NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

amar1994

#41478 Re: NBA - National Basketball Association

Post by amar1994 »

:lol:

ne mogu reci sigruno,al se kosarka haman u sranje pretvorila :-)
90minut

#41480 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

amar1994 wrote: 26/04/2020 14:18 :lol:

Koliko godina imaš?

Jesi li uopšte gledao utakmice iz 90tih i uporedio ih s 2007+?

Smiješno je pricati koliko je evoluirala košarka u tom periodu imaš i na youtubu klip o Jordanu i famoznoj odbrani 90tih gdje se šeta po obrucu.

Užas koliko svako svog konja diže bez bilo kakvog pokrica.
amar1994

#41481 Re: NBA - National Basketball Association

Post by amar1994 »

90minut wrote: 26/04/2020 14:44

Koliko godina imaš?

Smiješno je pricati koliko je evoluirala košarka u tom periodu imaš i na youtubu klip o Jordanu i famoznoj odbrani 90tih gdje se šeta po obrucu.

od 98me na ovamo :D :thumbup:

nije Dzordan nego opcenito,niko skoro i ne igra odbranu,pogledaj poene,svaka utakmica 200+ poena..idalje je odlican sport ali boji mse da se sve svodi na sut za 3 poena :?
90minut

#41482 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

Evoluirao je sport to ti jos vise govori koliko danas ima boljih igraca od tog perioda.

A ja upravo i govorim za tu odbranu eto potrazi sigurno ima gdje lik ismijava odbrane na Jordanu ravno nekih 6, 7 minuta kako se šeta po obrucu i lagano ubacuje poene.

A stariji koji onanišu na Jordana bi ti rekli da nisi mogao uci ispod koša odma bi te neko načepio.
Šuplje price zato i govorim svako svog konja diže.
dale cooper

#41483 Re: NBA - National Basketball Association

Post by dale cooper »

90minut wrote: 26/04/2020 14:44

Koliko godina imaš?

Jesi li ti? Jer ja jesam i to ne na snimkama najboljih akcija sa youtubea, nego uživo iz tog vremena. I pouzdano ti mogu reći da
je igranje odbrane bilo daleko čvršće nego što je to danas slučaj i izbor šuteva i distance daleko raznovrsnije, što pokazuje
i onaj grafikon što ga je gore Raigor postavio. To što nađeš neke snimke Jordana gdje naizgled pravi magarce od odbrane govori
upravo o njegovoj veličini više nego li o kvalitetu tih odbrana.
spree

#41484 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

treba malo otvoriti oci, a ne zivjeti u proslost sa vjerovanjem da je sve bilo bolje.
90minut

#41485 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

Ne nego govori o lošoj kvaliteti odbrane gdje se ne znaju postaviti opet ti pricas gluposti poput kao na drugoj temi što si pricao da se ja po imdb iskljucivo ravnam.

Pa evo sad bi sebi odsjekao 2 mala prsta ako si ti 5 utakmica od pocetka do kraja gledao iz tog perioda bukvalno nemaš pojma s kim razgovaraš postidio bi se kad bi znao da je s druge neko koji ga je prostudirao uzduz i poprijeko i to sve s mojih 27 popisanih godinica.

Neko poput tebe recimo nema pojma da prije dolaska pomoci nije mogao niti 1 prepreku da preskoci šamarali ga svi redom.
S druge strane znamo šta je Lebron radio.

Neko poput tebe recimo nema pojma da su mu sudije poklanjale iznova i iznova da ide na slobodna identicno kao Jamesu Hardenu onih licnih nepostojecih sam se nagledao bog zna koliko na Jordanu.

Nemaš ba pojma ponavljam s kim razgovaraš doduše da nisam imao opsjednutog prijatelja koji je to ganjao pa me tjerao da gledam bio bi i ja isti.

Do tad pošto nemas video rekorder i kasete laganica odeš do Youtube postavili su pojedinci pa pogledaj kako se šeta kroz nepostojece odbrane 90tih gore nego današnje duplo!
Tomahawk11
Globalni moderator

#41486 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

90minut wrote: 27/04/2020 04:14 Ne nego govori o lošoj kvaliteti odbrane gdje se ne znaju postaviti opet ti pricas gluposti poput kao na drugoj temi što si pricao da se ja po imdb iskljucivo ravnam.

