Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Banksy

#41451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

drug_profi wrote:
Ne znam šta se očekuje. TK ima težak problem sa formiranjem vlasti i po meni je sasvim pošteno da se tu NS konstruktivno postavi, jer destruktive je dovoljno. Nije ponuđena koalicija SDA. Valjda je jasna razlika između koalicije i pokušaja uspostave manjinske vlasti koju bi podržali i poneki poslanici iz opozicije radi interesa građana da imaju funkcionalnu vlast.
Naivno je to očekivati od SDA/PDA profila ljudi, ali mora se i to pokušati.

Ovako sam ja bar skontao da se dešava.
Da.

Predsjednik Regionalnog odbora Naše stranke u Tuzli Mirsad Čamdžić za Klix.ba je rekao da je na sastanku odlučeno da se podrška za programsku Vladu TK zatraži od svih 35 zastupnika u Kantonalnoj skupštini.

"Naša stranka ne želi, a SDP se s time složio da poziv za podršku ne ide samo prema određenim grupama, nego da se ponudi svim zastupnicima u Skupštini TK."
Capsicum

#41452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

drug_profi wrote:
Capsicum wrote:
drug_profi wrote:izvrćeš teze.
Nije NS nikog ugušio. Biračko tijelo SDP-a neće sa SDA. I tu se poklapaju sa NS.
Kako znaš? Jel to bio neki referendum? A ove turbulencije unutar SDP-a zadnjih mjeseci zbog pitanja ulaska u vlast ćemo zanemariti. Hajde da se malo uozbiljimo...
Cuj kako znam?
Znam lijepo jer je glavni moto predizborne kampanje bio da se sa SDA neće praviti koalicija. A ako bude morala, onda će o tome odlučivati članstvo referendumom.
Nije im to bio moto predizborne kampanje. Način odlučivanja unutar SDP-a nije relevantan faktor kada govorimo o odluci birača da im da glas. U kampanji, SDP se manje-više gađao onim planom 10 i to je lajtmotiv kampanje.
drug_profi wrote:I jel misliš da je neko dao SDP-u glas sa nadom da će taj glas na kraju završiti kod SDA?
Upravo suprotno. Glasovi i za SDP i za NS su išli samo zato što su te opcije garantovale da neće spašavati SDA.
Ti svoja politička stajališta projiciraš na cijelu skupinu glasača koji su SDP-u dali svoj glas. Takav pogled na politiku upravo i vodi SDP u propast. Bespotrebno se romantizira SDP kao neka haman moralna vertikala kojoj je jedini cilj postojanja borba protiv neprijatelja oličenog u nacionalnim partijama. Ljudi glasove daju partijama iz raznih razloga i svrstati ih u neku homogenu grupu identičnih stavova je infantilno. Vidjelo se da ni članstvo SDP-a nije tako isključivo po pitanju ulaska u vlast s nacionalnim partijama, a kamo li glasači koji su puno heterogenija grupa...
A o spašavanjima najbolje govori to što SDP podržava i koalira sa manje-više sve i jednim otpatkom SDA i sa njihovim vjernim partnerom iz grande bošnjačke koalicije - SBB-om.
drug_profi wrote:I tu nema priče ko koga davi, guši. Vidjelo se u SDP-u da ubačeni elementi žele da ih odvuku od predizbornog obećanja, a zna se šta bi to značilo za SDP.
I samo pehlivanjenje je donijelo nemjerljivu štetu.
Ja više nisam siguran da ću im dati glas jer ne želim da rizikujem.
Joj ta priča o ubačenim elementima je stvarno više postala tragikomedija :lol: :lol: :lol: Ne bih da trošim vrijeme na takve paranoje.

Samo sam htio da odam priznanje na dobro odrađenom poslu gušenja SDP-a. Taj dio postizborne šahovske partije je NS odigrala kao Kasparov...
drug_profi

#41453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Nije to tragikomedija. To je fakt. Slobodno smatraj budalama one koji tako misle.

A nek SDP okusa referendum o koaliciji sa SDA, pa ce vidjeti kako ce zavrsiti i referendum, i stranka, i rukovodstvo...

