Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
zippoo87

#41376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

_Scarlett_ wrote:Zastupnica Nase Stranke u Mostaru predlozila da se podigne spomenik Rosi Parks u tom gradu. :-) :-) :-)

Mislim da boljeg primjera zasto nikada u zivotu ne bih dala glas NS.

NS nema inzinjera, strucnjaka, operativaca, profesionalaca u svojim redovima. Nemaju konkretne planove ili vizije osim ove operacjije sa ciscenjem grada Sarajeva.

Imaju bezidejne, nalickane takozvane multietnicare sa retardiranim, nepotrebnim i nekorisnim predlozima o slobodnom danu zenama u javnim ustanovama za 8 mart, o spomeniku jebenoj Amerikanki koja veze s BiH nema :-) :-) :-)

Ljude koji misle da je dovoljno reci da si protiv "SDA i nacionalizma ba" da bi bila bolja stranka.

Kako se iznervirah.
lahko je tebi ovo pricati iz sredine gdje svake 2 godine budu izbori i imas pravo i birati i biti birana...ovo je pravo ubleharenje
odes malo u Mostar i pitas mostarce kada su zadnji puta bili na izborima
Irma je jedna od najjacih aktivistica u BiH a unazad par godina je usla i u NS i svaka njena inicijativa ima smisla...pa i ova
mozda u ovoj inicijativi nema "opipljive" koristi ali itekako ima simbolicke ,jer se i ova amerikanka borila protiv jednoumlja a i sredstva za izgradnju spomenika ne bi isla iz budzeta,nego bi se finansiralo iz drugih izvora...dakle ona samo trazi da se odobri gradnja spomenika i to je to

mostarci su zarobljeni u miru zahvaljujuci HDZu i SDA i nemoguc je bilo kakav napredak dok su ove dvije stranke zauzele Mostar i dijele ga pola pola
DrugaGimnazija

#41377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DrugaGimnazija »

zippoo87 wrote:
_Scarlett_ wrote:Zastupnica Nase Stranke u Mostaru predlozila da se podigne spomenik Rosi Parks u tom gradu. :-) :-) :-)

Mislim da boljeg primjera zasto nikada u zivotu ne bih dala glas NS.

NS nema inzinjera, strucnjaka, operativaca, profesionalaca u svojim redovima. Nemaju konkretne planove ili vizije osim ove operacjije sa ciscenjem grada Sarajeva.

Imaju bezidejne, nalickane takozvane multietnicare sa retardiranim, nepotrebnim i nekorisnim predlozima o slobodnom danu zenama u javnim ustanovama za 8 mart, o spomeniku jebenoj Amerikanki koja veze s BiH nema :-) :-) :-)

Ljude koji misle da je dovoljno reci da si protiv "SDA i nacionalizma ba" da bi bila bolja stranka.

Kako se iznervirah.
lahko je tebi ovo pricati iz sredine gdje svake 2 godine budu izbori i imas pravo i birati i biti birana...ovo je pravo ubleharenje
odes malo u Mostar i pitas mostarce kada su zadnji puta bili na izborima
Irma je jedna od najjacih aktivistica u BiH a unazad par godina je usla i u NS i svaka njena inicijativa ima smisla...pa i ova
mozda u ovoj inicijativi nema "opipljive" koristi ali itekako ima simbolicke ,jer se i ova amerikanka borila protiv jednoumlja a i sredstva za izgradnju spomenika ne bi isla iz budzeta,nego bi se finansiralo iz drugih izvora...dakle ona samo trazi da se odobri gradnja spomenika i to je to

mostarci su zarobljeni u miru zahvaljujuci HDZu i SDA i nemoguc je bilo kakav napredak dok su ove dvije stranke zauzele Mostar i dijele ga pola pola
Nemoj ti da nas zbunjujes sa cinjenicama i logickim objasnjenjima. Ovaj prijedlog zastupnice je toliko grozan, da je gori od svih najgorih poteza svih drugih stranaka, tako da mi danas jedno znamo: nikada u zivotu dati glas bilo kojem kandidatu iz NS.

Sad mozemo u miru nastaviti glasati za koaliciju SDA-HDZ da nas ovako vode u vjecnost, sa saznanjem da NS nikada ne bi mogla dorasti ovim velicinama.

Ma bravo!