Pa evo sad bi sebi odsjekao 2 mala prsta ako si ti 5 utakmica od pocetka do kraja gledao iz tog perioda bukvalno nemaš pojma s kim razgovaraš postidio bi se kad bi znao da je s druge neko koji ga je prostudirao uzduz i poprijeko i to sve s mojih 27 popisanih godinica.

Neko poput tebe recimo nema pojma da prije dolaska pomoci nije mogao niti 1 prepreku da preskoci šamarali ga svi redom.
S druge strane znamo šta je Lebron radio.

Neko poput tebe recimo nema pojma da su mu sudije poklanjale iznova i iznova da ide na slobodna identicno kao Jamesu Hardenu onih licnih nepostojecih sam se nagledao bog zna koliko na Jordanu.

Nemaš ba pojma ponavljam s kim razgovaraš doduše da nisam imao opsjednutog prijatelja koji je to ganjao pa me tjerao da gledam bio bi i ja isti.

Do tad pošto nemas video rekorder i kasete laganica odeš do Youtube postavili su pojedinci pa pogledaj kako se šeta kroz nepostojece odbrane 90tih gore nego današnje duplo!
Je li ovo možda o Jordanu?
Ako jeste, diskvalifikovao si se iz diskusije :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#41487 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Au, vidim po priči MJ ne može ni cipele očistiti top 10 igračima :mrgreen:

Dobro je sve :thumbup:
JThomas

#41488 Re: NBA - National Basketball Association

Post by JThomas »

:mrgreen: pinki je malo nervozan.
90minut

#41489 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

Ma ovdje je samo šuplja o onom što se vec zna recimo da bi znao okvirno kakva je bila situacija kad nije imao pomoc moraš gledati utakmice ne ono što vam serviraju iz dana u dan.

Ne kazem ja da Jordan ne bi radio danas što je radio tad, al' kazem da je odbrana danas kad se uozbilje bolja duplo nego tadašnja kazem isto da je dobijao nepostojece licne iznova i iznova kazem isto da nije mogao proci prvu rundu dok mu pomoc nije došla.

Al' hajde ti to objasni nekome ko nije gledao 5 utakmica od pocetka do kraja iz tog perioda i zna samo o osvojenim šampionatima.
JThomas

#41490 Re: NBA - National Basketball Association

Post by JThomas »

kako recimo nadođeš na ovo odsijecanje prstiju? to ti nama reci, to nema na klipovima.
90minut

#41491 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

Pusti se šuplje i zajebancije ako imas dodati nešto konkretno da mi promjeniš mišljenje napiši u suprotnom trolanje ostavi na temi iznad ove.

Cinjenica je da velika vecina nije gledala nit par utakmica od pocetka do kraja osim ako neko nema luđaka poput mog druga da te tjera da gledaš.

Toma koliko si uopšte godina imao u to vrijeme?
Koliko ostali?

Cuj ja napisao da on ne moze cistiti cipele kakvo samo razmišljanje i vađenje nekih zakljucaka ni blizu onoga što sam napisao.

Vidio bi ti da imaš kasete da gledaš kakvu je imao zaštitu sudija i koliko je imao jacu ekipu od svih ostalih.

Zamisli recimo Lebrona da je imao jaku ekipu 2007 kad je krenuo u Cavsima još na onom istoku kojeg je hladno šišao još kao Rookie, ih danas bi i šampionata imao kao on prešišao ga je vec u svakoj statistici...Al' Cavsi su Cavsi i to je tako moralo biti.

