Za sta je osuden Delic a za sta Kordic?Hafis wrote: Ma kakva Švabija. U nas je to na još većoj razini. I meni je bilo nezamislivo kad je član predsjedništva u predsjedništvu primio Delića, a pogotovo kada je i pokopan uz vojne počasti...čuj Švabija
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- BHCluster
#41476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
hizo ramidovic
#41477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kakva idiotska teorija!JohnnyS wrote:Sigurno profesor na to dijelom računa, što je par sati na CUM-u u zamjenu za 4 godine u Predsjedništvu. Valjda ga neće opet zapalit za njegova mandata...
Naravno, divljaštvo svatko normalan osuđuje,
na kraju ce ispasti da ga je prebio neki vehabija iz g.maoce...
- BHCluster
#41478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A zeljezara u Zenici, koli se to pika?Svemirski_Putnik wrote:Pa pripadamo. Samo pogledaj koliko heavy metal bendova ima u Hrvatskoj, a koliko u dijelu BiH gdje su Bošnjaci većina.koiutyur wrote:Ali Hrvati zele za sebe reci kako su kulturni i probaju nas ubijediti kako oni eto pripadaju evropu. Kako su kulturni....Blizanac wrote: Nema potrebe za generalizacijama.
Ako misliš da među drugim narodima nema pojedinaca koji bi uzeli palicu i uradili isto sa odabranom osobom "iz svog tora", onda si slabo upućen u situaciju u BiH.
A količina metal bendova po km2 u dobroj mjeri određuje koliko je progresivno i liberalno društvo u kojem oni obitavaju.
-
hizo ramidovic
#41479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
u kojem je to mjernom sistemu? ili je to samo u tvojoj tupavoj glavi?Svemirski_Putnik wrote:
Pa pripadamo. Samo pogledaj koliko heavy metal bendova ima u Hrvatskoj, a koliko u dijelu BiH gdje su Bošnjaci većina.
A količina metal bendova po km2 u dobroj mjeri određuje koliko je progresivno i liberalno društvo u kojem oni obitavaju.
- Drvosjeca iz Dejcica
#41480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema potrebe slažem se ali je indikativno da recimo onaj Dževad Galijašević živi i radi normalno godinama dok Kukić zaplati umalo glavom samo zbog jedne izjave.Blizanac wrote:Nema potrebe za generalizacijama.koiutyur wrote:Hrvatska kultura i tolerancija. Vidi se da pripadaju evropi.![]()
![]()
Ako misliš da među drugim narodima nema pojedinaca koji bi uzeli palicu i uradili isto sa odabranom osobom "iz svog tora", onda si slabo upućen u situaciju u BiH.
- Drvosjeca iz Dejcica
#41481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hafis wrote:Nije mi nikako jasan lik, čovjek pun k'o brod, bez ikakvih poteškoća omogućeno mu da zapaše 90% katedri na Sveučilištu iz komunikologije, čudoređa i ostalih prdimahovinskih disciplina i doslovce se može zajebavati ostatak života.dudlov wrote: Fasovo i pojo vuk magarca. U jebenom okruženju živi, taka da bi mu bolje bilo da je išao u ribu na Bunu, nego što je političke izjave davao.Lako je iz Sarajeva prditi, a on se primio ko kakav maloljetnik. E moj profesore, ko da tri čiste u glavi nemaš.
I onda ga oni mangupi iz Sarajeva nalože, on se stvarno primi k'o zadnji levat, i na kraju sam sebi oteža život. Ne znam što mu ovo treba pod stare dane.
Jes, čovjek je maluman pa ga mogu ovi iz Sarajeva mogu naložiti i nagovoriti k'o maksma na čokoladu.
