Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
convict

#41401 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by convict »

_Scarlett_ wrote:
convict wrote: bas vala, sta ce nama jedna Rosa Parks, svjetska ikona borbe protiv rasizma, pored nasih heroina. aziza sacirbegovic na primjer?
Bas o ovome pricam. Citav malogradjanski mentalitet u jednom komentaru.

"Sta mi jadni imamo za nuditi ovom svijetu, naspram Amerikanki. Doslovno nema nijedna zena, nijedna licnost u historiji Bosne koja je napravila nesto vrijedno protiv fasizma, ustala protiv diskriminacije, u nasoj zemlji, pa vise zasluzuje spomenik od jedne predivne svjetske poznate Amerikanke. Sta ce nama nasi drzavljani i historijske licnosti, ni za kurac nisu, ajmo masturbirati na licnosti drugih, vecih, bogatijih drzava."

Koji podanicki i malogradjanski mentalitet u pm
_Scarlett_ wrote:
convict wrote: bas vala, sta ce nama jedna Rosa Parks, svjetska ikona borbe protiv rasizma, pored nasih heroina. aziza sacirbegovic na primjer?
Bas o ovome pricam. Citav malogradjanski mentalitet u jednom komentaru.

"Sta mi jadni imamo za nuditi ovom svijetu, naspram Amerikanki. Doslovno nema nijedna zena, nijedna licnost u historiji Bosne koja je napravila nesto vrijedno protiv fasizma, ustala protiv diskriminacije, u nasoj zemlji, pa vise zasluzuje spomenik od jedne predivne svjetske poznate Amerikanke. Sta ce nama nasi drzavljani i historijske licnosti, ni za kurac nisu, ajmo masturbirati na licnosti drugih, vecih, bogatijih drzava."

Koji podanicki i malogradjanski mentalitet u pm
tvoj bi post imao smisla da je situacija obrnuta, recimo da je neko predlozio neku nasu licnost i da se nadje neko ko se tome protivi.

bilo je naravno i takvih prijedloga, evo recimo da se dvorani da ime Goran Cengic, pa ni to nije proslo, znamo naravno zbog cega. fasisti ce naravno uvijek naci izgovor da ne podrze.

sto se mene tice ima mjesta i za rosu parks i za srdjana aleksica i za martin luter kinga i bilo koga drugog, ne vidim ili-ili situaciju
kmirsad

#41402 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

_Scarlett_ wrote:Sada kad sam se malo smirila u vezi ovog prijedloga za spomenik Rosi Parks, zanimaju me razlozi iza takvog prijedloga.

Ako hoce simbol protiv fasizma, jel nema BIH partizana i antifasista sama koji su relevantniji za ovo podneblje od neke Amerikanke?

Ako hoce simbol nekog ko je ustao protiv nepravde, zar nema primjera iz naseg drustva? Nemamo likova iz historije, starije ili novije, koji se nisu dali tlaciti?

Otkud ta potreba "gradjana" u BiH da drkaju kurac na Amerikance stalno?

Otkud ta malogradjanstina u nama...
Koga god bi od naših antifašisata izabrali, izbili bi međunacionalni sukobi...
Svi ostali bi bili majorizarani...
Styling

#41403 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

_Scarlett_ wrote:Sada kad sam se malo smirila u vezi ovog prijedloga za spomenik Rosi Parks, zanimaju me razlozi iza takvog prijedloga.

Ako hoce simbol protiv fasizma, jel nema BIH partizana i antifasista sama koji su relevantniji za ovo podneblje od neke Amerikanke?

Ako hoce simbol nekog ko je ustao protiv nepravde, zar nema primjera iz naseg drustva? Nemamo likova iz historije, starije ili novije, koji se nisu dali tlaciti?

