...jer ne postoji ni bih, jel' tako, dobri nas dule. postoji samo mrski i nametnuti protektorat tzv bih, kao tamnica srpskog naroda, koje ce se jednog dana osloboditi na referendumu...Radule wrote:Ne postoji BH društvo.Postoje najmanje dva a po nekima i tri društva.Sa ostatkom poruke saglasan.Ali Kemal wrote:Povodom obiljezavanja stogodisnjice sarajavskog atentata, propustena je jos jedna sansa za normalizaciju odnosa u BiH.
Ovaj dogadjaj se trebao obiljeziti na drzavnom nivou sa ogranizacionim odborom sastavljenim od svih zainteresovanih strana, sa minimumom politizacije i maksimumom tolerancije.
Ovako ce postati samo dio predizborne kampanje, jos jedno sjeme razdora, prepucavanja i slicno.
BH drustvo nikako da se pomjeri sa mjesta, da shvati da samo tolerancije i mir medju narodima mogu da donesu progres.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
hizo ramidovic
#41376 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Danguba
#41377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nista dok sa Turcima ne rascistimo. 500 god. nije malo, pa tek onda AU.Ali Kemal wrote:Povodom obiljezavanja stogodisnjice sarajavskog atentata, propustena je jos jedna sansa za normalizaciju odnosa u BiH.
Ovaj dogadjaj se trebao obiljeziti na drzavnom nivou sa ogranizacionim odborom sastavljenim od svih zainteresovanih strana, sa minimumom politizacije i maksimumom tolerancije.
Ovako ce postati samo dio predizborne kampanje, jos jedno sjeme razdora, prepucavanja i slicno.
BH drustvo nikako da se pomjeri sa mjesta, da shvati da samo tolerancije i mir medju narodima mogu da donesu progres.
- ILVIIR
#41378 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
da imam licnu u federaciji, glasao bih za ovog cojka 
http://www.klix.ba/vijesti/bih/martin-r ... /140611153
naravno ako bi se kandidovao..
http://www.klix.ba/vijesti/bih/martin-r ... /140611153
naravno ako bi se kandidovao..
Martin Raguž: Spremni smo platiti cijenu, ali mora se zaustaviti razdiranje BiH
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) 1990 Martin Raguž kazao je u razgovoru za Klix.ba da je Bosna i Hercegovina "naša zemlja, zemlja svih nas" i da će to biti njegov ključni moto u budućem političkom djelovanju i nastojanju da BiH napokon bude stavljena na evropski kolosijek, na put ka NATO-u.
-
StupskaBitanga
#41379 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Siguran sam da će on biti novi član Predsjedništva
- homega
#41380 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
StupskaBitanga wrote:Siguran sam da će on biti novi član Predsjedništva
Martin je već godinama političar kakav nam treba, umjeren, promišljen, realan, itd. Ima i moj glas, ako bude na spisku
-
Drinski
#41381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo je primjer politicara koji nam ne treba
Otišao sam ga pozdraviti kao čovjeka bez ikakvih posebnih ceremonija i radnji. To što se dogodilo tamo (Ahmići) je svakako za iskajati grijehe i on je jedan od ljudi koji je na sudu pravomoćno osuđen", kazao je Domić, komenatrišući svoj odlazak na doček Kordića 6. juna u Zagrebu.
Domić je pokušao da se brani, pa je ne imenujući kazao da su i drugi političari dočekivali svoje sunarodnike koji su isto tako bili osuđeni u Hagu.
"Ako sam ja predstavnik svih naroda, onda ja svoj narod moram zapostaviti. Ne smijem pozdraviti svog čovjeka, ne smijem pozdraviti Hrvata, ne smijem se rukovati s Hrvatom. Taj teret se pokušava nametnuti Anti Domiću gradonačeliku Brčko Distrikta da mora poštovati tuđe, a svoje da gazi. Ne znam da je Dario Kordić išta od toga uradio. On je po političkoj odgovornosti osuđen", kaže Domić.
