Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Tvrtko II Kotromanić

#41401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Rothmans wrote: 16/08/2025 17:44
Na putu između Mostara i Širokog Brijega, u mjestu Polog, danas je došlo do ozbiljnog sukoba navijačkih skupina..

Prema BiH portalu Bljesak, u tučnjavi su sudjelovali pripadnici mostarskih navijačkih skupina, Veleža i Zrinjskog. Incident se navodno dogodio kada su se navijači Zrinjskog vraćali s Islanda nakon uspješnog susreta s Breidablikom.

Pripadnici Red Armyja, navijačke skupine Veleža, zaustavili su vozilo Zrinjskih Ultrasa te ih napali palicama.

https://www.vijesti.ba/clanak/711034/re ... vrijedjeno
Navijačka tuča, ništa spesl, ništa što se neće ponoviti
Nije vala za ove teme
PM72

#41402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Sranja u onoj državi krenula su od navijačkih skupina i stadiona...
canvra888

#41403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 16/08/2025 17:59
Rothmans wrote: 16/08/2025 17:44
Na putu između Mostara i Širokog Brijega, u mjestu Polog, danas je došlo do ozbiljnog sukoba navijačkih skupina..

Prema BiH portalu Bljesak, u tučnjavi su sudjelovali pripadnici mostarskih navijačkih skupina, Veleža i Zrinjskog. Incident se navodno dogodio kada su se navijači Zrinjskog vraćali s Islanda nakon uspješnog susreta s Breidablikom.

Pripadnici Red Armyja, navijačke skupine Veleža, zaustavili su vozilo Zrinjskih Ultrasa te ih napali palicama.

https://www.vijesti.ba/clanak/711034/re ... vrijedjeno
Navijačka tuča, ništa spesl, ništa što se neće ponoviti
Nije vala za ove teme
Apsolutno irelevantno za ovu temu. Navijački šljam se redovno međusobno krha.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#41405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Meni je više smiješno ovo što se ovaj kao policiji javio
Hahhahahahahahahaha

Mislim, stvarno...
muha_sa

#41406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

sehohari wrote: 16/08/2025 19:17 Meni je više smiješno ovo što se ovaj kao policiji javio
Hahhahahahahahahaha

Mislim, stvarno...
Baš tako--ko eto policija to ne vidi :-)
PM72

#41407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Ma dijaspora garant,domaći nit tamo idu nit zalaze.Ne znam šta očekuju na četničkim teferičima,ilahije i kaside ili knjigu bosanski kuhar
Ateista

#41408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

KraljicaIzJajca wrote: 16/08/2025 11:16
Ateista wrote: 16/08/2025 10:32
KraljicaIzJajca wrote: 16/08/2025 10:29

Tebe ne zanima nešto, a raspravljas o tome. :lol:
Zanima me da svi budemo slobodni gradjani i da svako moze biti ono sto zeli da bude, dok ne ometa druge. Ako su otjerali zenu koja klanja, sutra mogu i mene zbog neceg drugog.
Ali BiH nije država svih njenih građana, već isključivo konstitutivnih etničkih grupa.
To je vezano za izbor vlasti, kao sekularna drzava bi trebala da garantuje svakom pravo na na slobodu vjeroispovijesti, ukljucujuci i izostanak iste naravno.
Ateista

#41409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

QSuzi wrote: 16/08/2025 11:35
Ateista wrote: 16/08/2025 10:21
KraljicaIzJajca wrote: 16/08/2025 08:56

Pa kako klanjati, a ne znati gdje je Kibla? To se ne dešava osobama koje klanjaju pet vakata nsmaza. Posebno ovakvim koje klanjaju po cestama, parkovima i sl.
Stvar je u tome sto mene kao nekog sa strane to ne zanima, njegova stvar, jedino je bitno da mene ne ugrozava i ne ometa.
Isto tako neko iz sirokog sigurno ne zna jeli to ispravno ili ne, njegov motov nije to da ne zeli provokaciju, njegov motiv je dati do znanja pripadnicima drugih religija da nisu tu dobrodosli.
Meme zanima.
Neću da mi ljudi klanjaju ili kleče oko nogu!
I eto vam je reis objasnio, a vi i dalje verglate svoje.
Ista osuda je i klačavcima, jer i njihov Jesus kaže da je molitva u tišini i privatnosti
Koji q se ti sad stavljaš ispred svih eto prosvijetljen i ništa ti ne smeta.
Ok, ali popusti ba i ti i ovaj Dr.Evil.
Zapeli da pokažete svoju toleranciju, ok skontali smo :)