Rosa Parks nije simbol borbe protiv fasizma nego borbe za ljudska prava i ravnopravnost. A, to dvoje nije isto. Da budemo iskreni, mi takvih ikona u proslosti nemamo. Antifasista imamo puno ali boraca za ljudska prava koji su bili spremni sve zrtvovati da bi se izborili za ravnopravnost i koji su svojim postupcima pokrenuli siroke mase i citav jedan pokret, nazalost, nemamo. Zasto? Jer se mi kao narod bojimo sistema i nemamo petlje.
JThomas

#41404 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

uzbudila se pa se smirila.
Banksy

#41405 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Styling wrote: Rosa Parks nije simbol borbe protiv fasizma nego borbe za ljudska prava i ravnopravnost. A, to dvoje nije isto. Da budemo iskreni, mi takvih ikona u proslosti nemamo. Antifasista imamo puno ali boraca za ljudska prava koji su bili spremni sve zrtvovati da bi se izborili za ravnopravnost i koji su svojim postupcima pokrenuli siroke mase i citav jedan pokret, nazalost, nemamo. Zasto? Jer se mi kao narod bojimo sistema i nemamo petlje.
:thumbup:
vrapcic

#41406 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vrapcic »

geralt wrote:
vrapcic wrote: Objava registra zaposlenih u javnim institucijama - hm ovdje sam pola pola, s jedne strane podrzavam, jer mi ih i placamo u konacnici a s druge malo je bezze da su takve stvari potpuno javne. Insomnia i ostali dijasporci :) :) - kako je kod vas, da li su ovakve informacije dostupne javnosti u gradovima/drzavama u kojima vi zivite?
Nisam dijasporac, ali znam da je recimo u Americi to javno dostupno, postavljao sam na drugoj temi. Evo ti za Njujork: https://data.cityofnewyork.us/City-Gove ... /ye3c-m4ga

Kalifornija: https://transparentcalifornia.com/

Florida: https://salaries.myflorida.com/

Itd.
Geralt, hvala puno za informaciju!
vrapcic

#41407 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vrapcic »

horkesh wrote:
vrapcic wrote:
Objava registra zaposlenih u javnim institucijama - hm ovdje sam pola pola, s jedne strane podrzavam, jer mi ih i placamo u konacnici a s druge malo je bezze da su takve stvari potpuno javne. Insomnia i ostali dijasporci :) :) - kako je kod vas, da li su ovakve informacije dostupne javnosti u gradovima/drzavama u kojima vi zivite?
Potpuno podržavam. Ne plaćamo ih mi u konačnici, nego ih mi plaćamo - tačka.

Oni su uposlenici javnog sektora. Ako hoće da im se ne znaju plate, neka idu u privatni sektor.

Prvo sam pregledao rođake, malo screenshotovao, sad jedva čekam da ih pozovem u goste :evil:
Kod mene se jos nije krenulo u te radikalne metode ali.. ko zna.... :) :)
vrapcic

#41408 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vrapcic »

Postovana, obzirom da drustvo u kojem zivimo mogu li vas zamoliti da navedete barem tri imena oko kojeg ce se svi ali svi sloziti? Pri tome ne mislim 100% to je nemoguce ali da se sva tri konstitutivna naroda sloze, plus fasisti/antifasisti i ostali..

Kod nas je kontroverzna i boja neba (da jedan kaze plava, drugi ce reci da je to kraljevsko plava a treci da je zelenkasta, samo da se ne sloze).Kako ou tom ozracju naci ljede prihvatljive svima? U Sarajevu se imenom fasiste imenovala skola, u I. Sarajevu postoji Ulica Draze Mihajlovica, hocemo li se sloziti da ni Mile Budak nije bas prihvatljiv svima?

Razmislite o tri imena koja ce stvarno biti svima ok, ne koja bi trebala biti prihvatljiva jer su ovi to zasluzili i neka se pomire sa tim oni kojima se ta osoba ne dopada nego da se postigne istinski koncenzus.. jedima ce biti prihvatljiv dva ce biti protiv, dvama prihvatljiv treci rezolutno protiv.. Ili ce svi skociti na partizane jer su komunjare i slicno.

