Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
drug_profi

#41426 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

shbc wrote:Ne ocekujem ja od NS da izbjegava i ignorise SDA, jer je nemoguce, ali da zove i inicira sastanak sa istima... Jos predlaze nekakve vlade, pa u kojem god obliku bile... Iskreno se nadam da ce uskoro biti neko saopstenje ili akcija prema tuzlanskom ogranku zbog ovoga. U suprotnom i njih saljem u neku stvar.
Ne znam šta se očekuje. TK ima težak problem sa formiranjem vlasti i po meni je sasvim pošteno da se tu NS konstruktivno postavi, jer destruktive je dovoljno. Nije ponuđena koalicija SDA. Valjda je jasna razlika između koalicije i pokušaja uspostave manjinske vlasti koju bi podržali i poneki poslanici iz opozicije radi interesa građana da imaju funkcionalnu vlast.
Naivno je to očekivati od SDA/PDA profila ljudi, ali mora se i to pokušati.

Ovako sam ja bar skontao da se dešava.
drug_profi

#41427 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Evo da se nadopunim. Izgleda da sam dobro skontao:
Zastupnici SDA u Skupštini Tuzlanskog kantona neće se odazvati pozivu SDP-a i Naše stranke na razgovore o formiranju izvršne kantonalne vlasti - potvrdio je Bego Gutić, šef Kluba zastupnika SDA u Skupštini TK, u izjavi za Avaz TV.

Potez građanske opcije koja se odlučila na razgovore pozvati kantonalne zastupnike ocijenio je neozbiljnim.

- Mi smo ozbiljna politička partija, Klub poslanika ne može pregovarati, to je važna politička odluka o kojoj stav mora zauzeti organ stranke, u ovom slučaju Kantonalni odbor - kazao je Gutić.

On je, međutim, rekao da nisu odbili poziv na razgovor, nego odgodili do zasjedanja stranačkog organa koji treba donijeti odluku.

- Da li će se ići na sastanak s nekim ko vas prvo ignorira, pa sad poziva poslanike jednog po jednog, odlučit će stranački organi. Naš stav u vezi s programskom vladom je poznat, smatramo da je to manjinska vlada, dakle nije vrat, jeste šija – kazao je Gutić.

Kada je riječ o "drugom pravcu" u formiranju vlasti u Tuzlanskom kantonu, koji je najavio PDA, Gutić je kazao kako SDA ne bježi ni od takve koalicije.
Revolucionar ★

#41428 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Revolucionar ★ »

drug_profi wrote:
shbc wrote:Ne ocekujem ja od NS da izbjegava i ignorise SDA, jer je nemoguce, ali da zove i inicira sastanak sa istima... Jos predlaze nekakve vlade, pa u kojem god obliku bile... Iskreno se nadam da ce uskoro biti neko saopstenje ili akcija prema tuzlanskom ogranku zbog ovoga. U suprotnom i njih saljem u neku stvar.
Ne znam šta se očekuje. TK ima težak problem sa formiranjem vlasti i po meni je sasvim pošteno da se tu NS konstruktivno postavi, jer destruktive je dovoljno. Nije ponuđena koalicija SDA. Valjda je jasna razlika između koalicije i pokušaja uspostave manjinske vlasti koju bi podržali i poneki poslanici iz opozicije radi interesa građana da imaju funkcionalnu vlast.

Pa to je klasicna racionalizacija novonastale situacija koja je u suprotnosti s onim sto "sveci" iz NS-a proklamuju. Doduse, barem ovi iz Sarajeva, a to je da se sa SDA ne ide u bilo kakvom obliku. Doduse, lakse je reci mi to za gradjanje, pa onda opet po principu dvostrukih standarda napadat druge opcije za tu istu stvar :-)
drug_profi

#41429 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Revolucionar ★ wrote:
drug_profi wrote:

Pa to je klasicna racionalizacija novonastale situacija koja je u suprotnosti s onim sto "sveci" iz NS-a proklamuju. Doduse, barem ovi iz Sarajeva, a to je da se sa SDA ne ide u bilo kakvom obliku. Doduse, lakse je reci mi to za gradjanje, pa onda opet po principu dvostrukih standarda napadat druge opcije za tu istu stvar :-)
Pfff. Ne vidim kako ne uocavate razliku između koalicije (pravljenje vlasti sa SDA) i manjinske vlade koju bi samoinicijativno podrzali oni zastupnici koji to zele, radi interesa građana, a ne stranki.
Ali valjda je to zato sto se to ne zeli uociti.
baxul

#41430 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxul »

Revolucionar ★ wrote:
pa ne ide se
Revolucionar ★

#41431 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Revolucionar ★ »

Ne vidi se iz prostog razloga zato sto je NS stvorila takvu sliku, konstantnim kmecanjem o SDA. Mislis da je SDA u TK do te mjere skupina budala koja bi vlast prepustila jednom NS-u, podrzala ih, bez da trazi svoj dio kolaca, i da je NS to onako naivno i mislila da ce postici, bez kalkulacija. Pa to mozda jest prica za medije i lijepe naslove.
drug_profi

#41432 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Revolucionar ★ wrote:Ne vidi se iz prostog razloga zato sto je NS stvorila takvu sliku, konstantnim kmecanjem o SDA. Mislis da je SDA u TK do te mjere skupina budala koja bi vlast prepustila jednom NS-u, podrzala ih, bez da trazi svoj dio kolaca, i da je NS to onako naivno i mislila da ce postici, bez kalkulacija. Pa to mozda jest prica za medije i lijepe naslove.
Nije tu NS naivan. To je korak koji se morao napraviti da ne bude da su oni opstrukcija. Evo mi smo ponudili, vi necete tako i kraj.
Svako zna kakav je profil ljudi u SDA i PDA i niko nije budalast da misli da će takvi ići protiv sebe, a radi viših interesa. Pa oni državu prodaju radi jednog kantona, a gdje neće interes građana.
kmirsad

#41433 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Nikakav poziv za razgovor nije upučen ni jednoj stranci. Postoji BH blok koji se sastoji od SDA i NS. SBB je sam, još mnogo ranije,neprisiljen ponudio da da BH bloku bude podrška. I prvi puta su lukavštinom par ljudi sa velikim ovlaštenjima, a zaljubljenim u SDA, podlo istjerani.Ostalim će biti ponuđeno da se pojedinačno izjasne hoče li dati podršku i omogučiti večinu za formiranje Vlade TK.. PDA će svojim poslanicima dati ovlaštenje da podrže svog čvrstog partnera SBB, i njima ustupiti svoj dio kolača. SBB že se koristiti i predlagati svoje kandidate za imenovanja. SDA tu nije potrebna za večinu... ako hoće, pojedinci, mogu glasati aii neče dobiti ni griz. A neče. A i svejedno je. Mogu kao savjesni Tuzlaci donijeti odluku. Ali svi su svesni odanosti stranci SDA-ovih poslanika.
Mislim da že to biti dobra vlada, i da će se slabo ko usuditi da pokuša prevaru.
Principi se ne krše, TK dobija dobru Vladu. Samo da Nikšić odabere pravog premijera. Ovaj je potpuno izgubio kredibilitet.
vrapcic

#41434 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vrapcic »

drug_profi wrote:
Revolucionar ★ wrote:Ne vidi se iz prostog razloga zato sto je NS stvorila takvu sliku, konstantnim kmecanjem o SDA. Mislis da je SDA u TK do te mjere skupina budala koja bi vlast prepustila jednom NS-u, podrzala ih, bez da trazi svoj dio kolaca, i da je NS to onako naivno i mislila da ce postici, bez kalkulacija. Pa to mozda jest prica za medije i lijepe naslove.
Nije tu NS naivan. To je korak koji se morao napraviti da ne bude da su oni opstrukcija. Evo mi smo ponudili, vi necete tako i kraj.
Svako zna kakav je profil ljudi u SDA i PDA i niko nije budalast da misli da će takvi ići protiv sebe, a radi viših interesa. Pa oni državu prodaju radi jednog kantona, a gdje neće interes građana.
Izvini ali ne razumijem nesto- NS nema vecinu i pravice manjinsku vladu u TK u kojoj ce stolice imati - koje stranke - NS i SDP? Neko jos?
A pozivaju partije koje nece sjediti u vladi da ih podrze, tj da podrze njihov program? Toto cini mi se da vise nismo u Kanzasu...
kmirsad

