SDP

Better Man

#41376 Re: SDP

Post by Better Man »

Banksy wrote:
Provjerila sam, od 2000. do 2007. Federalnu agenciju za privatizaciju predvodili su Rešad Žutić, direktor Agencije, i Božidar Matić, predsjednik Nadzornog odbora Agencije, oba istaknuti članovi SDP-a.
Onda je Anto Domazet vodio Kantonalnu Agenciju.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#41377 Re: SDP

Post by malakh »

almir90 wrote:
Kolaps privrede, nikakva strategija upravljanja, izazivanje svih mogućih kriza u državi. Pa gdje si ti živila u tom periodu? Jesi li uopšte radila? Dosta poslova propalo, mnogo spalo na niske grane, pojedinci se izdigli. Radio, radim, živim tu i znam šta je i kako bilo. Koliko je skočila cijena goriva, brašna, ulja, mlijeka i općenito prehrane u 2012/13? Da ne govorimo o novim dokumentima, poskupljenje struje i vode.
pa bila je globalna finansijska kriza :lol:
The BEN10

#41378 Re: SDP

Post by The BEN10 »

Banksy wrote:
almir90 wrote:
Kolaps privrede, nikakva strategija upravljanja, izazivanje svih mogućih kriza u državi. Pa gdje si ti živila u tom periodu? Jesi li uopšte radila? Dosta poslova propalo, mnogo spalo na niske grane, pojedinci se izdigli. Radio, radim, živim tu i znam šta je i kako bilo. Koliko je skočila cijena goriva, brašna, ulja, mlijeka i općenito prehrane u 2012/13? Da ne govorimo o novim dokumentima, poskupljenje struje i vode.
:-)
Razotkrivena je i Banksy haman, stari SDP igrač. :lol: :D
GeeTnT

#41379 Re: SDP

Post by GeeTnT »

JThomas wrote:ovdje se ipak zna li je prije koka ili jaje. a sdpov i zlatkov najveći zločin je ubistvo alternative vladavini minderaša i posredno ojačavanje njihovog apsolutnog klinča nad društvenim i ekonomskim tokovima. oni su zahvaljajući zlatku jači nego što su ikad bili. i sve manje suludo djeluje ona teorija zavjere da su ustvari sve vrijeme radili zajedno...
Niti je koka, a niti jaje....nego zakljucno sa odlaskom SDP-a Zlatko je ostavio 65k blokiranih racuna firmi (uglavnom malih i srednjih) i cca 40k ih je imalo bar jedan blokiran racun...e sad ti meni reci kako stati na noge i podignuti privredu na takvu nesolventnost koja je za sobom povukla pad proizvodnje, potrosnje i zaposljavanja...
almir90

#41380 Re: SDP

Post by almir90 »

malakh wrote:
Šta ima stučnjak? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Da nije možda globalna kriza bila 2008? Kad su drugi izašli iz krize u periodu 2012-2014 mi smo zaglavili u još veću.
lacrima

#41381 Re: SDP

Post by lacrima »

Bivša ministrica pravosuđa Romana Brkić (SDP) i njen suprug osuđeni na po sedam mjeseci zatvora

Istom kaznom osuđen je i Dženaid Brkić zbog falsifikovanja javne isprave.

Romana Brkić je iskoristivši svoj položaj pribavila uvjerenje o položenom stručnom ispitu za državnog namještenika svom suprugu svjesna činjenice da on nikada polaganju ispita nije ni pristupio.

S druge strane, Dženaid je to uvjerenje priložio uz ostalu dokumentaciju na konkurs Općinskog suda u Tešnju za mjesto viši referent – upisničar i na taj način nezakonito stekao prednost u odnosu na druge dvije kandidatkinje.

Žalba na presudu se može izreći Kantonalnom sudu u roku od 15 dana.

Tužilaštvo je podiglo optužnicu i protiv Dženaida Brkića za upotrebu krivotvorene isprave, a optužnica je potvrđena 3. marta 2015. U trenutku podizanja optužnice, Brkić je obnašala funkciju sudije u Osnovnom sudu u Banjoj Luci.

Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine 10. marta 2015. godine donijela je odluku da se sudija Brkić privremeno udalji od vršenja dužnosti sudije Osnovnog suda u Banjoj Luci, počevši od 11. marta 2015. pa do okončanja krivičnog postupka pokrenutog podizanjem, odnosno potvrđivanjem optužnice.

smrdim/bivsa-ministrica-pravo ... i-zatvora/
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#41382 Re: SDP

Post by malakh »

almir90 wrote:
malakh wrote:
Šta ima stučnjak? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Da nije možda globalna kriza bila 2008? Kad su drugi izašli iz krize u periodu 2012-2014 mi smo zaglavili u još veću.
stručnjak, jašta :lol:

samo se prisjećam njihovog sramnog i bezuspješnog pokušaja da opravdaju svoju kleptomaniju.
almir90

#41383 Re: SDP

Post by almir90 »

malakh wrote:
stručnjak, jašta :lol:

samo se prisjećam njihovog sramnog i bezuspješnog pokušaja da opravdaju svoju kleptomaniju.
Ah, pardon, ja kont'o ti protiv mene. :D
JThomas

#41384 Re: SDP

Post by JThomas »

GeeTnT wrote:
JThomas wrote:ovdje se ipak zna li je prije koka ili jaje. a sdpov i zlatkov najveći zločin je ubistvo alternative vladavini minderaša i posredno ojačavanje njihovog apsolutnog klinča nad društvenim i ekonomskim tokovima. oni su zahvaljajući zlatku jači nego što su ikad bili. i sve manje suludo djeluje ona teorija zavjere da su ustvari sve vrijeme radili zajedno...
Niti je koka, a niti jaje....nego zakljucno sa odlaskom SDP-a Zlatko je ostavio 65k blokiranih racuna firmi (uglavnom malih i srednjih) i cca 40k ih je imalo bar jedan blokiran racun...e sad ti meni reci kako stati na noge i podignuti privredu na takvu nesolventnost koja je za sobom povukla pad proizvodnje, potrosnje i zaposljavanja...
a prije toga su bile kuće od čokolade i prozori od marmelade...i naravno sda nije imala ništa sa tim.
m_l

#41385 Re: SDP

Post by m_l »

VjecitiStudent wrote:A dok delegacija predvođena Nerkom ne zakuca na vrata i zatraži njegov povratak, Veliki vođa se ne dosađuje, ublehari ko i Hare nekad

http://www.avaz.ba/clanak/242351/u-sara ... rijednosti
Clan:

Madridski klub
Svjetska akademija nauka i umjetnosti
Odbor protektora Aleksandrijske biblioteke
...

Ako ne uspijes lokalno, mozes globalno! :mrgreen:
GeeTnT

#41386 Re: SDP

Post by GeeTnT »

JThomas wrote:
GeeTnT wrote:
a prije toga su bile kuće od čokolade i prozori od marmelade...i naravno sda nije imala ništa sa tim.
..ko spominje sda?...pricamo o SDP-u...
...prije toga su se stvorile prilike da se mnoge firme otvore...ono, mislim da su mnogi vidjeli neku sansu, perspektivu...napredak...kontas Branko "kockice"...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#41387 Re: SDP

Post by Chmoljo »

GeeTnT wrote: ..ko spominje sda?...pricamo o SDP-u...
...prije toga su se stvorile prilike da se mnoge firme otvore...ono, mislim da su mnogi vidjeli neku sansu, perspektivu...napredak...kontas Branko "kockice"...
koje prilike?

živo me interesuje...
GeeTnT

#41388 Re: SDP

Post by GeeTnT »

Chmoljo wrote:
koje prilike?

živo me interesuje...
..a jeli... hmmm ok..
Mala i srednja preduzeca u periodu izmedju 2006 do 2010 su otvarana, a postojeca su radila..ti kao neko se razumije u pravo, baci malo oko na finansijske izvjestaje banaka i njihovu realizaciju sa privrednim subjektima....

PS: Pozdravi medu Thomasa ako ga negdje sretnes...posto je odgovor bio upucen njemu...
Chmoljo

#41389 Re: SDP

Post by Chmoljo »

aha, e pa jeste, u pravu si.

:-)
Banksy

#41390 Re: SDP

Post by Banksy »

:lol:
ultima_palabra

#41391 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Image
JThomas

#41392 Re: SDP

Post by JThomas »

a znaš li koliko je sad blokiranih računa? ili te krah ekonomije interesuje samo kad tvoji nisu na vlasti?
Chmoljo

#41393 Re: SDP

Post by Chmoljo »

to je inercija od 2010.
agent_zero

#41394 Re: SDP

Post by agent_zero »

Šta je ovo, došli uhbljebljeni SDAovski trollovi da malo po direktivama iz centrale brane svoju kriminalnofašističku stranku? :lol:
GeeTnT

#41395 Re: SDP

Post by GeeTnT »

Ohhh....izvinjavam se na upadanju na temu...nastojacu da izbrisem licna iskustva iz pomenutog perioda, zaboravicu i kako se pratio rast akcija i kupovinu istih od ne samo pravnih, nego i fizickih lica (SASE)...a jbg...ponavljam da sam slucajno imao priliku (i obavezu) da to sve pratim preko SEE Investment Solutions...