Image
_Scarlett_

#41378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Scarlett_ »

Opet, samo dokazujete bas zasto je NS ublehaska stranka.

Rijetko kad nesto konkretno, korisno, nesto sto stvarno podize kvalitet zivota ljudi, uvijek nesto apstraktno, "SIMBOLICNO", glupo. Lako je dati SIMBOLICNE prijedloge koje nicemu konkretno ne sluzi. Evo spomenik Rosi Parks, ni po cemu nece pridonijeti boljitak zivotu Mostara, ali ko se buni, bombarduj mu porukama i izjavama o SDA, HDZ, nacionalizmu, kako "kakvi god da smo, bolji smo od SDA".

NS - nikad u zivotu.

Nikad.
Last edited by _Scarlett_ on 17/04/2019 19:53, edited 1 time in total.
_Scarlett_

#41379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Scarlett_ »

Neko kritikuje NS

"HOCES SDA PIZDA TI MATERINA???"

Fuj

Radije i apstinirati
JThomas

#41380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

što se tiče mostara potpuno irelevantno, jer su se dvije temeljne stranke čvrsto dogovorile da se ne mogu dogovoriti, da izbora neće ni biti i da će oni zauvijek vladati u tehničkom mandatu. njihov nedosanjani san za cijelu državu - jednopartijski sistem po korpusima, izbori zdravo.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#41381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by un1ted »

Opet je kriv narod :) da im je stalo, izasli bi svi na ulicu i trazili izbore. Kako ne izlaze, precutno podrzavaju, tako da mi nije zao ni sekunde.
JThomas

#41382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

pa nije ni samo prešutno kad se pogledaju rezultati u kantonu.
kmirsad

#41383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ma pusti... prošo Zakon o imovini... nije im lako...Nema gore kletve... ne dao Bog , imao pa nemao...
zippoo87

#41384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

sta je ovo,niko ni da linkuje a ovo je jedan od bitnijih zakona
"Usvojen Zakon o porijeklu imovine funkcionera u Kantonu Sarajevo"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/usvojen ... /190417090

bravo
criticos

#41385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

sabina2?
Hakiz

#41386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

zippoo87 wrote:sta je ovo,niko ni da linkuje a ovo je jedan od bitnijih zakona
"Usvojen Zakon o porijeklu imovine funkcionera u Kantonu Sarajevo"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/usvojen ... /190417090

bravo
Čestitam.

Meni je, ipak, ova tema važnija:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mehmed- ... /190416015

Tačno je da NS nema veliki uticaj na vlast na nivou FBiH i BiH, ali neka se udruži sa partnerom SDP-om, pa neka malo to guraju. A u kantonima u kojima mogu neka praktično nešto urade.

Doduše, kao što prije rekoh, sve zavisi koja im je komponeneta dominantna, liberalna ili socijalna.

Ili je, u stvari, u oblasti radničkih prava NS isti kao i SDA? Naime i u NS-u ima uticajnih ljudi koji su ujedno i poslodavci, pa ne znam koliko su iskreno zainteresovani za jačanje radničkih prava.

Imamo još godinu i po da to vidimo, neću čekati opšte izbore, na lokalnim će mi odgovori na ta pitanja biti vodilja za koga glasati.

Jeste da se na lokalnom nivou radnička prava ne rješavaju, ali ako ne budem vidio da se bore za njih, čemu da im dam povjerenje i na lokalnom nivou?

Vidjećemo.
criticos

#41387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

Hakiz wrote:
Čestitam.

Meni je, ipak, ova tema važnija:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mehmed- ... /190416015

Tačno je da NS nema veliki uticaj na vlast na nivou FBiH i BiH, ali neka se udruži sa partnerom SDP-om, pa neka malo to guraju. A u kantonima u kojima mogu neka praktično nešto urade.

Doduše, kao što prije rekoh, sve zavisi koja im je komponeneta dominantna, liberalna ili socijalna.

Ili je, u stvari, u oblasti radničkih prava NS isti kao i SDA? Naime i u NS-u ima uticajnih ljudi koji su ujedno i poslodavci, pa ne znam koliko su iskreno zainteresovani za jačanje radničkih prava.

Imamo još godinu i po da to vidimo, neću čekati opšte izbore, na lokalnim će mi odgovori na ta pitanja biti vodilja za koga glasati.