Eto tako znam moj željko komšiću.
Banksy

#41454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Emire Suljagiću...
Capsicum

#41455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

Dosta i tebe Fahro...
kmirsad

#41456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ljubim te Fahro...
Banksy

#41457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Al kad se zagrle Emir, Gnjidica i Fahro, a bliži se dan... :lol:
kmirsad

#41458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Banksy wrote:Al kad se zagrle Emir, Gnjidica i Fahro, a bliži se dan... :lol:
:lol: :lol: :lol: Fahro, Fahrija... :lol:
Banksy

#41459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Biće opet Fahrica...

jer njega u kriminalu nema, jedino njega nema. nema.
kmirsad

#41460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Napravismo mi večinu u STK... i to u detalje kako sam predvidio... ha... :-D
Predviđam budučnost,...dajte koliko vam nije mnogo... gledam u kašike, karte, grah, u kahfenu šolju... :lol: :lol: :lol:
Sad je u nekim domovima nemir, trema, panika, nade... bit će neprospavanih noči...
Hvala Pedja... :-D
Hvala do neba...
I Nikšiču...
Obojici što ste pojasnili kantonalcima neke stvari... :lol: :lol: :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#41461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote:Napravismo mi večinu u STK... i to u detalje kako sam predvidio... ha... :-D
Predviđam budučnost,...dajte koliko vam nije mnogo... gledam u kašike, karte, grah, u kahfenu šolju... :lol: :lol: :lol:
Sad je u nekim domovima nemir, trema, panika, nade... bit će neprospavanih noči...
Hvala do neba...
I Nikšiču...
i tko je večina?
kmirsad

#41462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

malakh wrote:
kmirsad wrote:Napravismo mi večinu u STK... i to u detalje kako sam predvidio... ha... :-D
Hvala do neba...
I Nikšiču...
i tko je večina?
ono o kojoj već danima pišem, pa i danas... :-D ... BH Blok ( SDP i NS) pridruženi dopisni član BH Bloka, SBB... i pet ličnih bivših PDA poslanika koji su podrćali večinu.... :lol:
Opozicija ostaje u prirodnom sastavu SDA, S BiH i DF... :lol:
bunk

#41463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

:lol: :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#41464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote:[ono o kojoj već danima pišem, pa i danas... :-D ... BH Blok ( SDP i NS) pridruženi dopisni član BH Bloka, SBB... i pet ličnih bivših PDA poslanika koji su podrćali večinu.... :lol:
Opozicija ostaje u prirodnom sastavu SDA, S BiH i DF... :lol:
krnja pda koja je, ruku na srce u drugom obliku, bila u vlasti u tk u prethodnih dvadeset i kusur godina i novopečeni član bh bloka (ovo tek sad saznadoh, nisam imao prilike to ranije pročitati nigdje), sbb čine skupštinsku većinu u tuzlanskom kantonu zajedno sa selimom bešlagićem koji je prije mjesec dana izjavio
Mi imamo naš stav. Ne idemo ni sa kakvim nacionalnim strankama. To ako neko pokuša, mi ćemo procijeniti i donijeti odluku koja je u duhu našeg zaključka. Mi smo od početka bili ti koji su govorili da neće sa nacionalnim strankama. Za nas je to i PDA
.

interesantno, nadasve zanimljivo. ipak još uvijek mislim da drug selim bešlagić nije osoba koja bi pogazila svoje riječi, da ne kažem slagala.

kada smo kod selima. često volim poslušati njego ratni razgovor na početku rata.

i ako i selim slaže, samo mu mogu reći "jebiga"
kluz franjo

#41465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Ljudi uglavnom ne vole činjenice.
Posebno one koje im se ne sviđaju.
Činjenice i brojevi ipak jedine garantuju kakvu takvu osnovu za razumno rasuđivanje.

Činjenica je da u TK već sada imamo manjinsku vladu pda i sbb i to u tzv. "tehničkom" mandatu.
Činjenica je i to da SDP, kao relativni pobjednik izbora u TK, zbog brojnih razloga, nije uspio sačuvati početnu "građansku" koaliciju stranaka sa 19 zastupnika.
Činjenica je i da sda i pda (na moje iznenađenje) nisu postigle dogovor o saradnji u TK.

U svjetlu svih gore navedenih činjenica, a imajući u vidu i formalizaciju saradnje SDP i NS unutar BH bloka, ne vidim nikakav problem u tome da NS podrži eventualnu manjinsku vladu koju će činiti SDP, SBB i NS, a koja će podršku tražiti među 35 kantonalnih zastupnika.

