Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
anelsol

#41451 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by anelsol »

Bloo wrote: 18/11/2023 14:53
anelsol wrote: 18/11/2023 14:32 Ovo je, koliko znam prva zemlja zapadne hemisfere koja je će priznati Palestinsku državu, ako išta nakon genocida i etničkog čišćenja ostane od nje
Mali savjet. Prije nego napišeš KOLIKO ZNAM...provjera toga što ZNAŠ je samo jedan klik daleko. Novi tab.
Ne moras uzimati knjigu iz biblioteke i listati, pitati djeda ili iskopati stare novine.
One click away.
Just do it.
Haj ne zezaj me. Ako sam promašio sa informacijom, bez ikakve zle namjere, ne znači da sam infantilan.
Bloo
Globalna šefica

#41452 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

anelsol wrote: 18/11/2023 15:04 Haj ne zezaj me. Ako sam promašio sa informacijom, bez ikakve zle namjere, ne znači da sam infantilan.
Moram te zezat. Ko ce drugi :kiss: nece Bobi
Inace, ljudi uopste ne cijene pristup informacijama koji imamo. Tako je lako. Sjeti se prije. :D Sve te informacije su ti dostupne...pa makar i pdf neke knjige ako zapne.
Meni nije ispod casti da provjerim cak i nesto iz svoje struke kada nisam sigurna.
Capajebo

#41453 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Capajebo »

tramvajtrojka wrote: 18/11/2023 14:46
Athlon64 wrote: 18/11/2023 14:07 Ne mogu upratiti, da li je neko ovo postavljao:

Ali otprilike ovo potvrđuje tezu koju sam na početku iznio.
Svaki zločin nad nevinim narodom osuđujem, ali Bošnjaci mogu mnogo toga da nauče iz ovog sukoba, jer i mi imamo svoje separatiste (Hamas-HZHB i Fatah-RS) koji čekaju samo priliku da napadnu na suverenitet međunarodno priznate države.
Pokusavaju da se ovaj klip sto prije zaboravi jer ne odgovara narativu ove teme, ne smijem ni zamisliti sta bi pro palestinski pricali da se umjesto sa palestincem sastao sa izraelcem
To sto je ovaj ambasador govno ljudsko pa se lize sa genocidasem, ne znaci da i ja moram biti govno pa podrzavati ili pravdati genocid nad njegovim narodom.
Bloo
Globalna šefica

#41454 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

Capajebo wrote: 18/11/2023 15:08 To sto je ovaj ambasador govno ljudsko pa se lize sa genocidasem, ne znaci da i ja moram biti govno pa podrzavati ili pravdati genocid nad njegovim narodom.
@Grean :D
Capajebo

#41455 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Capajebo »

Bloo wrote: 18/11/2023 15:08
Capajebo wrote: 18/11/2023 15:08 To sto je ovaj ambasador govno ljudsko pa se lize sa genocidasem, ne znaci da i ja moram biti govno pa podrzavati ili pravdati genocid nad njegovim narodom.
@Grean :D
Jesam li to sad najebo ili'? :mrgreen:
black

#41456 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by black »

Šešir wrote: 18/11/2023 00:55 Nisam dugo bio na forumu. Pratim sva deshavanja. Ono shto mi posebno ide na K jesu ovi nashi shupci iz javnog i kulturnog zhivota. Vechina ih je izgradila karijere na ratu, ratnim temama i genocidu. Pochevsi od one lazne jevrejke Kamericke koja proklinje dan kad se rodila u boshnjackoj porodici, Pashovicha oportuniste koji je nestao ali je komentarsao koncert neke narodne pjevachice zalechi sto nije u Bosni da ode, Merlina koji je bio tu kad je bilo najtezhe, Lorda glumca Emira koji vrshti "SDA" , Tanovicha i ostalih. Ima par njih koji su se oglashili stidljivo ali do te mjere pokushavaju biti neutralni da su gadni. Hebo sve kakav nedostatak muda! Neshto je napisao i onaj budzetski revolucionar Zubchevic i sad danima objavljuje slike iz Jerusalema da ispadne fin i da se ulizhe jevrejima jer se usro pred jednim komentarom iz Izrahella. Narodnjaci ispadoshe za njih tata mate, nije ni chudo shto pune dvorane za razliku od ovih pi*di koje stalno kmeche kako su doshli divlji i otjerali pitome pa oni jedva sastavljaju kraj s krajem. Kritikuju nashe politichare a oni preslikani. Bash sam izgubio respect.
:thumbup:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/prica-o ... /231110150
mirza_15