Nadam se da ima bar neko ovdje ko je gledao te utakmice uživo da potvrdi koliko su ga sudije mazile bar neko jer ako nema nekog to znaci da niko ne zna niti promil onoga ko je Jordan osim šampionata kad je imao najjacu ekipu sam nije mogao meda zato s druge strane Lebron..
amar1994

#41492 Re: NBA - National Basketball Association

Post by amar1994 »

Kako ih je ubio SAS tada,metla :lol:

Lebron tad nije bio lider istinski,al zato jeste u finalu protiv goldena,sam ih je vratio u seriju i na kraju osvojise..Cavsi kao ni Bullsi vise nikad nece titule vidjet..
Tomahawk11 wrote: 27/04/2020 09:18 Au, vidim po priči MJ ne može ni cipele očistiti top 10 igračima :mrgreen:

Dobro je sve :thumbup:
MJ je qrna,ja odoh na King James bandwagon i statistike :D
90minut

#41493 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

Jok ti si bio lider bez njega ne bi imali 30 pobjeda izgubio finala samo zbog toga što je imao nasuprot sebe duplo jace ekipe.

Njegov jedini choke je bio protiv Dallasa i to je to.

I nije tema ovdje moja ko je GOAT jer je ta rasprava maloumna i nece niko pobjediti moja rasprava je da je Jordan imao zaštitu kao Harden identicnu nepostojece licne se svirale moja rasprava je da kad je on bio sam kao Lebron u Cavsima na pocetku karijere da nije mogao prismrditi da pređe prvu prepreku vec su ga šamarali ( ovo su cinjenice i historija ).

I glavna moja rasprava je da treba prostudirati odbrane tad i koliko su smiješne bile kad ih uporediš s današnjim i to iskljucivo kad se igra ozbiljna odbrana ne moze se igrati cijelu godinu ozbiljna pa umrli bi ljudi do play offa.

Al' naravno te " male stvari " koje mu ne idu u prilog može znati samo neko je jeste prostudirao snimke i gledao utakmice od pocetka do kraja ne hajlajtse.
Tomahawk11
Globalni moderator

#41494 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

90minut wrote: 27/04/2020 09:40 Pusti se šuplje i zajebancije ako imas dodati nešto konkretno da mi promjeniš mišljenje napiši u suprotnom trolanje ostavi na temi iznad ove.

Cinjenica je da velika vecina nije gledala nit par utakmica od pocetka do kraja osim ako neko nema luđaka poput mog druga da te tjera da gledaš.

Toma koliko si uopšte godina imao u to vrijeme?
Koliko ostali?

Cuj ja napisao da on ne moze cistiti cipele kakvo samo razmišljanje i vađenje nekih zakljucaka ni blizu onoga što sam napisao.

Vidio bi ti da imaš kasete da gledaš kakvu je imao zaštitu sudija i koliko je imao jacu ekipu od svih ostalih.

Zamisli recimo Lebrona da je imao jaku ekipu 2007 kad je krenuo u Cavsima još na onom istoku kojeg je hladno šišao još kao Rookie, ih danas bi i šampionata imao kao on prešišao ga je vec u svakoj statistici...Al' Cavsi su Cavsi i to je tako moralo biti.

Nadam se da ima bar neko ovdje ko je gledao te utakmice uživo da potvrdi koliko su ga sudije mazile bar neko jer ako nema nekog to znaci da niko ne zna niti promil onoga ko je Jordan osim šampionata kad je imao najjacu ekipu sam nije mogao meda zato s druge strane Lebron..
Gledao sam ga dovoljno da mogu pričati kakav je igrač.
Ne kontam tu priču sa zaštitom, pa realno danas je svaki superstar (a pazi kakav je Harden superstar i kakvu zaštitu ima?!) zaštićen kao bijeli medvjed.
MJ je morao zaraditi tu zaštitu. Prvo je dobro pretučen, pa je onda dobio istu. To su potvrdili i njegovi najljući protivnici.
Druga stvar, pogledaj gdje je MJ došao, eto gledao si prve dvije epizode The Last Dance.
Šta je uradio od ekipe koja je bila qrac nad qrcima. Kako je napunio dvoranu. Kako ih je odveo u play off. Kako se vratio nakon povrede i ekipi punoj superstara utrpao dvije tekme zaredom koliko ono 49 pa 61. I svi oni kažu da su tad vidjeli da će biti najveći. Hej, Bird to kaže, al jok, malo li je.

