SDA-All about
- JThomas
#41401 Re: SDA-All about
mi se ne vozimo, mi se vozamo...
-
statixx
#41402 Re: SDA-All about
Šta čini razliku ukoliko stranka ima tri ili četiri delegata u Domu naroda PS BiH
https://istinomjer.ba/sta-cini-razliku- ... da-ps-bih/
https://istinomjer.ba/sta-cini-razliku- ... da-ps-bih/
- JThomas
#41403 Re: SDA-All about
ali bake kaže da je isto a on je mudriji nego što izgleda.
- SmokingMan
#41404 Re: SDA-All about
U oba sličaja "srpski klub" profitira po pitanju donošenja odluka u domu naroda,"trojica" ili "četvorica",nebitno,bizno je da se postigne nefounkcionalost u ključnim momentima... 
- Haris.ba
#41405 Re: SDA-All about
Meni je zanimljivije bilo kada nije znao da se Dom naroda može raspustiti. Na faci mu vidiš kako računa koliko gubi mjesečno plate. I razmišljanje je li pogriješio što je Šefika nacalio u predsjedništvo.
P.S.
A gore mi je kada je nerad u Domu naroda pravdao radom kao predsjednik stranke.
P.S.
- MaksprotivMarksa
#41406 Re: SDA-All about
Stranka je drzava, isto je to, u tim strankama se kroje sudbine, a ne u institucijama drzave, treba covjeku taj rad svakako platitiHaris.ba wrote:Meni je zanimljivije bilo kada nije znao da se Dom naroda može raspustiti. Na faci mu vidiš kako računa koliko gubi mjesečno plate. I razmišljanje je li pogriješio što je Šefika nacalio u predsjedništvo.
P.S.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#41407 Re: SDA-All about
denis.istok wrote:Zasto se ne spominje direktor (Fahrina raja izgleda) kao i imena ljudi iz racunovodstva. Novinari dosli do javnih podataka i napravili "google analizu" i isplivale veze s nekim. Ja koliko sam citao svi su u ovome-HDZ. SBB. DF. SDA. Njima je stranka samo pokrice da se "uvale" na poziciju.pici wrote:
od djece sa posebnim potrebama kradete... jadoviIMENOVALA VLADA FBIH
|
Ovo su članovi Upravnog i Nadzornog odbora koji su Zavod Pazarić koštali čak 420.000 KM
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-su- ... /190912065
Na čelu Upravnog odbora Zavoda Pazarić nalazi se Janja Milinković. Prema podacima dostupnim na internetu Milinković je pomoćnica za socijalnu skrb pri Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).
Upravni odbor pored predsjednika ima i četiri člana i to Anesa Kaletu, Saidu Kastrat, Džanu Kilić i Enisu Hodžić. Anes Kaleta je uposlenik Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, Saida Kastrat trenutno obnaša dužnost šefice kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače, Džana Kilić je pomoćnica ministra u Sektoru za pravne i kadrovske, ekonomsko-finansijske i opće poslove Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, dok je Enisa Hodžić pomoćnica direktora Agencije za državnu službu FBiH.
Što se tiče Nadzornog odbora, ovaj organ ima tri člana. Na poziciji predsjednice Nadzornog odbora nalazi se Dalila Efendić, pomoćnica direktora Federalne uprave civilne zaštite i supruga zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Adnana Efendića.
Članovi Nadzornog odbora su uposlenica Zavoda Pazarić Mevlida Bandić koja je, prema podacima s interneta, vijećnica Demokratske fronte u Općinskom vijeću Općine Hadžići, ali i izvjesna Ivana Bago, supruga načelnika Općine Posušje Branka Bage.
Direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Redžep Salić jučer je u dramatičnom obraćanju federalnim parlamentarcima kazao kako su Upravni i Nadzorni odbor ovaj zavod koštali čak 420.000 KM, dok su istovremeno djeca gladna.