On se upitao, šta ako bude na nekoj poziciji do kraja života, znači nikada "svog poznanika i prijatelja neće smjeti pozdraviti".
"Zar je problem pozdraviti čovjeka koji je osuđen i koji je odležao kaznu? Mislim da nije! Ne kajem se što sam otišao pozdraviti Darija Kordića" kazao je Domić.
Nekoliko stotina okupljenih u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso 6. juna dočekalo je haškog osuđenika za ratne zločine Darija Kordića, u ratnom periodu u BiH visokog zvaničnika samoproglašene Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, uz pjevanje domoljubnih pjesama.
Kordić, koji je u Haškom tribunalu 2004. godine osuđen na kaznu od 25 godina zatvora za ratne zločine počinjene tokom 1993. godine u Lašvanskoj dolini u srednjoj Bosni, pušten je na slobodu nakon što je dvije trećine kazne proveo u zatvoru u Austriji.
Dario Kordić je oslobođen odgovornosti za zločine na nekoliko lokacija, na primjer u Novom Travniku, ali je većina drugih optužbi potvrđena. Među potvrđenim optužbama je i ona kojom se tereti za odgovornost za najteži zločin iz optužnice – napad na selo Ahmići, 16. aprila 1993. Proglašen je krivim za poticanje i naređivanje sistematskih napada na civile i protupravnih zatočavanja u nizu drugih mjesta srednje Bosne, među kojima u Busovači i na području Kiseljaka.
- ovo_malo_duse
#41382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nesto zamrla ova tema.
Evo da je podgnemo malo ako bi uvazeni dr. Hafis da nam prokomentarise malo ova desavnje naroda po Mostaru i Citluku pri svrsavanju na pobjedu susjeda nad Kamerunom? Ili je mozda zauzet prdavanjima na sanitarnom smjeru daleko poznatog i priznatog sveucilista.
Evo da je podgnemo malo ako bi uvazeni dr. Hafis da nam prokomentarise malo ova desavnje naroda po Mostaru i Citluku pri svrsavanju na pobjedu susjeda nad Kamerunom? Ili je mozda zauzet prdavanjima na sanitarnom smjeru daleko poznatog i priznatog sveucilista.
-
Hafis
#41383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A evo bio malo zauzet zbrajanjem uobičajene bilance prostrijeljenih, probodenih, izbodenih, pretučenih, odbačenih u kontejner i ostalih brojnih sportsko-kulturnih manifestacija u glavnom gradu, pa sam vjerojatno propustio ta navodna događanja naroda u Mostaru i Čitluku.
Pa ako možeš osnovne natuknice, pa da raspravimo.
- ovo_malo_duse
#41384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma metropola ko metropola, u svakoj pomalo pucnjave , bockanja vazda bilo i bit ce..Ne pali niko drzavnu zastavu i ne pljuje po loncu koji ga hrani al et nemos poredit selo i grad.Hafis wrote:A evo bio malo zauzet zbrajanjem uobičajene bilance prostrijeljenih, probodenih, izbodenih, pretučenih, odbačenih u kontejner i ostalih brojnih sportsko-kulturnih manifestacija u glavnom gradu, pa sam vjerojatno propustio ta navodna događanja naroda u Mostaru i Čitluku.
-
Hafis
#41385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma znam kako je, malčice se previše opuste. Onda ništa. Uživaj i dalje u velegradu, pa se pišemo sutra ujutro ako preživiš.ovo_malo_duse wrote:Ma metropola ko metropola, u svakoj pomalo pucnjave , bockanja vazda bilo i bit ce..Ne pali niko drzavnu zastavu i ne pljuje po loncu koji ga hrani al et nemos poredit selo i grad.Hafis wrote:A evo bio malo zauzet zbrajanjem uobičajene bilance prostrijeljenih, probodenih, izbodenih, pretučenih, odbačenih u kontejner i ostalih brojnih sportsko-kulturnih manifestacija u glavnom gradu, pa sam vjerojatno propustio ta navodna događanja naroda u Mostaru i Čitluku.