-
hizo ramidovic
#41482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ako bi, npr. neko dobro platio mislis da i dzevdu ne bi neko izdegenecio?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nema potrebe slažem se ali je indikativno da recimo onaj Dževad Galijašević živi i radi normalno godinama dok Kukić zaplati umalo glavom samo zbog jedne izjave.Blizanac wrote:Nema potrebe za generalizacijama.koiutyur wrote:Hrvatska kultura i tolerancija. Vidi se da pripadaju evropi.![]()
![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#41483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čudi me da se u toj Hrvatskoj, punoj ljubavi i mentalitetu bliskoj Skandinaviji, još uvijek lome ćirilične table.Svemirski_Putnik wrote: Uf. Sad bi trebao iz glave napisati disertaciju na temu, ali pošto ovdje nitko ne čita postove dulje od dva reda pokušat ću ti objasniti u najkraćim crtama.
Metal scena i ljubav prema metal glazbi je najrazvijenija u Skandinavskim zemljama. Posebno Švedskoj (melodic death metal), Norveškoj (black metal) i Finskoj (folk death metal).
Skandinavske zemlje su najrazvijenije na svijetu. Ne samo po tehnologiji nego i po ljudskim pravima i svim GINI i HDI koeficijentima.
Nakon toga je metal scena jako razvijena i prepoznata u SAD-u (Metallica, Slayer...) , Velikoj Britaniji (domovina metala),
Njemačkoj ( Accept, Kreator, Halloween..), Kanadi, Japanu, Južnoj Koreji...
Uglavnom, tamo di se sluša metal su liberalniji zakoni, veći stupanj ljudskih prava i bolje se živi.
U Hrvatskoj su gostovali i Iron Maiden( na Poljudu) i Metallica( na hipodromu u Zagrebu). Niti jedan veći metal bend nije svirao na Koševu.
Što dokazuje da je Hrvatska daleko bliža po mentalitetu gore navedenim zemljama nego BiH.
- Drvosjeca iz Dejcica
#41484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa vjerujem da bi ali očito nikome nije u interesu odnosno ove sredite su naprednije i demokratičnije.hizo ramidovic wrote: ako bi, npr. neko dobro platio mislis da i dzevdu ne bi neko izdegenecio?
-
hizo ramidovic
#41485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a metal muzika je mjerilo cega? slobode? demokratije?Svemirski_Putnik wrote:
Uf. Sad bi trebao iz glave napisati disertaciju na temu, ali pošto ovdje nitko ne čita postove dulje od dva reda pokušat ću ti objasniti u najkraćim crtama.
Metal scena i ljubav prema metal glazbi je najrazvijenija u Skandinavskim zemljama. Posebno Švedskoj (melodic death metal), Norveškoj (black metal) i Finskoj (folk death metal).
Skandinavske zemlje su najrazvijenije na svijetu. Ne samo po tehnologiji nego i po ljudskim pravima i svim GINI i HDI koeficijentima.
Nakon toga je metal scena jako razvijena i prepoznata u SAD-u (Metallica, Slayer...) , Velikoj Britaniji (domovina metala),
Uglavnom, tamo di se sluša metal su liberalniji zakoni, veći stupanj ljudskih prava i bolje se živi.
U Hrvatskoj su gostovali i Iron Maiden( na Poljudu) i Metallica( na hipodromu u Zagrebu). Niti jedan veći metal bend nije svirao na Koševu.
Što dokazuje da je Hrvatska daleko bliža po mentalitetu gore navedenim zemljama nego BiH.
ko slusa tu vrstu muzike znaci da je liberalan, demokrata, postuje ljudska prava a ko ne slusa on je autokrata, tiranin...? kad je nastao metal? je li bilo demokratije i ljudskih prava prije pojave te vrste muzike?
oprosti, teorija ti je glupa, smijesna, da ne kazem debilna... i da se ne bi dalje "prosipao" ne bi bilo lose da malo odmoris...ispade na kraju da je ta teorija ipak iz tvoje tupave glave...
-
detroit-mercy
#41486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svemirski_Putnik wrote:Pa pripadamo. Samo pogledaj koliko heavy metal bendova ima u Hrvatskoj, a koliko u dijelu BiH gdje su Bošnjaci većina.koiutyur wrote:Ali Hrvati zele za sebe reci kako su kulturni i probaju nas ubijediti kako oni eto pripadaju evropu. Kako su kulturni....Blizanac wrote: Nema potrebe za generalizacijama.
