Ma naravno. Zato i kažem, nije mi namjera uvrijedit bilo koga, kao što rekoh i sam sam vjernik i u samoj mojoj vjeri i običajima imaš niz budalaština koje ne kontam, a koje nisu rezultat crkvenih propisa, već ljudske zaostalosti i seljakluka. Ništa gore nego vidjet ljude koji dođu radi dvije čašice vina kad se Badnjak pali...cekek wrote:U Međugorju svijetli Gospa, na struju. Vjerovatno besplatna struja.sWeeT_Companion wrote:...seljakluk na kub.
BSMO - hajd bogati nemoj, plače mi se a ujedno me fata agresiva.
Prije cca 2 mjeseca je bio Spasovdan (neka me sweet ispravi kada tačno). Procesija koja je išla kroz I.Sarajevo je bila "o tugo moja", više vašar nego vjerski obred.
Ima tog još al mi onda ode pritisa a bome i tlak.
Popularne stvari koje ne kontam
- sWeeT_Companion
#4151 Re: Popularne stvari koje ne kontam
-
ovo_mi_je_nick
#4152 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dolaze i muslimani na badnjak radi vina hahaha. Istina 100 %.sWeeT_Companion wrote:Ma naravno. Zato i kažem, nije mi namjera uvrijedit bilo koga, kao što rekoh i sam sam vjernik i u samoj mojoj vjeri i običajima imaš niz budalaština koje ne kontam, a koje nisu rezultat crkvenih propisa, već ljudske zaostalosti i seljakluka. Ništa gore nego vidjet ljude koji dođu radi dvije čašice vina kad se Badnjak pali...cekek wrote:U Međugorju svijetli Gospa, na struju. Vjerovatno besplatna struja.sWeeT_Companion wrote:...seljakluk na kub.
BSMO - hajd bogati nemoj, plače mi se a ujedno me fata agresiva.
Prije cca 2 mjeseca je bio Spasovdan (neka me sweet ispravi kada tačno). Procesija koja je išla kroz I.Sarajevo je bila "o tugo moja", više vašar nego vjerski obred.
Ima tog još al mi onda ode pritisa a bome i tlak.
A vezano za gore zasto se hodza prica za vrijeme molitve. Nije bas dio molitve nego kao sporedni dio gdje se drzi govor koji je sastavni dio npr Bajram namaza i obavezan je. A sad opet to fotografisanje za vrijeme tih govora (hutbi) je neka zelja da se bude na tv-u da se na fb, da bude popularan, da se vidi kako je neko vjernik sto opet vodi onome da ides na namaz/molitvu dzamiju crkvu, svejedno samo da te neko vidi i da budes vidjen.
Licno nemam nijedne fotografije iz dzamije ni na fb ni u licnim folderima a proveo sam ramazan u postu i dzamijama radi sebe.
Ma treba uvesti kao na sudu, da se telefoni ostavljaju u one kesice na ulazu i nakon izlaza ga dobije nazad. Drugacije ne moze
- Cherry-Cherry
#4153 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam kada neko pozove ljude na vjenčanje, ali ne u svatove, u restoran, nego samo ispred opštine.
Moja drugarica je poslala pozivnice, a onda je nekim osobama poslala sms sa tekstom: udajem se (datum i vrijeme), pa ako hoćeš dođi ispred Opštine Novo Sarajevo da me vidiš.
Da me vidiš
Pa goni se u pičku materinu. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4154 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam poluamonimno prozivanje sa sigurne udaljenosti.

-
ZenaZbrkovima
#4155 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Svi smo mi poluaMonimni 
-
ZenaZbrkovima
#4156 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Cherry-Cherry wrote:Ne kontam kada neko pozove ljude na vjenčanje, ali ne u svatove, u restoran, nego samo ispred opštine.Moja drugarica je poslala pozivnice, a onda je nekim osobama poslala sms sa tekstom: udajem se (datum i vrijeme), pa ako hoćeš dođi ispred Opštine Novo Sarajevo da me vidiš.
![]()
Da me vidiš
![]()
Inace, znam za obicaj da se samo svrati.pred opstinu da se cestita i uruci cvijece ali jos nikad nisam cula da se na to zove
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4157 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja nisamZenaZbrkovima wrote:Svi smo mi poluaMonimni
-
ZenaZbrkovima
#4158 Re: Popularne stvari koje ne kontam
JesiVelkoski wrote:Ja nisamZenaZbrkovima wrote:Svi smo mi poluaMonimni
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4159 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nemaš pojmaZenaZbrkovima wrote:JesiVelkoski wrote:Ja nisamZenaZbrkovima wrote:Svi smo mi poluaMonimni
-
ZenaZbrkovima
#4160 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne pricam u praznoVelkoski wrote:Nemaš pojmaZenaZbrkovima wrote:JesiVelkoski wrote: Ja nisam
- Cherry-Cherry
#4161 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne znam, šta je gore: kada pozove ispred opštine ili kad neko nepozvan dođe ispred opštine.ZenaZbrkovima wrote:Cherry-Cherry wrote:Ne kontam kada neko pozove ljude na vjenčanje, ali ne u svatove, u restoran, nego samo ispred opštine.Moja drugarica je poslala pozivnice, a onda je nekim osobama poslala sms sa tekstom: udajem se (datum i vrijeme), pa ako hoćeš dođi ispred Opštine Novo Sarajevo da me vidiš.