Jeste da se na lokalnom nivou radnička prava ne rješavaju, ali ako ne budem vidio da se bore za njih, čemu da im dam povjerenje i na lokalnom nivou?

Vidjećemo.

Da malo pokrenemo raspravu o ovomu što gospodin potencira u interviewu.

ZAKON O RADU-1999
“Službenim novinama Federacije BiH” br. 43/99, 32/00 i 29/03)
Član 106.
Apsolutna zastara potraživanja iz radnog odnosa nastupa za tri godine od dana nastanka potraživanja, ako zakonom nije drugačije određeno.

ZAKON O RADU-2016
«Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine», broj 26/16 od 04.04.2016.g.
Član 115.
Sva novčana potraživanja iz radnog odnosa zastarjevaju u roku od tri godine od dana nastanka obaveze.

I u novom i starom zakonu je ovo pisalo. O ovom treba raspravljati kao izmjenjenom obliku rečenice a ne kao da nikada nije postojalo i da je provučeno tek u 2016.
JThomas

#41388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

meha sigurno ovo ne vazi bez računa. ništa u svom životu nije pa ni ovo...ima tu još gluposti tipa da svejedno zastarijeva ako tužiš :mrgreen: ali vjerujem da on svoju kalkulaciju ima.
vrapcic

#41389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vrapcic »

Da se malo osvrnem na protekli period i rad Vlade KS- moje subjektivno misljenje je da su se stvari pocele mijenjati nabolje.

Lijepo je procitati kako ce nam grad napokon biti ociscen, generalka :), a 600 ljudi ce raditi nesto i za to biti placeni dva mjeseca. Nekome malo a nekome puno. Podrzavam.

Izdvajanje skoro 2m KM za pruzanje podrske radu sa djecom sa poteskocama. Jedini minus ovoj inicijativi je sto nisu pokusali izdvojiti jos novca iz neke ublehe, ovo je stvarno odlican potez. Uvodjenje BHS jezika kao CETVRTE opcije takodjer podrzavam.

Usvajanje zakona o porijeklu imovine funkcionera - odlicna inicijativa, ostaje da se vidi provodivost. Cujem puno pitanja i primjedbi zasto amnestija onih sto su se vec nakrali - pa realno, ko ce njima stati u kraj. Nije fer, naprotiv, odvratno mi je, ali mislim da je jedino realno. Daj da napokon prestanemo sa tim praksom. A davno je Rojs rekao ko je jamio jamio.. jbg.

Ako dobro procitah borci ce od sada imati pravo na besplatan prevoz? I ovdje pola pola iako kuci imam demobilisanog borca.. hajde reicmo neka prolazna ocjena.

Voznja autobusm on otvaranje EYOF-a - populisticki do bola, ali simpaticno.

Utopljavanje javnih zgrada - odlicno i podrzvam, ali da vidimo koliko ce se odraditi.

Objava registra zaposlenih u javnim institucijama - hm ovdje sam pola pola, s jedne strane podrzavam, jer mi ih i placamo u konacnici a s druge malo je bezze da su takve stvari potpuno javne. Insomnia i ostali dijasporci :) :) - kako je kod vas, da li su ovakve informacije dostupne javnosti u gradovima/drzavama u kojima vi zivite?

Kupovina polovnih trolejbusa.. lose ali ako cu iskreno ni ja ne vozim novo nego polovno auto jer nemam para za bolje.
Pausal i ostale blamaze Vlade cu ovaj put preskociti jer sam misljenja da su gore navedene inicijative/aktivnosti u drustvu u kojem mi trenutno zivimo manje vrijedne od pozitivnih koraka napravljenih do sada. Sto ne znaci da mi ne smetaju i to jako, ali mislim da smo jos daleko daleko od toga da bi za takve brljotine trebale padati ostavke. Sto ne znaci da nece u doglednoj buducnosti.

