Odavno je jasno da ovdje postoje dvije grupe ljudi a kojima kao nije jasno šta se ovdje dešava - oni koji ne žele da saberu 2 + 2 i oni koji imaju pogane namjere.Challenger__ wrote:- Ukrajina kao jedan od snadbjevača ISIS-a?
Novi ukrajinski BTR-4 u posjedu "halifata", izvor - Новый эксплуатант БТР-4
Ako je tačno, ovo samo je dodatna potvrda da su Kijev i "halifat" fabrikat istih političkih mentora.
Irak
- Rampage
#4151 Re: ISIS zauzeo Mosul
- Challenger__
#4152 Re: ISIS zauzeo Mosul
Bezbeli.
- insomnia78
#4153 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ti fakat svakim danom postajes sve pateticniji i smjesnijiChallenger__ wrote:- Ukrajina kao jedan od snadbjevača ISIS-a?
Ako je tačno, ovo samo je dodatna potvrda da su Kijev i "halifat" fabrikat istih političkih mentora.
Slikali se kraj ukrainskog vozila i to je neki dokaz?
Vidi onaj jedan ima kalaš a plus i prodaju naftu Assadu eto ti potvrde da su ih Rusi stvorili, podrzavaju i finansiraju
Jbt
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
- Bosanac sa dna kace
#4154 Re: ISIS zauzeo Mosul
men ove slavare izgledaju plaho jeftine i plaho kratke, more bit da su skrojene na tajlandu, koji sad interes tu ima taj Tajland?

- asurbanipal
#4155 Re: ISIS zauzeo Mosul
insomnia78 wrote:Ti fakat svakim danom postajes sve pateticniji i smjesnijiChallenger__ wrote:- Ukrajina kao jedan od snadbjevača ISIS-a?
Vidi onaj jedan ima kalaš a plus i prodaju naftu Assadu eto ti potvrde da su ih Rusi stvorili, podrzavaju i finansiraju
Jbt
A onaj lijevo ima M-16-ku. Američka kuhinja.
-
Avetinho
#4156 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ne samo to. Co0l na "Ukrajini" nam je preporucio da procitamo komantar uz sliku na stranici ciji je link onaj lik postavio.insomnia78 wrote:Ti fakat svakim danom postajes sve pateticniji i smjesnijiChallenger__ wrote:- Ukrajina kao jedan od snadbjevača ISIS-a?
Jbt
Появился новый эксплуатант украинского БТР-4 - "Исламский Халифат". Иракская армия теряет не только "Абрамсы".
Google Translate wrote:Tu je i novi operater ukrajinske BTR-4 - " Islamskog kalifata". Iračka vojska gubi ne samo "Abrams".
-
sarajevoxxxx
#4157 Re: ISIS zauzeo Mosul
Radi za Asada u smislu da su zaista radikalni i da potvrđuju Asadovu tezu da se on jadnik bori protiv ekstremista.Sa jedne strane jeste dobro za njega sa druge ljudi mu izginuše, dobio je žestokog neprijatelja protiv sebe, i narod vodi ka još većoj neizvjesnosti, i još većem ubijanju, nasilju, kojem je teško uopšte predvidjeti bilo kakav kraj.asurbanipal wrote: Dakle omiljeni @pinokioxxx-ev ISIS radi za Assada, samim tim i @pinokioxxx daje posrednu podršku legalnom i legitimnom predsjednikom Sirije.
U Bagdadijevim vojnim formacijama nisu samo stranci, gledao sam linkove, veliki broj je Sirijaca, u Iraku je veliki broj Iračana.Najveći irački portali u izvještavanju sa ratišta uopšte ne prave razliku između Bagdadijevih vojnih formacija i boraca iračkih plemena.Nema sukoba između Bagdadija i drugih sunita.Američke zračne udare smatraju nastavkom američke agresije itd.
Znači Amerika se ovim zračnim udarima ne udara samo ekstremiste već i cijelu jednu etničku grupaciju u Iraku, nema šanse da prođe ta priča o borbi protiv ekstremista.Zračni udari ili pak kopnena ofanziva samo bi još više homogenizirala iračke sunite, samo što ovaj put napadaju i na Siriju i na Irak. Amerika, Iran, Saudija, Maliki, Hezbollah, apsolutno jedan tim jedna ekipa, jedna duša.Protivnike koji su za poželjeti za prosječnog Iračanina ili Sirijca koji je odrastao u američkoj demokratiji, saudijskom finansiranju iste, i iranskoj podršci Asadovom režimu.Reklo bi se ''konačno rat može da počne'',
Last edited by sarajevoxxxx on 21/08/2014 23:22, edited 1 time in total.