"Ja vas molim da skinete tu kategoriju s naših leđa. To je sve nauštrb naše djece. Petnaest godina nije promijenjen meni za tu djecu i 15 godina su djeca gladna. Zato vas ja molim...", rekao je jučer u svom obraćanju zastupnicima u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH direktor Redžep Salić.
znase ko vedri i oblaci ev sad ce 30 godina... hdz su kauri a ovi ostali otpaci od jedine bosnjacko-muslimanske stranke u bOsnja... tako da sistemska kradja i politika pocinje i zavrsava od utemeljitelja nove demonkratije... selam
-
jagugu
#41408 Re: SDA-All about
Donosimo novu Programsku deklaraciju SDA: Naš primarni cilj je Republika Bosna i Hercegovina
https://www.klix.ba/vijesti/bih/donosim ... /190913013
- drug_profi
#41409 Re: SDA-All about
Znači programski cilj je rahat patnja dok se boje ne razmazu i ostane smo zelena u nekim nejasnim konturama na mapi.
-
jefff
#41410 Re: SDA-All about
Jedini njihov cilj je republika, al srpska
- Better Man
#41411 Re: SDA-All about
Njihov cilj je Republika BiH, a Alija je ukinuo. Da nije žalosno bilo bi smiješno.jagugu wrote:Donosimo novu Programsku deklaraciju SDA: Naš primarni cilj je Republika Bosna i Hercegovina
- drug_profi
#41413 Re: SDA-All about
Dobro neko reče jednom, stvari bi vjerovatno krenule na bolje kad bi Bošnjaci prihvatili Dejtonski sporazum.
Očigledno je da nisu, uz 101 grešku načinjenu naknadno koje su dodatno podrivale šansu da se i taj Dejton preraste.
Očigledno je da nisu, uz 101 grešku načinjenu naknadno koje su dodatno podrivale šansu da se i taj Dejton preraste.
- draganbl
#41414 Re: SDA-All about
Kada za koju godinu u BiH opet izbije rat, treba pomenuti ovu programsku deklaraciju kao jedan od njegovih glavnih uzroka.jagugu wrote:Donosimo novu Programsku deklaraciju SDA: Naš primarni cilj je Republika Bosna i Hercegovina
- jazzer
#41415 Re: SDA-All about
Mi smo ovdje listom, blago receno, kontra SDA bar ako je suditi po komentarima ali ne vjerujem da cetnicima trebadraganbl wrote:Kada za koju godinu u BiH opet izbije rat, treba pomenuti ovu programsku deklaraciju kao jedan od njegovih glavnih uzroka.
neki poseban razlog za nova klanja i genocide. Moze to biti ova deklaracija (na koju se btw popisam), eventualni ulazak u
NATO ili bilo sta drugo, tak oda ti ova teza bas i ne pije vode.
-
amko761
#41416 Re: SDA-All about
Lol za četiri godine ratovanja i uz svu međunarodnu podršku nisu se mogli ostvariti ovi ciljevi, a sada bi ih ostvarivali. Kako da ne 
-
mrgreen
#41417 Re: SDA-All about
Potpisali bi oni sutra tronožac sa gradjanskom cetvrtom nogarom za Ostale. Ali zahvaljujući Vladi KS skontali da gradjanska multietnicka prica bolje prolazi.
Samo kako prestati nazivati ljude cetnicima ako se zovu, ne znam, Feđa.
Samo kako prestati nazivati ljude cetnicima ako se zovu, ne znam, Feđa.
- JThomas
#41418 Re: SDA-All about
da prilagodimo u duhu teme - nismo za nova klanja, ali...jazzer wrote:Mi smo ovdje listom, blago receno, kontra SDA bar ako je suditi po komentarima ali ne vjerujem da cetnicima trebadraganbl wrote:Kada za koju godinu u BiH opet izbije rat, treba pomenuti ovu programsku deklaraciju kao jedan od njegovih glavnih uzroka.
neki poseban razlog za nova klanja i genocide. Moze to biti ova deklaracija (na koju se btw popisam), eventualni ulazak u
NATO ili bilo sta drugo, tak oda ti ova teza bas i ne pije vode.
- jazzer
#41419 Re: SDA-All about
Ne bi mi da vas koljemo opet al' ova deklaracija vam je za k***aJThomas wrote:da prilagodimo u duhu teme - nismo za nova klanja, ali...