Ivo Andric - znamo sve, Branko Copic - pise pogrdno o muslimanima i naziva ih pogrdnim imenima, Mesa Selimovic - takodjer neprihvatljiv.. samo par imena velikana koji realno nisu prihvatljivi u ovom trenutku. Ako odaberemo antifasistu, prvo mora biti svima prihvatljiv a i da nije komunjara. Ban Kulin ciji je jel bosanac ili katolik ili sto on sto ne xzc a gdje je tu ravnopravnost hocemo i mi "naseg".. Husein kapetan Gradascevic isto..
Zato i imamo paradoks da su nam prihvatljivi Bruce Lee ili Rosa Parks, to je na zalost tako. A ne znam ni sta joj fali, to je zena koja je imala hrabrosti ustati protiv aparthejda iako je rizikovala vjerovatno i svoj zivot.. pa mozda nam i njezin spomenik moze nesto poruciti u ovim vremenima...

I nije to amerikaniziranje, ili malogradjanstina, podilazenje, ili konformizam.. to je jednostavno nasa realnost.

unaprijed se radujem Vasim prijedlozima.
lp
The BEN10

#41409 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

geralt wrote:Nisam dijasporac, ali znam da je recimo u Americi to javno dostupno, postavljao sam na drugoj temi. Evo ti za Njujork: https://data.cityofnewyork.us/City-Gove ... /ye3c-m4ga

Kalifornija: https://transparentcalifornia.com/

Florida: https://salaries.myflorida.com/

Itd.
Geralt,
hvala puno za informaciju!
kmirsad

#41410 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Styling wrote:

Rosa Parks nije simbol borbe protiv fasizma nego borbe za ljudska prava i ravnopravnost. A, to dvoje nije isto. Da budemo iskreni, mi takvih ikona u proslosti nemamo. Antifasista imamo puno ali boraca za ljudska prava koji su bili spremni sve zrtvovati da bi se izborili za ravnopravnost i koji su svojim postupcima pokrenuli siroke mase i citav jedan pokret, nazalost, nemamo. Zasto? Jer se mi kao narod bojimo sistema i nemamo petlje.
A Husinska buna... Rudari digli bunu nezadovoljni svojim radničkim pravima i dnevicama... 7 ih pobilo...desetine ranilo--- Mitar trifunović Učo...
https://hr.wikipedia.org/wiki/Husinska_buna
Styling

#41411 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

kmirsad wrote:
Styling wrote:

A Husinska buna... Rudari digli bunu nezadovoljni svojim radničkim pravima i dnevicama... 7 ih pobilo...desetine ranilo--- Mitar trifunović Učo...
https://hr.wikipedia.org/wiki/Husinska_buna
Mislim da slucaj Rose Parks ipak ubuhvata siri segment drustva. Borba za radnicka prava je samo jedan dio borbe za opsta ljudska prava i slobode.
wewa

#41412 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

Banksy wrote:
Styling wrote: Rosa Parks nije simbol borbe protiv fasizma nego borbe za ljudska prava i ravnopravnost. A, to dvoje nije isto. Da budemo iskreni, mi takvih ikona u proslosti nemamo. Antifasista imamo puno ali boraca za ljudska prava koji su bili spremni sve zrtvovati da bi se izborili za ravnopravnost i koji su svojim postupcima pokrenuli siroke mase i citav jedan pokret, nazalost, nemamo. Zasto? Jer se mi kao narod bojimo sistema i nemamo petlje.
kmirsad

#41413 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Styling wrote:

Mislim da slucaj Rose Parks ipak ubuhvata siri segment drustva. Borba za radnicka prava je samo jedan dio borbe za opsta ljudska prava i slobode.
Ma znam... referisao sam se na :
Nemamo likova iz historije, starije ili novije, koji se nisu dali tlaciti?
Učo mi prvi pade na pamet... :-D
drug_profi

#41414 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ja mislim da bi se jedino oko Brus Lija ili Džeki Čena mogli dogovoriti.
Ne znam možda bi prošao i Čak Noris.

