Koji ste film DANAS pregledali ?

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#4151 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Slažem se ja sa tobom, ali Oasis su ujedno i preočigledan i najjednostavniji izbor u kategoriji "stvari koje se ne bi desile da nije bilo Beatlesa".
I to je još jedan od načina na koji film simplificira
i pogrešno percipira veličinu i uticaj koji su Beatlesi imali.
omar little

#4152 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

stvar humora, aj ges. meni nije preocit izbor (jer ga ne promatram bukvalno kroz muzicki lineage) nego dobra baza obzirom da je oasis the beatles prica dobrim dijelom bila rezultat povampirenog i debilnog ega gallaghera.
dale cooper

#4153 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Prava šteta bi bilo da prosječan muzički fan gleda kroz ovaj film na Beatlese jedino kao na glavne odgovorne za opus braće Gallagher. :mrgreen:
omar little

#4154 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

prosjecni muzicki fan nece ni ubrati oasis referencu u saljivom kontekstu. :D
dale cooper

#4155 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

omar little wrote:prosjecni muzicki fan nece ni ubrati oasis referencu u saljivom kontekstu. :D
Ovo je onaj gotcha momenat zar ne? Kriv sam. :mrgreen:
omar little

#4156 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

prije ce biti da ce prosjecni muzicki fan gledati na oasis referencu kao nidjeveznu skupa sa kokakolom, cigaretama a i filmom u cjelosti. :D but you do you. :D
dale cooper

#4157 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

omar little wrote:prije ce biti da ce prosjecni muzicki fan gledati na oasis referencu kao nidjeveznu skupa sa kokakolom, cigaretama a i filmom u cjelosti. :D but you do you. :D
Pa kriv sam što jedan film koji je zamišljen kao feelgood ljubavna komedija shvatam preozbiljno. I što su mi reference na Oasis, Coca Colu, cigare
(zaboravio sam na to!) i Pottera nidje veze. :D Ali to je kad si Beatles fan i generalno muzičko popkulturalni freak. So yeah...guilty as charged. :D
Last edited by dale cooper on 21/10/2019 18:24, edited 1 time in total.
dale cooper

#4159 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Prva dva albuma Oasisa su mi sasvim ok. Prvi posebno.
johnnykola

#4160 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by johnnykola »

dale cooper wrote:Prva dva albuma Oasisa su mi sasvim ok. Prvi posebno.
B strana Some Might Say je Talk Tonight uz Headshrinker i još jednu mi odličnu:

<3
omar little

#4161 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

dale cooper wrote:
omar little wrote:prije ce biti da ce prosjecni muzicki fan gledati na oasis referencu kao nidjeveznu skupa sa kokakolom, cigaretama a i filmom u cjelosti. :D but you do you. :D
Pa kriv sam što jedan film koji je zamišljen kao feelgood ljubavna komedija shvatam preozbiljno.
I što su mi reference na Oasis, Coca Colu, cigare
(zaboravio sam na to!) i Pottera nidje veze. :D
Ali to je kad si Beatles fan i generalno muzičko
popkulturalni freak. So yeah...guilty as charged. :D
sto se mene tice, prva greska ti je sto si to uopce i gledao. ja sam debeli muzicki fan eklekticke provenijencije pa mi nije palo na pamet to ici gledati, sasvim jasno se iz price i trejlera vidjelo da ce biti lose. :D al' gotovo je sad. :D a, i danny boyle mi je postao indikator za izholivudiziranu limunadu.
johnnykola

#4162 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by johnnykola »

Negdje s Milijunašem je prno u šišomira. Tri sata naganjanja djece.:ppp
dale cooper

#4163 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

omar little wrote:
sto se mene tice, prva greska ti je sto si to uopce i gledao. ja sam debeli muzicki fan eklekticke provenijencije pa mi nije palo na pamet to ici gledati, sasvim jasno se iz price i trejlera vidjelo da ce biti lose. :D al' gotovo je sad. :D a, i danny boyle mi je postao indikator za izholivudiziranu limunadu.
Ma srećom nisam dao lovu, nego sam pogledao u kućnom aranžmanu. :D

Recimo, Blinded By The Light koji je žanrovski sličan mi je baš sjeo. Za razliku od Yesterday on pogađa sve što je sjajno o Bruce Springsteenu
kroz jednu mnogo skromniju i ličnu priču. I on ima sladunjavosti i melodramatičnosti kao Yesterday, ali srce mu je uvijek na pravom mjestu.
Kome se recimo svidio Sing Street pronaće se u Blinded By The Light.
johnnykola

#4164 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by johnnykola »

Sing Street mi je bio oke.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4165 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by KatarinaKosaca »

