Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post Reply

Cije interese brani Fahrudin Radoncic?

Velikosrpske
142
20%
Velikohrvatske
14
2%
Vlastite kriminalne hobotnice
419
59%
Americke
21
3%
Njemacke
4
1%
Neke druge
38
5%
Sve nabrojane
71
10%

Total votes: 709

wewa

#4151 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by wewa »

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... -om/328485

Predsjednik SDA i novoizabrani predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović osvrnuo se na mogućnost koaliranja sa SBB i DF-om.

Izetbegović je kazao kako je izglednije da će ići u koaliciju sa SBB-om, A-SDA i PDA nego sa Demokratskom frontom.

„Izglednije je da ćemo u koaliciju sa SBB-om, PDA i A-SDA, nego DF-om“, istakao je Izetbegović.
Dodao je današnje glasanje za izbor rukovodstva državnog Doma naroda pokazalo kako stvari stoje.

„Naime, Zlatko Miletić (DF) je bio suzdržan prilikom izbora rukovodstva Doma. Zvali smo ih na razgovore, ali se iz DF-a nisu odazvali“, pojasnio je Izetbegović.

lud zbunjenog, a onda obojica svakog koji nepaznjom okrene ledja...
criticos

#4152 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by criticos »

Sapiranje obraza vol.109776
Banksy

#4153 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

wewa wrote:
lud zbunjenog, a onda obojica svakog koji nepaznjom okrene ledja...
Baš vala.

Dosta ih je, svih, i previše.
ultima_palabra

#4154 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Možda nije gospodin Izetbegović, možda su to uradili njegovi najbliži saradnici, braća Karamazov
:lol: :lol: :lol:
Banksy

#4155 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

:lol:

A ko pamti Karamazove, pamti i jednog od braće, Aljošu. :lol:
Teške, olovne godine kad su Čampare, visokopozicionirani Titovi funkcioneri, pod teškom represijom, djeci morali izvlačiti imena iz notornih ruskih klasika. :(
Danas ih gaze krmojedi tek pristigli iz Srbije, u ona vremena Titovi rusofili. Nikad mira za pošten, pristojan, pametan, nenametljiv svijet. :(
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4156 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JoseMujica »

Banksy wrote::lol:

Teške, olovne godine kad su Čampare, visokopozicionirani Titovi funkcioneri, pod teškom represijom, djeci morali izvlačiti imena iz notornih ruskih klasika. :(
Danas ih gaze krmojedi tek pristigli iz Srbije, u ona vremena Titovi rusofili. Nikad mira za pošten, pristojan, pametan, nenametljiv svijet. :(
ne barči u svetinje!

#PravdazaGataćkiKlan
kmirsad

#4157 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kmirsad »

Banksy wrote::lol:

:lol:
JThomas

#4158 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

nakon svega, ja uopšte ne sumnjam da bakir i fahro ustvari nemaju problema i da je sve predstava...ili možda i nije, možda ih ponese ali su druge stvari važnije. sve ukazuje na to da su gačani veći problem obojici.
mrgreen

#4159 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by mrgreen »

Ne znam šta su jadni Karamazovi skrivili da se nadju u istoj rečenici sa Izetbegovicem i Camparom (potonji veci kriminalci od sve trojice zakonitih Karamazovih).
No, sigurno je Akademik Fahraon pročitao svih 800 stranica i znao je šta je htio reći.
Nero Histrion

#4160 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Nero Histrion »

Kakve su ovo igre? :?

https://avaz.ba/vijesti/bih/462271/izet ... o-sa-df-om

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/10 ... a_sda.html

u intervjuu za N1 voditelj tri puta pita Fahru: a sta cete kao DF ne udje i koaliciju, hocete li vi, jer rekli ste da cete izaci iz Bloka ako oni udju, hocete li vi uci u koaliciju s SDA ako DF ne bude htio. Fahro direktno ne odgovara, nego kaze- ma to je gotovo sve, DF zeli da ide u kolaiciju i to je prirodna koalicija, nama je olaksano onda.
Izetbegovic dana sizjavljuje da je izvejsnija koalicija s SBB-om.