Samo kod nas se HM dozivljava muzika koju slusaju progresivni/cool raja/liberalni. Da si otisao i na jedan HM koncert vidio bi koliko se hamelja skupi na tim koncertima.
- Drvosjeca iz Dejcica
#41487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta će nam ti drogaši, Anđa i Bred postali inventar u Sarajevu, mislim mi smo ipak malo više kosmopolitski nešto kao New York.Svemirski_Putnik wrote:Nisam rekao da smo blizu Skandinavije nego samo da smo bliži od vas.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Čudi me da se u toj Hrvatskoj, punoj ljubavi i mentalitetu bliskoj Skandinaviji, još uvijek lome ćirilične table.Svemirski_Putnik wrote: Uf. Sad bi trebao iz glave napisati disertaciju na temu, ali pošto ovdje nitko ne čita postove dulje od dva reda pokušat ću ti objasniti u najkraćim crtama.
Kad Iron Maiden i Metallica budu svirali na Koševu, onda ćemo biti tu negdje
-
detroit-mercy
#41488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci u pet deka ste sa SrbijomSvemirski_Putnik wrote:Nisam rekao da smo blizu Skandinavije nego samo da smo bliži od vas.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Čudi me da se u toj Hrvatskoj, punoj ljubavi i mentalitetu bliskoj Skandinaviji, još uvijek lome ćirilične table.Svemirski_Putnik wrote: Uf. Sad bi trebao iz glave napisati disertaciju na temu, ali pošto ovdje nitko ne čita postove dulje od dva reda pokušat ću ti objasniti u najkraćim crtama.
Kad Iron Maiden i Metallica budu svirali na Koševu, onda ćemo biti tu negdje
-
baxul
#41489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zemlje koje imaju najvise bosnjaka po metru kvadratnom su najliberalnije zemlje. poznata je cinjenica da zemlje poput svedske, danske, norveske, njemacke i amerike imaju jako mnogo bosnjaka za razliku od menje liberalnih zemalja poput hrvatske.
lodžik iz floles.
lodžik iz floles.
-
detroit-mercy
#41490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da vidis tek lijpih plaza u Dominicanskoj Republici i TahitijuSvemirski_Putnik wrote:Zar nisu na pogrebu jednoga od ove dvojice bile na tisuće ljudi?koiutyur wrote: Za mene je dovoljno da su vas ovdje na zapadu okarakterizali kao agresora nakon Haaske presude pokojnom Tudjmanu i sestorki. To metal ili ne tu ne igra neku ulogu. Ako je Hrvatska okarakterizirana kao zemlja ciji je citiram:
"Predjsednik stajao na celu udruzenog zlocinackog poduhvata, etnickog ciscenja i agresije na susjednu Bosnu i Hercegovinu."
Onda je valjda jasno o kakvom se izopacenom i dvolicnom anrodu radi? Pored toga je u Busovaci docekalo 3000 ljudi onog Kodrica o cijim zlocinima su snimani Britanski filmovi poput onog "Warriors". Zamislimo da mi docekujemo nekog Cacu ili Celu na taj nacin...![]()
Što se tiče presude, nije se osudilo Hrvatsku nego Tuđmana i njegove pulene.
Sudilo se i Njemačkoj nakon drugog svjetskog rata. Praktički čitavo vodstvo minus Albert Speer bilo povješano.
A nije li Njemačka danas uzor za većinu zemalja na svijetu?
A kako je danas okarakterizirana Hrvatska možeš vidjeti na CNN-ovim reporažama o ljepotama Jadrana.
