RUSIJA

Post Reply
JohnnyS

#4151 Re: RUSIJA

Post by JohnnyS »

To što su Rusi bili nesposobni vojnici pa su ginuli ko muhe dok su Ameri s daleko manjim gubicima ostvarili usporedive rezultate ne daje Rusima tapiju na naslov najzaslužnijih za pobjedu nad nacizmom tim prije što vidimo da su itekako ovisili o humanitarnoj pomoći od Amera.
JohnnyS

#4152 Re: RUSIJA

Post by JohnnyS »

Inače, ja ne kažem da su cijeli 2. svjetski rat Rusi i Nijemci isto, samo jednu trećinu navedenog kad su bili u savezništvu. A što se tiče stradanja Poljaka od strane Nijemaca i Rusa ti podaci se mogu pronaći na sljedećoj poveznici:

http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_ ... _of_Poland

Dakle, nešto preko 5 milijuna su pobili nacisti i od 150k pa do nešto preko milijun Rusi (ovisno o izvoru).
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4153 Re: RUSIJA

Post by Domaci izdajnik »

Pa logično kad su se na Poljacima i na početku i na kraju slomila kola.....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4154 Re: RUSIJA

Post by pici »

Challenger__ wrote:Nema šta da se "vidi", sve se zna. Mora da je onih 3 miliona poljskih Jevreja pobila Crvena Armija po onim silnim nacističkim konc-logorima i getoima širom Poljske. Ama, jasan si ti meni. Ako te ne banuje administracija zbog izjednačavanja fašista i antifašista imaš od mene vječni ignore.

______
Image

Image

uz autorsko odobrenje @CSKA :mrgreen:
area51

#4155 Re: RUSIJA

Post by area51 »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
area51 wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:ne kontam kako ljudi, koji barem prema forumskom stazu, znaju sta je politika, kako se vodi i sl
ne mogu da prihvate da ne postoji crno-bijela slika
uostalom reci da su Rusi cinili zlocine (cak i nad svojim narodom) uopste ne znaci da nisi daliveliki, ako ne i najveci doprinos pobjedi nad najvecim zlom u historiji covjecanstva
Njih je stradalo 28 miliona a svih ostalih uključujući i Njemce oko 22 miliona
ok
ali kakve to veze ima sa onim sto sam napisao?
kako nema,govorim o žrtvama koje su podnijeli
Tvrtko II Kotromanić

#4156 Re: RUSIJA

Post by Tvrtko II Kotromanić »

area51 wrote:
ok
to sto su podnijeli najvece zrtve ne znaci da i oni sami nisu cinili zlocine pobogu :-)
Challenger__

#4157 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Tvrtko II Kotromanić wrote:to sto su podnijeli najvece zrtve ne znaci da i oni sami nisu cinili zlocine pobogu :-)
:lol:

Tako ti Ostoje, daj se saberi. Pogledaj grafikon:

Image

Od ukupnih žrtava II sv. rata civilne žrtve Osovine čine 4%, a saveznički civili 58% ukupno stradalih. Znači, tri petine ukupnih žrtava naspram četiri posto. Sa jedne strane su "direktne i indirektne žrtve nacističke ideologije" (Jevreji, Sloveni, Romi), a sa druge civilne žrtve Hirošime, Nagasakija, Drezdena... I sad, na onu preostalu cifru, koja je posljedica legitmnog napada na Berlin, a koja je u rangu statističke greške u odnosu na ukupne civilne žrtve, treba analizirati pod lupom... :lol: Koja je svrha te autsajderske budalaštine?

Čitaš li ti sebe?
pici

#4158 Re: RUSIJA

Post by pici »

jel jopet treba da postujem slobodarsku rusku armiju i CC Atamane :mrgreen:
sumirprimus

#4159 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

a cetnici?draza?nista to ti samo globalno jeli?
area51

#4160 Re: RUSIJA

Post by area51 »

area51 wrote:
ok
to sto su podnijeli najvece zrtve ne znaci da i oni sami nisu cinili zlocine pobogu :-)
Jasno ali koliko su Švabe i ostali navukle na guzicu još su i dobro prošli.
Tvrtko II Kotromanić

#4161 Re: RUSIJA

Challenger__ wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:to sto su podnijeli najvece zrtve ne znaci da i oni sami nisu cinili zlocine pobogu :-)
:lol:

Tako ti Ostoje, daj se saberi. Pogledaj grafikon:

Image

Od ukupnih žrtava II sv. rata civilne žrtve Osovine čine 4%, a saveznički civili 58% ukupno stradalih. Znači, tri petine ukupnih žrtava naspram četiri posto. Sa jedne strane su "direktne i indirektne žrtve nacističke ideologije" (Jevreji, Sloveni, Romi), a sa druge civilne žrtve Hirošime, Nagasakija, Drezdena... I sad, na onu preostalu cifru, koja je posljedica legitmnog napada na Berlin, a koja je u rangu statističke greške u odnosu na ukupne civilne žrtve, treba analizirati pod lupom... :lol: Koja je svrha te autsajderske budalaštine?