Fahro spominje mogucnost da su ga "Karamazovi" odradili.

Campare nisu za Fahru, Campare preferiraju Komsica.

Bake ima problem s Camparama, izvjesno je, preferira Fahru,

Fahro ce im ga svima psoteno zavuci i jos jednom ih izlevatiti.

Boze me sacuvaj.
Roccohljup

#4161 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Jadan onaj koga rtrs citira za svoje pogane lazi :(
RTRS SE POZIVA NA SVJEDOČENJE FAHRUDINA RADONČIĆA: "Srpskog svata je ubio Ramiz Delalić Ćelo. Bio je to okidač za početak rata u BiH"! (VIDEO)

Beogrdski Blic, vodeći dnevni list u Srbiji, objavio je danas tekst o početku rata u BiH u kojem ponavlja notornu laž da je rat u BiH počeo nakon ubistva srpskog svata na Baščaršiji. Kao dokaz za ovaj povijesni falsifikat, Blic navodi tonsku izjavu lidera SBB-a Fahrudina Radončića pred sudom u Prištini, koju svako malo emitira RTRS, u pokušaju da Bošnajke optuže za izazivanje rata u BiH

Mini market

Prije 22 min  Prije 18 min

2

"Srpskog svata Nikolu Gardovića na Baščaršiji ubio je predratni sarajevski kriminalac i potonji komandant ARBiH Ramiz Delalić Ćelo.

Potvrdio je to i lider SBB-a Fahrudin Radončić tokom svjedočenja u prištinskoj sudnici rekavši da je to ubistvo bilo okidač za rat u BiH", navodi novinar u prilogu RTRS-a, koji možete pogledati u nastavku. 
nikad_vise

#4163 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by nikad_vise »

„SB“ EKSKLUZIVNO: Kako su Izetbegović i Radončić 2015., nakon godina svađa i optužbi stvorili „GRANDE KOALICIJU“ SDA i SBB
„SBB neće ulaziti u koaliciju sa Strankom demokratske akcije“, ponovio je više puta nakon okončanja ovogodišnjih izbora lider te stranke Fahrudin Radončić...

Mini market

14. Okt. 2018 14. Okt. 2018

Piše: SENAD AVDIĆ

Ali Radončić, kao najveći i apsolutni gubitnik izbora, ne kaže da koalicije neće biti, jer niko ne želi u koaliciju sa političarem koji je u posljednje četiri godine izgubio preko 150 hiljada glasova, osvajačem „bronzane medalje“ u trci za člana Predsjedništva BiH i liderom stranke kojoj se u odnosu na prošle izbore podrška birača više nego prepolovila.

No, da je na političkoj i stranačkoj pozornici u BiH sigurno i pouzdano samo to da ništa nije sigurno i pouzdano, dokazuju nam i događaji koji su uslijedili nakon prošlih općih izbora, kada su također i SDA i SBB poručivali da ne žele jedni sa drugima praviti vlast, da bi se nekoliko mjeseci kasnije našli u koaliciji koja se, uprkos burnim događajima, međusobnim trvenjima i nesporazumima, održala do kraja mandata.

Predizborna kampanja vođena uoči Općih izbora 2014. godine ocijenjena je kao vjerovatno najprljavija i najnegativnija u poslijeratnoj historiji bosanskohercegovačke parlamentarne demokracije. Najokrutniji predizborni međustranački rat bio je onaj kojeg su između sebe vodile Stranka demokratske akcije i Savez za bolju budućnost, odnosno njihovi lideri Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić, najozbiljniji kandidati za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Rezultati izbora donijeli su relativnu pobjedu SDA i umjeren poraz SBB-a. Bakir Izetbegović izabran je u Predsjedništvo BiH, Radončić je drugi poraz podnio sa mnogo manje gnjeva nego onaj četiri godine ranije kada je, kako je tvrdio, „pokraden“.

SDA i HDZ BiH formiraju vlast na federalnoj razini, a umjesto SDP BiH koji je doživio potpuni slom, četiri ministarske pozicije u federalnoj Vladi popunjavaju ministri iz Demokratske fronte Željka Komšića, koja je ostvarila izvanredan izborni rezultat.

