionalac moraš ubiti svoju ljudskost? Naravno, ima profesija u kojima ta dilema na postoji, ali ima profesija u kojima je ta dilema svakodnevna.
U slučaju reporterke, da je reagovala kako je trebalo, da je uzvratila napadaču, da je zvala policiju, sve bi to bilo normalno. Ali, ne bi uradila posao za koji je poslana, za koji je plaćena, zbog kojeg je potrošeno puno novca na logistiku da tamo ode i uradila bi stvar zbog koje bi konkurencija mogla doći u prednost i izazvati finansijsku štetu vlasnicima. A biznismeni zbog novca rade gore stvari nego što je tjeranje reporterke da dozvoli da je neko hvata za sisu.
Prije nego me Aoida napadne, ne postavljam ja pravila, niti se sa njima slažem, niti ne slažem. Samo konstatujem da su takva.
Drugim riječima, da reaguješ kako treba sa ljudske strane i strane prava da ne budeš maltertirana dok radiš pobijedila bi, ali bi to vrlo lako bila Pirova pobjeda.
Poslovni svijet je sličan političkom. Na stranu stručne razike i ekonomske ili politične nauke, oba svijeta primjenjuju Makevijalizam.
- Connaisseur Karlin
#4155 Re: Danasnji "feminizam"
zeza forum 
Last edited by Connaisseur Karlin on 22/06/2018 21:12, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#4156 Re: Danasnji "feminizam"
trani reporteri volonitraju odlazak na ratne teritorije , ne moze ih niko antjerati na takav posao, jednostavno,uvijek imas novinare koji zele raditi iz ratnih zonaHakiz wrote:Dakle, zamisli sljedeću situaciju. Imaš neki događaj, recimo ratni. Imaš fotografe koji su u blizini i fotografišu. Ti si urednik fotografije u jednom magazinu. U jednom trenutku fotograf tvog magazina baci fotoaparat i potrči da pmogne ranjenom civilu, recimo ženi sa djetetom. Ostali fotografi ostanu na svojim mjestima i fotografišu.Connaisseur Karlin wrote:mah, ne bi dobila otkaz, ovo je sve snimljeno, ima dokaze i opravdanje za rakciju , svako na poslu moze ponekak reagiratiHakiz wrote:
I kada reaguje dobije otkaz što je bila neprofesionalna i dozvolila da joj emocije utiču na posao. Ili ne mora ni dobiti otkaz. Nego kada se bude radilo nešto drugi put kažu "Nemoj nju, loše se nosi sa pritiskom i stresom, pošaljimo nekoga ko se bolje snalazi". I ode karijera dođavola.
Sutradan tiraži magazina sa tom fotografijom porastu. Tiraž magazina u kojem si ti urednik ne poraste jer nemaš niakakv ekskluzivitet. A onda dioničari i vlasnici magazima počnu da ti postavljaju neugodna pitanja.
Slijedeći put moraš odlučiti poslati tog fotografa ili ne. Rizikovati poslovni neuspjeh zbog ljudskosti uposlenika. Ako ga ne šalješ u stuacije koje su kontroverzne, ali koje daju najviše šansi za ekskluzivan materijal i da mu se ime spominje, njegova karijera je gotova. Ako ga pošalješ, možda će opet propustiti ekskluzivu zbog svoje reakcije.
Ovo namjerno spominjem jer je to vječita dilema. Vidi pod: https://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Carter
Kako smo ono zvali fotografe koji su u toku rata u Sarajevu čučali blizu mjesta za koja se znalo da su opasna zbog snajpera i čekali da snajper nekoga pogodi da bi napravili fotografiju? Lešinari?
Dakle, dilema je: Možeš li biti čovjek i biti profesionalac ili da bi bio pravi profesionalac moraš ubiti svoju ljudskost? Naravno, ima profesija u kojima ta dilema na postoji, ali ima profesija u kojima je ta dilema svakodnevna.
U slučaju reporterke, da je reagovala kako je trebalo, da je uzvratila napadaču, da je zvala policiju, sve bi to bilo normalno. Ali, ne bi uradila posao za koji je poslana, za koji je plaćena, zbog kojeg je potrošeno puno novca na logistiku da tamo ode i uradila bi stvar zbog koje bi konkurencija mogla doći u prednost i izazvati finansijsku štetu vlasnicima. A biznismeni zbog novca rade gore stvari nego što je tjeranje reporterke da dozvoli da je neko hvata za sisu.