Čitaš li ti sebe?
kakve to veze ima ziv bio?
rekao sam, ne treba ni u kom slucaju zaboraviti herojski doprinos rusa slamanju nacistickog zla, ali to ne znaci da treba zaboraviti preseljenja kompletnih naroda, Katynsku sumu, zlocine nad napacenim sunarodnjacima (pritom ne mislmi na pripadnike RONA-e), masovna silovanja (cak i netom oslobodjenih ruskinja na prislinom radu u DE) itd itd
zlocin je zlocin bez obzira na broj i kolicinu
Challenger__

#4162 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Sve pet stari moj, ali onda otvori priču o svrsishodnosti internacije Japanaca u SAD, opravdanosti Hirošime i Nagasakija, ravnanja Drezdena... Također o silovanjima kojih je bilo na zapadnom frontu u izvođenju savezničke vojske. Ispada da se pod lupu stavlja samo onaj koji je imao najveće civilne žrtve, a samim tim minornu stopu odmazde, a to je ono baš degutantno i pomalo licemjerno, priznaćeš.

Kako god, valja poštovati doprinos svih saveznika i na istoku i na zapadu a što se žrtava i zločina tiče, na kraju balade uvijek ostaje neumoljiva statistika koja kaže da su civilne žrtve Saveznika - posljedica prakse i ideologije nacizma - u obimu tri petine ukupnih žrtava II sv. rata, a civilne žrtve Osovine - jedna dvadesetpetina. Dakle, nebo i zemlja.

Toliko od mene.

_____
Avetinho

#4163 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Sve pet stari moj, ali onda otvori priču o svrsishodnosti internacije Japanaca u SAD, opravdanosti Hirošime i Nagasakija, ravnanja Drezdena... Također o silovanjima kojih je bilo na zapadnom frontu u izvođenju savezničke vojske. Ispada da se pod lupu stavlja samo onaj koji je imao najveće civilne žrtve, a samim tim minornu stopu odmazde, a to je ono baš degutantno i pomalo licemjerno, priznaćeš.

Kako god, valja poštovati doprinos svih saveznika i na istoku i na zapadu a što se žrtava i zločina tiče, na kraju balade uvijek ostaje neumoljiva statistika koja kaže da su žrtve Osovine - posljedica prakse i ideologije nacizma - u obimu tri petine ukupnih žrtava II sv. rata, a civilne žrtve Osovine - jedna dvadesetpetina. Dakle, nebo i zemlja.

Toliko od mene.

_____
Tema je Rusija, zato se o Rusiji govori i pominju se zlocini slavne Crvene Armije, mnogi po naredjenju. O Hirosimi i Nagasakiju se itekako govorilo na temi SAD.
pici

#4164 Re: RUSIJA

Post by pici »

ma nemoj te mi ćHellija mora on pompezno izmaĆ s teme :mrgreen:
Avetinho

#4165 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

pici wrote:ma nemoj te mi ćHellija mora on pompezno izmaĆ s teme :mrgreen:
Dakle da zakljucimo:

Tacka!
Tvrtko II Kotromanić

#4166 Re: RUSIJA

Avetinho wrote:
pici wrote:ma nemoj te mi ćHellija mora on pompezno izmaĆ s teme :mrgreen:
Dakle da zakljucimo:

Tacka!

.

#4167 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

Ima li kakvih izvjestaja iz krimske turisticke zajednice? Posto je smjestaj, ima li pansiona za rezervaciju? Znam da je prosle sezone sve bilo prebukirano.
Kaligula I

#4168 Re: RUSIJA

Post by Kaligula I »

http://www.bloombergview.com/articles/2 ... ys-houdini

...koncept sankcija dozivio debakl...nije Kery bez razloga bio u Moskvi...
Co0l

#4169 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

Jest ako pitas onih nekoliko debila koji su mislili da sankcije mogu srusit rezim u Moskvi.Ostali vide da bas i nije debakl kad procitaju da je :
Russia has lost a little more than a quarter of its foreign reserves since mid-July 2014
Kaligula I

#4170 Re: RUSIJA

Post by Kaligula I »

Co0l wrote:Jest ako pitas onih nekoliko debila koji su mislili da sankcije mogu srusit rezim u Moskvi.Ostali vide da bas i nije debakl kad procitaju da je :
Russia has lost a little more than a quarter of its foreign reserves since mid-July 2014
...pa zar ne misliš da će nakon stabilizacije prilika početi da vračaju te devize...na kratke staze Rusija je na gubitku, ali na duge staze ona će biti na dobitku...iz te perspektive gledano Zapad je Rusiji učinio, čak, i uslugu jer se okrenula sebi i svojim potencijalima, ali i Kini...osim toga kapital ne priznaje granice...da priznaje sankcije bi vjerovatno i uspjele...
Co0l