Nadam se samo jos da kad stavim ruku u dzep da cu naci medju dokumentima i clansku kartu sda i da konacno shvatim da ste svo vrijeme bili u pravu.

..jos jednom se duboko izvinjavam.
Chmoljo wrote:to je inercija od 2010.
Ahhh...oprostite i Vi uvazeni administratoru, ja sam zaboravio da se kod nas "dobit" ocekuje nakon par godina...ili cak prije.
Last edited by GeeTnT on 21/06/2016 15:24, edited 1 time in total.
mikasa

#41396 Re: SDP

Post by mikasa »

GeeTnT wrote:Ohhh....izvinjavam se na upadanju na temu...nastojacu da izbrisem licna iskustva iz pomenutog perioda, zaboravicu i kako se pratio rast akcija i kupovinu istih od ne samo pravnih, nego i fizickih lica (SASE)...a jbg...ponavljam da sam slucajno imao priliku (i obavezu) da to sve pratim preko SEE Investment Solutions...

Nadam se samo jos da kad stavim ruku u dzep da cu naci medju dokumentima i clansku kartu sda i da konacno shvatim da ste svo vrijeme bili u pravu.

ma ne .... samo pazi da u dzepu ne nadjes krivicnu prijavu od svog direktora.
GeeTnT

#41397 Re: SDP

Post by GeeTnT »

mikasa wrote:
GeeTnT wrote:Ohhh....izvinjavam se na upadanju na temu...nastojacu da izbrisem licna iskustva iz pomenutog perioda, zaboravicu i kako se pratio rast akcija i kupovinu istih od ne samo pravnih, nego i fizickih lica (SASE)...a jbg...ponavljam da sam slucajno imao priliku (i obavezu) da to sve pratim preko SEE Investment Solutions...

ma ne .... samo pazi da u dzepu ne nadjes krivicnu prijavu od svog direktora.
...nece ba...natovario bi mu Karkina na vrat...zna on to. :D :D
madner

#41398 Re: SDP

Post by madner »

Ja kao da se sjecam da je tada bila neka kriza, pa je SDA premijer pobjegao da ne stavi potpis za zahtjeve IMF, no dosao je stari as da to odradi.

Mozda je i zato koji racun blokiran, nesto ta kriza zna takve rezultate imati. :D
almir90

#41399 Re: SDP

Post by almir90 »

GeeTnT wrote:
Chmoljo wrote:
koje prilike?

živo me interesuje...
..a jeli... hmmm ok..
Mala i srednja preduzeca u periodu izmedju 2006 do 2010 su otvarana, a postojeca su radila..ti kao neko se razumije u pravo, baci malo oko na finansijske izvjestaje banaka i njihovu realizaciju sa privrednim subjektima....

PS: Pozdravi medu Thomasa ako ga negdje sretnes...posto je odgovor bio upucen njemu...

Nije baš ni taj period bajan, prvi val krize je krenuo 2006. kad je se krenulo s uvođenjem PDV-a i kad je sve naglo poskupilo, tu su samo oni koji su već bili jaki igrači na tržištu bili na dobitku, ostali su potonuli. Najbolje su prošle budžetlije koji nisu znali gdje će s parama u tom periodu. Ali, bilo je nekih para od ranije i u narodu pa je se relativno brzo krenulo s oporavkom, da bi 2008. došla globalna kriza, i opet nas bacilo nazad, iz koje mi se relativno sporo oporavljamo, zahvaljući najviše crvenim uhljupima koji će ostati nadaleko zapamćeni da su najnespobnija vlast od svih.

Realno gledajući što se poslovanja tiče zlatni period, koji će svaki sitni privrednik potvrditi, a pogotovo krupniji je period 2000-2006, sve poslije toga je go klinac. Čak ni period 1997-2000. nije bio loš, jer je krenulo se naglo s obnovom kuća i stanova, pa je to povuklo dosta poslova za sobom, ali realno naše najbolje doba je 2000-2006.
Chmoljo

#41400 Re: SDP

Post by Chmoljo »

GeeTnT wrote:
Chmoljo wrote:to je inercija od 2010.
Ahhh...oprostite i Vi uvazeni administratoru, ja sam zaboravio da se kod nas "dobit" ocekuje nakon par godina...ili cak prije.
Zaboravio si i sta je sarkazam.
Post Reply