sta ste objasnjavali ama nista mi niste objasnjavali, zar mislis da bi udarao po istim folovima da ste mi uopste nesto argumentovano sa dokazima objasnili, ma daj molim te. nije niko glup ovdje da nemoze raspoznati neke stvari.belfy wrote:cuj. da neko sa tako slabim razumijevanjem matematike (a i znacenja numerologije) kao i naucnog metoda tesko da ce "izazvati" bilo kojeg realnog matematicara. covjek ti je vec probao objasniti. kazem ti, vrati se i citaj. ako shvatis ono sto ti je govorio ja vjerujem da nece biti ni potrebe za ovakvim "izazovima". ovo sto ti nudis kao "izazov" to jednostavno nije, niti ce se iko ozbiljan upustiti u rjesavanje tvojih iluzija. pogledaj sliku koju sam ti prije postao kao odgovor i ako ne razumije zasto je ona tamo onda ne ocekuj da ti neko ozbiljno odgovara.Chagalj wrote:evo javno ga izazivam da dodje ovdje i pogleda ovaj zadnji primjer nek pogleda i analizira i nek kaze sta je problem i imali gresaka u mojim pogledima na ovo brojcano cudo, nek donese dokaz i ja cu promijeniti odmah misljenje. pa bujrum da ga vidimo.belfy wrote:vec ti je takav pokazao sta nije u redu. problem je upravo u tvom odbijanju takvog misljenja. ono ce se uvijek svesti na relativizaciju (ako uopste znas sta mislim pod ovim) da bi tvoja tvrdnja "drzala vodu". kazes da mozes zivjeti sa tim, a imamo u tvojim postovima prema tom korisniku upravo suprotno. nego pogledaj ponovo sta ti je pisao i pokusaj razumjeti. ako treba procitaj vise puta. mozda onda krenemo i pricati na nivou vrijednom covjeka, a ne djeteta fasciniranim brojevima.
P.S. i ja sam ti objasanjavao kao @cackalici i ni na to se nisi obazirao. ja sam odustao cim sam prepoznao o kome se nanovo radi.
ako mislis da onaj zadnji moj primjer gore nije uredu, onda molim objasni zasto nije uredu, gdje se pravi greska?
molim vas nemoj te mi kruziti okolo teme ko muhe oko govna, ja ti objasnjavao, on ti objasnjavao, nisi razumio to dobro, tandara mandara ovo ono, ma daj molim vas, nego direktno recite sta nije uredu da vise jedno razjasnimo sta je problem, a ne podmuklo , ti si ovakav ti si onakav, slaba ti je matematika i te folove ma daj....