-
shin
#4158 Re: ISIS zauzeo Mosul
Armed dealers of second hand mobile phones 
- insomnia78
#4159 Re: ISIS zauzeo Mosul
Osim kad ISIL pokolje ono sunitsko plemesarajevoxxxx wrote:Radi za Asada u smislu da su zaista radikalni i da potvrđuju Asadovu tezu da se on jadnik bori protiv ekstremista.Sa jedne strane jeste dobro za njega sa druge ljudi mu izginuše, dobio je žestokog neprijatelja protiv sebe, i narod vodi ka još većoj neizvjesnosti, i još većem ubijanju, nasilju, kojem je teško uopšte predvidjeti bilo kakav kraj.asurbanipal wrote: Dakle omiljeni @pinokioxxx-ev ISIS radi za Assada, samim tim i @pinokioxxx daje posrednu podršku legalnom i legitimnom predsjednikom Sirije.
U Bagdadijevim vojnim formacijama nisu samo stranci, gledao sam linkove, veliki broj je Sirijaca, u Iraku je veliki broj Iračana.Najveći irački portali u izvještavanju sa ratišta uopšte ne prave razliku između Bagdadijevih vojnih formacija i boraca iračkih plemena.Nema sukoba između Bagdadija i drugih sunita.Američke zračne udare smatraju nastavkom američke agresije itd.
Znači Amerika se ovim zračnim udarima ne udara samo ekstremiste već i cijelu jednu etničku grupaciju u Iraku, nema šanse da prođe ta priča o borbi protiv ekstremista.Zračni udari ili pak kopnena ofanziva samo bi još više homogenizirala iračke sunite, samo što ovaj put napadaju i na Siriju i na Irak. Amerika, Iran, Saudija, Maliki, Hezbollah, apsolutno jedan tim jedna ekipa, jedna duša.Protivnike koji su za poželjeti za prosječnog Iračanina ili Sirijca koji je odrastao u američkoj demokratiji, saudijskom finansiranju iste, i iranskoj podršci Asadovom režimu.Reklo bi se ''konačno rat može da počne'',
- apsidejzi
#4160 Re: ISIS zauzeo Mosul
Dobro, do sada smo svi skontali da su ovi iz ISIL-a govna i tako to, da se ne natezemo vise o tome. I Asad je isto govno kao i oni samo nije toliko primitivan. Pored toga, ima li iko kakvu informaciju dokle su dogurali u sukobu. Haman je kompletan konflikt usao u status quo. Nakon onih junskih napredovanja nesto su mi splasnuli ovi koljaci a odavno ne procitah ni da je Asad imao kakvog uspjeha. Ono jednom Homs pade i ja pomislih evo ga se iskoprca kad corak.
-
sarajevoxxxx
#4161 Re: ISIS zauzeo Mosul
Cijeli Bliski istok je povezan, raj za manipulatore, zlotvore raznih fela.Toliko zla je napravljeno, milioni ljudi su uvućeni u razne ideologije, da ni al Kaida više nije u modi dovoljno govori samo za sebe.Sa druge strane imamo zemlje zaljeva, jedan užasan mentalitet, gdje milioni ljudi svojim načinom života, svojim manipulisanjem islamom, jednostavno provociraju druge i konstantno su izvor frustracija za mnoge.Tu je i palestinski problem koji je ponovo aktueliziran, nimalo lijepa situacija.apsidejzi wrote:Dobro, do sada smo svi skontali da su ovi iz ISIL-a govna i tako to, da se ne natezemo vise o tome. I Asad je isto govno kao i oni samo nije toliko primitivan. Pored toga, ima li iko kakvu informaciju dokle su dogurali u sukobu. Haman je kompletan konflikt usao u status quo. Nakon onih junskih napredovanja nesto su mi splasnuli ovi koljaci a odavno ne procitah ni da je Asad imao kakvog uspjeha. Ono jednom Homs pade i ja pomislih evo ga se iskoprca kad corak.
-
jastuk1
#4162 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ya one što su se za IS ispostvili da su čok Zor, što bi turci rekli. (pun intended)insomnia78 wrote: Osim kad ISIL pokolje ono sunitsko pleme
Valjda je su tu plemena nešta švercala i od toga živjela, pa kad ovi dođoše to ukinuše i šta ja znam. Onda je bilo nakih prelazaka s jedne da drugu stranu ovih ih plemena mali milion. Svaka 2 dana mijenjali prisege. Čak su i sa nekim pravnim mišljenjima počeli izlazit, i valjda ovima više puko film i žik. Radio se o onoj klasičnoj kada grupa (u ovom slučaju pleme) hoće da je država u državi. I onda država trenira strogoću. Ono e neš ti bit glavni, ja sam!