- Roccohljup
#41420 Re: SDA-All about
na prošlom kongresu haman se nisu potukli.....na ovom im želim hejbet razbijenih noseva i glava 
- tandmand
#41421 Re: SDA-All about
Samo još da se nađe kakav srpski svat pa da to krene ...draganbl wrote:Kada za koju godinu u BiH opet izbije rat, treba pomenuti ovu programsku deklaraciju kao jedan od njegovih glavnih uzroka.jagugu wrote:Donosimo novu Programsku deklaraciju SDA: Naš primarni cilj je Republika Bosna i Hercegovina
- Roccohljup
#41422 Re: SDA-All about
od sda samo mogu biti gori njihovi isprdci 
Nakon što je Vlada FBiH na prošloj sjednici donijela odluku o smjeni Nevada Ikanovića s dužnosti izvršnog direktora ''Elektroprivrede BiH'', oglasio se i Pokret demokratske akcije (PDA), koji je Ikanovića i predložio za ovu funkciju. Saopćenje prenosimo u cijelosti:
- Pokret demokratske akcije Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje odluku Nadzornog odbora JP ''Elektroprivrede BiH'' kojom je Nevad Ikanović razriješen dužnosti izvršnog direktora za proizvodnju, a na koju je Vlada Federacije BiH dala saglasnost.
Je li Ikanović kriv pa je smijenjen zato što je za vrijeme njegovog mandata u EPBiH povećana proizvodnja uglja za nešto više od milion tona?! Je li Ikanović kriv zato što je za dvije godine popravio finansijski rezultat u rudnicima za 73 miliona KM, koji su 2015. godine poslovali s gubitkom od 107 miliona KM, da bi se isti nakon dvije godine sveo na samo 34 miliona KM?!
Je li Ikanović kriv što je produktivnost po zaposlenoj osobi u u 2017. godini povećana na 675 tona uglja, u odnosu na period iz 2015. godine, kada je produktivnost iznosila 525 tona?!
Je li Ikanović smijenjen što su rudnici u prošloj godini uplatili više od 67 miliona KM poreza i doprinosa u odnosu na 2015., kada je stepen poreza i doprinosa iznosio 37 miliona KM?! Je li Ikanović kriv što je u prošloj godini za rudnike izvršena uplata od 68,1 milion KM, umjesto 77,7 miliona KM, koliko je ukupno obračunato, a što u procentima iznosi 87,65 posto?!
Je li Ikanović smijenjen što je Termoelektrana Kakanj u njegovom mandatu ostvarila najveću proizvodnju električne energije od izgradnje iste do danas?!
Za neupućene, smijenjeni Ikanović je tokom svog mandata tražio od uprave Rudnika Kreka da se osposobi mehanizacija koja je vlasništvo rudnika, a da se prekine s angažmanom trećih lica u rudniku. Međutim, uprava Rudnika, iz njima poznatih interesa, nastavila je s praksom angažmana trećih lica.
Nakon toga je aktom pokrenuo preispitivanje povjerenja članova Uprave Rudnika Kreka koji je Uprava EPBiH prihvatila i istim izglasala nepovjerenje. Međutim, Nadzorni odbor EPBiH ovu tačku nikada nije stavio na dnevni red sjednice, kao ni analizu rada nadzornih odbora i uprava u onim rudnicima koji nisu ispunjavali elemente plana poslovanja, a koju je tražio Ikanović.
Kada su u pitanju dugovanja rudnika iz ranijih perioda koja su nastala do 2015. godine, Ikanović je prema Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije sredinom 2016. godine uputio inicijativu za donošenje zakona koji bi riješio pitanje dugovanja rudnika do 2015. godine. No, resorni federalni ministar nije nikada odgovorio na taj akt, niti je na bilo koji način toj inicijativi dao pažnju.
Ikanović nikada ne bi bio smijenjen da od Uprave i nadzornih odbora rudnika, koji se nisu pridržavali Zakona o javnim nabavkama, nije tražio da se isti decidno poštuje.
No, razloge za smjenu kadra PDA, koji je smijenio Nadzorni odbor EPBiH, možemo pronaći samo u činjenici da je ovo javno preduzeće bilo u službi politike, a ne struke.
Stoga, PDA BiH daje punu podršku Nevadu Ikanoviću te će prednost uvijek dati znanju i struci, a ne političkoj pripadnosti.
- JThomas
#41423 Re: SDA-All about
al' najjače ime nevad

- Roccohljup
#41424 Re: SDA-All about
pa čo'ek ne vadi nikako 
- JThomas
#41425 Re: SDA-All about
pa okej, al' da to bude ime