Tako da se opet vraćama na priču o metalu i svirci Iron Maidena na Poljudu.![]()
https://www.youtube.com/watch?v=fWBM615qqo4
Opet, mrdni malo izvan Splita pa ti se mozda malo oci otvore
-
hizo ramidovic
#41491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
tudjman u tom trenutku nije bio obicno gradjansko lice vec predsjednik drzave. ako ne znas razliku, problem ti je u glavi...Svemirski_Putnik wrote: Zar nisu na pogrebu jednoga od ove dvojice bile na tisuće ljudi?![]()
Što se tiče presude, nije se osudilo Hrvatsku nego Tuđmana i njegove pulene.
Sudilo se i Njemačkoj nakon drugog svjetskog rata. Praktički čitavo vodstvo minus Albert Speer bilo povješano.
A nije li Njemačka danas uzor za većinu zemalja na svijetu?
A kako je danas okarakterizirana Hrvatska možeš vidjeti na CNN-ovim reporažama o ljepotama Jadrana.
Tako da se opet vraćama na priču o metalu i svirci Iron Maidena na Poljudu.![]()
a poredjenje njemacke i hrvatske je jedan od vecih tvojih bisera.
idi, dijete, trazi sta da nategnes, ostavi se ovoga, ne ide ti...
-
baxul
#41492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zemlje u kojima se devedestih najvise haringe pojelo su najliberlanije zemlje. poznato je da se devetestih najvise haringe pojelo u zemljama poput svedske, danske, norvseke i bosne i hercegovine za razliku od manje liberalnih zemalja poput hrvatske.
zemlje koje imaju najmanje jadranske obale su najliberalnije. poznato je da su zemlje poput svedske, norvske i danske zemlje bez metra jadranske obale dok bih ima jako malo jadranske obale.

zemlje koje imaju najmanje jadranske obale su najliberalnije. poznato je da su zemlje poput svedske, norvske i danske zemlje bez metra jadranske obale dok bih ima jako malo jadranske obale.
-
baxul
#41493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ja ti samo dokazujem kako mogu kakvu hoces statistiku ugurat na nacin da predstavim nesto kao presudan faktor u razvoju drustva dok to veze sa realnoscu nemaSvemirski_Putnik wrote:
Haringa je riba koja živi u obalama Skandinavije. Metal je univerzalan. Nešto kao religija, samo za razliku od ostalih sekti da bi pristupio metal crkvi ne smiješ biti budaletina ispranog mozga nego netko ko se otrgnuo od onoga čemu su ga učili od djetinjstva i početi razmišljati svojom glavom.
Tako da je metalaca najviše tamo gdje je ljudska svijest najrazvijenija.
Hrvatska po razvoju svijesti nije daleko napredovala, ali je miljama ispred BiH, i to pogotovo onog dijela gdje su Bošnjaci većina. Ima nešto metalaca i kod vas, ali ni u približnom broju da se napravi spektakl kao onaj Iron Maidena na Poljudu i Metallice na Hipodromu.
bio sam na tom koncertu na poljudu. priznat ces podavno je to bilo
-
baxul
#41494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
dakle presudan faktor u razvoju nekog drustva je broj metal bendova po glavi stanovnikaSvemirski_Putnik wrote:
A ja ti dokazujem da si ti napravio krivu usporedbu. Jer si ti napravio analogiju nečega što nije određeno geografskom širinom i duljinom već isključivo svješću na nešto što je isključivo određeno geografijom.
Stupanj ljudskih sloboda nije nešto što se geografski može ograničiti kao ni metal.
Haringe i jadranska obala jesu.
-
hizo ramidovic
#41495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
aj' ne kenjaj.Svemirski_Putnik wrote:
Upravo tako kolega![]()
Metal kao muzika je muzika koja je liberalnog i slobodarskog duha, duha inata prema nepravdi i predrasudama a također i muzika koja objedinjuje sve glavne postulate demokracije među kojima i odvojenost crkve, džamije i sinagoge od države.
Također metal kao glazba slavi i različitost kroz svoje mnogobrojne pravce od melodičnijeg heavy metala, gotovo orkestralnog progresive metala pa do death metala koji graniči s horor filmovima. A tekstovima da ne govorim. Tu ima svega. Od filozofije, povijesti, geopolitike.....