Savez za bolju budužnost ostao je u opoziciji i mnogi su špekulirali da je to početak kraja te stranke i njenog lidera Radončića.

POZOVI ME NA SAFU, DRAGI
No, te su se špekulacije vrlo brzo pokazale neosnovanim: ministri iz DF-a u Vladi Federacije BiH, zbog nezadovoljstva rasporedom i svojim učešćem u upravljačkim strukturama javnih poduzeća, napuštaju Vladu Federacije u septembru 2015. godine. Bakir Izetbegović novog partnera za vlast u Federaciji, a kasnije i u Vijeću ministara, traži i nalazi u Fahrudinu Radončiću i njegovom SBB-u.

Iako se takva suradnja samo godinu dana ranije, tokom surove predizborne kampanje, činila nemogućom, njeno dogovaranje je teklo relativno glatko i brzo i odvijalo se u pomirljivoj, gotovo prijateljskoj atmosferi. Prve korake ka otopljavanju odnosa izneđu Izetbgovića i Radončića pokrenuo je Safet Oručević, zajednički prijatelj i jednog i drugog lidera, odranije potvrđen kao sposoban pregovarač, medijator i mešetar koji u svaku stvar koju radi za opće dobro umije vješto udjenuti i svoj privatni i poslovni interes.

Oručević je kasnije, tokom svjedočenja na suđenju Radončiću, kazao da je inicijativa za buduću „Grande koaliciju“ došla od Izetbegovića, koji ga je zamolio da posreduje između njega i Radončića. Iz prepiske Izetbegovića i Radončića, u koju je uvid imao portal „SB“, iščitava se da je Oručević posredovanje iskoristio da bi i jednog i drugog molio da pomognu u spašavanju, prodaji njegove (?) očito posrnule televizije Tv1.

Pregovori između Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića o novoj koaliciji i (za početak) rekonstrukciji Vlade Federacije BiH, započeli su početkom jeseni 2015. godine u strogoj tajnosti, a prvi opipljivi rezultati stižu već u drugoj polovini oktobra te godine. Sudeći prema intenzivnoj SMS-prepsci kojom raspolažemo, pregovori se odvijaju u tolerantnoj atmosferi i pretvaraju se u mirno, rutinsko popunjavanje, kako u jednom trenutku kaže Izetbegović, „kadrovskih čaršafa“.

Fahrudin Radončić 22. oktobra piše izetbegoviću:

„Taman sam razmišljao na istu temu da ti se javim. Imam dva referentna kandidata Srbina i treću osobu Bošnjaka. Ostalo je da pogledamo i što je najvažnje da zajednički utvrdimo ono najvažnije ime. Znači, ja sam sve pripremio, samo da javim termin da dođem“.

Izetbegović mu odgovara, ne krijući zadovoljstvo što buduća koalicija svakim danom u svakom pogledu napreduje, zakazuje termin, mjesto održavanja, kako piše, narednog „historijskog susreta“:

„Ha, ha, bit će to a.B.d bez znaka navoda. Taman da ja ovog puta platim. Onda, subota, kod Kibeta, 10h, ima svakojakih zanimljivosti“, piše lider SDA.

Nekoliko dana kasnije, lider SBB-a obavještava ga da je našao ministre koji će popuniti upražnjena DF-ova mjesta u Vladi Federacije BiH:

„Selam Bakire, ja sam po dogovoru maloprije potpisao ona četiri kandidata za ministre i naši su sve zvanično predali Čavarinom uredu (on je već obavijestio svoje potpredsjednike)“.

Lider SDA i dalje je euforičan: „A.B.d hoće, zaslužio je to naš narod!“

PIPI DUGA ČAMPARA
No, ne ide baš sve glatko, kako se činilo u početku pregovora. Ima tu i dosta prepreka, naslijeđenih nesporazuma. Fahrudina Radončića i dalje muči suđenje Naseru Keljmendiju na Kosovu, na kojem se pominje i njegovo ime, a na koje bi se trebao pojaviti i kao svjedok. U SMS-u kojeg upućuje Bakiru Izetbegoviću 28. oktobra 2015. godine Radončić tvrdi da iza njegovog progona stoje pojedini dijelovi SDA, braća Čampara i predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić.