Tema se svela na religiju
Jasno je da neka mjesta nisu adekvatna za molitve, ali ja ne kontam zasto bi to ikom smetalo?
Ne stavljam se ispred bilo koga, cak sta vise imam itekako lose misljenje o religijama generalno i nije mi problem to reci, samo fakat ne kontam sta tu kome ima smetati kad se neko moli?
Govorim naravno o pojedincima, ne o organizovanim grupama koje dodju negdje sa ciljem da provociraju ili nekom nesto namecu.
Dobro je neko dao primjer citanja knjige u parku ili nekojivadi u prirodi, svasta ljudi rade, parovi se ljube i fataju, neko sjedi i prica, neko slusa muziku, neko jede, pije, neko se i moli, ne vidim nikakvu bitnu razliku jer se i ne bavim drugim ljudima. Ako fodjem negdje u prirodu, onda odmaram ili radim ono sto sam naumio i zbog cega sam dosao, ne mahalam sta drugi rade.

Ovo uopste nema veze sa religijom jer je potpuno nebitno da li to neko radi ispravno ili ne, ovo je cisto pitanje netrpeljivosti prema drugim i drugacijim i to je motiv za ove zabrane.
sumirprimus

#41410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 16/08/2025 09:54
Rothmans wrote: 16/08/2025 06:21
Svadbena kolona se zaustavila pred džamijom u Jajcu, mahali hrvatskim zastavama, htjeli izazvati incident

Image

https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... ent/227757
Dje su Musini ovdje bili ? Ne mozete izac na kraj sa ujacima u polovicnoj sredini , a islo bi u Listicu :lol:
Kao sto rekoh, samo copanje pite ,kreveljenje i qrcenje bez pokrica,a sad su vas ovi skontali da ste mufovi i ide vam maltretiranje dje god zivite sa njima.
Nije ovo nista neubicajno, desava se cesce nego sto ljudi misle. Ali eto, rusi onu @sumirprimus -ovu za neke samo "juzno od Mostara". Europejci ljudi, kuliraju, idu na pivu, zivot kao prije rata.

Dok s druge strane ako pokusas malo proslavit s istom zastavom po CP-u, koju Dragance kaze da treba cuvati kao zjenicu oka svoga:

https://www.hercegovina.info/vijesti/bi ... tu/207494/
Ne znam care, morate se češće družit i rijesiti to dole izmedju se, i to su ljudi, nisu bajkace kako vam se predstavlja naročito zadnjih 15ak godina kako je na vlasti narodouzviseni ničim dokazani zk.
drug_profi

#41411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Policija je uradila svoj dio posla. Provokacija će uvijek biti.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#41412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Na hutbi u petak
Kaze hodza
"Kome u inat da klanjas?
Evo dzamije moze se kad god hoces pa opet na jaciji 10 ljudi, na sabahu 5."

Tako da ne znam zasto FUP i ostali ne istraze ko financira ove idiote.
QSuzi

#41413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

Ateista wrote: 16/08/2025 21:27
Ateista wrote: 16/08/2025 10:21

Stvar je u tome sto mene kao nekog sa strane to ne zanima, njegova stvar, jedino je bitno da mene ne ugrozava i ne ometa.
Isto tako neko iz sirokog sigurno ne zna jeli to ispravno ili ne, njegov motov nije to da ne zeli provokaciju, njegov motiv je dati do znanja pripadnicima drugih religija da nisu tu dobrodosli.
Meme zanima.
Ista osuda je i klačavcima, jer i njihov Jesus kaže da je molitva u tišini i privatnosti

Jasno je da neka mjesta nisu adekvatna za molitve, ali ja ne kontam zasto bi to ikom smetalo?
Ne stavljam se ispred bilo koga, cak sta vise imam itekako lose misljenje o religijama generalno i nije mi problem to reci, samo fakat ne kontam sta tu kome ima smetati kad se neko moli?
Govorim naravno o pojedincima, ne o organizovanim grupama koje dodju negdje sa ciljem da provociraju ili nekom nesto namecu.
Dobro je neko dao primjer citanja knjige u parku ili nekojivadi u prirodi, svasta ljudi rade, parovi se ljube i fataju, neko sjedi i prica, neko slusa muziku, neko jede, pije, neko se i moli, ne vidim nikakvu bitnu razliku jer se i ne bavim drugim ljudima. Ako fodjem negdje u prirodu, onda odmaram ili radim ono sto sam naumio i zbog cega sam dosao, ne mahalam sta drugi rade.

Ovo uopste nema veze sa religijom jer je potpuno nebitno da li to neko radi ispravno ili ne, ovo je cisto pitanje netrpeljivosti prema drugim i drugacijim i to je motiv za ove zabrane.
Jesi dosadan
Tebi nek se motaju
Meni nek se ne moraju oko nogu
Capisce?
Ffs itekako ima veze s religijom
Ako klečiš klanjaš naokolo, sigurno nema veze s nuklearnom fizikom

Ateist na naizmjeničnu
Reis ti je objasnio, a ti i dalje vrtiš svoje
Ubiše te komplexi što si lafo ateist, s nisi :D
Ateista

#41415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

QSuzi wrote: 17/08/2025 00:20
Ateista wrote: 16/08/2025 21:27

Meme zanima.