P.S.
Znam gdje imaš povoljno nabaviti cinčanih ratkapa
- ovo_malo_duse
#41386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema potrebe znam i ja, kamenjar ko Kina, sve kopija do kopije. Trebalo bi malo bojkota napravit na sve proizvode cija su zastupnistva u dole u kamenjaru da malo pojacamo majorizaciju...Hafis wrote:Ma znam kako je, malčice se previše opuste. Onda ništa. Uživaj i dalje u velegradu, pa se pišemo sutra ujutro ako preživiš.ovo_malo_duse wrote:Ma metropola ko metropola, u svakoj pomalo pucnjave , bockanja vazda bilo i bit ce..Ne pali niko drzavnu zastavu i ne pljuje po loncu koji ga hrani al et nemos poredit selo i grad.Hafis wrote:A evo bio malo zauzet zbrajanjem uobičajene bilance prostrijeljenih, probodenih, izbodenih, pretučenih, odbačenih u kontejner i ostalih brojnih sportsko-kulturnih manifestacija u glavnom gradu, pa sam vjerojatno propustio ta navodna događanja naroda u Mostaru i Čitluku.
P.S.
-
hizo ramidovic
#41387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
casna i dostojanstvena proslava, onako kako i dolikuje civilizovanim drustvima i podnebljima:
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140619023
http://www.klix.ba/vijesti/bih/citlucan ... /140619056
aferim!
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140619023
http://www.klix.ba/vijesti/bih/citlucan ... /140619056
aferim!
-
Hafis
#41388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Odlična ideja.ovo_malo_duse wrote:Nema potrebe znam i ja, kamenjar ko Kina, sve kopija do kopije. Trebalo bi malo bojkota napravit na sve proizvode cija su zastupnistva u dole u kamenjaru da malo pojacamo majorizaciju...Hafis wrote:Ma znam kako je, malčice se previše opuste. Onda ništa. Uživaj i dalje u velegradu, pa se pišemo sutra ujutro ako preživiš.ovo_malo_duse wrote:
Ma metropola ko metropola, u svakoj pomalo pucnjave , bockanja vazda bilo i bit ce..Ne pali niko drzavnu zastavu i ne pljuje po loncu koji ga hrani al et nemos poredit selo i grad.
P.S.
Eto, pruža ti se prilika da budeš čak i predsjednik inicijativnog odbora za tu vrstu bojkota, što priznaj na ovoj skupoći i nije mala stvar.
Nek si ti meni živ i zdrav progurao noć, a ostalo ćemo se lako dogovoriti
-
Hafis
#41389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jao zastava, made in China.hizo ramidovic wrote:casna i dostojanstvena proslava, onako kako i dolikuje civilizovanim drustvima i podnebljima:
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140619023aferim!
Nešto mi sumnjiva ova s ljiljanima. Koliko znam niti u jednoj poštenoj hrvatskoj kući ne postoji slična zastava.
Inače, veličina zastava i samo mjesto dešavanja, dovodi u sumnju čitav događaj i navodi na pomisao da je ovo podmetnuto poštenom hrvatskom puku.
Onaj tko u miru bez imalo straha zaustavi JNA tenkove, u stanju je zapaliti i zastavu veličine stadiona, a ne ove kineske suvenire.
-
hizo ramidovic
#41390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jah...opet mudzosi sami sebi pale zastave, sami sebe ubijaju...sto je poptuno i ocekivano od terorista, samoubica, samospaljivaca...kad su u stanju zapaliti sami sebe da ne zapale obicnu zastavu (i to made in cajna)...Hafis wrote:Jao zastava, made in China.hizo ramidovic wrote:casna i dostojanstvena proslava, onako kako i dolikuje civilizovanim drustvima i podnebljima:
Nešto mi sumnjiva ova s ljiljanima. Koliko znam niti u jednoj poštenoj hrvatskoj kući ne postoji slična zastava.
