FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
Alfons Kauders

#4151 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

statixx wrote:
Od svega najmanje šanse da se obistine imaju projekcije o direktnim stranim ulaganjima u ovoj godini koja su, prema DEP-u trebala da iznose od 880 do 930 miliona KM.

Direktna strana ulaganja u BiH u prvih šest mjeseci ove godine iznosila su svega 194 miliona KM i smanjena su gotovo za 50 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... +ostvarene
Hoce to kada zaustavis investiciju od 1.5 milijardi iz politickih razloga... :D Tako da i te projekcije za naredne 2-3 godine mogu objesiti Bakiru o rep. :D
hizo ramidovic

#4152 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hizo ramidovic »

nazalost, mrka kapa svima nama sve dok imamo:

1. ovoliki broj stranackih navijaca tj. ljudi koji su na neki nacin povezani sa vladajucim strukturama (nebitno koja je stranka ili koalicija u pitanju)
2. ovoliki broj neglasaca, tj. onih koji uopce ne izlaze na izbore i na taj nacin direktno pomazu ovima iz stava 1.
3. nepostojanje politicke opcije koja nije osnovana kao svrha sama sebi ili grupici ljudi vec kao opcija koja ce drzavu posmatrati kao servis gradjanima i raditi na poboljsanju zivotnog standarda svih stanovnika ove drzave.
Dozer

#4153 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Dozer »

Upravo tako :thumbup: . Nazalost.

S tim sto bih ja licno podvukao tacku 2. - e, ovo je posebna vrsta likova, koji se smatraju ober pametnima, i radi toga, kao, nece da izlaze na izbore jer "nemaju za koga glasati", a istovremeno su svjesni da na taj nacin samo prepustaju vlast onima koje pljuju vec 20 godina...
Pa, majka mu stara... Promijenite li carape kad vam se usmrde i kad vam takve dodiju na nogama?
Alfons Kauders

#4154 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

hizo ramidovic wrote:nazalost, mrka kapa svima nama sve dok imamo:

1. ovoliki broj stranackih navijaca tj. ljudi koji su na neki nacin povezani sa vladajucim strukturama (nebitno koja je stranka ili koalicija u pitanju)
2. ovoliki broj neglasaca, tj. onih koji uopce ne izlaze na izbore i na taj nacin direktno pomazu ovima iz stava 1.
3. nepostojanje politicke opcije koja nije osnovana kao svrha sama sebi ili grupici ljudi vec kao opcija koja ce drzavu posmatrati kao servis gradjanima i raditi na poboljsanju zivotnog standarda svih stanovnika ove drzave.
Zasto mrka kapa? :D

Neka rade sta hoce, zaboli me chuna. Koristim ino racun i radim/poslujem kao da i ne zivim ovdje.

Isto savjetujem i drugim.

Nije haram ne glasati. Haram je uplatiti katilima porez, da ruse drzavu o mom trosku. Kurca graha. :izet:
Dozer

#4155 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Dozer »

A od toga - placanja poreza, doprinosa i besmislenog ZO ovim hajvanima ovdje, mi je najvise muka...
Alfons Kauders

#4156 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

Dozer wrote:Upravo tako :thumbup: . Nazalost.

S tim sto bih ja licno podvukao tacku 2. - e, ovo je posebna vrsta likova, koji se smatraju ober pametnima, i radi toga, kao, nece da izlaze na izbore jer "nemaju za koga glasati", a istovremeno su svjesni da na taj nacin samo prepustaju vlast onima koje pljuju vec 20 godina...
Pa, majka mu stara... Promijenite li carape kad vam se usmrde i kad vam takve dodiju na nogama?
Ja sam rekao zasto necu glasati.

Jedina alternativa je da glasam za SDA, cisto eto, nako... Gori hala :D
statixx

#4157 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by statixx »

Alfons Kauders wrote: Hoce to kada zaustavis investiciju od 1.5 milijardi iz politickih razloga... :D Tako da i te projekcije za naredne 2-3 godine mogu objesiti Bakiru o rep. :D
Niste imali sansi pored banovicke struje. Sada kad navuku ovu milijardu, svi fino u SDA, a onda pravac Banovici - Arbeit macht frei! :D
Alfons Kauders

#4158 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

Dozer wrote:A od toga - placanja poreza, doprinosa i besmislenog ZO ovim hajvanima ovdje, mi je najvise muka...
Pa ne placaj ih.