„Selam Bakire, ovo je danas dobro prošlo, imamo vrlo stabilnu Vladu FBiH i parlamentarnu većinu na tom nivou. Vidim po portalima (Bakir) Alispahić i Mujo (Selimović, biznismen i novinski tajkun) su vrlo nervozni zbog izbora ministra energetike. Ali, za to ćemo lako. Razlog ovoga SMS-a je nastavak užasnih podlosti klana Čampare na Kosovu. Uz svu apsolutnu stabilnost koalicije na federalnom nivou, predlažem da se vidimo i da trebamo trajno stati sa implementacijom. Mislim da Vijeće ministara može bez SBB-a, a slično je i sa kantonalnim vladama, ili javnim kompanijama na bilo kojem nivou. Mi smo postupili odgovorno prema građanima, javno smo postigli jedinstvo, nas dvojica, odnos SDA i SBB ostaje partnerski, prijateljski, našli smo izlaz iz blokade... Zbog Bošnjaka i BiH sa punim smo entuzijazmom ušli u koaliciju sa Tobom i SDA. Ali sa mafijom u liku dobrog i lošeg brata Čampare, nekakvog Zvizdića itd... Nije mudro da ulazimo u vlast tamo gdje se realno može i bez nas. Naravno, uopće ne tražim i ne očekujem nikakve poteze od Tebe kada su oni u pitanju, niti za tako nešto ima razloga. Oni su činjenično i pravno inferiorni, ali su zaista nepremostiva prepreka iskrenom koaliranju, poštenom partnerstvu i izvlačenju države iz krize i njihovih nepotističkih ralja“.

Nakon što ga je poslije ovog uznemirujućeg SMS-a,očito, Izetbegović usmenim putem pokušao umiriti i privoliti na nastavak suradnje , Radončić mu odgovara SMS-om da SBB želi ući u Vladu Federaciju, ali nisu raspoloženi za Vijeće ministara i kantonalne vlade.

„Poštujem Tvoje procjene, koje, na žalost nisu i moje. Bitno je da je ovo za četvoricu ministara u Vladi Federacije i za parlamentarnu većinu tvrdo i da će a.B.d. biti uspješno. Mi nismo Komšić da se igramo, danas hoćemo, sutra nećemo. Nemoj se opterećivati terminom, jer će biti prilike da se vidimo i da razgovaramo. Važno je da si u toku i da za naše odluke ne saznaješ iz medija nego od mene. Znači, kantonalne vlade, Vijeće ministara i bilo koja direktorska funkcija u Federaciji, ili kantonima ne treba uopće biti ponuđena, ili rezervisana SBB-u, nit ćemo ih prihvatiti. Želim da zbog našeg korektnog odnosa prvi budeš informiran o našoj odluci izazvanoj politički motiviranim procesom braće Čampara i Zvizdića. A to je za svakog pametnog dovoljan razlog da ipak ostanemo, kao SBB, na što većoj distanci, odnosno konstruktivnoj opoziciji na državnom i kantonalnim nivoima.,. Sretno i selam“.

Bakir Izetbegovć je vrlo zainteresiran za cjelovit, a ne parcijalan, aranžman sa SBB-om, za sudjelovanjem Radončićeve stranke na svim nivoima vlast i zato promptno odgovara da je poduzeo sve da se nesporazum otkloni. Izetbegović piše Radončiću: „Evo me sa Aljošom (Čamparom), ispričao mi je masu detalja koje ja baš i ne razumiijem. Evidentna je njegova želja da se problem rasvijetli i riješi. Imaš li volje da sjednemo utroje sutradan, ili u subotu ujutro... Zvizdić sigurno nema nikakve veze sa problemom o kome govoriš, Aljoša se također trudi da se stvari slože kako treba, za ostale ne garantujem. Ponudiću ti termin, čim dođem na posao. Stvari su zaista krenule kako treba, moramo učiniti sve da učvrstimo koaliciju, po mogućnosti na dugu stazu.“

Kao što se može vidjeti iz razmijenjenih poruka, i Izetbegović i Radončić su tih dana medijski vrlo prisutni, i jedan i drugi se učestalo pojavljuju prije svega na televizijskim programima, gdje objašnjavaju i pravdaju buduću koaliciju koja se krčkala u tajnosti. Iz tog perioda u Radončićev inbox stižu brojne poruke, čestitke. Evo samo nekih od njih.