Inače, veličina zastava i samo mjesto dešavanja, dovodi u sumnju čitav događaj i navodi na pomisao da je ovo podmetnuto poštenom hrvatskom puku.
Onaj tko bez imalo straha zaustavi JNA tenkove, u stanju je zapaliti i zastavu veličine stadiona, a ne ove kineske suvenire.
a kazu da su i u citluku bili ubaceni teroristicki elementi, koji su svasta nesta uzvikivali...
-
Hafis
#41391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pametno zboriš. Niti jedna opcija se ne smije isključiti.
- homega
#41392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Teško je pročitati pokondirene skorojeviće koji zaboravljaju da je bijela "ljiljan"-zastava bila zvanična zastava države RBiH, da je takva zastava podignuta na jarbol ispred UN, i da je takvu "ljiljan" bijelu zastavu "u svojoj kući", a i ispred kuće, imao i svaki pošteni Hrvat. Nisu je imali samo "nepošteni" Hrvati, pardon - kvazi Hrvati, onaj ološ koji i danas slijedi fašističke ideje Bobana, Šuška, Šime Đodana, i ostale ustaške bratije.Hafis wrote:Jao zastava, made in China.hizo ramidovic wrote:casna i dostojanstvena proslava, onako kako i dolikuje civilizovanim drustvima i podnebljima:
Nešto mi sumnjiva ova s ljiljanima. Koliko znam niti u jednoj poštenoj hrvatskoj kući ne postoji slična zastava..
Moj @Hafise, jado jadni, bijela "ljiljan" zastava nije etnička zastava, bila je državna. Jado jadni
-
Hafis
#41393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Po tvrdnjama mnogih ljudi moja je majka svojedobno bilja jedna od ljepših žena u Mostaru (pa sam i ja na nju iznimno zgodan muškarachomega wrote:
Teško je pročitati pokondirene skorojeviće koji zaboravljaju da je bijela "ljiljan"-zastava bila zvanična zastava države RBiH, da je takva zastava podignuta na jarbol ispred UN, i da je takvu "ljiljan" bijelu zastavu "u svojoj kući", a i ispred kuće, imao i svaki pošteni Hrvat. Nisu je imali samo "nepošteni" Hrvati, pardon - kvazi Hrvati, onaj ološ koji i danas slijedi fašističke ideje Bobana, Šuška, Šime Đodana, i ostale ustaške bratije.
Moj @Hafise, jado jadni, bijela "ljiljan" zastava nije etnička zastava, bila je državna. Jado jadni
Na žalost, ta ista zastava nije mogla dobiti koncenzus sva tri naroda u BiH (iz više razloga) i kako takva je uklonjerna iz državnih znamenja (čak i u federalnom grbu).
E sad ako me namjeravaš dalje informirati o njoj, naletio si na pogrešnu osobu.
- elendil
#41394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.youtube.com/watch?v=ZXWerjx0YKs
Bosna i Hercegovina nije cilj nego sredstvo.
Bošnjački Sabor 1993.
Ja čisto sumnjam da ovakvi kakvi su na videu govorili gotive varta zastave, i one druge sa kršćanskim simbolom ljiljanom.
Njihova zastava je ona zelena sa zvijezdom i polumjesecom.
Paljenje zastava je maslo SDA stranke. Tako je najlakše. Zapaliti zastavu koja ti ništa ne znači i u miru pričekati izbore.
Lukavo, lukavo.
Bosna i Hercegovina nije cilj nego sredstvo.
Bošnjački Sabor 1993.
Ja čisto sumnjam da ovakvi kakvi su na videu govorili gotive varta zastave, i one druge sa kršćanskim simbolom ljiljanom.
Njihova zastava je ona zelena sa zvijezdom i polumjesecom.
Paljenje zastava je maslo SDA stranke. Tako je najlakše. Zapaliti zastavu koja ti ništa ne znači i u miru pričekati izbore.