Prije nego me Aoida napadne, ne postavljam ja pravila, niti se sa njima slažem, niti ne slažem. Samo konstatujem da su takva.
Drugim riječima, da reaguješ kako treba sa ljudske strane i strane prava da ne budeš maltertirana dok radiš pobijedila bi, ali bi to vrlo lako bila Pirova pobjeda.
Poslovni svijet je sličan političkom. Na stranu stručne razike i ekonomske ili politične nauke, oba svijeta primjenjuju Makevijalizam.
primjer sportske reporterke: njen izvjestaj je bio spontan , direktan prenos, nije bilo pripremljenog materijala , vec opis trenutne situacije , zato je i njema potencijalna reakcija bi bia vlro kratka , a traziti tipa ili oliciju j svakako besmisleno u takvoj situaciji
- Aoida
#4157 Re: Danasnji "feminizam"
Izvini, zaista mi nije bila namjera da te napadem ili da steknes dojam da drugacije "pricam" sa tobom nego u nekom zustrijem kontekstu.Hakiz wrote:
Prije nego me Aoida napadne....
Seksualno uznemiravanje, napastovanje, silovanje, udaranje....uz duzno postovanje, ali zaista nema druge strane.Hakiz wrote: Nema druge strane? Oprosti bože, nisam te prepoznao.
Nema tih okolnosti koje iole olaksavaju ili opravdavaju itijedno od navedenih krivicnih dijela.
Cini mi se da se obostrano nismo razumjeli.Nisi ti mene razumjela. Vjerovatno zato jer ne želiš. Remeti unaprijed postavljene aksiome.
Ja? Sigurno ne zato sto ne zelim.
Nema nista unaprijed postavljeno.
Ali bih te ovo pitala...ne znam koliko godina imas, ali da li si ikada licno dozivio neki oblik diskriminacije? Pogotovo one u pogledu svog spola.
- cendlerbing
#4158 Re: Danasnji "feminizam"
Ako smijem primijetiti...Aoida je pravo, pozitivno osvježenje u svim diskusijama u kojima sam je uspjela dosad upratiti na forumu. 
- Bloo
- Globalna šefica
#4159 Re: Danasnji "feminizam"
Novi kolaciccendlerbing wrote:Ako smijem primijetiti...Aoida je pravo, pozitivno osvježenje u svim diskusijama u kojima sam je uspjela dosad upratiti na forumu.
Tako su i za tebe govorili tamo na temi o kuhanju i vidi u sta si se pretvorila.
- cendlerbing
#4160 Re: Danasnji "feminizam"
Čitam čim uhvatim minut-dva, parti na ateizmu vs religiji ne bih propustila ni za šta na svijetu, al nemam vremena da se uključim komentarima

- Connaisseur Karlin
#4161 Re: Danasnji "feminizam"
ja sam finaBloo wrote:Novi kolaciccendlerbing wrote:Ako smijem primijetiti...Aoida je pravo, pozitivno osvježenje u svim diskusijama u kojima sam je uspjela dosad upratiti na forumu.![]()
![]()
Tako su i za tebe govorili tamo na temi o kuhanju i vidi u sta si se pretvorila.
- Bloo
- Globalna šefica
#4162 Re: Danasnji "feminizam"
Svi ste vi fini u mojoj knjizi.
Cak i hadzinica s lavorom.
- Connaisseur Karlin
#4163 Re: Danasnji "feminizam"
Bloo wrote:Svi ste vi fini u mojoj knjizi.
- hadzinicasa
#4164 Re: Danasnji "feminizam"
awwwwwwwBloo wrote:Svi ste vi fini u mojoj knjizi.
-
Hakiz
#4165 Re: Danasnji "feminizam"
Kada sam rekao napadneš, nisam mislio bukvalno. Sve je u redu, ti si full cool.Aoida wrote:Izvini, zaista mi nije bila namjera da te napadem ili da steknes dojam da drugacije "pricam" sa tobom nego u nekom zustrijem kontekstu.Hakiz wrote:
Prije nego me Aoida napadne....![]()
Seksualno uznemiravanje, napastovanje, silovanje, udaranje....uz duzno postovanje, ali zaista nema druge strane.Hakiz wrote: Nema druge strane? Oprosti bože, nisam te prepoznao.