Znam da su neki pro IS twiteraši bili pravo ljuti na plemena što su tvrdoglava. Neam pojima kako je sad. A nešto me plaho ni neinteresuje.
Ima dosta istine u ovoime što xx kaže. Napadi na IS konsoliduju i izbijaju adute bilo kakvoj unutrašnjoj pobuni.
- asurbanipal
#4163 Re: ISIS zauzeo Mosul
sarajevoxxxx wrote:Radi za Asada u smislu da su zaista radikalni i da potvrđuju Asadovu tezu da se on jadnik bori protiv ekstremista.Sa jedne strane jeste dobro za njega sa druge ljudi mu izginuše, dobio je žestokog neprijatelja protiv sebe, i narod vodi ka još većoj neizvjesnosti, i još većem ubijanju, nasilju, kojem je teško uopšte predvidjeti bilo kakav kraj.asurbanipal wrote: Dakle omiljeni @pinokioxxx-ev ISIS radi za Assada, samim tim i @pinokioxxx daje posrednu podršku legalnom i legitimnom predsjednikom Sirije.
Ma ja jadni sunniti. Samo ih ISIL može klati. Produkt i "Spiritus movens" "revolucije" i ISIL-a potraži na adresama u Washingotnu, Tel Avivu, Londonu i Riyadu. Hezbollah i Iran u svakom slučaju nisu dio istog tima, to je notorna činjenica, druga je stvar što u svom jadu i čemeru patiš što ti je krahirala ona nacistička organizacija MB. Nema ih ni na mapi. Zanimljivo je kako uvijek u svojim upisima kriješ i ne spominješ Thanijevce i Karadavijevce iz Katara. Vjerovatno su oni zlatno tele, predmet tvog obožavanja i kulta. Na kraju krajeva sve to spada u jednu te istu ideologiju nastalu na tlu Arapskog poluostrva krajem XVIII.-og vijeka zasnovanu na antropomorfiji, negiranju drugog i drugačijeg, pljački, klanju. Sve je krenulo od Taifa, a evo došli smo i u XXI. vijek, a metode i taktike su im skoro iste. Samo su proširili svoju uticajnu sferu na druge države, ali kako izgleda sada, to će im se obiti o glavu. To je produkt njihove zatucanosti i neznanja. Zapravo, nekad tamo u VII.-om vijeku imali su izbor: imanje ili suštinsko znanje. Beduini su izabrali ovo prvo, a što se tiče ovog drugog tu su u dubokoj tami i žabokrečini da će im se biti teško izvući. Postoje naravno i oni drugi, kojima su znanje i istina bili draži od lažnog sjaja, učmalosti i neznanja.
Sve ima svoju povratnu reakciju na mjesto dešavanja. Ovo se nikad ne tiče pojedinca, ovo je obaveza zajednice. Svako je kovač svoje sreće (a i nesreće). Sile koje čovjek pokrene svojim mudrim ili budalastim djelima vraćaju se njemu kao svome pokretaču. Karma je čudo.
Evo i ovih tvojih. I njih Amerika naoružava. Ma to nije bitno, bitno je da se u vojnoj industriji zaposli 54.000 amerikenjaca. Kome je namjenjeno oružje i u koga će biti upereno to je manje bitna stvar.
US: Qatar To Buy Patriot Missiles in $11B Deal
http://www.defensenews.com/article/2014 ... s-11B-Deal
- asurbanipal
#4164 Re: ISIS zauzeo Mosul
sarajevoxxxx wrote:Cijeli Bliski istok je povezan, raj za manipulatore, zlotvore raznih fela.Toliko zla je napravljeno, milioni ljudi su uvućeni u razne ideologije, da ni al Kaida više nije u modi dovoljno govori samo za sebe.Sa druge strane imamo zemlje zaljeva, jedan užasan mentalitet, gdje milioni ljudi svojim načinom života, svojim manipulisanjem islamom, jednostavno provociraju druge i konstantno su izvor frustracija za mnoge.Tu je i palestinski problem koji je ponovo aktueliziran, nimalo lijepa situacija.apsidejzi wrote:Dobro, do sada smo svi skontali da su ovi iz ISIL-a govna i tako to, da se ne natezemo vise o tome. I Asad je isto govno kao i oni samo nije toliko primitivan. Pored toga, ima li iko kakvu informaciju dokle su dogurali u sukobu. Haman je kompletan konflikt usao u status quo. Nakon onih junskih napredovanja nesto su mi splasnuli ovi koljaci a odavno ne procitah ni da je Asad imao kakvog uspjeha. Ono jednom Homs pade i ja pomislih evo ga se iskoprca kad corak.
