Haj sto ima u Francuskoj onih koji ismijavaju i podrzavaju... zalosno je da ih i ovdje ima .Jack Be Nimble wrote:I Muhamed uz Charlija. On se prvi izvinuo
I ne pise se Muhamed nego Muhammed
Haj sto ima u Francuskoj onih koji ismijavaju i podrzavaju... zalosno je da ih i ovdje ima .Jack Be Nimble wrote:I Muhamed uz Charlija. On se prvi izvinuo
Imas neke oficielne kompetence za tumacenje islamskog prava ili ti to nesto ofrlje? Inace covjek samo komentarisao broj uposlenika u skladu sa demokratskim pravom izrazavanja misljenja koji je uvijek 100%.cyprus wrote:Jesi li svjestan da si po vlastitom tumačenju upravo izašao iz islama?Bojim se da je šegačenje na račun žrtava zločina grijeh
![]()
Mjesto potpisa:Cybernetic wrote:Postujem mnoge stavove koje iznosi Chris Hedges i slazem se sa njegovim opisom stanja imigranata iz sjeverne Afrike u Francuskoj. No ako Hedges situacijom u Francuskoj i Gazi pokusava objasniti islamski radikalizam, onda ne vidim razlog zasto bi ga dalje smatrao ozbiljnim analiticarom. Tko to diskriminira muslimane u Saudijskoj Arabiji, Egiptu, Iraku, Pakistanu, Maroku? Ako ostanemo pri pitanju stanja imigranata iz islamskih zemalja u Evropi, kako se objasnjava pojava islamizma u Njemackoj, Austriji, Svedskoj, Engleskoj, Danskoj, Nizozemskoj? Tu muslimani ne zive u uslovima u kojima se nalaze imigranti iz Alzira, Tunisa i Maroka u Francuskoj. Tko to diskriminira ove bosanske i srbijanske vehabije u dijaspori pa jadni odose u dzihad? Ljudi koje on vodi kao "dispossessed" nisu samo muslimanski imigranti. Neoliberalizam vec decenijama vodi rat protiv cjelokupne radnicke klase. U Evropi narocito protiv domace, jer ona je ta koja je izborila odredjena prava radnika od kojih su profitirali i doseljenici. Da li nekada o tome razmislja njegov drugar Hamza Yusuf iz Kalifornije koji jauce sto na Zapadu ne zivimo vise u vremenu predmodernih (srednjovjekovnih) vrlina kao sto su "cast" i dueli?
Evropske elite su od samog pocetka dolaska imigranata cinile sve da bi sprijecile svaku formu solidarnosti izmedju domace i imigrantske radnicke klase. Tako se rodio multikulturalizam, ta rasisticka ideologija "prezervacije kulture" koja ljude dijeli na homogene kultur-kategorije koje guse svaki pokusaj progresivne drustvene i individualne emancipacije. Sa pozicije zapadnih kapitalista je naravno bolje da se imigranti organiziraju u kojekakvim kulturnim i vjerskim udrugama nego da odlaze u sindikate i radnicke organizacije, jer tek tada bi postali ozbiljna prijetnja stanju koje stvara bijedu u banlieue naseljima sirom Francuske.
Ja? Jok, kakav ja... Al citirani kolega navodno ima... Ja samo primijenio njegovo tumačenje...Walther wrote:Imas neke oficielne kompetence za tumacenje islamskog prava ili ti to nesto ofrlje? Inace covjek samo komentarisao broj uposlenika u skladu sa demokratskim pravom izrazavanja misljenja koji je uvijek 100%.cyprus wrote:Jesi li svjestan da si po vlastitom tumačenju upravo izašao iz islama?Bojim se da je šegačenje na račun žrtava zločina grijeh
![]()
p.s.: ocekivao sam da ce se bar 10% dobiti od prodaje dati nekoj humanitarnoj organizaciji inace ce to biti zaista krvav novac
Ja sam opazio da si ti tumacio Kur'an, onako ofrlje malo. On je samo komentarisao broj uposlenika.cyprus wrote:Ja? Jok, kakav ja... Al citirani kolega navodno ima... Ja samo primijenio njegovo tumačenje...Walther wrote:Imas neke oficielne kompetence za tumacenje islamskog prava ili ti to nesto ofrlje? Inace covjek samo komentarisao broj uposlenika u skladu sa demokratskim pravom izrazavanja misljenja koji je uvijek 100%.cyprus wrote:Jesi li svjestan da si po vlastitom tumačenju upravo izašao iz islama?Bojim se da je šegačenje na račun žrtava zločina grijeh
![]()
p.s.: ocekivao sam da ce se bar 10% dobiti od prodaje dati nekoj humanitarnoj organizaciji inace ce to biti zaista krvav novac
Jebote... sta ako i Fahro skonta ovaj fol !ljuspica wrote:"Prije terorističkog napada list je bio pred stečajem te su već neko vrijeme tražili donacije kako bi ga održali u životu.", hm...ovo je malo cudno, da li je iko procitao ovu recenicu? Sada casopis ima itekako dobru reklamu u poz.smislu..
