Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Cavina wrote:nema "zapad"muda kao i milion puta do sada da žrtvuje svoj egoizam za nešto što nema interesa
tako će žrtvovat i Ukrajinu i dozvolit ruskim uskurčenim govnarima da izvrše agresiju
jer nisu spremni da im se suprostave jer slijedi isključenje plina i nafte, od čega zavise zapadne zemlje i plaču
jednostavno se nisu spremni žrtvovat za nestašice i veće cijene plina
jadno i žalosno...tako da je svako deklarativno prdenje o nekim moralnim principa tek puko slovo na papiru za naivne, kakvi su bili i Alija i SDA sljedbenici '92 vjerujući da će im neki tamo guzonja sa zapada žrvovat svoj egoizam zarad njih
Da ne bude nesporazuma, neće biti vojne intervencije, ali će ova avantura dobro koštati Rusiju.
Ne ide to baš tako. Prije će zaplatiti neko treći koga Rusija podržava.
"Kralj na cara udariti neće".
Last edited by McMoy on 03/03/2014 14:56, edited 1 time in total.
Zviz wrote:Izgleda Poljska se vise boji nego Ukraina, jer je izgleda skontala dzaba nam i sto smo u NATU, kad svak dize ruke od bilo kakvog sukoba sa Kinom i Rusijom. Meni onaj poljski premier vise izgledao nervozan i osafunjan, nego ovi iz Ukrajine.
Mozda mu je muha letila iznad glave, a jes covjek zbunjen Nako zbunjen nisam bio ni na prvom ispitu prvog semestra na univerzitetu
Nikad nisam mogao shvatiti zasto se srbima uvijek tako ovlazi anus kad god se spomene rusija.
Zviz wrote:Izgleda Poljska se vise boji nego Ukraina, jer je izgleda skontala dzaba nam i sto smo u NATU, kad svak dize ruke od bilo kakvog sukoba sa Kinom i Rusijom. Meni onaj poljski premier vise izgledao nervozan i osafunjan, nego ovi iz Ukrajine.
Mozda mu je muha letila iznad glave, a jes covjek zbunjen Nako zbunjen nisam bio ni na prvom ispitu prvog semestra na univerzitetu
Nikad nisam mogao shvatiti zasto se srbima uvijek tako ovlazi anus kad god se spomene rusija.
A nisam nikada mogao shvatiti, da ljudi u BiH nesposobni razlikovati ko je srbin a bosanac, onda sve te skupa (tj. plenena) od nas DANACA - jebo si jeza u ledja sa komentarom - fulio si duboko ali eto omaklo ti se, jer nisi jos akademski podkovan.
snaga_znanja wrote:Meni fakat nije jasno kako si Bosnjak moze u glavi opravdati agresiju Rusije na Ukrajinu imajuci na umu da je identicnu stvar Srbija uradila u Bosni i Hercegovini.
Šef švedske diplomatije Karl Bilt založio se danas za oštar evropski odgovor Rusiji zbog vojne intervencije na Krimu i istakao da političko rešenje nije moguće bez povlačenja ruskih trupa.
Bodkin wrote:
taman da nas opet gledaju na vijestima. samo sto ce sad pisati i statuse podrske po fejsu i tviteru
Koliko glup moras biti da podrzavas ruska govna sjedeci ispred kompa i u garderobi "made in west".. i jos pokusavati da ubjedis nekog da je Krim-srce-Rusije...
Bas moras biti blesav...
Evo ja baš potpuno gol ispred kompa podržavam Ruse...a Krim nije srce Rusije, već njen nekadašnji crnomorski bastion
valensija wrote:12:15 - BILT: OŠTAR ODGOVOR RUSIJI
Šef švedske diplomatije Karl Bilt založio se danas za oštar evropski odgovor Rusiji zbog vojne intervencije na Krimu i istakao da političko rešenje nije moguće bez povlačenja ruskih trupa.
Znaci Bilt navija za rat, kao sto je navijao za rat u ex-YU. Zuckasti seronja. Ja politicara mati mail.
snaga_znanja wrote:Meni fakat nije jasno kako si Bosnjak moze u glavi opravdati agresiju Rusije na Ukrajinu imajuci na umu da je identicnu stvar Srbija uradila u Bosni i Hercegovini.
Ni meni.
Kako vam nije jasno:
i Ukrajinci i Rusi su pravoslavci...a Srbija nije uradila istu stvar, Srbija je izvršila agresiju na BiH kako bi pobila muslimane i hrvate
- Predsednik Odbora ruske Dume za međunarodne odnose Aleksej Puškov zapitao je Zapad zbog čega je priznao pravo građana Kosova na samoopredeljenje, a odriče stanovnicima Krima pravo na slobodno izražavanje mišljenja.
Apelujem na sukobljene strane u Ukrajini da nakon smirivanja situacije zatrpaju iskopane rovove.
Nije pošteno da njihovi dijasporci iz Danske to rade o svom trošku kao što je bio slučaj kod nas.
valensija wrote:12:15 - BILT: OŠTAR ODGOVOR RUSIJI
Znaci Bilt navija za rat, kao sto je navijao za rat u ex-YU. Zuckasti seronja. Ja politicara mati mail.