Mato Đaković: „Radončiću Genije, ja sam na OBN-u. Možeš li u 12 kako smo se dogovorili... (Dan kasnije): Konstatacija da si ti za Bakira Nobelovac.“

Radončić: „Težak Hadžifejz, ne da disati, i mene je onako pritiskivao pred kamerama. Kad se kamere ugase lav se pretvori u mačka. Odličan si bio, nije ti se nervoza pokazala ni u pokretima.“

Izetbegović: „Neugodna Mujanka, ali si majstorski iskoristio njene žaoke i pretvorio ih u pozitivne poruke... Jesi ih direktno prozvao! Nećemo dati lopovluka nikome, to nam je glavna prednost - nikome ništa nismo dužni.“

„MUJO SELIMOVIĆ JE PREŽALIO KOMŠIĆA“
Radončić: „Avdina škola, bilo je samo 20 minuta, ali sam makar nacrtao šta želimo, a i likove poput Muje i Bakira A. Ako su računali na brzi sukob, dobli su odgovor u 7 godina sekiracije.“

Izetbegović: „Ručak sa prijateljem iz Turske je moja ideja - nikakav poseban plan, samo približavanje bitnih faktora koji mogu i žele pomoći razvoju BiH.“

Radončić: „Selam i dobro jutro, čuo sam se jutros sa Čovićem, tražio sam da sutra organizuje sastanke - prvo vas dvojica sami, zatim utroje, ako se slažeš. Trebamo li se ti i ja prije toga sresti u Sarajevu?“

Izetbegović: „Vidjeću se sa ambasdoricom Cormack popodne. Ima li potrebe da sa njom razgovaram i tražim da se uključi u problem? Ambasadorica je potpuno svjesna važnosti saradnje SBB i SDA u ovom historijski prelomnom trenutku za BiH. Istakao sam i važnost preuzimanja ministarstva pravde o kome smo govorili... Jučer su mi i naši veliki prijatelji organizirali hitni mini sastanak i sugerisali da nastavimo 'snažno, brzo, zajedno'. Znači, spremi kadrovske čaršafe slobodnih pozicija ako ih ima i odmah-kad budeš imao termin - guramo zajedno.“

Radončić: „Selam, Predsjedniče, bio sam s Mujom (Selimovićem). Shvata da je ovo ozbiljan i strateški dogovor koji podržavaju, svi pa i stranci, a čini se da je prežalio Željka i DF. Djeluje vrlo pomrljiivo, kooperativno. Nije imao, nije spominjao nikakve zahtjeve i sl. Jedino sam mu ja - i to sključivo u moje ime - sugerisao da se odvoji od one četvorke (misli na ministre DF-a u Vladi Federacije BiH, op. S.A.) i ne jaše mrtvog konja, što potpuno prihvata.“

„SELAM SAM JOJ POSLAO PO BAKIRU“
7. januar 2016. godine

Izetbegović: „Selam. Sutra u 13 h radni ručak u zgradi Predsjedništva. Ivanić je zamolio da prođe bez medija. Delikatno Srbima pred 9. januar:).“

Radončić: „Alejkumu selam, svakako nas je bilo dovoljno u medijima, a pošto je radni ručak, onda ću se malo i pripremiti.“

Izetbegović: „OK., vidimo se.“

(Malo kasnije, istog dana)

Radončić: „Selam, samo da zamolim da preneseš moje najbolje čestitke direktorici. (Sebiji Izetbegović, op.S.A.)

