Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vješalica

#4151 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

ZenaZbrkovima wrote:
vješalica wrote:Brko nek si se ti javila pa makar bilo sta kratko si ovdje a sviju znas vjerovatno jedan od pacenickih klonova ...samo podsjecam ove sto vole klati i ubijati djecu kad se kakav incident desi sa pascadijom jer su djeca uvijek kriva....ne sekiram se ev citam da je popila neke prekrsajne naloge pa je bi dalje puno gubila vremena taman joj
Ne znam bas "sviju" al ti si mi onako ostala u sjecanju ko natprosjecno bistra. Ziv'la ti nama.
ma jok,nisam intenzivna ovdje ko ti sa laznim profilima,brkooo
pakica_ wrote:
vješalica wrote:Brko nek si se ti javila pa makar bilo sta kratko si ovdje a sviju znas vjerovatno jedan od pacenickih klonova ...samo podsjecam ove sto vole klati i ubijati djecu kad se kakav incident desi sa pascadijom jer su djeca uvijek kriva....ne sekiram se ev citam da je popila neke prekrsajne naloge pa je bi dalje puno gubila vremena taman joj
nesto ne vidim ovdje ikoga da bi klao i ubijao djecu.. ako ti imas te neke bolesne porive pa ih spominjes, jbg, i za to ima lijeka.. a sto se tice prekrsajnog naloga, ni prvi ni zadnji, al' ne sekiraj se ti za to, kako platim jedan, platit cu i drugi i svaki sljedeci :sretan:
e hvala bogu pa ima takvih poput tebe,inače bi budžet propao,drago mi je ako ništa da si sretna zbog toga,nije baš da te to nešto smiri,ali nema veze papir sve trpi kako kažu
ZenaZbrkovima

#4152 Re: Problem pasa lutalica

Post by ZenaZbrkovima »

vješalica wrote:
ZenaZbrkovima wrote:
Ne znam bas "sviju" al ti si mi onako ostala u sjecanju ko natprosjecno bistra. Ziv'la ti nama.
ma jok,nisam intenzivna ovdje ko ti sa laznim profilima,brkooo
Jesi mi suknula, sta je ovo 'vako.
Drinski

#4153 Re: Problem pasa lutalica

Post by Drinski »

Kada je rijec o ovom slucaju iz Bihaca, sa sigurnoscu mozemo reci da je problem mogao biti sprijecen vrlo jednostavno: da je prvi policajac koji je primjetio prvi puta ovog psa bez brnjice odmah na licu mjesta rebnuo kaznu od par milja maraka, ne bi vise nikome palo na pamet da voda psa bez brnjice.

Ja sam to jednom pomenuo i opet cu: ko god vodi psa bez brnjice, ja mu javno poželim sex tog psa sa mamom i tatom.
kakaljin

#4154 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakaljin »

Drinski wrote:Kada je rijec o ovom slucaju iz Bihaca, sa sigurnoscu mozemo reci da je problem mogao biti sprijecen vrlo jednostavno: da je prvi policajac koji je primjetio prvi puta ovog psa bez brnjice odmah na licu mjesta rebnuo kaznu od par milja maraka, ne bi vise nikome palo na pamet da voda psa bez brnjice.

Ja sam to jednom pomenuo i opet cu: ko god vodi psa bez brnjice, ja mu javno poželim sex tog psa sa mamom i tatom.
Ima u zakonu da je obavezno psa vodati sa brnicom.
Drinski

#4155 Re: Problem pasa lutalica

Post by Drinski »

kakaljin wrote:
Drinski wrote:Kada je rijec o ovom slucaju iz Bihaca, sa sigurnoscu mozemo reci da je problem mogao biti sprijecen vrlo jednostavno: da je prvi policajac koji je primjetio prvi puta ovog psa bez brnjice odmah na licu mjesta rebnuo kaznu od par milja maraka, ne bi vise nikome palo na pamet da voda psa bez brnjice.