Pepeljuga možda.... ali teško.
Ima indicija da je bila amoralna.
starisalko

#41416 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

Fahrud-in prihvatljiv za sve tri strane dokazano
shbc

#41417 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

Moze li mi neko objasniti potez NS u TK? Cisto da vidim da li sam nesto propustio prije nego pocnem psovati.
paleoconservative

#41418 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by paleoconservative »

"Na zahtjev Naše Stranke"

Ovo sa SDA u TK mi tako smrdi i nimalo ne djeluje regularno...Ako je istinito, onda je ovo nokaut ideje o bh bloku (sto bi bilo tragicno)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#41419 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

ovo može biti i gospodski potez naše stranke. pozvali smo vas na razgovor, nismo se mogli dogovoriti (jer se neće moći dogovoriti), svako svojim putem.

pokušali su, ali sa lopovima dogovora nema.

malo je suludo da se od naše stranke stvara kult stranke koja sa sda niti zrak ne smije dijeliti.
Banksy

#41420 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Predsjednik Regionalnog odbora Naše stranke u Tuzli Mirsad Čamdžić za Klix.ba je rekao da je na sastanku odlučeno da se podrška za programsku Vladu TK zatraži od svih 35 zastupnika u Kantonalnoj skupštini.

"Naša stranka ne želi, a SDP se s time složio da poziv za podršku ne ide samo prema određenim grupama, nego da se ponudi svim zastupnicima u Skupštini TK."
Revolucionar ★

#41421 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Revolucionar ★ »

Kako nema ovih NS-ovih delegata sa foruma da prokomentarisu situaciju u TK?
zippoo87

#41422 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Revolucionar ★ wrote:Kako nema ovih NS-ovih delegata sa foruma da prokomentarisu situaciju u TK?
marketing kolega,marketing :run:

evo objasni ti malakh sve

mene vise cudi sto niko ne komentarise ove akcije ciscenja grada...ljudi se pravo nafurali na ekologiju ovih dana
kmirsad

#41423 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

malakh wrote:ovo može biti i gospodski potez naše stranke. pozvali smo vas na razgovor, nismo se mogli dogovoriti (jer se neće moći dogovoriti), svako svojim putem.

pokušali su, ali sa lopovima dogovora nema.

malo je suludo da se od naše stranke stvara kult stranke koja sa sda niti zrak ne smije dijeliti.
Ovo što ti nazivaš kultom, za mene je "vjera"
Dabišiće je Tvrtko trebao genetski istrijebiti, kao vaške i grinje...
Zavukli su se u sve pore i ponovo se u njima budi nada... da će im se ipak, nenadano, kad su pomislili da je sve gotovo, pružiti prilika da se zaskoče na odabrani plijen.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#41424 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote:[Ovo što ti nazivaš kultom, za mene je "vjera"
Dabišiće je Tvrtko trebao genetski istrijebiti, kao vaške i grinje...
Zavukli su se u sve pore i ponovo se u njima budi nada... da će im se ipak, nenadano, kad su pomislili da je sve gotovo, pružiti prilika da se zaskoče na odabrani plijen.
ako netko to očekuje od naše stranke, onda je bolje da se što prije odrekne iste, jer nije sposobna to učiniti. da ne generaliziram samo za našu stranku, to nikome neće poći za rukom, jer cirka 600 hiljada glasova ide strankama koje su kao vaške i grinje i nažalost budućnost nam je takva da se to u narednih cca 20 godina neće promijeniti.
shbc

#41425 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

Ne ocekujem ja od NS da izbjegava i ignorise SDA, jer je nemoguce, ali da zove i inicira sastanak sa istima... Jos predlaze nekakve vlade, pa u kojem god obliku bile... Iskreno se nadam da ce uskoro biti neko saopstenje ili akcija prema tuzlanskom ogranku zbog ovoga. U suprotnom i njih saljem u neku stvar.
Locked