Izetbegović: „Hvala, rado. Svjesna je ona tvoje podrške i najbolje namjere. Selam.“

Radončić: „Alejkumu selam, uz malo izvinjenje: čestitke Profesorici, podrška puna!“

Izetbegović: „Trebaće joj podrška raznovrsna, da uradi nešto dobro za nas. Nažalost, pored sile domaćih doktora i bolnica, čim je nešto ozbiljnije čovjek pogleda prema Ljubljani, Zagrebu, Austriji... i mene, i Aliju, i Sebiju su pogrešno liječili.“

Faksimil: SB

8. januar 2016. godine

Izetbegović: „1. Dogovorio sam sa Koldžom (Nedžad, načelnik Novog Sarajeva, op. S.A.) da ostane načelnik, dakle ponudi mi nekog referentnog za ambasadora u Sloveniji.

2. Mislim da sam našao rješenje za Safin problem sa turskim partnerom u TV1. Ali bi i ti trebao pomoći. Pojasniću ti kad se vidimo početkom iduće sedmice.“

Radončić: „Alejkumu selam. Moji su danas (Dautbašić i Jusić) popunili formulare za VM (Poslali poštom na Denisov ured, a gen-sekretar SBB će dodatno ipak lično odnijeti u ponedjeljak upitnike i formular koji sam danas potpisao Kutleši). Hvala za Sloveniju, vidjet ću da to bude ozbiljna i kompatibilna osoba i za SDA i SBB i osoba koja ima već iskustvo u diplomatiji. Safi ću probati pomoći (da razmislim na koji način).“

Izetbegović: „Za Safu ću ti ja dati prijedlog.“

Radončić: „Važi, još bolje.“

11. januar 2016. godine

Izetbegović: „Sad mi je Osmica (Osman Mehmedagić, direktor OSA-e, op. S.A.) javio za Dautbašića (da je uhapšen Bakir Dautbašić, op. S.A.). Ovi iz tužilaštva se zaista trude da nam rasture koaliciju. Vidimo se u 12h. Selam.“

Radončić: „Kako je govorio rahmetli Alija: Velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo. Koalicija ostaje i da mene uhapse, iznad je bilo čije personalne važnosti.“

Izetbegović: „A ja ti se Velikim Bogom kunem da nemam veze sa ovim od početka. Vidimo se.“

Radončić : „OK.“

ZAMEO GA VJETAR, PA ZAVRŠIO U ZATVORU
12. januar 2016. godine

Radončić: „Selam, bio sam jučer u vezi sa Čovićem da potvrdimo za večeras u 19h večeru u Radon plazi. On je preuzeo da, osim tebe, još jednom kontaktira ostale. Ima li potrebe da se nas dvojica eventualno prije sastanka vidimo i ako imaš nešto da guramo zajedno?“

Izetbegović: „Mogao bih ja doći u 18.30 da 'razradimo strategiju'. Pravo da ti kažem, meni je najvažnije da sam sa tobom u koaliciji i da je to svim kalkulantima jasno. Ostalo se samo po sebi slaže kad su Bošnjaci složni. Jučer smo na kolegiju SDA krenuli u definisanje 100 strateških investicija u Federaciji. Nećemo ići u javnost sa tim dok se i SBB ne saglasi sa prioritetima. Također, pokušavamo približiti stavove sa HDZ-om oko Mostara i Sejdić-Finci. Ne ide dobro, ali ako se približimo, zamolićemo te da se priključiš. Da ja onda dođem u 18.30? Selam.“

Radončić: „Hvala ti bratski. Iako to u ovom trenutku možda ne izgleda tako, ali i ja stvarno mislim da se i ja osobno moram izvući iz blata ovih gluposti, kako bih došao u situaciju da makar malo participiram u toj priči o 100 važnih projekata. Unaprijed sve podržavam, iako neki misle da time navodno SBB i ja pokazujemo slabost. Vrijeme nam bježi, narod je sa razlogom nestrpljiv i mi pod hitno trebamo krenuti u pozitivnu ofanzivu. Čekam te u 18.30.“

Izetbegović: „Projekti moraju biti zajednički. Ubijeđen sam da možemo napraviti veliki pomak.Nakon toga će ostati 'slatka prepirka' o tome ko je zaslužniji za pozitivni obrat, ili pametan dogovor o zajedničkoj trajnoj koaliciji. Ja sam uvijek za dogovor. Svako dobro, vidmo se u 18.30.“

Izetbegović: „Imenovali smo ambasadorku u Sloveniji.“ (Nermanu Hadžijahić, čiji će muž ubrzo biti uhapšen i suđen zajedno sa Radončićem zbog pritiska na pravosuđe i trgovine utjecajem, op. S.A.)