Ima u zakonu da je obavezno psa vodati sa brnicom.
pa o tome ti i govorim.
drug_profi

#4156 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Sega zakon. Vlasnicki pas mora biti na povodcu i sa brnjicom, a nevakcinisani podivljali psi bez vlasnika su slobodni da rade sta hoce.
Forsaken

#4157 Re: Problem pasa lutalica

Post by Forsaken »

drugi profil wrote:Sega zakon. Vlasnicki pas mora biti na povodcu i sa brnjicom, a nevakcinisani podivljali psi bez vlasnika su slobodni da rade sta hoce.
Nijedan od ovih zakona se ne provodi tako da ti ga isto dodje ko da i nemamo zakona :D
SanskiBiser

#4158 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

U kojem konkretno zakonu piše da pas mora nositi brnjicu? :shock: :shock: :shock:
pakica_

#4159 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

SanskiBiser wrote:U kojem konkretno zakonu piše da pas mora nositi brnjicu? :shock: :shock: :shock:
u zakonu pise "opasna zivotinja" mora imati zastitnu korpu, a opasna zivotinja moze biti svaka koja moze izazvati strah, ili je nekoga napala.. zakon je idiotluk, jer ima ljudi koji se boje i jorkija, pa ih zakon smatra opasnim, sta li.. sta njima treba stavit na njusku? onu plastiku sto kupi mrve u sudoperu? :lol: :lol:
jedino su pitovi i njihovi mjesanci konkretno navedeni da moraju nositi brnju
SanskiBiser

#4160 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

pakica_ wrote:
SanskiBiser wrote:U kojem konkretno zakonu piše da pas mora nositi brnjicu? :shock: :shock: :shock:
u zakonu pise "opasna zivotinja" mora imati zastitnu korpu, a opasna zivotinja moze biti svaka koja moze izazvati strah, ili je nekoga napala.. zakon je idiotluk, jer ima ljudi koji se boje i jorkija, pa ih zakon smatra opasnim, sta li.. sta njima treba stavit na njusku? onu plastiku sto kupi mrve u sudoperu? :lol: :lol:
jedino su pitovi i njihovi mjesanci konkretno navedeni da moraju nositi brnju

Koji zakon?

to mogu samo biti opštinske ili gradske regulative ili propisi a ne zakoni i ograničavaju se na određene zone grada i naseljenih mjesta i naplaćuje se kazna koja ide u opštinski gradski buđžet?..
haos1