Lukavo, lukavo.
Last edited by elendil on 19/06/2014 13:48, edited 1 time in total.
- ovo_malo_duse
#41395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da neces ali u svakoj drugoj ima po jedna ovakva:Hafis wrote:Jao zastava, made in China.hizo ramidovic wrote:casna i dostojanstvena proslava, onako kako i dolikuje civilizovanim drustvima i podnebljima:
Onaj tko u miru bez imalo straha zaustavi JNA tenkove, u stanju je zapaliti i zastavu veličine stadiona, a ne ove kineske suvenire.

- homega
#41396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali ju je ipak prihvatio i podržao kompletan politički milje ondašnje HDZ BiH, na čelu sa Prcićem. Bobanom, i ostalim, ili Tuđmanom i klikom mu iz HDZ. Priznavali su je svi važni politički i državni čimbenici, osim BiH "stoke sitnog zuba"Hafis wrote:Na žalost, ta ista zastava nije mogla dobiti koncenzus sva tri naroda u BiH (iz više razloga) i kako takva je uklonjerna iz državnih znamenja (čak i u federalnom grbu).homega wrote:Teško je pročitati pokondirene skorojeviće koji zaboravljaju da je bijela "ljiljan"-zastava bila zvanična zastava države RBiH, da je takva zastava podignuta na jarbol ispred UN, i da je takvu "ljiljan" bijelu zastavu "u svojoj kući", a i ispred kuće, imao i svaki pošteni Hrvat. Nisu je imali samo "nepošteni" Hrvati, pardon - kvazi Hrvati, onaj ološ koji i danas slijedi fašističke ideje Bobana, Šuška, Šime Đodana, i ostale ustaške bratije.
-
Hafis
#41397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa dobro Home, vidim da si insajder, objasni mi šta bi onda s njom pa je otresoše?homega wrote:Ali ju je ipak prihvatio i podržao kompletan politički milje ondašnje HDZ BiH, na čelu sa Prcićem. Bobanom, i ostalim, ili Tuđmanom i klikom mu iz HDZ. Priznavali su je svi važni politički i državni čimbenici, osim BiH "stoke sitnog zuba"Hafis wrote:Na žalost, ta ista zastava nije mogla dobiti koncenzus sva tri naroda u BiH (iz više razloga) i kako takva je uklonjerna iz državnih znamenja (čak i u federalnom grbu).homega wrote:Teško je pročitati pokondirene skorojeviće koji zaboravljaju da je bijela "ljiljan"-zastava bila zvanična zastava države RBiH, da je takva zastava podignuta na jarbol ispred UN, i da je takvu "ljiljan" bijelu zastavu "u svojoj kući", a i ispred kuće, imao i svaki pošteni Hrvat. Nisu je imali samo "nepošteni" Hrvati, pardon - kvazi Hrvati, onaj ološ koji i danas slijedi fašističke ideje Bobana, Šuška, Šime Đodana, i ostale ustaške bratije.
-
Hafis
#41398 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidim imaš i obavještajno-operativnih kvaliteta.
Pa kad si već pri ruci, reci mi kakva je brojnost turskih zastava u Sarajevu. Sjećam se one proslave nakon pobjede Turske nad Hrvatskom i onolikih zastava....ja mislim da su one noći onolikim patriotizmom i Ankaru postidili....Što ti je naš domaći čovjek, nitko ne može s njim ni u čemu
-
oakville
#41399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne vidim problem u paljenju bih zastava u Čitluku, uz uzvike "Hrvatska je moja domovina." Oni su u pravu - Hrvatska jeste njihova domovina, tako sami kažu i njihova će domovina da ih primi raširenih ruku.
-
Hafis
#41400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja i dalje tvrdim da je ovo podmetnuto.
Sam način a posebno mjesto gdje su zastave zapaljene su veoma veoma atipični.
Sam način a posebno mjesto gdje su zastave zapaljene su veoma veoma atipični.