Jel' idealno? Nije.
Jesu li izborni rezultati idealni za bilo koji od tri bloka? Nisu.
Kikibombona

#41466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Je li ovo SDA popusila u Tuzli?

Bilo bi super, pa da Tuzla krene sa istom energijom kao Sarajevo.

A valjda se i mi u ZE nekako oslobodimo SDA i HDZ kartela.
kmirsad

#41467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:Ljudi uglavnom ne vole činjenice.
Posebno one koje im se ne sviđaju.
Činjenice i brojevi ipak jedine garantuju kakvu takvu osnovu za razumno rasuđivanje.

Činjenica je da u TK već sada imamo manjinsku vladu pda i sbb i to u tzv. "tehničkom" mandatu.
Činjenica je i to da SDP, kao relativni pobjednik izbora u TK, zbog brojnih razloga, nije uspio sačuvati početnu "građansku" koaliciju stranaka sa 19 zastupnika.
Činjenica je i da sda i pda (na moje iznenađenje) nisu postigle dogovor o saradnji u TK.

U svjetlu svih gore navedenih činjenica, a imajući u vidu i formalizaciju saradnje SDP i NS unutar BH bloka, ne vidim nikakav problem u tome da NS podrži eventualnu manjinsku vladu koju će činiti SDP, SBB i NS, a koja će podršku tražiti među 35 kantonalnih zastupnika.

Jel' idealno? Nije.
Jesu li izborni rezultati idealni za bilo koji od tri bloka? Nisu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: Bravo.
Mugu dati pisanu, notarski ovjerenu garanciju da že ovo uspjeti. Doduše, potrebno je ukloniti nekoliko subverzivnih , ubačenih, slabo prikrivenih insajdera koji će se privremeno primiriti, čekati svoju priliku da ponovo pokušaju zadati udarac, dovesti novu vladu u knok daun ili čak nokautirati. Locirao sam ih, otkrio lažne identitete i stavio pod prismotru. Ponavljam opet. Blok 7 je ključ uspjeha ili neuspjeha.
vrapcic

#41468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vrapcic »

Capsicum wrote:Nema od manjinske vlade ništa. Ne budite djeca. Vjerovatni epilog svega će biti da SDP i NS neće biti u vlasti tamo gdje je SDP ostvario najbolji rezultat, ali će biti u vlasti tamo gdje je NS ostvario najbolji rezultat. U tom slučaju zaista treba odati priznanje NS-u na tome kako su uspjeli da uguše dominantnog političkog partnera i preotmu mu lidersku poziciju bez obzira na 3 puta manje osvojenih glasova.
Kada se govori o ovoj vrsti politickog (su)zivota i zajednickog djelovanja, na koji su se odlucili SDP i NS (hvala im na tome), tu samo zluradi ljudi mogu brojati i porediti broj osvojenih glasova, i shodno tome kreirati teorije zavjere. Ili oni kojima se to nikako ne dopada, iz njima znanog razloga.

Ako vi i ja odlucimo da zajednicki radimo na tome da uljepsamo nas ulaz u stambenoj zgradi da ne bude zapusten kao do sada, mi ZAJEDNO radimo na ostvarenju tog cilja i to da li ste vi animirali 5 ili 7 ili 15 stanara nije primarno - mozda ja nisam tako dobar govornik, mozda imam neke objektivne poteskoce da ne mogu ravnopravno vama parirati u lobiranju. Ono sto je primarno je ubijediti ljude da nam povjeruju i kada ih ubijedimo, bitno je uvesti te novine i imati ljepsi ulaz. Ako se neki sprat zainati i zeli stare i prljave zidove i podove a mi nismo imali vecinu stanara tog sprata na svojoj strani, ispostovacemo volju vecine i ostaviti ga takvog zapustenog, sto ne znaci da stanare koji su protiv necemo pokusati ubijediti da je cisto puno ljepse od prljavog. Ako bas ne zele, ok ne mozemo ih primorati ali im mozemo pokazati da moze i ljepse i urednije (kanton Sarajevo npr) pa se mozda i taj sprat, kada vidi promjene predomisli. Pojednostavjleno i banalno ali ja to tako gledam.