#4161 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

pakica_ wrote:nek si djecu od 10-14 godina proglasila malim idiotima pa kako god...
djeca koja mi handre kera jesu idioti, pa da su tvoji rodjeni potomci.. ne sva djeca od 10-14, nego oni koji svojim ruksacima i torbama od fizickog mlate meni u kapiju da vide mog kera kako dozivljava nervne slomove, jer znaju da ne moze izaci.. par puta se desilo da podstanari zaborave zakljucati kapiju.. ovi mali idioti koji to rade ne znaju da ce jedan dan mozda on izaci za njima.. i tu ce on biti kriv, je li? sto odgovori na provokaciju?! ako se NE DAJ BOZE to i desi, mog cu psa licno ja odvesti na eutanaziju, iako nece biti kriv ni sekunde, jer nemate pojma sta mu ti mali IDIOTI rade..
nisu djeca idioti koja ti handre kera, nego si ti idiot koja si dopustila da ti maltretiraju cuku.. bice kriv onaj koji je zaboravio zakljucati kapiju. uostalom to sto ti pricas svakako nema veze s ovom temom. tema su ulicni psi lutalice, koji ce uskoro biti vise od ljudi u sarajevu i napadi na doticne..
pakica_ wrote: Moj otac je imao sarplaninca i taj pas je slobodno hodao mahalskom ulicom medju djecom. Djeca su ga jahala, izvlacila mu jezik iz usta on nikada nije ni trepnuo prema djeci, sve je djeci dozvoljavao. 'elem, nikako vam ugoditi.. doduse, meni bas puca patka sta ko misli i o meni i o mojim psima
ti kao vlasnik trebas brinuti za svog psa, a ne dopustati da mu razni kidaju zivce, pa kad mu jednom prekipi i eksplodira pa pojede nekog.
elem nikako nam ugoditi? nije do mene ni do nas, nego do zakona ako tvoj pas uništava javnu površinu ili nema brnjicu e onda ti ne bi trebalo biti svejedno.
Bambi_na_kofeinu wrote: Pa nije Pakica ni rekla da treba dijete-idiota eutanizirati.
Ali da ih ima idiota koji će odrasti u velike idiote - ima, to može biti veći problem nego psi lutalice..ma koliko ja smatrala da je ovo stanje sa psima neizdrživo.
Ako djetetu treba objašnjavati da se nad životinjom ne iživljava tu je već nešto otišlo kvragu.
ko o cemu, nego keroljupci, ustvari pardon, ljubitelji ulicnih pasa o eutanaziji djece na temi o problemu pasa lutalica... :-) manite se vise analize djece na ovoj temi, kako ne shvacas da 20000 lutalica mora biti problem i kad tad uslijed nebrige nad tim psima neki ce morati biti nekad zrtva. ali da nema tih lutalica ne bi morala o djeci-idiotima kukati na temi o ulicnim psima lutalicama.
kakaljin

#4162 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakaljin »

Vidjen mladi vucijak u radicevoj ulici u Sarajevu, ima nekakvu ogrlicu ali ona obicna na kojoj nista nepise, pa eto udomite ga jer je mlad ili nadjite mu vlsnika jer se mozda izgubio.
SanskiBiser

#4163 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

CIJELA BiH OGORČENA: Vlasnik "zvijeri" koja je izgrizla Halida želi spasiti psa, dječaka nije ni obišao…
Već 48 sati cijeli Bihać je na nogama. Svi prikupljaju pomoć sa Sabinu Čović i njenog trogodišnjeg sina Halida, kojeg je izgrizao rasni pas rotvajler čiji je vlasnik poznat, piše novinska agencija Patria.

Bihaćka policija podnijela je tužilaštvu krivičnu prijavu zbog nesavjesnog držanja pasa i drugih životinja protiv 48- godišnjeg S.H. Iako cijeli Bihać bruji o ovom stravičnom događaju, S.H. se nije udostojio nazvati Sabinu i pitati za Halida, a kamoli otići i obići ovu nesretnu ženu i njeno dijete.

Naprotiv, S.H. cijeli dan pokušava izvršiti pritisak na uposlenike Veterinarske stanice u Bihaću, da svjedoče kako je njegov pas od 31. decembra prošle godine smješten kod njih.

Naime, tog posljednjeg dana 2014. godine rotvajler u vlasništvu S.H. je napao jednu ženu. Smješten je na posmatranje u Veterinarsku stanicu, ali je ekspresno pušten. Nova žrtva bio je jučer ujutro maleni Halid.

S.H. sada svim silama pokušava dokazati da je od 31. decembra njegov rotvajler u Veterinarskoj stanici, te da to nije "zvijer" koja je izgrizla Halida i nanijela ovom mališanu doživotne traume.

Bihać nije tako veliki grad da bi se ovakve stvari mogle zataškati, i stoga su Bišćani ogorčeni na postupak S.H. koji nije otišao obići Sabinu i Halida, već se bori da spasi ponovo rotvajlera ne pitajući koliko košta.