Radončić: „Hvala.“

17. januar 2016. godine

Izetbegović: „Odličan, ohrabrujući nastup kod Mate (novinara Đakovića na OBN-u, op. S.A.) Ja ću sutra nastaviti sa istom pričom na TV1. Sutra popodne će Novalić prezentirati konačnu listu 50 prioritetnih projekata Predsjedništvu SDA. Prije nego što ode na Vladu, ti bi trebao dati sugestije, odnosno zeleno svjetlo. Da Novalić navrati do tebe ovih dana sa prijedlogom liste? Selam.“

Radončić: „Alejkumu selam. Lako je za intervjue, hajde da prvo vidimo šta slijedi i šta me čeka ovih dana... Boga ti izvini, evo me pijem kafu sa Safom, jel ostaje onaj moj put u Tursku?“

18. januar 2016. godine

Radončić: „Selam, pogledao intervju za TV1 i moj utisak je da je bio jako dobar i analitičan.“

Izetbegović: „Hvala druže. Večeras smo na SDA usvojili okvirni program 100 strateških projekata za Federaciju (htjeli smo 50, ali ima prostora za 100). Sad bi trebali vaše viđenje, sugestiju, saglasnost. Hoćeš li se ti lično baviti s tim, ili će to uraditi ministri SBB-a u Federalnoj vladi? Selam.“

Radončić: „Možda da informativno taj 'Spisak 100' početkom iduće sedmice oficijelno stavimo na Predsjedništvo SBB i Ekonomski savjet, na uvid i punu podršku. Te obavežemo i naše ministre, kantonalne i federalni klub poslanika i sve kadrove na provedbu istog. Ja ću da guram gdje god Novalić procijeni da trebam, samo da ne ispadne paralelizam, a naši ministri moraju 'pratiti loptu'. Vidjeću da se možda popije i radna kafa ili ručak sa Novalićem, a mi ćemo se a.B.d. svakako vidjeti i dogovoriti šta god misliš da je najbolje za uspjeh, ili poruka javnosti.“

23. januar 2016. godine

Radončić: „Selam, samo da te obavijestim da su jutros svi letovi za Istanbul otkazani (valjda neko veliko nevrijeme tamo), pa ću posjetu prolongirati za sljedeći vikend.“

Izetbegović: „Šta možemo, biće, a.B.d idućeg vikenda. Hvala tebi što ti se da putovati i trošiti vrijeme u svrhu popravljanja odnosa. Selam.“

(Radončićevog puta u Istanbul nije bilo, lider SBB-a je umjesto u Tursku otputovao u Crnu Goru, a na povratku u Sarajevo 25. januara ga je po nalogu tužiteljstva BiH uhapsila Državna agencija za istrage i zaštitu - SIPA.)
Ovu prepisku jos nisam vidjeo,ne znam kako mi je ovo promaklo.Staro je ali dovoljno relevantno da se vidi koliko Fahro lize guzicu Izetbegovicu.
Ovakav podanicki odnos,ono za nepovjerovati :roll:
E moj Fahro,najveci graditelju i intelektualcu :lol: :lol: :lol:
Maraschino

#4164 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Scepan pokvareni igrac zarad ljubavi sa Bakirom povukao se iz Bh bloka i time ojacao poziciju SDA a ujedno otvorio sebi vrata za koaliciju sa istom.
Uigran par ali pokvaren i podmukao. Jadni mi sa njima.
kmirsad

#4165 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kmirsad »