Cuj ovo
Koliko vidim, ovdje navijaju za rat sljedbenici bivseg KGBovca. Masovno svrsavanje na okupaciju tudje teritorije.
valensija wrote:11:38 - "ZAŠTO ZAPAD NE DA KRIMU ŠTO I KIM"
- Predsednik Odbora ruske Dume za međunarodne odnose Aleksej Puškov zapitao je Zapad zbog čega je priznao pravo građana Kosova na samoopredeljenje, a odriče stanovnicima Krima pravo na slobodno izražavanje mišljenja.
Ambasador Ukrajine pri Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Ihor Prokopčuk apelovao je danas na tu organizaciju da učini sve kako bi se stabilizovao stanje u njegovoj zemlji, ističući da je Ukrajina spremna da se brani svim raspoloživim sredstvima.
"Ukrajina je miroljubiva zemlja, ali će svoj teritorijalni suverenitet braniti svim raspoloživim sredstvima", rekao je on na vanrednoj sednici Stalnog saveta OEBS.
Na slici: Predsjednik putin puca iz protiv-avionskom mitraljeza sa galopirajućeg konja - jednom rukom.
Na slici: Predsjednik Putin se mačuje protiv 6 Kozaka dok preko očiju nosi povez - jednom rukom.
Na slici: Predsjednik Putin zadovoljava mladu Ruskinju sa cijevi pištolja 9 milimetarskog Lugera, jednom rukom.
Na slici: Predsjednik Putin veže cijev tenka na mašnu, jednom rukom.
Na slici: Predsjednik Putin zaustavlja podmornički torpedo ispaljen u pravcu vojnog ski lifta, u posljednjem momentu prije eksplozije, jednom rukom.
Na slici: Predsjednik Putin, ekipi koja mu je saopštila da bi se njegov mandat mogao okončati bez ratova i vojski, bijesno viče da odjebu u troskoku i pokazuje im srednji prst, jednom rukom.
A nisam nikada mogao shvatiti, da ljudi u BiH nesposobni razlikovati ko je srbin a bosanac, onda sve te skupa (tj. plenena) od nas DANACA - jebo si jeza u ledja sa komentarom - fulio si duboko ali eto omaklo ti se, jer nisi jos akademski podkovan.
ti si samo popas i licemjer sa danskim drzaljvanstvom koje je posredno krvlju placeno u cijem je proljevanju i rusija ucestvovala.
valensija wrote:11:38 - "ZAŠTO ZAPAD NE DA KRIMU ŠTO I KIM"
jeli ukrajina protjerala i pobila stanovnistvo krima?
Michio, koliko sam ja tebe razumio ti tvrdiš da su vodeće IT kompanije u Americi čisto zato što je to najjače ekonomsko tržište ili? Da ustvari vodeći stručnjaci dolaze iz Kine, Indije, Rusije I da su tamo ustvari samo zato jer je to najjače tržište? Hajmo recimo ovako... U vrijeme gvozdene zavjese ruski naučnici nisu mogli ići u Ameriku, pa svejedno nije bivši SSSR imao neke Bog zna kakve izume u IT oblasti. Amerikanci su još u šezdesetim imali Intel, IBM,Apple.Kasnije je tu došao Microsoft sa njegovim čuvenim MS-DOS-om I x86 kernelom na čijoj osnovi počivaju svi današnji kompjuteri, što hardver, što softver. Svi današnji kompjuteri koriste Intel ili AMD procesore. Pazi... SVI. Obe kompanije su američke. I obe od nacionalnog značaja jer proizvode procesore za vojsku, NASU I td. Još prije nekoliko godina Intel je razvio procesor sa 80 jezgara za NASU. Mi evo I danas možemo da kupimo neki sa 8. Pa ARM procesori za mobilne uređaje. Svi mobiteli ih koriste, nebitno da li je to iPhone ili Galaxy. Simple, ono što su njemci u auto industriji, to su ameri u IT sektoru. Nikada tu rusa nije bilo, ni sada kada je tržište kapitala otvoreno, a ni u prošlosti kada je bilo zatvoreno pa su ti vajni ruski IT stručnjaci mogli pokazati svoje znanje u bivšem SSSR-u.. Ne vidim da su svijet nešto zadužili, za razliku od američkih kompanija I stručnjaka, kojima dugujemo zahvalnost za mnoge inovacije iz ove oblasti...od procesora, grafičkih kartica, preko mnogih platformi I programa do operativnih sistema I interneta kao globalne mreže. I nije sve to nastalo jučer, već je svoje temelje stvorilo sredinom prošlog vijeka, u eri hladnoga rata I gvozdene zavjese.
Baš me zanima u kom dijelu predstave slijedi onaj poznati trenutak, kada će ovi isti svobodaši, Majdanci na tom istom Majdanu, sa svijećama u rukama i skrušenih faca, nježno pjevati neku pjesmicu tipa "stop the war" ili "wind of change". Za kada je najavljen ovaj dirljivi i neizbježni čin ovog dobro nam poznatog režisera?