Izvor: NAP

:-x :-x :-x
sinuhe

#4164 Re: Problem pasa lutalica

Post by sinuhe »

Pas koji ujede čovjeka se valjda uspava, ali ne u Bihaću u Bosni i Hercegovini.
Drinski

#4165 Re: Problem pasa lutalica

Post by Drinski »

sinuhe wrote:Pas koji ujede čovjeka se valjda uspava, ali ne u Bihaću u Bosni i Hercegovini.
Upravo tako. Jos malo, pa ce traziti i da ono jadno dijete eutanazira. To isto ko kada bi recimo Pakicu silovali u afganistanu, a onda kazali da je ona kriva jer je svojim oblačenjem izazvala da se onom napadacu digne ćeif.
privremeni

#4166 Re: Problem pasa lutalica

Post by privremeni »

Drinski wrote:
sinuhe wrote:Pas koji ujede čovjeka se valjda uspava, ali ne u Bihaću u Bosni i Hercegovini.
Upravo tako. Jos malo, pa ce traziti i da ono jadno dijete eutanazira. To isto ko kada bi recimo Pakicu silovali u afganistanu, a onda kazali da je ona kriva jer je svojim oblačenjem izazvala da se onom napadacu digne ćeif.
Istresate ljutnju na marginalne stvari, ljubitelje pasa i te pse. Toliko smo sjeb..i da od drveta ne vidimo sumu. U ovoj zemlji je programirani haos, nista ne funkcionira, pa sto bi ova oblast zivota bila izuzetak. :wink:
pakica_

#4167 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

haos1 wrote:
pakica_ wrote:nek si djecu od 10-14 godina proglasila malim idiotima pa kako god...
djeca koja mi handre kera jesu idioti, pa da su tvoji rodjeni potomci.. ne sva djeca od 10-14, nego oni koji svojim ruksacima i torbama od fizickog mlate meni u kapiju da vide mog kera kako dozivljava nervne slomove, jer znaju da ne moze izaci.. par puta se desilo da podstanari zaborave zakljucati kapiju.. ovi mali idioti koji to rade ne znaju da ce jedan dan mozda on izaci za njima.. i tu ce on biti kriv, je li? sto odgovori na provokaciju?! ako se NE DAJ BOZE to i desi, mog cu psa licno ja odvesti na eutanaziju, iako nece biti kriv ni sekunde, jer nemate pojma sta mu ti mali IDIOTI rade..
nisu djeca idioti koja ti handre kera, nego si ti idiot koja si dopustila da ti maltretiraju cuku.. bice kriv onaj koji je zaboravio zakljucati kapiju. uostalom to sto ti pricas svakako nema veze s ovom temom. tema su ulicni psi lutalice, koji ce uskoro biti vise od ljudi u sarajevu i napadi na doticne..
je l' ja trebam 24/7 sjedit na kapiji i jebat im mater kad prodju ulicom i handre mi kera?! ne pricaj gluposti, ako Boga znas..
haos1 wrote:
pakica_ wrote: Moj otac je imao sarplaninca i taj pas je slobodno hodao mahalskom ulicom medju djecom. Djeca su ga jahala, izvlacila mu jezik iz usta on nikada nije ni trepnuo prema djeci, sve je djeci dozvoljavao. 'elem, nikako vam ugoditi.. doduse, meni bas puca patka sta ko misli i o meni i o mojim psima
ti kao vlasnik trebas brinuti za svog psa, a ne dopustati da mu razni kidaju zivce, pa kad mu jednom prekipi i eksplodira pa pojede nekog.
elem nikako nam ugoditi? nije do mene ni do nas, nego do zakona ako tvoj pas uništava javnu površinu ili nema brnjicu e onda ti ne bi trebalo biti svejedno.
ovdje si kiks'o osobu koja je izjavila da joj je otac imao sarca, ovo nije moj post :P
a ovo drugo- 615 puta pisem da mi ker uvijek i svugdje hoda sa brnjicom, samo me i zbog toga prozvase insanom koji ne zna vladati svojim psom :-) :lol:
haos1 wrote:
Bambi_na_kofeinu wrote: Pa nije Pakica ni rekla da treba dijete-idiota eutanizirati.
Ali da ih ima idiota koji će odrasti u velike idiote - ima, to može biti veći problem nego psi lutalice..ma koliko ja smatrala da je ovo stanje sa psima neizdrživo.
Ako djetetu treba objašnjavati da se nad životinjom ne iživljava tu je već nešto otišlo kvragu.
ko o cemu, nego keroljupci, ustvari pardon, ljubitelji ulicnih pasa o eutanaziji djece na temi o problemu pasa lutalica... :-) manite se vise analize djece na ovoj temi, kako ne shvacas da 20000 lutalica mora biti problem i kad tad uslijed nebrige nad tim psima neki ce morati biti nekad zrtva. ali da nema tih lutalica ne bi morala o djeci-idiotima kukati na temi o ulicnim psima lutalicama.
jebo majku, vama stvarno treba crtat da niko ne prica o eutanaziji djece.. jeste toliko ograniceni ili sta?!
pakica_

