_Scarlett_ wrote:Bas o ovome pricam. Citav malogradjanski mentalitet u jednom komentaru.convict wrote: bas vala, sta ce nama jedna Rosa Parks, svjetska ikona borbe protiv rasizma, pored nasih heroina. aziza sacirbegovic na primjer?
"Sta mi jadni imamo za nuditi ovom svijetu, naspram Amerikanki. Doslovno nema nijedna zena, nijedna licnost u historiji Bosne koja je napravila nesto vrijedno protiv fasizma, ustala protiv diskriminacije, u nasoj zemlji, pa vise zasluzuje spomenik od jedne predivne svjetske poznate Amerikanke. Sta ce nama nasi drzavljani i historijske licnosti, ni za kurac nisu, ajmo masturbirati na licnosti drugih, vecih, bogatijih drzava."
Koji podanicki i malogradjanski mentalitet u pm
tvoj bi post imao smisla da je situacija obrnuta, recimo da je neko predlozio neku nasu licnost i da se nadje neko ko se tome protivi._Scarlett_ wrote:Bas o ovome pricam. Citav malogradjanski mentalitet u jednom komentaru.convict wrote: bas vala, sta ce nama jedna Rosa Parks, svjetska ikona borbe protiv rasizma, pored nasih heroina. aziza sacirbegovic na primjer?
"Sta mi jadni imamo za nuditi ovom svijetu, naspram Amerikanki. Doslovno nema nijedna zena, nijedna licnost u historiji Bosne koja je napravila nesto vrijedno protiv fasizma, ustala protiv diskriminacije, u nasoj zemlji, pa vise zasluzuje spomenik od jedne predivne svjetske poznate Amerikanke. Sta ce nama nasi drzavljani i historijske licnosti, ni za kurac nisu, ajmo masturbirati na licnosti drugih, vecih, bogatijih drzava."
Koji podanicki i malogradjanski mentalitet u pm
bilo je naravno i takvih prijedloga, evo recimo da se dvorani da ime Goran Cengic, pa ni to nije proslo, znamo naravno zbog cega. fasisti ce naravno uvijek naci izgovor da ne podrze.
sto se mene tice ima mjesta i za rosu parks i za srdjana aleksica i za martin luter kinga i bilo koga drugog, ne vidim ili-ili situaciju