Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
semir1988

#4151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

veljaca wrote:Evo da i ja podijelim svoje iskustvo o Telemachu. Iz prve ruke. :D

Korisnik sam bio kablovske TV njihove a Interneta BHTelecoma.
Buduci da sam placao Internet 52,35 KM a kablovsku 15 KM , a pretplatnik sam od 2009, ucinilo mi se to malo preskupo. Imao sam brzinu 6 Mb/s.
Presao sam na ovaj Telemachov paket DUO ( Digitalna TV i Internet ) 39,99 KM - brzina 10 MB/s. Donijeli su mi ( nakon cekanja 5-6 dana ) njihov modem i Wirelles ruter. Sve momak profesionalno podesio. Slika "ko mlijeko" a i Internet dobar. Zatim sam uzeo i uslugu SportKlubHD ( gledam jako puno utakmice ) i to je bilo O.K. ( kosta 4 KM - mjesecno ).
Onda sam vidio uslugu D3GO - gledanje programa (54 kanala) preko PC-a. Rekoh da i to probam. Prijavim se, ali tu nastase problemi, Internet oslabi - modem postavljen u testnu fazu. Poslije 2-3 sata ( poziva i intervencija ) podesise mi i ovo. Nije lose.
Moji utisci sa operaterima: od onog da nemam titlova ( ukljuci jezik Srpski ),da imam PIN kod na jednom kanalu, i do ovog sa D3GO- sve u svemu pozitivni. Jedna mi se javila ( da je ne imenujem - nije Dijana) - resetuj modem - nema veze sa mojim D3GO problemom i nalogom, a operater Adnan :thumbup: se ukljucio kasnije i pomogao mi - ali je rekao da prelazak na D3GO traje nekih 20-tak minuta, a trajalo je duze. ( jedino mu je to mala zamjerka - bolje ne reci vrijeme ).

Da kucnem u drvo - do sada je O.K.

Razmisljam da predjem i na telefoniju - ali jos se dvoumim. Ako moze neko strucan iz Telemacha da mi to malo objasni ?

Puno srece u radu - Telemach timu.

Btw - nemam nikoga da radi u Telemachu i ovo sam napisao 100 % tacno.
taj Adnan nam je svima pomogao
fakat..kad god sam imao neki probl..i ako se on javi..fakat rijesimo problem..a nije kao one hanume :D
a jos sto se ispricamo :D
hehehehehe

ako ga neko zna da ga na kafu izvedemo..u znak zahvalnosti :D
hehe
chudjenhe

#4152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chudjenhe »

veljaca wrote: - Zelim prenijeti svoj broj ( sa BHTelecoma ) ( koliko znam moze se i ovo ) i koliko to traje
ja sam u posti na dolac malti podnijeo zahtjev za prenos broja 25. novembra, a potvrdu za prenos dobio 17. decembra
u tom periodu, nekad pocetkom decembra, isao jednom da vidim gdje je zapelo, teta u sobi 104 kaze da nije do nje
5-6 dana nakon toga salje mi mailom fakture da uplatim dugovanja. 2-3 dana nakon sto sam uplatio, bilo mi usput pa svratim do tete u 104, opet nije gotovo, opet nije do nje, zvace kad bude...
2-3 dana nakon toga zove, gotova potvrda...znaci preko 3 sedmice je meni trajala cijela procedura

mjesec dana nakon toga dolazi racun od telekoma da uplatim 18.90 KM na ime te potvrde

pa eto...pronadji se u svemu ovome :D
pupavac2011

#4153 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pupavac2011 »

Ljudi,
vi' fakat razlike. Ovaj telemach na forumu i oni sa telefona.
Nisam vjerovatno naletio na tog Adnana. Operateri su mi uglavnom svim silama pokušavali pomoći kad sam imao kakav problem. No pitanje je koliko koji op. ima znanja za pomoć u navedenom problemu.
Koliko sam shvatio iz mog pokušaja podešavanja vlastitig egzotičnog routera za rad preko njihovog modema "ne može mi se pomoći jer oni nisu obučeni za drugi router osim ovaj koji dijele". A ta obučenost svodi se na "samo podesite sve na automatski" (operaterka s kojom sam razgovarao).
Jedino su me malo nafeferonili povodom dodjele routera, vidim da me shaltaju, da pojma nemaju šta je s routerom.
Dok se ne pojavi Telemach korisnik ovog foruma, Bog mu zdravlje dao. Zamalo da se odjavim i od njih kao od telecoma (starim pa su mi živci sve tanji).
No zahvaljujući ovom/ovim ljudima sa foruma router je sretno u mojoj kući.
PONOVO SE ZAHVALJUJEM I POHVALJUJEM.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

casper_ wrote:
un1ted wrote:Može, može i na tri uredjaja

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
Sigurno?
Nemoj da poslije bude da mi sve zablokiraju

jos da pitam.