Eto kakav su prijem imali kod publike. Niko ih nije uzimao za ozbiljno osim vehabija.ljuspica wrote:"Prije terorističkog napada list je bio pred stečajem te su već neko vrijeme tražili donacije kako bi ga održali u životu.", hm...ovo je malo cudno, da li je iko procitao ovu recenicu? Sada casopis ima itekako dobru reklamu u poz.smislu..
Prije seruckanja tiraz je bio cca 30.000 u 66mio drzavi sto je zaista jadno... za bosanski uslove je to tiraz od 1000 kopija. Bankrot vec u startu.ljuspica wrote:"Prije terorističkog napada list je bio pred stečajem te su već neko vrijeme tražili donacije kako bi ga održali u životu.", hm...ovo je malo cudno, da li je iko procitao ovu recenicu? Sada casopis ima itekako dobru reklamu u poz.smislu..
Walther wrote:Ja sam opazio da si ti tumacio Kur'an, onako ofrlje malo. On je samo komentarisao broj uposlenika.cyprus wrote:Ja? Jok, kakav ja... Al citirani kolega navodno ima... Ja samo primijenio njegovo tumačenje...
J. ja njemu mater (moje pravo na uvredu)"Nipošto nećemo popustiti, inače ništa ne bi imalo smisla. Stanje duha 'Ja sam Charlie' uključuje i 'pravo na uvredu'", rekao je advokat.
Malka je u razgovoru za Radio Europe 1 odlučno odbio optužbe za islamofobiju, rekavši da Charlie Hebdo nije nasilan, nego nepristojan list.
Inače, preživjeli članovi redakcije magazina Charlie Hebdo sada rade u prostorijama lista Liberation i koriste opremu drugih medija. Prije terorističkog napada list je bio pred stečajem te su već neko vrijeme tražili donacije kako bi ga održali u životu
Nemoze.O'zone wrote: I može li neko da mi citira ili parafrazira zakon koji dopušta uvredu ili daje "pravo na uvredu"
Da, obuceni komandos koji zaboravi svezati pertle pa izgubi patiku u po akcijecyprus wrote:Interesantno tumačenje za rat u Jugoslaviji
Brojni gledatelji traže ostavku reportera BBC-a Toma Willcoxa jer je kazao u programu kako i "Palestinci patili od ruku Jevreja".
Tim Willcox je navukao bijes gledatelja, jer je u programu koji je pratio Marš u Francuskoj, razgovarao sa kćerkom muškarca koji je preživio Holokaust.
Ona je rekla kako su Jevreji prognani, još od 1930-tih godina, piše Independent.
A Willcox joj je odgovorio da "kritike Izraelove politike sugeriraju da i Palestinci mnogo pate od ruku Jevreja. Razumijete da se stvari gledaju iz drukčije perspektive".
Ovo sad nema veze sa vjerom nego me interesuje odakle "Advokatu" poleđina da kaže da postoji "pravo na uvredu"AleksoMKD wrote:Nemoze.O'zone wrote: I može li neko da mi citira ili parafrazira zakon koji dopušta uvredu ili daje "pravo na uvredu"
Ali isto tako je nemoguce zabraniti "vredjanje" jer bi onda trebalo sve religije zabraniti posto je svako ko je "drugi" nevernik koji ce goriti u paklu ako ne i obozavalac zla.
5 0 5 wrote:
Zašto niko ne pravi titlove za neke korisne stvari, tipa neki naučni dokumentarci i onda to kači na youtube, nego se isključivo u kućnoj radinosti titluju raznorazni huškački, vjerski ili konspiracijski klipovi... Ja čim vidim naš titl na youtube klipu znam da ga je pravio neki lunatic i da njegova svrha može biti samo fanatizam, raspirivanje mržnje ili konspiracijaiceman2010 wrote:Odlican video o "slobodi govora" u Francuskoj. Sve receno.
https://www.facebook.com/video.php?v=10205608371909855
Nije u redu druže, momak koji je ovo montirao ima poentu, možeš se ismijavati hodži, imamu, katoličkom svećeniku, crkvi ali ne možeš rabinu ili jevrejskom kolonizatoru. Jbg. isti lik trabunja o nekom pravu u jednom slučaju a isto to pravo uskrećuje u drugom. Međutim poenta je da Jevreji nisu nikoga ubijali kako bi se izborili za taj status koji imaju čak suprotno mnogo njih je pobijeno, da se njih pita oni bi sigurno zamijenili svoj nekada povlašteni status za žrtve genocida.cyprus wrote:Zašto niko ne pravi titlove za neke korisne stvari, tipa neki naučni dokumentarci i onda to kači na youtube, nego se isključivo u kućnoj radinosti titluju raznorazni huškački, vjerski ili konspiracijski klipovi... Ja čim vidim naš titl na youtube klipu znam da ga je pravio neki lunatic i da njegova svrha može biti samo fanatizam, raspirivanje mržnje ili konspiracijaiceman2010 wrote:Odlican video o "slobodi govora" u Francuskoj. Sve receno.
https://www.facebook.com/video.php?v=10205608371909855