Gledala Dnevnik Diane Budisavljević. Veće razočarenje dugo nisam vidjela. Osim Alme Price koja daje brilijantnu ulogu , ostalo je blagi očaj. Film raspolaže sa nešto arhivskog materijala, i na tome se bazira, bez fabule, jasnoće, dubine, loš, loš, loš.. Tako dobra teme, odnosno tema sa mogućnošću snimanja odličnog filma, ovo je ispao loš dokumentarac.
90minut

#4166 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

Sing street je bolji od blinded by light jedno 40 puta ni manje ni više.
medvjed23

#4167 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by medvjed23 »

joker, treći put.. pogriješih, umjesto da se opustim i prepustim sjajnom filmu, posvetih pažnju nekim detaljima na koje upućuju yt klipovi.. satovi koji pokazuju 11:11, boje jokerove odjeće, usklađene sa bojama ludnice itd.. nešto od toga jeste zanimljivo, ali.. spontani filmski užitak, baziran na osjećaju a ne na umovanju, je zanimljiviji..

elem, naučih iz greške i u četvrto gledanje ću ući bolje, drugačije, osjećajnije..
dezurni_ucenik

#4168 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dezurni_ucenik »

Pogledao Bohemian Rhapsody. Koje ultra smece od filma. Ne mogu da vjerujem da ono ljudi hvale. Lord Of Chaos je remek djelo za ovaj uzas.
90minut

#4169 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

dezurni_ucenik wrote: 27/11/2019 12:48 Pogledao Bohemian Rhapsody. Koje ultra smece od filma. Ne mogu da vjerujem da ono ljudi hvale. Lord Of Chaos je remek djelo za ovaj uzas.
Gledao sam ga nešto malo kad je izašao nisam mogao izdrzati više od 40 minuta koliko se sjecam jednostavno nisam fan ne znam historiju vjerujem da su rijetki ljudi koji ne znaju kao ja a da su uživali u filmu.
omar little

#4170 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

pogledah nedavno i ja prvog i treceg nolanovog betmena da upotpunim triologiju. nisam se puno tih comics filmova nagledala, jel, ali ovi mi se cine kao iznimke. okej i zabavni filmovi, ne u kontekstu adaptacija i realizacija nego opcenito, stand alone skroz okej filmovi. vizualno pogodjeno. doza realisticnosti kroz new york, odlican izbor.
nije me zivcirala stripkomicnost, fino je on to shendlao. :D
kokuz_sa

#4171 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by kokuz_sa »

Ad Astra

Razocarao me.. zali Boze dobrih glumaca..
Film je rako nekako ubijen, nema kvakitetnu pricu, glumci se suzdrzavali glume..kao da su rucnu povukli..

Nelogicnosti...
90minut

#4172 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

kokuz_sa wrote: 09/12/2019 22:45 Ad Astra

Razocarao me.. zali Boze dobrih glumaca..
Film je rako nekako ubijen, nema kvakitetnu pricu, glumci se suzdrzavali glume..kao da su rucnu povukli..

Nelogicnosti...
Jebo nelogicnosti nego kako te navukao da pomisliš da ce biti aliena i to je kriminal pravi još po traileru ispade stari mu otkrio aliene pa nestao pa ide priča kad ono priča karina nad karinama. :D
omar little

#4173 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

the irishman sam se budila vracati i gledati tri puta. uz sav moj trud i zelju, nisam uspostavila vezu sa filmom. de niro je na momente monstruozno izgledao, tjerao me iz filma. nisam mogla pobjeci od godina ekipe, grebalo mi po umu. jimmy hoffa prica mi je vecinom bila nepoznata, ali ne bi trebala biti preduvjet za gledanje filma. veliki sam ljubitelj voznje bez destinacije, ali ovo mi je bilo previse zavijanja, krivudanja, bukvalnih i figuratinvih silazaka s puta. ne znam... ne mogu reci da je do zanra jer sam nema mjesec dana oba kuma u dva dana pogledala . ne mogu reci ni da je do martina jer je napravio tipican, kvintesenshal sto bi rekli englezi, scorsese gangster flick s kojim prije nisam imala problema. lijepo izgleda, thelma kao i uvijek <3, a i fino je, za promjenu, odmoriti oci i bice od agresivne i nasilne montaze vremena. svidja mi se istrazivanje starenja, nosanje sa posljedicama i svodjenja racuna, ali to je too little too late a i ne narocito originalno.

mozda je do mene, probacu nekad kasnije opet pogledati, mozda klikne.

ukratko, NE REZONIRAM SA ajrishmenom. :D
90minut

#4174 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

NE sviđa ti se žanr ukratko to što si pogledala kuma nema nikakve veze njega i mrtva usta mogu pogledati i svidjece im se.

Nije film ispunio hype koji je bio nema sumnje u to, al' je film više nego gledljiv.
omar little

#4175 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

lupetas debilnosti, kao i obicno.
Post Reply