Jesi dosadan
Tebi nek se motaju
Meni nek se ne moraju oko nogu
Capisce?
Ffs itekako ima veze s religijom
Ako klečiš klanjaš naokolo, sigurno nema veze s nuklearnom fizikom

Ateist na naizmjeničnu
Reis ti je objasnio, a ti i dalje vrtiš svoje
Ubiše te komplexi što si lafo ateist, s nisi :D
Jasno si ti rekla da ti smetaju, samo bi bio red objasniti zasto i sta ti tu smeta a ne smeta ti ako neko cita knjigu, ljubi se i slicno... :-)
Naravno, ne znaci da moras, ali eto bio bi red.

I ne kontam to "motaju oko nogu", nisam cuo da stanu na pola metra od nekog pa se mole, meni bi svakako smetalo da mi se neko nepoznat toliko priblizi sta god da radi, ali to je pitanje granica a ne sta radi.

Netrpeljivost prema drugim i drugacijim je stvar politike.

Cuj ja imam komplekse jer mi ne smeta neko ko me ni na koji nacin ne ometa. :lol:
Eto nek si mi rekla da nisam pravi ateista. :mrgreen:
KraljicaIzJajca

#41416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

Ateista wrote: 16/08/2025 21:16
KraljicaIzJajca wrote: 16/08/2025 11:16
Ateista wrote: 16/08/2025 10:32

Zanima me da svi budemo slobodni gradjani i da svako moze biti ono sto zeli da bude, dok ne ometa druge. Ako su otjerali zenu koja klanja, sutra mogu i mene zbog neceg drugog.
Ali BiH nije država svih njenih građana, već isključivo konstitutivnih etničkih grupa.
To je vezano za izbor vlasti, kao sekularna drzava bi trebala da garantuje svakom pravo na na slobodu vjeroispovijesti, ukljucujuci i izostanak iste naravno.
Trebala bi, ali sekularnost države je specifična zahvaljujući politici.
KraljicaIzJajca

#41417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

canvra888 wrote: 16/08/2025 15:49
KraljicaIzJajca wrote: 16/08/2025 08:53
canvra888 wrote: 16/08/2025 06:51

Pa koji je drugi zaključak tvog kopiranja ovog članka? Po čemu je neprimjerno to što je radila?
Meni, osobno, lično i personalno ne smeta, no postoji pretpostavka da je ciljan gest.
Pa ovdje na ovu temu i jesu samo pretpostavke ničim potkrijepljene.
Prije par godina je upozorena mala grupa na Trebeviću , jedna osoba je platila kaznu. Zamisli u Šeheru se to desilo.

Nema potrebe javno klanjati, sve se to nadoknadi kasnije.
Ne nadoknadi. A to hoće li neko javno ili privatno, to ničim nije zabranjeno.

Nego, šta kažeš na tvoje Jajčane i skandiranje svadbene kolone ispred džamije, kao i verbalni napad? Čini se poprilično sličan mindset onog Širokobriježana što je otjerao ženu...
Namaz se može nadoknaditi!
talijan97

#41418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Hvala Bogu pa imamo ovakvu Islamsku Zajednicu, kakva jeste, jedna svijetla tacka :thumbup:
ljubijankic

#41419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

talijan97 wrote: 17/08/2025 15:52 Hvala Bogu pa imamo ovakvu Islamsku Zajednicu, kakva jeste, jedna svijetla tacka :thumbup:
Ako nam je ona svijetla točka u velikom smo problemu
kakabanja213

#41420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

sumirprimus wrote: 16/08/2025 21:53
dr_Evil wrote: 16/08/2025 09:54
Rothmans wrote: 16/08/2025 06:21

Dje su Musini ovdje bili ? Ne mozete izac na kraj sa ujacima u polovicnoj sredini , a islo bi u Listicu :lol:
Kao sto rekoh, samo copanje pite ,kreveljenje i qrcenje bez pokrica,a sad su vas ovi skontali da ste mufovi i ide vam maltretiranje dje god zivite sa njima.
Nije ovo nista neubicajno, desava se cesce nego sto ljudi misle. Ali eto, rusi onu @sumirprimus -ovu za neke samo "juzno od Mostara". Europejci ljudi, kuliraju, idu na pivu, zivot kao prije rata.