Maraschino wrote:Scepan pokvareni igrac zarad ljubavi sa Bakirom povukao se iz Bh bloka i time ojacao poziciju SDA a ujedno otvorio sebi vrata za koaliciju sa istom.
Očigledno govoriš o TK.
Mislim da jako griješiš.
SBB je u maniru svjetskih virtouza spletkarenja, podmetanja, manipulacija i podlosti, na čelu sa Enkom Bijedičem i par zavjerenika iz DF i NS kojima je dato nezasluženo povjerenje i moč odlučivanja...istjeran iz BH Bloka...
To povjerenje je zloupotrijebljeno zarad ličnih interesa.
Valjda je to sad svima kristalno jasno...
Ovaj scenario je davno napisan u jazbinama SDA na TK i uručen izvršiocima, atentatorima i egzekutorima na sprovođenje.
Mi ćemo plati cijenu.
Nero Histrion

#4166 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Nero Histrion »

kmirsad wrote:
Maraschino wrote:Scepan pokvareni igrac zarad ljubavi sa Bakirom povukao se iz Bh bloka i time ojacao poziciju SDA a ujedno otvorio sebi vrata za koaliciju sa istom.
Očigledno govoriš o TK.
Mislim da jako griješiš.
SBB je u maniru svjetskih virtouza spletkarenja, podmetanja, manipulacija i podlosti, na čelu sa Enkom Bijedičem i par zavjerenika iz DF i NS kojima je dato nezasluženo povjerenje i moč odlučivanja...istjeran iz BH Bloka...
To povjerenje je zloupotrijebljeno zarad ličnih interesa.
Valjda je to sad svima kristalno jasno...
Ovaj scenario je davno napisan u jazbinama SDA na TK i uručen izvršiocima, atentatorima i egzekutorima na sprovođenje.
Mi ćemo plati cijenu.

Kad su ih tako izigrali u TK zasto onda SBB hoce s njima u koaliciju na federalnom i drzavnom nivou? Koja je to logika reci - mi napustamo sve sve nivoe vlasti i bit cemo lideri opozicije onog casa kad SDP i DF udju u koaliciju, a kad ovi kazu da nece eto onda ce sbb, jer nema ko. Moze li mi iko ovo rastumaciti, glup sam. Fakat.
Banksy

#4167 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

I, na kraju će se morati zagrliti SBB i DF.

Kakav će to biti spektakl, pričaće se... :mrgreen:
Maraschino

#4168 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Kod DFa ce biti, daj da napravimo jos jedan krug da ne ispadnem lahka koka. :D

Samo nama neke stvari izgledaju nepojmljivo a njima je to sve normalno...naci ce opravdanje.
Bilo kako bilo, nama isto a kod njih borba za svaku fotelju.
MarshalDodik

#4169 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by MarshalDodik »

A, Fahro taman malo zivno.... :lol:
Roccohljup

#4170 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

kažu da je danas na (h)aparatima......čeka haber iz centrale DFa......a suza suzu sve goni..... :D :D :D
Maraschino

#4171 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Roccohljup wrote:kažu da je danas na (h)aparatima......čeka haber iz centrale DFa......a suza suzu sve goni..... :D :D :D
https://www.klix.ba/vijesti/bih/radonci ... /190313035

:lol: :lol:
criticos

#4172 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by criticos »

Maraschino wrote:
Roccohljup wrote:kažu da je danas na (h)aparatima......čeka haber iz centrale DFa......a suza suzu sve goni..... :D :D :D

https://avaz.ba/vijesti/bih/465951/rado ... -ne-zanima

Koji bi to praznik bio kada bi dokazao :lol:
JThomas

#4173 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

k'o duško dugouško kad se kune, neka me tramvaj zgazi ako lažem... :lol:
seln

#4174 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by seln »

Maraschino wrote:

Image
kakavdanakneiskustvu

#4175 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kakavdanakneiskustvu »

criticos wrote:
Maraschino wrote:

https://avaz.ba/vijesti/bih/465951/rado ... -ne-zanima

Koji bi to praznik bio kada bi dokazao :lol:
Post Reply