#41457 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirza_15 »

Charuga wrote: 18/11/2023 12:12 Napadnes najvecu bolnicu u Gazi, pod opravdanjem da je tu glavni stab Hamasa. Udjes u kompleks, ne nadjes nikakav dokaz da je glavni stab tu, ali usput unistis svu opremu u bolnici, pohapsis neke ljude, pucas u neke, istjeras sve pacijente i bolnicko osoblje.

Preporuka zlocinackog rezima je da palestinci idu prema jugu, a oni ce ih usput malo ubijati, pa ne moraju svi doci tamo. Bice im bolje dok i taj dio Gaze ne dodje na red za ciscenje.
Na kraju će je dići u zrak. Ideja je da se uništi kompletna civilna infrastruktura. Baš se trude da ne ostane kamen na kamenu kako bi život tu bio nemoguć jako dugo. Prokopat će i jedan tunel za pokaz kako su bili u pravu.
Mishelinke

#41458 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mishelinke »

Šešir wrote: 18/11/2023 00:55 Nisam dugo bio na forumu. Pratim sva deshavanja. Ono shto mi posebno ide na K jesu ovi nashi shupci iz javnog i kulturnog zhivota. Vechina ih je izgradila karijere na ratu, ratnim temama i genocidu. Pochevsi od one lazne jevrejke Kamericke koja proklinje dan kad se rodila u boshnjackoj porodici, Pashovicha oportuniste koji je nestao ali je komentarsao koncert neke narodne pjevachice zalechi sto nije u Bosni da ode, Merlina koji je bio tu kad je bilo najtezhe, Lorda glumca Emira koji vrshti "SDA" , Tanovicha i ostalih. Ima par njih koji su se oglashili stidljivo ali do te mjere pokushavaju biti neutralni da su gadni. Hebo sve kakav nedostatak muda! Neshto je napisao i onaj budzetski revolucionar Zubchevic i sad danima objavljuje slike iz Jerusalema da ispadne fin i da se ulizhe jevrejima jer se usro pred jednim komentarom iz Izrahella. Narodnjaci ispadoshe za njih tata mate, nije ni chudo shto pune dvorane za razliku od ovih pi*di koje stalno kmeche kako su doshli divlji i otjerali pitome pa oni jedva sastavljaju kraj s krajem. Kritikuju nashe politichare a oni preslikani. Bash sam izgubio respect.
Deshavanja?
Ispadoshe?
Kmeche?
Zubchevic?
Tamovicha?
Vechina?
chudo?
pjevachice?
Zalechi?
Ulizhe?
Politichare?

Haj mi ovo prevedi, jer su meni nepoznate riječi, pa da mogu razumjeti i shvatiti ovaj tvoj post. Vidim neki i lajkaju, pa bih molio za detaljno objašnjenje gore navedenih riječi, kako bih mogao i ja isto to uraditi (ukoliko zaslužuje lajk naravno, ali to u ovo trenutku ne znam).

Hvala.
sajber87

#41459 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sajber87 »