Dok s druge strane ako pokusas malo proslavit s istom zastavom po CP-u, koju Dragance kaze da treba cuvati kao zjenicu oka svoga:

https://www.hercegovina.info/vijesti/bi ... tu/207494/
Ne znam care, morate se češće družit i rijesiti to dole izmedju se, i to su ljudi, nisu bajkace kako vam se predstavlja naročito zadnjih 15ak godina kako je na vlasti narodouzviseni ničim dokazani zk.
Kod vas preko Drine onaj klasicni turnus izgleda 12 24, 12 48. Zar niste konstatno u pripravnosti kada je ovako slozena situacija??
canvra888

#41421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

KraljicaIzJajca wrote: 17/08/2025 15:25
canvra888 wrote: 16/08/2025 15:49
KraljicaIzJajca wrote: 16/08/2025 08:53

Meni, osobno, lično i personalno ne smeta, no postoji pretpostavka da je ciljan gest.
Pa ovdje na ovu temu i jesu samo pretpostavke ničim potkrijepljene.
Prije par godina je upozorena mala grupa na Trebeviću , jedna osoba je platila kaznu. Zamisli u Šeheru se to desilo.

Nema potrebe javno klanjati, sve se to nadoknadi kasnije.
Ne nadoknadi. A to hoće li neko javno ili privatno, to ničim nije zabranjeno.

Nego, šta kažeš na tvoje Jajčane i skandiranje svadbene kolone ispred džamije, kao i verbalni napad? Čini se poprilično sličan mindset onog Širokobriježana što je otjerao ženu...
Namaz se može nadoknaditi!
Ako se svjesno izbjegava van njegovog vremena, ne može. Dalju polemiku o tome ne bih na ovoj temi, možemo nastaviti na prikladnoj o tome.

Nego, ne reče mi, šta veliš na radnje tvojih Jajčana?
drug_profi

#41422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Policija je sankcionisala prekršitelje u Jajcu i ne vidim potrebu da se o tome dalje priča.
Bio bilo bi potrebe da reakcije vlasti nije bilo.
suspect_zero

#41423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by suspect_zero »

talijan97 wrote: 17/08/2025 15:52 Hvala Bogu pa imamo ovakvu Islamsku Zajednicu, kakva jeste, jedna svijetla tacka :thumbup:
Ironičan si, jelde? :D
jusuf maskovic

#41424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by jusuf maskovic »

drug_profi wrote: 17/08/2025 20:45 Policija je sankcionisala prekršitelje u Jajcu i ne vidim potrebu da se o tome dalje priča.
Bio bilo bi potrebe da reakcije vlasti nije bilo.
potreba je da se zakuha bosanski lonac, zato bezbednosno informativna agencija radi 24/7 .

Od dva poluincidenta( Široki i Jajce) index klix poskok face hd, tv herceg bosne rade politički skandal epskih razmjera.

Naravno uz rad agenata na terenu

di si BIA BIA BIA kad je grmilo
dr_Evil

#41425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Ne znam jel istina, samo preuzeo tudji post:
Kaže se da kada je Che Guevara zarobljen u svom skrovištu, nakon što ga je izdao pastir, jedan od vojnika ga je iznenađeno upitao:
- Kako možeš izdati čovjeka koji je cijeli život proveo braneći tebe i tvoja prava?!
Pastir je mirno odgovorio:
- Njegove bitke s neprijateljem plašile su moje ovce!
📜 Mnogo godina prije, u Egiptu, veliki zapovjednik Mohamed Karim predvodio je otpor protiv Napoleonove francuske sveobuhvatne akcije.
Kada je zarobljen, sud je presudio da ga se pogubi.
Ali Napoleon ga je pozvao i rekao:
- Žao mi je ubiti čovjeka koji je hrabro branio svoju zemlju. Ne želim da me povijest pamti kao ubojicu heroja. Oprostit ću ti ako platiš 10 tisuća zlatnika kao naknadu za gubitke moje vojske.
Mohamed Karim se nasmiješio i rekao:
- Nemam toliko novca, ali su mi trgovci dužni preko 100 tisuća zlatnika .
📍 Napoleon mu je dao odgodu. Karim je otišao na tržnicu, okovan i okružen vojnicima koji su ga čuvali, nadajući se da će mu oni za koje se žrtvovao pomoći.
Ali nijedan trgovac nije odgovorio. Naprotiv, optužili su ga da je uzrok uništenja Aleksandrije i njihove krize.
Vratio se Napoleonu, duhovno slomljen. Tada mu je Napoleon rekao:
– Neću te ubiti zato što si se borio protiv nas, već zato što si žrtvovao svoj život za kukavički narod, koji više voli trgovinu nego slobodu.
Mohamed Rashid Rida je to sažeo ovako:
> „Onaj tko se zalaže za neuki narod je kao onaj koji pali vlastito tijelo da osvijetli put slijepcu.“
Post Reply