Nek crknu.
sumirprimus

#4159 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sumirprimus »

eh jarane a ne mos se odovjit od sredine u kojoj zivis.
imas stalno neki kontakt.
pa onda pitanje djece, tu odrastaju upijaju "materiju"...
L u c i f e r

#4160 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by L u c i f e r »

hizo ramidovic wrote:nazalost, mrka kapa svima nama sve dok imamo:

Ovo je ključno.

Nažalost kao što stablo šljive ne može roditi jabuku, tako izgleda ni ovaj narod nije kadar izroditi sposobne i poštene političare, barem ne u dovoljnoj kritičnoj masi za promjenu ovog sranja u kojem se svi zajedno nalazimo već odavno.
Alfons Kauders

#4161 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

statixx wrote:
Alfons Kauders wrote: Hoce to kada zaustavis investiciju od 1.5 milijardi iz politickih razloga... :D Tako da i te projekcije za naredne 2-3 godine mogu objesiti Bakiru o rep. :D
Niste imali sansi pored banovicke struje. Sada kad navuku ovu milijardu, svi fino u SDA, a onda pravac Banovici - Arbeit macht frei! :D
Imali su sansi, ali jebiga, Tuzla je to... Minderasi da ikako mogu, srusili bi je do temelja - a ne gradili.

Zato bujrum. Neka grade elektranu u Banovicima i magistrale oko Livna, Sirokog... Ali od mojih para nece nikad. :izet:
sumirprimus

#4162 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sumirprimus »

nisu to tvoje pare, to su pare svih nas, zemljaka, drzavljana, to je opce dobro.
mislim budzet.
imas familiju ,roditelje,prijatelje,komsije,kolege...sugradjane.
statixx

#4163 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by statixx »

Tacka 3. vrijedi u demokratskim drzavama po defaultu za svaku vlast. Kod nas to nije slucaj jer mnogi jos uvijek ne dozviljavaju vlast na takav nacin, vec autoritaristicki, podanicki i ulizivački. Kod nas vecina jos nije ni prevazisla infantilni odnos sa lokalnim vjerskim poglavarima, koje dozviljavaju kao autoritete koji treba da misle u njihovo ime, a drobe o SveCkoj i Norveskoj. Ako narod nije u stanju da misli za sebe, kako ce onda da pokrece inicijative i djeluje.
Alfons Kauders

#4164 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

sumirprimus wrote:nisu to tvoje pare, to su pare svih nas, zemljaka, drzavljana, to je opce dobro.
mislim budzet.
imas familiju ,roditelje,prijatelje,komsije,kolege...sugradjane.
Ja se brinem za svoje.

Neka se drugi brinu za svoje.
statixx

#4165 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by statixx »

Alfons Kauders wrote:Ali od mojih para nece nikad. :izet:
Ne placas svakodnevno PDV, je li... :)
Alfons Kauders

#4166 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

statixx wrote:
Alfons Kauders wrote:Ali od mojih para nece nikad. :izet:
Ne placas svakodnevno PDV, je li... :)
Kap u moru.
The BEN10

#4167 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote: Zato bujrum. Neka grade elektranu u Banovicima i magistrale oko Livna, Sirokog... Ali od mojih para nece nikad. :izet:
Žalim, ali Kuki se valja pokoriti. Barem dok ovaj mandat ne istekne. :D
tandmand

#4168 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by tandmand »

KatarinaKosaca wrote:
hizo ramidovic wrote:umenemi rodzo akif zaposlijo osmero rodzaka bliznji idalji isvehin uvalijo usebe ufirmu isve pozakonu aposto zive ublizu idu naposo zaedno ituj ustede asvi dobiju pare zakartu grackog gonjo skoro jos zadvie rodice dahin uvali al nevijerujem dace uspijet jerbo suse tek upisale uvisu skolu
Ma hoce...ima Travnik, Vitez, Kiseljak, zacas zavrse
Glasat ću za stranku, koja će se boriti za zakon, da se zabrani rad u firmama u vlasništvu države i raznim administrativnim službama, ukoliko je uposlenik završio privatni fakultet a za to mjesto se traži diploma.
Better Man wrote:Ne samo da je zaposlio kćerku, već se ta ista kćerka i supruga mu javljaju kao suosnivači i suvlasnici firme koju on ima zajedno sa ministrom Nerminim Džindićem.
Također bi zabranio da državni uposlenik ima bilo kakav privatni biznis.
O'zone
Globalni moderator

#4169 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by O'zone »