Harllekin wrote: 18/11/2023 10:18
sajber87 wrote: 18/11/2023 07:17
Harllekin wrote: 18/11/2023 06:52 Rusija,Kina,Iran,sve sile da se skupe ne mogu napravit stete zapadnoj agresorskoj masineriji koliko je oni sami sebi prave i koliko ce ih pokopat hrpa jadni nenaoruzani civila.
Ovi ljudi ne umiru ni za sto,mijenjaju svijet.
Naranjahuov rezim je zlocinacki prvo to da razjasnimo, a sada pitanje. Znas li koliko su asad i njegovi ruski sponzori i saveznici pobili arapa ugrubo tokom nedavnog rata u siriji?
Ne zezaj,arapi su za zapad legalna meta decenijama,i Sirija je tu gdje jest zbog uvodjenja "zapadni vrijednosti" a bila vele dosta sredjena zemlja prije tih silni vrijednosti,nest ko Libija.
Dosta je ljudima trebalo da skontaju al ev polako im dolazi iz guzice u glavu.
Krvoloci decenijama gaze po krvi pricajuci o plemetim stvarima napokon se vidi ta plamenitost u punom sjaju.
To nije odgovor na moje pitanje, inace palestinci bjeze na zapad, niko u rusiju i iran ti skontaj zasto
sajber87

#41460 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sajber87 »

skrbavi-admin wrote: 18/11/2023 08:28
sajber87 wrote: 18/11/2023 07:17
Harllekin wrote: 18/11/2023 06:52 Rusija,Kina,Iran,sve sile da se skupe ne mogu napravit stete zapadnoj agresorskoj masineriji koliko je oni sami sebi prave i koliko ce ih pokopat hrpa jadni nenaoruzani civila.
Ovi ljudi ne umiru ni za sto,mijenjaju svijet.
Naranjahuov rezim je zlocinacki prvo to da razjasnimo, a sada pitanje. Znas li koliko su asad i njegovi ruski sponzori i saveznici pobili arapa ugrubo tokom nedavnog rata u siriji?
a znas li ti slucajno zasto izrael nije nikad lupo ISIS uokolo i vice versa? eto hvala :lol:
Nisi odgovorio na pitanje
armin071

#41461 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

Image

Još uvijek zamišljam kakav to mora biti sklop u glavi da podržavaš ovaj cionistički šljam…
KraljicaIzJajca

#41462 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by KraljicaIzJajca »

black wrote: 18/11/2023 15:11
:thumbup:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/prica-o ... /231110150
Mog prijatelja je 17godišnji brat ubijen kao civil tokom pomaganja unošenja ranjene osobe u bolnicu.

Zašto su poznate ličnosti dužne uopće pisati svoje stavove o politickim desavanjima?

Cesto im se desavaju razne vrste prijetnji i bez takvog eksponiranja.

Danas svako moze na fb i yt bez anonimnosti reci sto misli o ovoj temi.
Grean

#41463 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

Capajebo wrote: 18/11/2023 15:08
tramvajtrojka wrote: 18/11/2023 14:46
Athlon64 wrote: 18/11/2023 14:07 Ne mogu upratiti, da li je neko ovo postavljao:
Spoiler
Show

Svaki zločin nad nevinim narodom osuđujem, ali Bošnjaci mogu mnogo toga da nauče iz ovog sukoba, jer i mi imamo svoje separatiste (Hamas-HZHB i Fatah-RS) koji čekaju samo priliku da napadnu na suverenitet međunarodno priznate države.
Pokusavaju da se ovaj klip sto prije zaboravi jer ne odgovara narativu ove teme, ne smijem ni zamisliti sta bi pro palestinski pricali da se umjesto sa palestincem sastao sa izraelcem
To sto je ovaj ambasador govno ljudsko pa se lize sa genocidasem, ne znaci da i ja moram biti govno pa podrzavati ili pravdati genocid nad njegovim narodom.
Kakvi bolidi ovdje komentarisu, cuj separatisti Fatah i Hamas :oops:

Mene bi bilo stid komentarisati a da nemam osnovno znanje, separatisti od cega su Gaza i Zapadna Obala?
laik1981

#41464 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laik1981 »

To sto palestinci imaju uzasno vodstvo ni na koji nacin ne moze opravdati ubistva neduznih palestinaca.