Imali su priliku da se 1979. godine izvuku iz g****a, ali su je žestoko uprskali,već su radije sa svojim "prijateljima" Amerima nahuškali "Velikog brata", kako su beduini tada nazivali Saddama. Priča o "velikom braci" i kako je skončao na kraju je svima vjerujem poznata. Slažem se sa ovom konstatacijom o "manipulisanju islamom", ali je to opštepoznato sa Arapima, tako je radio i njihov prvi kralj.
- dragma
- Vozim: Pješe
#4165 Re: ISIS zauzeo Mosul
jastuk1 wrote:Ya one što su se za IS ispostvili da su čok Zor, što bi turci rekli. (pun intended)insomnia78 wrote: Osim kad ISIL pokolje ono sunitsko pleme
Valjda je su tu plemena nešta švercala i od toga živjela, pa kad ovi dođoše to ukinuše i šta ja znam. Onda je bilo nakih prelazaka s jedne da drugu stranu ovih ih plemena mali milion. Svaka 2 dana mijenjali prisege. Čak su i sa nekim pravnim mišljenjima počeli izlazit, i valjda ovima više puko film i žik. Radio se o onoj klasičnoj kada grupa (u ovom slučaju pleme) hoće da je država u državi. I onda država trenira strogoću. Ono e neš ti bit glavni, ja sam!
Znam da su neki pro IS twiteraši bili pravo ljuti na plemena što su tvrdoglava. Neam pojima kako je sad. A nešto me plaho ni neinteresuje.
Ima dosta istine u ovoime što xx kaže. Napadi na IS konsoliduju i izbijaju adute bilo kakvoj unutrašnjoj pobuni.
Pleme Seitat je učestvovalo u oslobađanju provincije Deir ez Zur od sirijske armije a i u mnogim borbama poslije na drugim ratištima ali su se takođe suprostavili nastojanjima ISIL-a da upravljaju njihovom regijom. ISIL je ovu "pobunu" protumačio kao "objavu rata Allahu i Poslaniku"!? (niđe veze)
Prema sirijskim aktivistima i SOHR-u, razlog za sveopšti pokolj muškog djela stanovništva leži u fetvi prema kojoj je Islamska država presudila da je Seitat (iako su suniti) "nevjerničko pleme i protiv njega se mora boriti kao protiv nevjernika po saglasnosti islamskih učenjaka, čak iako Seitati odobravaju i ne poriču šerijatski zakon. Ni savez, niti primirje ne smiju biti sklopljeni sa njima, niti im se dati sigurnost, niti pustiti njihove zarobljenike čak i ako plate otkupninu, ne ženiti njihove žene niti jesti njihovu hranu. Dopušteno je ubiti njihove zatvorenike i ranjenike, i goniti one koji su pobjegli sa bojnog polja. Mi moramo da se borimo protiv njih, čak iako oni ne započinju borbu protiv nas". (klasičan poziv na linč, ovakav status su još samo imali Jevreji u nacističkoj Njemačkoj)
Sirijski obzervatorij za ljudska prava napominje da je stotine ljudi ubijeno nakon hapšenja, nekima od njih su odsječene glave
- insomnia78
#4166 Re: ISIS zauzeo Mosul
Prica se da se halifini ukopavaju oko Mosula kao da očekuju neki napad uskoro 
- dragma
- Vozim: Pješe
#4167 Re: ISIS zauzeo Mosul
Film o ISIL-u iz drugog ugla.