#4168 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

ja ne bih cekala da mi drzava izda naredbu da uspavam svog psa kada bi ujeo nekoga ali iskljucivo bezrazlozno! bilo koji od njih.. ja bih sama i jedno i drugo odvela na bocu i abuba..
Maharadza

#4169 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

Image

:P :P :P
SanskiBiser

#4170 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

BIHAĆ - Policija u Bihaću podnijela je prekršajnu prijavu protiv S.H. (48), vlasnika psa koji je prije nekoliko dana napao i teško povrijedio trogodišnjeg dječaka Halida Čovića.

"Protiv vlasnika je podnesena prijava zbog nesavjesnog držanja psa, ali i drugih životinja koje posjeduje u svom domaćinstvu. Utvrdili smo da je vlasnik jednostavno pustio psa na ulicu ne vodeći računa o posljedicama, s obzirom na to da je životinja vrlo agresivna", istakao je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Inače, ovaj događaj je u Bihaću izazvao veliku pažnju, a građani jednoglasno osuđuju nesavjesnog vlasnika rotvajlera, za kojeg je naknadno utvrđeno da je u još nekoliko navrata nasrtao na građane. Prema riječima očevidaca, prije nego što je napao dječaka i njegovu majku, pas je nasrnuo na mladića koji je spas pronašao bijegom u obližnju ćevabdžinicu, odakle je fotografisao životinju.

Navodno je isti pas prije nekoliko mjeseci napao i povrijedio jednu građanku, te je nakon toga uhvaćen i smješten u Veterinarsku stanicu, odakle ga je naposlijetku izvukao vlasnik, obećavši da će se pobrinuti za njega. Prema pričama koje se mogu čuti u Bihaću, vlasnik je dolazio u azil za napuštene životinje te se interesovao za svoga psa koji je trenutno tamo smješten, ali se nije udostojio posjetiti povrijeđenog dječaka i njegovu majku.

Bišćani kažu da pomenuti S.H. u tom gradu važi za opasnog momka :shock: i da posjeduje još nekoliko agresivnih pasa :shock: . Napadnuti mališan Halid Čović uspješno se oporavlja, a u međuvremenu su mnogi pojedinci i kolektivi na različite načine pomogli majci i sinu koji žive u teškim socijalnim uslovima.
Samo prekršajna :-x :-x :-x
Naslovnica

#4171 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

CIRKUSANTI!
Pitam se šta je slijedeće?!

Sarajlija Fahrudin Bravo, kojeg prijatelji znaju kao Caki oduševio je prije nekoliko dana sugrađane kada je ušao u ledenu Miljacku kako bi spasio psa lutalicu, zbog čega su ga prozvali herojem.