Ne kontam to zamisli Lebrona... eto zamisli Jordana. Isti qrac, možda i gora situacija, dolaziš u Bullse u kojima sve i jednog igrača boli neka stvar za rezultatom, bitan je provod, djevojke, cuga i kokain.

Tako ako gledaš nije ni James mogao meda jel, osvajao je tek kad je nakrcao superstara u ekipu. Ja opet ne bih bio toliko kritičan ni prema Jamesu, obzirom da pričamo o timskoj igri i koliko god da si dobar, ne možeš na kraju biti pobjednik ako je ekipa baš loša.
To je i Jordan priznao.

Znaš koja je meni lično razlika između MJ i LBJ? Fakinluk. MJ je izlazio na teren svaku da se svima najebe majke.
LBJ-u je to u dosta situacija falilo. Da je uložio više muda, mislim da bi se i moglo pričati o njima dvojici kao ravnim.
Imao bi sigurno i bar jedan prsten više (ono sa Mavsima kad su popušili).

I da se ogradim na kraju, ne želim nikako početi novu raspravu MJ-LBJ ni sa tobom niti bilo kim.
Samo mi se učinilo da debelo nipodaštavaš MJ-a i to sam prokomentarisao.
Naravno da niko neće odstupiti od svojih stavova i da ćemo svi mi i dalje imati idole u vidu MJ, KB, LBJ ili kao što spomenu IT, Duranta morebit koji je ko eto bolji od MJ.
90minut

#41495 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

Naravno eto iznad napisano kakva crna ta rasprava to je samoubistvo i slazem se s svakim slovom jedino i glavno su te 3 stvari i dodao bi još i to da bi 20 najboljih danas uništavalo ligu iz tog doba s druge strane 20 najboljih iz tog ni blizu.

Treba fino sjesti naci citave utakmice regularnog dijela protiv manjih pa gledati tu famoznu odbranu 90tih.

Nešto ovako
Tomahawk11
Globalni moderator

#41496 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

90minut wrote: 27/04/2020 10:46
I nije tema ovdje moja ko je GOAT jer je ta rasprava maloumna i nece niko pobjediti moja rasprava je da je Jordan imao zaštitu kao Harden identicnu
Hajmo reći i da si u pravu - hipotetički.

Da li misliš da je opravdano da Harden ima istu zaštitu kao MJ?

Mada je i to diskutabilno, Harden nikad nije imao na leđima MJ-ove Pistonse.
90minut

#41497 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

Tomahawk11 wrote: 27/04/2020 11:07
90minut wrote: 27/04/2020 10:46
I nije tema ovdje moja ko je GOAT jer je ta rasprava maloumna i nece niko pobjediti moja rasprava je da je Jordan imao zaštitu kao Harden identicnu
Hajmo reći i da si u pravu - hipotetički.

Da li misliš da je opravdano da Harden ima istu zaštitu kao MJ?

Mada je i to diskutabilno, Harden nikad nije imao na leđima MJ-ove Pistonse.
:thumbup:

Ma Harden je bog za izvuci licnu, doduše pratiš li u zadnje vrijeme da mu ne daju više pola od onoga što su mu ranije davali?

Tomahawk11
Globalni moderator

#41498 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

90minut wrote: 27/04/2020 11:09
Ma Harden je bog za izvuci licnu, doduše pratiš li u zadnje vrijeme da mu ne daju više pola od onoga što su mu ranije davali?
Nešto sam kao vidio da je krenula antihardenizacija od sudija.

I dobro ako će biti tako, ono je baš bio cirkus.
amar1994

#41499 Re: NBA - National Basketball Association

Post by amar1994 »

jedan od najboljih defanzivaca..

90minut

#41500 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

Tomahawk11 wrote: 27/04/2020 11:11
90minut wrote: 27/04/2020 11:09
Nešto sam kao vidio da je krenula antihardenizacija od sudija.

I dobro ako će biti tako, ono je baš bio cirkus.
Al' su realno 80% sve legitimne licne jednostavno onaj ulazak gdje ti gura ruke i krije loptu je neodbranjivo nema šanse da se ne upecaš eto kad pocne liga pa prati cak mu i to ne sviraju više bez obzira što ga po ruci " udaraju ".
Post Reply