Izvini, ali ovdje ih stvarno nema kupiti u trafici. Još pogotovo one s ljiljanima.Blizanac wrote:Hafis wrote: Jao zastava, made in China.
Nešto mi sumnjiva ova s ljiljanima. Koliko znam niti u jednoj poštenoj hrvatskoj kući ne postoji slična zastava.
Inače, veličina zastava i samo mjesto dešavanja, dovodi u sumnju čitav događaj i navodi na pomisao da je ovo podmetnuto poštenom hrvatskom puku.
Onaj tko u miru bez imalo straha zaustavi JNA tenkove, u stanju je zapaliti i zastavu veličine stadiona, a ne ove kineske suvenire.![]()
Znači, ako nešto ne posjeduješ u vlastitoj kući to se ne može zapaliti!?
Koji debilizam i kakvo glupo traženje opravdanja za barbarizam "hrvatske mladeži".![]()
Pa te zastave mogu se kupiti na svakoj trafici a da se pri tome ne moraš izjasniti po pitanju nacionalnosti.
Doduše u pravu si, one se mogu nabaviti relativno lako u nekim drugim trafikama i svaka budala ih može postaviti negdje i zapaliti.
Kada se pogleda simbolika svih zastava kroz povijest, prevedeno na narodni govor one su služile za:
- nacionalno homogeniziranje u velikim vremenima revolucija i oslobodilačkih pokreta, ali i za tzv. zapišavanje terena'' (uvijek mi pred očima ona scena s Iwo Jime) a imali smo baš puno toga i u ovom našem nesretnom ratu.
- utjelovljuju simboliku pobjede samim uklanjanjem protivničke zastave (paljenjem, gaženjem - kakvih smo scena kroz povijest vidjeli nebrojeno puta, pa čak i opet u ovom našem nesretnom ratu).
Ta psihologija je utkana duboko u ljudsku svijest, ali manje-više svi je uspješno zatomljujemo svojom ličnošću, mada se neki sociološki tipovi u ovakvoj nacionalno naelektriziranoj sredini jednostavno ne mogu suzdržati...jednostavno superego nije u stanju funkcionalno kontrolirati Id, a nagrada im je samo njima znan osjećaj zadovoljstva, uzrokovan nekom čudnom mješavinom istodobnog zgražanja ali i tihog odobravanja okoline u kojoj žive. I oni su zadovoljni.
Tako da taj fenomen ne bih vezao isključivo za svojstva nekog naroda i od njega razrađivao kojekave teorije o ustašama, fašistima, neprijateljima države i sličnim gedorama koje ovdje odvaljuju polupismeni nabrijani patriJoti.