Prvi dio:
Drugi dio:
Treći dio:
http://www.presstvdoc.com/Default/Detail/132
Prvi dio:
Drugi dio:
Treći dio:
http://www.presstvdoc.com/Default/Detail/132
-
jastuk1
#4168 Re: ISIS zauzeo Mosul
Jest. I otprilike je jasno šta je prethodilo takvoj odluci. Ovi kao hoće da "prave" državu, a ovi kao hoće da se "igraju" sa državom i da pleme bude država u državi. Pleme prkosi IS-u - zna se. IS prkosi drugim silama - zna se. Sve jasno ko dan.dragma wrote:
Pleme Seitat je učestvovalo u oslobađanju provincije Deir ez Zur od sirijske armije a i u mnogim borbama poslije na drugim ratištima ali su se takođe suprostavili nastojanjima ISIL-a da upravljaju njihovom regijom. ISIL je ovu "pobunu" protumačio kao "objavu rata Allahu i Poslaniku"!? (niđe veze)
Prema sirijskim aktivistima i SOHR-u, razlog za sveopšti pokolj muškog djela stanovništva leži u fetvi prema kojoj je Islamska država presudila da je Seitat (iako su suniti) "nevjerničko pleme i protiv njega se mora boriti kao protiv nevjernika po saglasnosti islamskih učenjaka, čak iako Seitati odobravaju i ne poriču šerijatski zakon. Ni savez, niti primirje ne smiju biti sklopljeni sa njima, niti im se dati sigurnost, niti pustiti njihove zarobljenike čak i ako plate otkupninu, ne ženiti njihove žene niti jesti njihovu hranu. Dopušteno je ubiti njihove zatvorenike i ranjenike, i goniti one koji su pobjegli sa bojnog polja. Mi moramo da se borimo protiv njih, čak iako oni ne započinju borbu protiv nas". (klasičan poziv na linč, ovakav status su još samo imali Jevreji u nacističkoj Njemačkoj)
Sirijski obzervatorij za ljudska prava napominje da je stotine ljudi ubijeno nakon hapšenja, nekima od njih su odsječene glave
- insomnia78
#4169 Re: ISIS zauzeo Mosul
Znaci nek su?
- apsidejzi
#4170 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sto bi nas lijepi Poslanik a.s. rekao: Melhama je vec pocela...sarajevoxxxx wrote:Cijeli Bliski istok je povezan, raj za manipulatore, zlotvore raznih fela.Toliko zla je napravljeno, milioni ljudi su uvućeni u razne ideologije, da ni al Kaida više nije u modi dovoljno govori samo za sebe.Sa druge strane imamo zemlje zaljeva, jedan užasan mentalitet, gdje milioni ljudi svojim načinom života, svojim manipulisanjem islamom, jednostavno provociraju druge i konstantno su izvor frustracija za mnoge.Tu je i palestinski problem koji je ponovo aktueliziran, nimalo lijepa situacija.apsidejzi wrote:Dobro, do sada smo svi skontali da su ovi iz ISIL-a govna i tako to, da se ne natezemo vise o tome. I Asad je isto govno kao i oni samo nije toliko primitivan. Pored toga, ima li iko kakvu informaciju dokle su dogurali u sukobu. Haman je kompletan konflikt usao u status quo. Nakon onih junskih napredovanja nesto su mi splasnuli ovi koljaci a odavno ne procitah ni da je Asad imao kakvog uspjeha. Ono jednom Homs pade i ja pomislih evo ga se iskoprca kad corak.
- Cyrax
#4171 Re: ISIS zauzeo Mosul
700 ljudi zaklase za par dana i eto...sve jasno ko dan. Sto su se bunili? 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4172 Re: ISIS zauzeo Mosul
Američki general: 'Islamska država mora biti uništena'
Washington, 22.08.2014., 07:18
Američka vojska mora bez odgađanja pokrenuti odlučnu akciju kako bi "iskorijenila" radikalne islamiste ne samo u Iraku nego i u Siriji, koju SAD do sada nije želio napasti, poručio je u četvrtak jedan bivši američki general.
bacaj sve na šHejtansku gamad...pade i zadnji ruski bastijon na bliskom istoku...ode i sirija
-
jastuk1
#4173 Re: ISIS zauzeo Mosul
insomnia78 wrote:Znaci nek su?
Ne znači. Govorim šta inače biva s onima koji se "bune" protiv jačeg. Samo navodim očigledno. IS mlavi plemena, "zapad" mlavi IS, Ukrajina mlavi proruse, cionistički genocidaši Palestince. Nastavi niz...
- AleksoMKD
#4174 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ovo je kupio Irak lani mislim. Ostavili u bezanju zajedno sa Abramsima.Challenger__ wrote:- Ukrajina kao jedan od snadbjevača ISIS-a?
- insomnia78
#4175 Re: ISIS zauzeo Mosul
A ne, nejastuk1 wrote:insomnia78 wrote:Znaci nek su?
Envoyé de mon iPhone en utilisant TapatalkDobrodošli u Školu karikiranja insomnia78.
![]()
Ne znači. Govorim šta inače biva s onima koji se "bune" protiv jačeg. Samo navodim očigledno. IS mlavi plemena, "zapad" mlavi IS, Ukrajina mlavi proruse, cionistički genocidaši Palestince. Nastavi niz...
Kolega je ovdje postavio teoriju kako suniti Iraka i Sirije s pjesmom stupaju pod zastavu kalifata i kako ce ih ovo bombardovanje ISIL-a samo jos vise ucvrstiti