Nema tih okolnosti koje iole olaksavaju ili opravdavaju itijedno od navedenih krivicnih dijela.
Cini mi se da se obostrano nismo razumjeli.Nisi ti mene razumjela. Vjerovatno zato jer ne želiš. Remeti unaprijed postavljene aksiome.
Ja? Sigurno ne zato sto ne zelim.
Nema nista unaprijed postavljeno.
Ali bih te ovo pitala...ne znam koliko godina imas, ali da li si ikada licno dozivio neki oblik diskriminacije? Pogotovo one u pogledu svog spola.
Mislim da ljudi imaju dva pristupa lošim stvarima. Jedan je emotivni, dakle reaguje se brzo i žestoko. Drugi pristup je sporiji, pokušava se "upoznati protivnik". Prvi djeluje brzo ali lokalozovano i kratko, rješava samo akutni problem. Drugi se radi da bi djelovao sistemski. Ako djeluje da opravdavam nasilje to nije tačno. Ali treba pokušati razumjeti mehanizme. Naime, nasilje postoji otkako postoji čovjek, i to koliko znamo jedino kod čovjeka kao oblik "zabave", dakle nasilje koji nije u svrhu rješavanja direktne egzistencijale ugroženosti. Mislim da je to vrijedno proučavanja, a za to se mora imati jači stomak i podnijeti nešto šta se ne odobrava.
Doživio sam sitne oblike diskrimnacije neke direktne, neke indirektne pa čak i zbog spola. Ali to smo svi doživjeli, i nisu značajni. izvukao sam korist iz njih tako da svako zlo za neko dobro.
- Aoida
#4166 Re: Danasnji "feminizam"
Nasilje postoji jer mi postojimo.Hakiz wrote:]
Kada sam rekao napadneš, nisam mislio bukvalno. Sve je u redu, ti si full cool.
Mislim da ljudi imaju dva pristupa lošim stvarima. Jedan je emotivni, dakle reaguje se brzo i žestoko. Drugi pristup je sporiji, pokušava se "upoznati protivnik". Prvi djeluje brzo ali lokalozovano i kratko, rješava samo akutni problem. Drugi se radi da bi djelovao sistemski. Ako djeluje da opravdavam nasilje to nije tačno. Ali treba pokušati razumjeti mehanizme. Naime, nasilje postoji otkako postoji čovjek, i to koliko znamo jedino kod čovjeka kao oblik "zabave", dakle nasilje koji nije u svrhu rješavanja direktne egzistencijale ugroženosti. Mislim da je to vrijedno proučavanja, a za to se mora imati jači stomak i podnijeti nešto šta se ne odobrava.
Doživio sam sitne oblike diskrimnacije neke direktne, neke indirektne pa čak i zbog spola. Ali to smo svi doživjeli, i nisu značajni. izvukao sam korist iz njih tako da svako zlo za neko dobro.
Mi kao vrsta smo izrazito nasilni i destruktivni.
Para mu usi ovo tvoje "Ali to smo svi dozivjeli...".
Kakav god vid diskriminacije da je u pitanju....nit se treba niti se smije tolerisati.
A ponajmanje treba da postane nesto na sta smo oguglali.
Scena jucer u samoposluzi.
Troje nas je na kasi i djevojka kao kasirka.
Prvi u redu, stariji gospodin, vrlo uctiv i ljubazan.
Drugi u redu, lik u nekim kasnim 40-im, mozda rane 50, visok, krupan, celav.
Treca u nizu i zadnja - ja.
Ovaj drugi...prica sa gospodinom ispred i prica samnom. Gluposti, pokusava biti duhovit a nije. Nimalo. Komentari su mu na granici neukusa.
Svi se smjeskamo, no svima isto tako lik ide na zivce.
Odlazi gospodin, i kasirka pocinje da kuca stvari drugog lika.
On i dalje prica, meni se okrece, pa kasirki....lik je krajnje iritantan a i gleda kasirku...neprimjereno.
Kasirka zavrsava kucanje stvari i govori mu koliko je duzan.