![]()
Da me vidiš
![]()
ahahah pa da ne bude da se dzaba picnula
![]()
Inace, znam za obicaj da se samo svrati.pred opstinu da se cestita i uruci cvijece ali jos nikad nisam cula da se na to zove
Mislim, zovni kako treba, uruči pozivnicu i to je ok ili nemoj zvati nikako.
- sWeeT_Companion
#4162 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nisi me razumio. Izgleda. Pitam kako je moguće da dozvoljava vjernicima da snimaju njegove govore i to objavlju po društvenim mrežama?ovo_mi_je_nick wrote:
Dolaze i muslimani na badnjak radi vina hahaha. Istina 100 %.
A vezano za gore zasto se hodza prica za vrijeme molitve. Nije bas dio molitve nego kao sporedni dio gdje se drzi govor koji je sastavni dio npr Bajram namaza i obavezan je. A sad opet to fotografisanje za vrijeme tih govora (hutbi) je neka zelja da se bude na tv-u da se na fb, da bude popularan, da se vidi kako je neko vjernik sto opet vodi onome da ides na namaz/molitvu dzamiju crkvu, svejedno samo da te neko vidi i da budes vidjen.
Licno nemam nijedne fotografije iz dzamije ni na fb ni u licnim folderima a proveo sam ramazan u postu i dzamijama radi sebe.
Ma treba uvesti kao na sudu, da se telefoni ostavljaju u one kesice na ulazu i nakon izlaza ga dobije nazad. Drugacije ne moze
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4163 Re: Popularne stvari koje ne kontam
uuuuuZenaZbrkovima wrote:Ne pricam u praznoVelkoski wrote:Nemaš pojmaZenaZbrkovima wrote: Jesi
-
ovo_mi_je_nick
#4164 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To se ne moze zabraniti nazalost. A i ako bude zabrana neki ce uvjek tajno snimati i objavljivati, bosnje su tosWeeT_Companion wrote:Nisi me razumio. Izgleda. Pitam kako je moguće da dozvoljava vjernicima da snimaju njegove govore i to objavlju po društvenim mrežama?ovo_mi_je_nick wrote:
Dolaze i muslimani na badnjak radi vina hahaha. Istina 100 %.
- Jack Be Nimble
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4166 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Evo Cheers stavio stolove do Ekonomije za #Bajram.
-
sha_ba
#4167 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ja nista ne konatm

- graue_maus
#4168 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Cherry-Cherry wrote:Ne kontam kada neko pozove ljude na vjenčanje, ali ne u svatove, u restoran, nego samo ispred opštine.Moja drugarica je poslala pozivnice, a onda je nekim osobama poslala sms sa tekstom: udajem se (datum i vrijeme), pa ako hoćeš dođi ispred Opštine Novo Sarajevo da me vidiš.
![]()
Da me vidiš
![]()
-
betametazon
#4169 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne kontam sto se ova tema zove "Popularne stvari koje ne kontam", pristajao bi joj naziv "beskonacne rasprave o aktuelnim drustvenim fenomenima"
Jedan napise sta ne konta i onda 36 strana rasprava o tome...ccccc
Dajte samo kao na pocetku, napisi sta ne kontas i vozi dalje, mani se seciranja do u detalje
Jedan napise sta ne konta i onda 36 strana rasprava o tome...ccccc
Dajte samo kao na pocetku, napisi sta ne kontas i vozi dalje, mani se seciranja do u detalje
- BHCluster
- KUZNETSOV
#4171 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam onu reklamu za parfem i onog crnčugu na bijelom konju kako jaše "naizvrat".... ko ce nakon one reklame da kupi onaj parfem? serem se ja na marketing ovdašnji 
- brad90
- Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA
#4172 Re: Popularne stvari koje ne kontam
UGASITE FORUM. POST DESETLJECA. SARAJVO SAMPION. ZELJO KURAC. BANUJTE GANJETU.Velkoski wrote:Evo Cheers stavio stolove do Ekonomije za #Bajram.
- Rockefeller
#4173 Re: Popularne stvari koje ne kontam
#Night#Friends
#šukuracbajomoj!
#šukuracbajomoj!
- Đulbešećer
#4174 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam i ide mi na živce #
Ne kontam koliko žena može biti glupa pa doći na mezarje u štiklicama i minjaku a staviti maramu na glavu. Ko biva to nešto znači. Ako nemaš veze sa vjerom a želiš obići mezar onda dođi onakva kakva si inače - bolje nego praviti cirkusanta od sebe. Kaže moj brat: "Možda je stavila maramu na glavu zbog sunca."
Ne kontam koliko žena može biti glupa pa doći na mezarje u štiklicama i minjaku a staviti maramu na glavu. Ko biva to nešto znači. Ako nemaš veze sa vjerom a želiš obići mezar onda dođi onakva kakva si inače - bolje nego praviti cirkusanta od sebe. Kaže moj brat: "Možda je stavila maramu na glavu zbog sunca."
-
ZenaZbrkovima
#4175 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa moguce, samo ne znam sta stiti od sunca u tom slucaju, takva jedino oci u glavi imaĐulbešećer wrote:Ne kontam i ide mi na živce #