ako svoj racunar prenesem na drugu mrezu kako se to racuna? kao drugi uredjaj ili kao stari?
Koristio,koristim bez problema :)
Biti ce isti uredjaj, jer se tvoj racunar zavede, ne modem ili slicno,
Telemach

#4155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

casper_ wrote:Nekoliko pitanja u svezi d3go:

1. Moze li se ova usluga koristiti u inostranstvu sa postojecom sifrom korisnika te usluge?
2. Mogu li ovu uslugu koristiti dvije osobe u isto vrijeme ako je jedna na telemachovoj mrezi a druga nije?
3. Na koliko racunara se moze gledati program u isto vrijeme?
1. Uslugu za sada van BiH možete koristiti u Sloveniji i Srbiji i to pojedine kanale.
2. Odgovor je potvrdan. Uslugu mogu koristiti dvije osobe u isto vrijeme.
3. U isto vrijeme možete koristiti uslugu na tri uređaja.
DaD00

#4156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DaD00 »

može jedno pitanje dal mogu prodat router koji sam dobio u TRIO paketu ??
semir1988

#4157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

DaD00 wrote:može jedno pitanje dal mogu prodat router koji sam dobio u TRIO paketu ??
ne, ne mozes
ruter je trajno vlasnistvo telemacha
tj mozes..ali moras ga platiti telemachu....
Telemach

#4158 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

veljaca wrote:
Maharadza wrote:

MIslim da je primarno mislio na kvalitet i stabilnost istoga a tek onda na cijenu! :mrgreen:

@veljaca: Koristim njihovu telefoniju već 10-ak mjeseci, čak nisam priključio njihov telefon (kojeg dobiješ btw. besplatno) već ovaj stari koji sam uzeo u telecom-u daaavno kad' je isti bio na akciji! Priključi se na cisco modem kojeg' također dobiješ besplatno a mogu se ukupno 2 telefona na isti prikopčati! Radi savršeno, nikakvih smetnji, šumova ili sl. Isto kao i prije telecomov, uz naravno 80% niži račun u prosjeku (ovo sam provjereno izračunao jer imam sve stare telecom račune u šteku pa sam uporedio)! 8-)
A flat razgovore koje imaš prema fiksnim u BiH (trio) da ne spominjem ILI 300min. mjesečno prema inostranstvu (za to ti treba supermix paket)! :thumbup:
Da primarno sam mislio na kvalitet i stabilnost a Bogami i na cijenu. :D

Interesuju me jos neke stvari ?

- Sta je sa racunom za RTV - taksu ? ( posto sam takav da sve redovno placam )
- Zelim prenijeti svoj broj ( sa BHTelecoma ) ( koliko znam moze se i ovo ) i koliko to traje
- Ako uvedem i telefon imao bih Digitalnu, internet i telefoniju - mislim da je to onda TRIO paket
- Koje su cijene razgovora - prema drugim operaterima, prema mobitelima, prema Telemach mrezi
- Imate li vi neke akcije za povoljniju kupovinu nekih telefona a i mobitela ( po mogucnosti androida )
- racun za kablovsku sam placao u Hypo banci ( bez provizije ), ali sam dobio informaciju da od 01.03. nece se tamo moci placati. Gdje mogu platiti racun - bez provizije ?

Toliko za sada, mozda bude jos pitanja.

Puno srece u radu,

Veljaca,
s.r.
- http://www.bhrt.ba/lat/default.wbsp?p=62
- Za prenos broja neophodno je da dostavite potvrdu o izmirenim obavezama prema prethodnom operateru. (Koliko ćete čekati na izdavanje potvrde od prethodnog operatera, nismo upoznati).
Od dana podnošenja zahtjeva na našem Korisničkom servisu, period realizacije Vašeg zahtjeva je minimum četiri radna dana.
Da biste pojedinačne usluge objedinili u TRIO paket dovoljno je da potpišete Ugovor.
- Cijene možete naći na našoj stranici www.telemach.ba
- Nemamo u ponudi prodaju opreme.
- Na fakturi su Vam naznačene sve banke u kojima možete vršiti plaćanje bez provizije.
Telemach

#4159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

DaD00 wrote:može jedno pitanje dal mogu prodat router koji sam dobio u TRIO paketu ??
Podsjećamo da je router u vlasništvu Telemacha i da ste isti dobili besplatno na korištenje.
DaD00