Činilo se tebi tako ili ne sve je to povezano sa socijalnom razvijenošću pojedinih zemalja. Ja sam ti nabrojao zemlje u kojima je metal scena najjača. I sve te zemlje su na samom vrhu po svim socijalnim karakteristikama.
S druge strane u zemljama poput Iraka bendovi moraju emigrirati spašavajući živu glavu da bi mogli svirati i živjeti metal u miru.
stepen tolerancije i liberalizma neke drzave odredjivati po broju bendova koji sviraju odredjenu vrstu muzike moze samo napuseni balavac.
daleko mjerodavnije je pogledati odnos spram osoba razlicite spolne orjentacije. a i ptice na grani znaju sta se desavalo na tim paradama u splitu, zagrebu, koliko je bilo krvi, polomljenih kostiju itd i kakav je odnos u hrvatskoj prema tim osobama. o pitanju vantjelesne oplodnje da ne pricamo.
i zato, poklopi se usima, podvij rep i natrag u jazbinu.
- JohnnyS
#41496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Lik vas trola metalcima već dvije strane, a vi se samo pecate... 
-
hizo ramidovic
#41497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
to nije rezultat tolerancije niti pokazatelj liberalizma u hrvatskoj a ni promjene misljenja prema toj populaciji vec pritiska iz eu na hrvatsku drzavu, kao clanicu eu.Svemirski_Putnik wrote:
Na posljednjim gey paradama u Hrvatskoj nije bilo ozlijeđenih niti pretučenih.
Doduše nije bilo niti u Sarajevu, al meni se čini da je to samo zato jer u Sarajevu nikada nije ni bilo Gey Prajda.![]()
Bio je onaj Queer Fest pa su se vehabije umješale.
-
Hafis
#41498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bitno je da su u nas u BiH, takve osobe u onom pokušaju 2008. dočekane i ispraćene u nadaleko prepoznatljivom domaćem folkloru. Jedva kutarisali glave i neće zadugo ni pokušati.hizo ramidovic wrote: aj' ne kenjaj.
stepen tolerancije i liberalizma neke drzave odredjivati po broju bendova koji sviraju odredjenu vrstu muzike moze samo napuseni balavac.
daleko mjerodavnije je pogledati odnos spram osoba razlicite spolne orjentacije. a i ptice na grani znaju sta se desavalo na tim paradama u splitu, zagrebu, koliko je bilo krvi, polomljenih kostiju itd i kakav je odnos u hrvatskoj prema tim osobama.

Kome mi možemo čitati bukvicu.
-
hizo ramidovic
#41499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
tupadzijo, ne govorimo o odnosu metalaca vec o odnosu hrvatskog drustva spram osoba istospolne orjentacijeSvemirski_Putnik wrote:
A kakva je situacija u Bošnjačkom dijelu BiH? Ne sjećam se da je bila neka gey parada u Sarajevu, Tuzli ili Zenici.
I opet se vraćamo na priču o metalcima.
Rob Halford, legendarni pjevač legendarnog Judas Priesta je gay. Tako da niti jedan metalac ne može imati ništa protiv gejeva upravo radi Roba Halforda koji je ne samo legenda nego i pravi metal ratnik koji je na sudu u Americi 80-ih branio metal od pomahnitalih " zabrinutih američkih majki" koje su tu muziku htjele zabraniti.
Suma sumarum:
Veći broj metalaca=manji stupanj netolerancije prema osobama istospolne orjentacije
sad se sjetih, baka andja i sjor ante, moji stari poznanici, kod kojih sam nekad ljetovao obozavaju metal...nekad ante odsvira nesto od judasa na diplama, a andja se napusi pa se oboje bace u delirij...
Last edited by hizo ramidovic on 23/06/2014 21:18, edited 1 time in total.
- BHCluster
#41500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Vala bas Hafise ovaj tvoj stranacki kolega izgleda doktorirao premlacivanje na Heliodromu ili Dretelju pa sada primjenjuje opet iste metode. Ipak ovo je 2014!