Pošto ja ove godine spadam pod tačku 2. i ne smatram se ober pametnim ali se smatram dovoljno bitnim da kažem da moj glas nije zalužio niko od ponuđenih kandidata ili opcija i kao takav ne želim ga dati nikome. Jedan od razloga je i to što se svi samo bore za stolice i kad dođe vrijeme za raspodjelu vlasti ovima u "opoziciji" odjednom nacionalne stranke postaju strašno slatke i prijateljske mada je u predizbornoj kampanji išla ona "Bolje rat nego pakt". Zadnji primjer nazovimo ga izdaje (mada to i jeste)je evo jutrošnji...

http://www.klix.ba/vijesti/bih/novo-sar ... /161130031

Ovime SDA dobija većinu i OV Novo Sarajevo. E sad zamišljam sebe da sam dao glas njima...pa pojeo bi si muda od muke...
O'zone
Globalni moderator

#4170 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by O'zone »

tandmand wrote:
KatarinaKosaca wrote:
hizo ramidovic wrote:umenemi rodzo akif zaposlijo osmero rodzaka bliznji idalji isvehin uvalijo usebe ufirmu isve pozakonu aposto zive ublizu idu naposo zaedno ituj ustede asvi dobiju pare zakartu grackog gonjo skoro jos zadvie rodice dahin uvali al nevijerujem dace uspijet jerbo suse tek upisale uvisu skolu
Ma hoce...ima Travnik, Vitez, Kiseljak, zacas zavrse
Glasat ću za stranku, koja će se boriti za zakon, da se zabrani rad u firmama u vlasništvu države i raznim administrativnim službama, ukoliko je uposlenik završio privatni fakultet a za to mjesto se traži diploma.
Better Man wrote:Ne samo da je zaposlio kćerku, već se ta ista kćerka i supruga mu javljaju kao suosnivači i suvlasnici firme koju on ima zajedno sa ministrom Nerminim Džindićem.
Također bi zabranio da državni uposlenik ima bilo kakav privatni biznis.
Jarane neš' ti imati za koga glasati....
Dozer

#4171 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Dozer »

O'zone wrote:

Pošto ja ove godine spadam pod tačku 2. i ne smatram se ober pametnim ali se smatram dovoljno bitnim da kažem da moj glas nije zalužio niko od ponuđenih kandidata ili opcija i kao takav ne želim ga dati nikome. Jedan od razloga je i to što se svi samo bore za stolice i kad dođe vrijeme za raspodjelu vlasti ovima u "opoziciji" odjednom nacionalne stranke postaju strašno slatke i prijateljske mada je u predizbornoj kampanji išla ona "Bolje rat nego pakt". Zadnji primjer nazovimo ga izdaje (mada to i jeste)je evo jutrošnji...

http://www.klix.ba/vijesti/bih/novo-sar ... /161130031

Ovime SDA dobija većinu i OV Novo Sarajevo. E sad zamišljam sebe da sam dao glas njima...pa pojeo bi si muda od muke...
U tome i jeste poenta - iako, realno, niko ne zasluzuje glas, ovdje je sada "bitka" izmedju onih koji ga manje zasluzuju, a ne koji ga vise zasluzuju.
Po meni, poenta i jeste pokazati svakome da je zamjenjiv. A to se sada ne desava.
Plus, nedavanjem glasa bilo kome, to je indirektno, a kod nas cak i direktno davanje glasa onima koji jesu na vlasti.
statixx

#4172 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by statixx »

O'zone wrote: http://www.klix.ba/vijesti/bih/novo-sar ... /161130031

A ovako ne jedes, pa da si dao glas, i hiljade takvih kao ti, mozda ne bi doslo do ovoga... :D
O'zone
Globalni moderator

#4173 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by O'zone »

Da su babi muda... :mrgreen: mirno spavam
seln

#4174 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by seln »

Sta se desi kad posaljes Fadilja u pustinju?

Prvi mjesec nista, a onda poskupi pijesak...
MikroBelaj

#4175 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by MikroBelaj »

Lijepo Novalic danas uvaljuje tuzlacima,bas lijepo......

http://www.klix.ba/vijesti/bih/novalic- ... /161224041

Tuzla i tuzlaci se kaznjavaju vec 20 godina zbog toga sto u Tuzli SDA nema sanse da prismrdi,niti ce ikada !

Hvala Fadile ,al doci ce dan kada ces pognute glave hodati...vrlo brzo ide 2018 !!
Post Reply