Ja to tako gledam. Mozda ja ne gledam dobro ali ne vidim da se NS lomi da ugusi SDP, da guraju neku lidersku poziciju - oni jednostavno imaju svoje ciljeve, koji su se poklopili sa SDP-ovim manje-vise :). I neka samo nastave ovako, bolje i casna i konstruktivna opozicija nego profanisanje i izdavanje osnovnih nacela tih stranaka i ulazak u koalicije sa tim sto vole prljave zidove i smrdljiv ulaz (a to su pokazali time sto vec cetvrt' vijeka nisu nista uradili da srede ulaz).
kmirsad

#41469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Capsicum wrote:Nema od manjinske vlade ništa. Ne budite djeca. Vjerovatni epilog svega će biti da SDP i NS neće biti u vlasti tamo gdje je SDP ostvario najbolji rezultat, ali će biti u vlasti tamo gdje je NS ostvario najbolji rezultat. U tom slučaju zaista treba odati priznanje NS-u na tome kako su uspjeli da uguše dominantnog političkog partnera i preotmu mu lidersku poziciju bez obzira na 3 puta manje osvojenih glasova.
Samo jedna ispravka... NS je svugdje ostvario svoj najbolji rezultat u istoriji stranke,A da nigdje nisu izdali principe. Na tome se i zasniva ovaj uspjeh, ali i ovaj u TK... čak ni SBB, ni PDA nisu u BH Bloku. Vjerujem da že NIP i SBB, ako ostanu dosljedan dobiti šansu na sljedečim izborima da postanu dio BH Bloka. Po meni su već zaslužili.
Pravi Valter

#41470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pravi Valter »

kmirsad wrote:
Samo jedna ispravka... NS je svugdje ostvario svoj najbolji rezultat u istoriji stranke,A da nigdje nisu izdali principe. Na tome se i zasniva ovaj uspjeh, ali i ovaj u TK... čak ni SBB, ni PDA nisu u BH Bloku. Vjerujem da že NIP i SBB, ako ostanu dosljedan dobiti šansu na sljedečim izborima da postanu dio BH Bloka. Po meni su već zaslužili.
Evo ne znam moj Kmirso ali ako SBB udje u BH blok možemo pisat kući po odjelo
drug_profi

#41471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

SBB i NiP nisu ideoloski kompatibilni NS i SDP i ne mogu biti dio bloka, ali mogu biti partner tom bloku, sve dok se postuju osnovni zajednicki ciljevi.
Mogu napraviti svoj blok i tako dosta ojacati snagu i prezentaciju na izborima. Pa ce biraci imati dovoljno dobre opcije i lijevo i desno kao alternative seoskim varalicama koji konstantno vladaju sa strahom i ublehama.
Capsicum

#41472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

kmirsad wrote:
Može i PDA i ASDA i NB i NBL... sve može :D
Predlažem da se na izborima 2022. ispred bh bloka za člana Predsjedništva podrška da kandidatu PDA, pardon SBB-a Mirsadu Kukuću :D
kmirsad

#41473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Pravi Valter wrote:
kmirsad wrote:
Evo ne znam moj Kmirso ali ako SBB udje u BH blok možemo pisat kući po odjelo
Đes prijatelju ! :kiss:
Ovaj SBB u KS radi dobar i sa BH Blokom pozitivno sihronizovan posao. Za sada. Ako takav ostane do kraja mandata i dokaže da je zaslužio biti na sunčanoj strani... zašto da ne.
kmirsad

#41474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Capsicum wrote:
kmirsad wrote:
Može i PDA i ASDA i NB i NBL... sve može :D
Predlažem da se na izborima 2022. ispred bh bloka za člana Predsjedništva podrška da kandidatu PDA, pardon SBB-a Mirsadu Kukuću :D
Kapsi... očigledno da nisi pročitao moj post. Predlažem da radnju čitanja ponoviš, pa onda da mi imputiraš. Ovako mi glupo da nastavljam diskusiju. Ovako možeš diskutovati samo sam sa sobom.U toj plemici ja sam višak.
malakh

#41475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote:Kapsi... očigledno da nisi pročitao moj post. Predlažem da radnju čitanja ponoviš, pa onda da mi imputiraš. Ovako mi glupo da nastavljam diskusiju. Ovako možeš diskutovati samo sam sa sobom.U toj plemici ja sam višak.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/skoro-2 ... /190424137

šta je ovo kmirso? zapratio sam tvoje postove u kojima tvrdiš da je kukić biznismen i gospodin.
Locked