Ovaj hrabri momak, brat slavnog glumca Ermina Brave, jučer je opravdao zašto ga zovu herojem. Ovoga puta nije uskakao u vodu, ni vatru ali se našao na krovu ruševne kuće, također, u spašavanju psa. Naime, na poziv prijateljice da se na Vratniku u Ulica Ramića Sokaku srušila kuća i da je u ruševinama zaglavljen pas, Caki i njegove prijeteljice Amira Kofrc i Edina Pašić, također velike ljubiteljice životinja, na licu mjesta došli su u roku deset minuta.

Pas je bio priklješten gredom u predjelu vrata, a njih troje, heroj i ove još hrabrije djevojke bez razmišljanja popeli su se na krov koji se svaki čas mogao obrušiti pod njihovom težinom, skidali crijep po crijep kako bi došli do zaglavljenog psa.

Uspjeli su ga je izvući neozlijeđenog. Ali se jasno vidjelo da je pas prepadnut, a kako nam Amira kaže, njegov tužni pogled govorio im je koliko im je zahvalan.

Pobrinuli za psa, kojem sada traže udomitelja.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/159890/fahrud ... Qelqr.dpuf

Image
pakica_

#4172 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

hajde mi samo objasni zasto je sad i ovo smetnja?! po cemu je lik cirkusant?! fakat mi nije jasno...
SanskiBiser

#4173 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

SanskiBiser wrote:
Naslovnica wrote:CIRKUSANTI!
Pitam se šta je slijedeće?!

Sarajlija Fahrudin Bravo, kojeg prijatelji znaju kao Caki oduševio je prije nekoliko dana sugrađane kada je ušao u ledenu Miljacku kako bi spasio psa lutalicu, zbog čega su ga prozvali herojem.

Ovaj hrabri momak, brat slavnog glumca Ermina Brave, jučer je opravdao zašto ga zovu herojem. Ovoga puta nije uskakao u vodu, ni vatru ali se našao na krovu ruševne kuće, također, u spašavanju psa. Naime, na poziv prijateljice da se na Vratniku u Ulica Ramića Sokaku srušila kuća i da je u ruševinama zaglavljen pas, Caki i njegove prijeteljice Amira Kofrc i Edina Pašić, također velike ljubiteljice životinja, na licu mjesta došli su u roku deset minuta.

Pas je bio priklješten gredom u predjelu vrata, a njih troje, heroj i ove još hrabrije djevojke bez razmišljanja popeli su se na krov koji se svaki čas mogao obrušiti pod njihovom težinom, skidali crijep po crijep kako bi došli do zaglavljenog psa.

Uspjeli su ga je izvući neozlijeđenog. Ali se jasno vidjelo da je pas prepadnut, a kako nam Amira kaže, njegov tužni pogled govorio im je koliko im je zahvalan.

Pobrinuli za psa, kojem sada traže udomitelja.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/159890/fahrud ... Qelqr.dpuf

Image
ČITAJTE USKORO :
Fahrudin Bravo spasio psa - koji je pao sa Avazovog Tornja - od sigurne smrti..... Bungee uže je srećom izdržalo i bilo je dovoljno dugačko :shock: :lol:
ZenaZbrkovima

#4174 Re: Problem pasa lutalica

Post by ZenaZbrkovima »

Cuj cirkusant sto je spasio jedan zivot, u ma kom obliku on bio..
Ljudskost na djelu i cin za svaku pohvalu. Bravo Bravo, da nas je bogdo vise takvih..
Naslovnica

#4175 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

pakica_ wrote:hajde mi samo objasni zasto je sad i ovo smetnja?! po cemu je lik cirkusant?! fakat mi nije jasno...
Zato što je više nego očigledno da lik pravi scene s psima i izvlači korist iz toga.
Prvo se k'o fol on našao da spašava psa iz Miljacke, pa se sada penje na tavan neke ohrndane kuće, sutra će da "spašava" psa kojem je zapela kost u grlu.
Samo nemojte zaboraviti slikanje i novinske članke o tom spasitelju...
Ma dajte, molim vas...
Locked