#41435 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

vrapcic wrote:
drug_profi wrote:
Izvini ali ne razumijem nesto- NS nema vecinu i pravice manjinsku vladu u TK u kojoj ce stolice imati - koje stranke - NS i SDP? Neko jos?
A pozivaju partije koje nece sjediti u vladi da ih podrze, tj da podrze njihov program? Toto cini mi se da vise nismo u Kanzasu...
Vladu će praviti SDP, NS i SBB i neče biti manjinska. SBB će imati 9 ruku i bit že u Vladi. Bez PDA. SDA koliko god dala ruku, neče imati nikoga u Vladi, Slobodna volja poslanika, bez protuusluga. Savjest lična u poslanika. Možda neko, nekada... ako uspiju promjeniti svoju percepciju kod birača u TK.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#41436 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

naša stranka je najviše glasova, više od pola, dobila u tuzli i to zbog selima bešlagića.

selim bešlagić je izjavio da je pda za njih također nacionalna stranka.

znamo svi što tuzlaci misle o kuki i banovićima i koliki jaz tu postoji.

zato neka dobro razmisle koliko je pametno ići u koaliciju sa pda koji je pod paravanom sbba.

sumnjam da će slim na to pristati. nije on lažov.
Roccohljup

#41437 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

PDA i SBB mogu samo u paketu ići jer su se talovi kriminalaca na čelima tih UZPa poklopili. Po meni ta šejtanska koalicija nije sekunde bolja (a pitanje je je li i koliko gora) od SDA mafije, i zaista bi mi bilo žao da se NS upetlja u to.
drug_profi

#41438 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Nažalost izbori se ne mogu ponavljati, a vlada se nekako mora napraviti.
Sad tu je najteze SDP-u i njihovom partneru NS. Jer su nespojivi sa druge dvije trecine.
Ako neko ima bolju ideju, bujrum.
seln

#41439 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

kmirsad wrote:
vrapcic wrote:
drug_profi wrote: Nije tu NS naivan. To je korak koji se morao napraviti da ne bude da su oni opstrukcija. Evo mi smo ponudili, vi necete tako i kraj.
Vladu će praviti SDP, NS i SBB i neče biti manjinska. SBB će imati 9 ruku i bit že u Vladi. Bez PDA. SDA koliko god dala ruku, neče imati nikoga u Vladi, Slobodna volja poslanika, bez protuusluga. Savjest lična u poslanika. Možda neko, nekada... ako uspiju promjeniti svoju percepciju kod birača u TK.
Mirso, haveru, gdje si kupio rakiju? Izgleda, pravo jaka.

SDP (10), NS(2) i SBB (takodje 2, gdje ti nadje 9?) ce praviti vladu za koju treba min. 18 poslanika!?
Akibh

#41440 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Akibh »

kmirsad wrote:
vrapcic wrote:
drug_profi wrote:
:lol: I onda da te neko shvati ozbiljno
:lol: :lol:
baxul

#41441 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxul »

seln wrote:

SDP (10), NS(2) i SBB (takodje 2, gdje ti nadje 9?) ce praviti vladu za koju treba min. 18 poslanika!?
pa i priča se o manjinskoj vladi.
Capsicum

#41442 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

Nema od manjinske vlade ništa. Ne budite djeca. Vjerovatni epilog svega će biti da SDP i NS neće biti u vlasti tamo gdje je SDP ostvario najbolji rezultat, ali će biti u vlasti tamo gdje je NS ostvario najbolji rezultat. U tom slučaju zaista treba odati priznanje NS-u na tome kako su uspjeli da uguše dominantnog političkog partnera i preotmu mu lidersku poziciju bez obzira na 3 puta manje osvojenih glasova.
drug_profi