On je gleda sada krajnje lascivno i kaze joj....wow....bas si jeftina.
Ja ga gledam...kasirka ga gleda...i on nastavlja...pa dobro, nisi jeftina, ali si laka.
Ja...
A kasirka...vrlo tiho, gospodine nisam niti jedno niti drugo.
On...smije se.
Ona....uzima racun i hoce da mu ga da. A on je sad pita...reci mi, slusas li? Ja mislim da ti nikada ne slusas.
Ona suti...ali ja ga vise nisam mogla slusat pa sam mu rekla da je ocigledno vrijeme da se pokupi.
I sad komentarisem sa kasirkom kakav je taj lik kreten, da bi mi djevojka rekla da sve kasirke u radnji strepe od njega.
Valjda on svaki put kad dodje tako sa kasirkama prica i dovodi u nezgodne situacije.
Pitam je ja jesu li rekle sefu/sefici.
Kaze ona...ma boli njega briga, to je kao dio posla i ko ti je kriv sto si lijepa i zgodna
Divno zar ne? Zivimo i radimo u prostoru i vremenu gdje je seksualno napastvovanje normalna pojava.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4167 Re: Danasnji "feminizam"
zato se fino udaš
za pravog muškarca
koji ima još braće i rođaka
pa mu naprave sačekušu i polome ga
za pravog muškarca
koji ima još braće i rođaka
pa mu naprave sačekušu i polome ga
- AleksoMKD
#4168 Re: Danasnji "feminizam"
https://www.telegraph.co.uk/politics/20 ... t-violent/
Women should no longer be sent to prison unless they have committed a serious crime, the Justice Secretary says today, as he unveils a "step change" in the way the justice system deals with female offenders.
Women should no longer be sent to prison unless they have committed a serious crime, the Justice Secretary says today, as he unveils a "step change" in the way the justice system deals with female offenders.
- triconja
#4169 Re: Danasnji "feminizam"
Gasi univerzum i motaj kabloveAleksoMKD wrote:https://www.telegraph.co.uk/politics/20 ... t-violent/
-
Hakiz
#4170 Re: Danasnji "feminizam"
To je već ozbiljno. A podsjetilo me na jednu priču za koju kažu da je istinita, ali je podugačka.Aoida wrote:Nasilje postoji jer mi postojimo.Hakiz wrote:]
Kada sam rekao napadneš, nisam mislio bukvalno. Sve je u redu, ti si full cool.
Mi kao vrsta smo izrazito nasilni i destruktivni.
Para mu usi ovo tvoje "Ali to smo svi dozivjeli...".
Kakav god vid diskriminacije da je u pitanju....nit se treba niti se smije tolerisati.
A ponajmanje treba da postane nesto na sta smo oguglali.
Scena jucer u samoposluzi.
Troje nas je na kasi i djevojka kao kasirka.
Prvi u redu, stariji gospodin, vrlo uctiv i ljubazan.
Drugi u redu, lik u nekim kasnim 40-im, mozda rane 50, visok, krupan, celav.
Treca u nizu i zadnja - ja.
Ovaj drugi...prica sa gospodinom ispred i prica samnom. Gluposti, pokusava biti duhovit a nije. Nimalo. Komentari su mu na granici neukusa.
Svi se smjeskamo, no svima isto tako lik ide na zivce.
Odlazi gospodin, i kasirka pocinje da kuca stvari drugog lika.
On i dalje prica, meni se okrece, pa kasirki....lik je krajnje iritantan a i gleda kasirku...neprimjereno.
Kasirka zavrsava kucanje stvari i govori mu koliko je duzan.
On je gleda sada krajnje lascivno i kaze joj....wow....bas si jeftina.
Ja ga gledam...kasirka ga gleda...i on nastavlja...pa dobro, nisi jeftina, ali si laka.
Ja...![]()
![]()
A kasirka...vrlo tiho, gospodine nisam niti jedno niti drugo.
On...smije se.
Ona....uzima racun i hoce da mu ga da. A on je sad pita...reci mi, slusas li? Ja mislim da ti nikada ne slusas.
Ona suti...ali ja ga vise nisam mogla slusat pa sam mu rekla da je ocigledno vrijeme da se pokupi.