#4160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DaD00 »

semir1988 wrote:
ne, ne mozes
ruter je trajno vlasnistvo telemacha
tj mozes..ali moras ga platiti telemachu....
aha Hvala!
Strelac80

#4161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Strelac80 »

Hehehehehehe,hoce ljudina da proda router:-)

sent from tapatalk 2 :-)
Maharadza

#4162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Strelac80 wrote:Hehehehehehe,hoce ljudina da proda router:-)

Mes'cini da je ovdje neko pisao kako je prodao onaj njihov Wi-Fi router za 30KM a kasnije mu ovi naplatili isti 29.70KM, tako da je čitavih 30pf bio 'u plusu'. :mrgreen:

Inače, nemojte me držati za riječ, samo mislim da su tu 'globu' u slučaju kvara ili gubljenja routera povećali!?

Btw. Jesam li jedini kojem se ovaj prokleti februar odužio u beskraj!? :mrgreen:

Tapatalked
Strelac80

#4163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Strelac80 »

Bem ti februar,meni bi malo bilo i 100mbit brzine,u pm-nisam pohlepan,vec zaista,fanatik sam po pitanju racunalne tehnologije,softwera,hardwarea,net_a,ljubavi i sexa ....
Amomiman

#4164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Amomiman »

Koliko se plaća u slučaju kvara routera?
Telemach

#4165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Amomiman wrote:Koliko se plaća u slučaju kvara routera?
Router odnosno korištenje routera je potpuno besplatno. Ukoliko je router fizički oštećen i pokvaren od strane korisnika u tom slućaju se naplaćuje zamjena prema aktuelnom cjenovniku.
Last edited by Telemach on 20/02/2013 16:30, edited 1 time in total.
ExNihilo

#4166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ExNihilo »

29, 77 KM.

Dakle, da sumiramo nešto. Router nije besplatan, već nam je dat na kredit, uzevši u obzir da će se isti, zakonom entropije, neminovno jednom pokvarit.
motorola01

#4167 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Kralj Tvrtko I. wrote:
fireman2013 wrote:Sacekaj dok ti inkasant dodje na vrata. Inace racune salju u neoznacenim kovertama, bez postanskog pecata i putem inkasanata. Zasto? Pa zbog poreza naravno. Kriju broj stvarnih korisnika.
jaruga postajes naporan al fakat...ako lazes onda lazi kako treba a ne tako neke gluposti.

Kakav inkasant? racun dodje u koverti normalno u sanduce. A i ako je inkasant, barem neko radi i ima posao, bolje platiti covjeku koji ce donijeti na vrata nego lihvaru iz poste (postar) koji dobije platu donio ili ne donio racun a i ako ga donese nadjes ga u stubistu zgrade....

ONTOPIC:

Nije ni meni racun dosao...
Ja sam dobio racun prije nekih sedam dana...
veljaca

#4168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veljaca »

Ellinor wrote:29, 77 KM.

Dakle, da sumiramo nešto. Router nije besplatan, već nam je dat na kredit, uzevši u obzir da će se isti, zakonom entropije, neminovno jednom pokvarit.
Telemach wrote:
Router odnosno korištenje routera je potpuno besplatno. Ukoliko je router fizički oštećen i pokvaren od strane korisnika u tom slućaju se naplaćuje zamjena prema aktuelnom cjenovniku.
Kako sam ja zakljucio, ako se router pokvari sam ( ne razbijes ga ti cekicem ) onda je zamjena besplatna. Da li sam u pravu ?
sheilak

#4169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sheilak »

Šta se opet dešava sa internetom? :roll:
ExNihilo

#4170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ExNihilo »

veljaca wrote:
Ellinor wrote:29, 77 KM.

Telemach wrote:
Kako sam ja zakljucio, ako se router pokvari sam ( ne razbijes ga ti cekicem ) onda je zamjena besplatna. Da li sam u pravu ?

Sudeći po ovome, ne!

Image
kakavdanakneiskustvu

#4171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

sheilak wrote:Šta se opet dešava sa internetom? :roll:

kod mene sve ok
semir1988

#4172 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

po prestanku korisnickog ugovora..
a sta ako rikne u toku trajanja ugovora...
sheilak

#4173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sheilak »

kakavdanakneiskustvu wrote:
sheilak wrote:Šta se opet dešava sa internetom? :roll:

kod mene sve ok
jako je spor. malo, ali sasvim malo, je sada bolje.
Mustang1

#4174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Do tebe je :P :oops:
sheilak

#4175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sheilak »

može biti. :D sad mi se strelica miša sama poče micati. :? :lol:
Locked