#4171 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

Kaligula I wrote:
Co0l wrote:Jest ako pitas onih nekoliko debila koji su mislili da sankcije mogu srusit rezim u Moskvi.Ostali vide da bas i nije debakl kad procitaju da je :
...pa zar ne misliš da će nakon stabilizacije prilika početi da vračaju te devize...na kratke staze Rusija je na gubitku, ali na duge staze ona će biti na dobitku...iz te perspektive gledano Zapad je Rusiji učinio, čak, i uslugu jer se okrenula sebi i svojim potencijalima, ali i Kini...osim toga kapital ne priznaje granice...da priznaje sankcije bi vjerovatno i uspjele...
Mislim da ce ako Rusija opet dodje u priliku da se opasnije oporavi od ovih gubitaka,Ameri naci nacin da ih opet vrate unazad.Eksperiment za cijenom nafte se pokazao kao vrlo uspjesan i ubuduce ce im visiti nad glavom kao Damaklov mac.
Cilj sankcija nije bio promjena rezima nego pokazati tom rezimu da je ranjiv.A sto je najgore po njih,pokazali su im da ne mogu puno uticati na te malverzacije.
Challenger__

#4172 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Kaligula I wrote:...pa zar ne misliš da će nakon stabilizacije prilika početi da vračaju te devize...na kratke staze Rusija je na gubitku, ali na duge staze ona će biti na dobitku...iz te perspektive gledano Zapad je Rusiji učinio, čak, i uslugu jer se okrenula sebi i svojim potencijalima, ali i Kini...osim toga kapital ne priznaje granice...da priznaje sankcije bi vjerovatno i uspjele...
Prepričavam jedan izvor.

John Konjska Faca: "He,he, kako ste gosopdo. Eto, vidim izvukli ste se, he,he"

Putin, Lavrov: "He,he"

Konjska Faca: "Eto probali smo, nema potrebe da se zateže, a ako mi pokažemo dobro volju evropski partneri će dići sankcije..."

Putin, Lavrov: "Ha,ha"

Svi zajedno: "ha,ha"

Konjska Faca: "Ne treba zatezati, a ne treba se ni precjenjivati, ipak mi smo dobili hratni rat..."

Putin, Lavrov: "Ha,ha"

Svi zajedno: "ha,ha"

:run:
vivaldi

#4173 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

sprzili su 100 milijardi dolara za godinu dana, ali nije to problem za toliku ekonomiju (u posljednjih samo, 15 dana su opet povecali rezerve za 8,5 milijardi), a ovih dana kupuju dnevno 100-200 miliona dolara.

mislim da im je trenutno veci problem ovaj novi belaj sa raketama i satelitima. danas su popusili jos jednu raketu koja je nosila neki meksicki satelit
Kaligula I

#4174 Re: RUSIJA

Post by Kaligula I »

Co0l wrote:
Mislim da ce ako Rusija opet dodje u priliku da se opasnije oporavi od ovih gubitaka,Ameri naci nacin da ih opet vrate unazad.Eksperiment za cijenom nafte se pokazao kao vrlo uspjesan i ubuduce ce im visiti nad glavom kao Damaklov mac.
Cilj sankcija nije bio promjena rezima nego pokazati tom rezimu da je ranjiv.A sto je najgore po njih,pokazali su im da ne mogu puno uticati na te malverzacije.
:lol: :lol: :lol: :lol: ..buaaaaaa...a može i ovako...američki rezim dokazao cijelom svijetu da je ranjiv....Sankcije prezivjeli i Kuba i Iran i Rusija...mislim da one, dakle sankcije, nakon ovog propalog pokusaja kaubojskog načina utjerivanja demokratije, gube svaki smisao i da će Daltonovi sljedbenici morat početi smišljat nesto pametnije...sila no pasaran...

...drugo, da su Ameri toliko moćni, kao sto ti mislis, oni bi satrali Rusiju u misiju rupu...nista oni ne mogu Rusiji vise od viđenog...to je njihov maksimum...toliko su moćni da su im i koalicioni partneri počeli otkazivat poslušnost...
Co0l

#4175 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

vivaldi wrote:
sprzili su 100 milijardi dolara za godinu dana, ali nije to problem za toliku ekonomiju (u posljednjih samo, 15 dana su opet povecali rezerve za 8,5 milijardi), a ovih dana kupuju dnevno 100-200 miliona dolara.

mislim da im je trenutno veci problem ovaj novi belaj sa raketama i satelitima. danas su popusili jos jednu raketu koja je nosila neki meksicki satelit
100 milijardi ili vise nije problem jednokratn,koliko god to i za njih bila ozbilja suma.Problem je sto su im pokazali da to po potrebi moze biti daleko vise.
Post Reply