Da je bilo srece, humanosti i pameti, pa da ljudima otvore granice da se isele. Manja tragedija je biti zrtva etnickog ciscenja nego zrtva brutalnog izivljavanja od strane cionistickih bolesnika. Ubijene palestinske bebe ocito nikom na svijetu nista ne znace. Neka se citav svijet stidi, pogotovo arapski dio.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#41465 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

https://www.instagram.com/reel/Czv79IxM ... BiNWFlZA==

Kilari...inace omiljena politicarka na forumu kad je pobijedio trumpo...prica kako je jaser odbio palestinsku drzavu i sta je hamas napravio povlacenjem zidova iz gaze
Bloo
Globalna šefica

#41466 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

armin071 wrote: 18/11/2023 15:35
Spoiler
Show
Image
Još uvijek zamišljam kakav to mora biti sklop u glavi da podržavaš ovaj cionistički šljam…
Pozivaju Egipat d aposalje medicinsko osoblje da evakuairane preostale u bolnicama

hamos

#41467 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hamos »

Spoiler
Show

Bosnjaci su cudni jer islam stavljaju prije nacije,nama je interes zapad.Zapad je uz Izrael,jebe mi se za arapima…i arapima je interes oduvijek rusija srbija,oduvijek su dobri
skrbavi-admin

#41468 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

armin071 wrote: 18/11/2023 15:35 Image

:( :( :( :( :(
Charuga
Globalni moderator

#41469 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Charuga »

k3ngur wrote: 18/11/2023 14:55 Novi masakr u Faroukha skoli, oko 200 mrtvih izbjeglica.
Ko moze dokazati da to nije bio napad na bazu Hamasa, i da nisu ubijeni teroeisti Hamasa?
Bloo
Globalna šefica

#41470 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

k3ngur wrote: 18/11/2023 14:55 Novi masakr u Faroukha skoli, oko 200 mrtvih izbjeglica.
Kako se klasificira napad na skolu koja je pripada UN-u?
JohnnyS

#41471 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

Ali logika je izvrsna. Palestinci mogu biti iz ruske naciste, mogu podržati i Kineze koji taru Ujgure zato što je to u interesu njihove borbe, ali Ukrajinci i ukrajinski narod moraju striktno biti na strani istih tih rusofilnih Palestinaca koji ne bi imali ništa protiv da Rusi potaracaju Ukrajince da bi zadržali simpatije bosanskih moralnih vertikala.

U mojoj gimnaziji se za ovakvu mentalnu gimnastiku padalo na godinu iz logike
cvrčak_na_hedonizmu

#41472 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Charuga wrote: 18/11/2023 16:42
Ko moze dokazati da to nije bio napad na bazu Hamasa, i da nisu ubijeni teroeisti Hamasa?
Pa i djeca su buduci teroristi, takozvano preventivno djelovanje :skoljka:
armin071

#41473 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

Bloo wrote: 18/11/2023 16:46
Nema tu kvalifikacija više… Nakon ovog cionističkog terora u live prenosu svim diktatorima ovog svijeta su date zelene karte da rade šta hoće… Ni Evropa a ni SAD nemaju više pravo nikome da drže lekcije o pravu i moralu (ako su ikad i imali). Danas Cionisti, sutra Kinezi i Tajvan pa S.Korea i J. Koreja, Rusija i okolne ex. ruske zemlje… Pandorina kutija je otvorena…. I to u 21 vijeku. (H)alal vjera “demokrate”….
skrbavi-admin

#41474 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

armin071 wrote: 18/11/2023 16:52
Bloo wrote: 18/11/2023 16:46
Nema tu kvalifikacija više… Nakon ovog cionističkog terora u live prenosu svim diktatorima ovog svijeta su date zelene karte da rade šta hoće… Ni Evropa a ni SAD nemaju više pravo nikome da drže lekcije o pravu i moralu (ako su ikad i imali). Danas Cionisti, sutra Kinezi i Tajvan pa S.Korea i J. Koreja, Rusija i okolne ex. ruske zemlje… Pandorina kutija je otvorena…. I to u 21 vijeku. (H)alal vjera “demokrate”….
odlicno sazeto i u potpunosti tacno :thumbup: - nazalost
sto bi neko odgovaro za krsenje obicaja ratovanja i svih mogucih konvencija - a neko ne.... zlocin se isplati.....
JohnnyS

#41475 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

Da, jer samovolja u svijetu je počela 8.10. :D

Do tog datuma je UN efikasno zaustavljao sve sukobe
Locked