#41443 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Capsicum wrote:Nema od manjinske vlade ništa. Ne budite djeca. Vjerovatni epilog svega će biti da SDP i NS neće biti u vlasti tamo gdje je SDP ostvario najbolji rezultat, ali će biti u vlasti tamo gdje je NS ostvario najbolji rezultat. U tom slučaju zaista treba odati priznanje NS-u na tome kako su uspjeli da uguše dominantnog političkog partnera i preotmu mu lidersku poziciju bez obzira na 3 puta manje osvojenih glasova.
izvrćeš teze.
Nije NS nikog ugušio. Biračko tijelo SDP-a neće sa SDA. I tu se poklapaju sa NS.
Capsicum

#41444 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

drug_profi wrote:
Capsicum wrote:Nema od manjinske vlade ništa. Ne budite djeca. Vjerovatni epilog svega će biti da SDP i NS neće biti u vlasti tamo gdje je SDP ostvario najbolji rezultat, ali će biti u vlasti tamo gdje je NS ostvario najbolji rezultat. U tom slučaju zaista treba odati priznanje NS-u na tome kako su uspjeli da uguše dominantnog političkog partnera i preotmu mu lidersku poziciju bez obzira na 3 puta manje osvojenih glasova.
izvrćeš teze.
Nije NS nikog ugušio. Biračko tijelo SDP-a neće sa SDA. I tu se poklapaju sa NS.
Kako znaš? Jel to bio neki referendum? A ove turbulencije unutar SDP-a zadnjih mjeseci zbog pitanja ulaska u vlast ćemo zanemariti. Hajde da se malo uozbiljimo...
drug_profi

#41445 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Capsicum wrote:
drug_profi wrote:
izvrćeš teze.
Kako znaš? Jel to bio neki referendum? A ove turbulencije unutar SDP-a zadnjih mjeseci zbog pitanja ulaska u vlast ćemo zanemariti. Hajde da se malo uozbiljimo...
Cuj kako znam?
Znam lijepo jer je glavni moto predizborne kampanje bio da se sa SDA neće praviti koalicija. A ako bude morala, onda će o tome odlučivati članstvo referendumom.
I jel misliš da je neko dao SDP-u glas sa nadom da će taj glas na kraju završiti kod SDA?
Upravo suprotno. Glasovi i za SDP i za NS su išli samo zato što su te opcije garantovale da neće spašavati SDA.
I tu nema priče ko koga davi, guši. Vidjelo se u SDP-u da ubačeni elementi žele da ih odvuku od predizbornog obećanja, a zna se šta bi to značilo za SDP.
I samo pehlivanjenje je donijelo nemjerljivu štetu.
Ja više nisam siguran da ću im dati glas jer ne želim da rizikujem.
Last edited by drug_profi on 23/04/2019 15:23, edited 1 time in total.
seln

#41446 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

baxul wrote:
seln wrote:

pa i priča se o manjinskoj vladi.
kmirsad wrote:SBB će imati 9 ruku i bit že u Vladi.
drug_profi

#41447 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ne moraju ruke za SBB biti SBB-ove.
Akibh

#41448 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Akibh »

drug_profi wrote:Ne moraju ruke za SBB biti SBB-ove.
Normala, to je taj mafijaski blok, nije bitno cije su ruke
drug_profi

#41449 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Akibh wrote:
drug_profi wrote:Ne moraju ruke za SBB biti SBB-ove.
Normala, to je taj mafijaski blok, nije bitno cije su ruke
Svakako da bi tu bilo raznih obećanja.
Stvar je samo hoće li SDP i NS dozvoliti da ta trgovina pređe granice zakona i interesa građana.
ako nisu u stanju kontrolisati, nek se ne petljaju.
Banksy

#41450 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

I tako, kao i obično,

SDA, DF i GS jurišnici kmeče na temi o Našoj stranci,

Neko bi rekao da je posao završen, sad kad je Gnjidica otišla u federalno krilo svom političkom Šefu,

Ali, da je kako sad uzet' i Tuzlu i Sarajevo, eeee...
Locked