I sad komentarisem sa kasirkom kakav je taj lik kreten, da bi mi djevojka rekla da sve kasirke u radnji strepe od njega.
Valjda on svaki put kad dodje tako sa kasirkama prica i dovodi u nezgodne situacije.
Pitam je ja jesu li rekle sefu/sefici.
Kaze ona...ma boli njega briga, to je kao dio posla i ko ti je kriv sto si lijepa i zgodna![]()
![]()
Divno zar ne? Zivimo i radimo u prostoru i vremenu gdje je seksualno napastvovanje normalna pojava.
Takva situacija se jedino može promijeniti tako da postoj izakom koji će firmu čija je prodavnica i firmu koja vrši osiguranje u prodavnici biti kažnjeni što su dozvolili da uposlenica na radnom mjestu bude maltretirana.
Ne treba čekati emancipaciju, to je spor proces. Treba mijanjati i provoditi zakone.
Kada sam bio student, jedan asistent je tako ucjenjivao našu kolegicu seksom da prođe pisani ispit. Na kraju je završio na traumi. Ali, to je bilo vrijeme kada smo se kao studenti i kao ljudi brinuli jedni o drugima.
Nego, ne zaboravimo da je Denis Mrnjavac ubijen u punom tramvaju. Treba rizikovati život da se pomogne ženi koja će se smiriti kada dođe kući seksom sa mužem ili momkom umjesto sa onim ko joj je pomogao u toj situaciji. Ne isplati se rizikovati bez nagrade.
- Aoida
#4171 Re: Danasnji "feminizam"
Ako imas pristup kompletnom clanku, mozes li ga ovde prekopirati?AleksoMKD wrote:https://www.telegraph.co.uk/politics/20 ... t-violent/
- Aoida
#4172 Re: Danasnji "feminizam"
Zakoni postoje ali su mrtvo slovo na papiru.Hakiz wrote:
Takva situacija se jedino može promijeniti tako da postoj izakom koji će firmu čija je prodavnica i firmu koja vrši osiguranje u prodavnici biti kažnjeni što su dozvolili da uposlenica na radnom mjestu bude maltretirana.
Pa eto prva ona...kasirka, nece nista uraditi jer se boji za svoj posao.
Mijenjanje i sprovedba zakona mi se cini kao jedini nacin emancipacije.Ne treba čekati emancipaciju, to je spor proces. Treba mijanjati i provoditi zakone.
Nasilje nije rjesenje. Bar ne dugotrajno.Kada sam bio student, jedan asistent je tako ucjenjivao našu kolegicu seksom da prođe pisani ispit. Na kraju je završio na traumi. Ali, to je bilo vrijeme kada smo se kao studenti i kao ljudi brinuli jedni o drugima.
Izvini, ali ovaj dio stvarno ne razumijem.Nego, ne zaboravimo da je Denis Mrnjavac ubijen u punom tramvaju. Treba rizikovati život da se pomogne ženi koja će se smiriti kada dođe kući seksom sa mužem ili momkom umjesto sa onim ko joj je pomogao u toj situaciji. Ne isplati se rizikovati bez nagrade.
Zena kojoj je pomognuto je "duzna" opciti sa pomagacem jer joj je pomogao, a ne sa muzem ili momkom??
- AleksoMKD
#4173 Re: Danasnji "feminizam"
.
Last edited by AleksoMKD on 27/06/2018 18:21, edited 1 time in total.
- AleksoMKD
#4174 Re: Danasnji "feminizam"
Nemam, inace bi ga postovao.Aoida wrote:Ako imas pristup kompletnom clanku, mozes li ga ovde prekopirati?AleksoMKD wrote:https://www.telegraph.co.uk/politics/20 ... t-violent/
Mada koliko vidim vec je krenulo zajebavanje Sekretara za Pravdu tako da ne verujem da ce ova glupost proci, mada u danasnje vreme ko zna...
- Connaisseur Karlin
#4175 Re: Danasnji "feminizam"
tip postavio zakljucan clanakAoida wrote:Ako imas pristup kompletnom clanku, mozes li ga ovde prekopirati?AleksoMKD wrote:https://www.telegraph.co.uk/politics/20 ... t-violent/
evo cijeli clanak:
https://www.pressreader.com/uk/the-dail ... 7867084206