Capsicum wrote:Nema od manjinske vlade ništa. Ne budite djeca. Vjerovatni epilog svega će biti da SDP i NS neće biti u vlasti tamo gdje je SDP ostvario najbolji rezultat, ali će biti u vlasti tamo gdje je NS ostvario najbolji rezultat. U tom slučaju zaista treba odati priznanje NS-u na tome kako su uspjeli da uguše dominantnog političkog partnera i preotmu mu lidersku poziciju bez obzira na 3 puta manje osvojenih glasova.
Kada se govori o ovoj vrsti politickog (su)zivota i zajednickog djelovanja, na koji su se odlucili SDP i NS (hvala im na tome), tu samo zluradi ljudi mogu brojati i porediti broj osvojenih glasova, i shodno tome kreirati teorije zavjere. Ili oni kojima se to nikako ne dopada, iz njima znanog razloga.
Ako vi i ja odlucimo da zajednicki radimo na tome da uljepsamo nas ulaz u stambenoj zgradi da ne bude zapusten kao do sada, mi ZAJEDNO radimo na ostvarenju tog cilja i to da li ste vi animirali 5 ili 7 ili 15 stanara nije primarno - mozda ja nisam tako dobar govornik, mozda imam neke objektivne poteskoce da ne mogu ravnopravno vama parirati u lobiranju. Ono sto je primarno je ubijediti ljude da nam povjeruju i kada ih ubijedimo, bitno je uvesti te novine i imati ljepsi ulaz. Ako se neki sprat zainati i zeli stare i prljave zidove i podove a mi nismo imali vecinu stanara tog sprata na svojoj strani, ispostovacemo volju vecine i ostaviti ga takvog zapustenog, sto ne znaci da stanare koji su protiv necemo pokusati ubijediti da je cisto puno ljepse od prljavog. Ako bas ne zele, ok ne mozemo ih primorati ali im mozemo pokazati da moze i ljepse i urednije (kanton Sarajevo npr) pa se mozda i taj sprat, kada vidi promjene predomisli. Pojednostavjleno i banalno ali ja to tako gledam.
Ja to tako gledam. Mozda ja ne gledam dobro ali ne vidim da se NS lomi da ugusi SDP, da guraju neku lidersku poziciju - oni jednostavno imaju svoje ciljeve, koji su se poklopili sa SDP-ovim manje-vise

. I neka samo nastave ovako, bolje i casna i konstruktivna opozicija nego profanisanje i izdavanje osnovnih nacela tih stranaka i ulazak u koalicije sa tim sto vole prljave zidove i smrdljiv ulaz (a to su pokazali time sto vec cetvrt' vijeka nisu nista uradili da srede ulaz).