Od mene palac gore za sveukupan rad sa jednom jakom 4.
I da ne zaboravim, hvala vam do neba da opet niste isli po bijelom svijetu i moljakali za sadaku, tacno mi dodje zlo od tog prosenja. Kao da smo najveci bijednici. Sigurno ovdje ima dosta nespomenutih stvari pa izvolite...
geralt

#41390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by geralt »

vrapcic wrote: Objava registra zaposlenih u javnim institucijama - hm ovdje sam pola pola, s jedne strane podrzavam, jer mi ih i placamo u konacnici a s druge malo je bezze da su takve stvari potpuno javne. Insomnia i ostali dijasporci :) :) - kako je kod vas, da li su ovakve informacije dostupne javnosti u gradovima/drzavama u kojima vi zivite?
Nisam dijasporac, ali znam da je recimo u Americi to javno dostupno, postavljao sam na drugoj temi. Evo ti za Njujork: https://data.cityofnewyork.us/City-Gove ... /ye3c-m4ga

Kalifornija: https://transparentcalifornia.com/

Florida: https://salaries.myflorida.com/

Itd.
horkesh

#41391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by horkesh »

vrapcic wrote:
Objava registra zaposlenih u javnim institucijama - hm ovdje sam pola pola, s jedne strane podrzavam, jer mi ih i placamo u konacnici a s druge malo je bezze da su takve stvari potpuno javne. Insomnia i ostali dijasporci :) :) - kako je kod vas, da li su ovakve informacije dostupne javnosti u gradovima/drzavama u kojima vi zivite?
Potpuno podržavam. Ne plaćamo ih mi u konačnici, nego ih mi plaćamo - tačka.

Oni su uposlenici javnog sektora. Ako hoće da im se ne znaju plate, neka idu u privatni sektor.

Prvo sam pregledao rođake, malo screenshotovao, sad jedva čekam da ih pozovem u goste :evil:
Ja_Ja

#41392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ja_Ja »

U Americi su zarade svih koji rade u javnom sektoru dostupne. Citave baze podataka postoje samo za to. Vlada, skole, sve je dostupno..
Hakiz

#41393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

...
drug_profi

#41394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ja_Ja wrote:U Americi su zarade svih koji rade u javnom sektoru dostupne. Citave baze podataka postoje samo za to. Vlada, skole, sve je dostupno..
Samo sto plate u javnom sektoru u normalnim drzavama nisu ovoliko ispred realnog sektora koji puni kasu iz koje se one dijele. Dapace, cesce su losije od plata kod privatnog poslodavca.
_Scarlett_

#41395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Scarlett_ »

Sada kad sam se malo smirila u vezi ovog prijedloga za spomenik Rosi Parks, zanimaju me razlozi iza takvog prijedloga.

Ako hoce simbol protiv fasizma, jel nema BIH partizana i antifasista sama koji su relevantniji za ovo podneblje od neke Amerikanke?

Ako hoce simbol nekog ko je ustao protiv nepravde, zar nema primjera iz naseg drustva? Nemamo likova iz historije, starije ili novije, koji se nisu dali tlaciti?

Otkud ta potreba "gradjana" u BiH da drkaju kurac na Amerikance stalno?

Otkud ta malogradjanstina u nama...
Hakiz

#41396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

_Scarlett_ wrote:Sada kad sam se malo smirila u vezi ovog prijedloga za spomenik Rosi Parks, zanimaju me razlozi iza takvog prijedloga.

Ako hoce simbol protiv fasizma, jel nema BIH partizana i antifasista sama koji su relevantniji za ovo podneblje od neke Amerikanke?

Ako hoce simbol nekog ko je ustao protiv nepravde, zar nema primjera iz naseg drustva? Nemamo likova iz historije, starije ili novije, koji se nisu dali tlaciti?

Sa ovim mogu da se složim. Iako ne bih Rosu Parks nazvao baš borcem protiv fašizma, ali u suštini se slažem sa postom.

Ima kod nas dovoljno boraca za razna prava, ne moramo praviti spomenike američkim. A i ako mora neki strani simbol, ja bih prije pravio spomenik jednoj drugoj Rosi.

Uostalom, dovoljno smo amerikanizirani, prvenstveno kroz popularnu kulturu, da malo ohanemo od amerikanizacije.
palermo

#41397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

_Scarlett_ wrote:Sada kad sam se malo smirila u vezi ovog prijedloga za spomenik Rosi Parks, zanimaju me razlozi iza takvog prijedloga.

Ma nije to malograđanština, to je samo puki komformizam. Mnogo je lakše predložiti nekog amerikanca/ku nego nekog sa ovih podneblja i pri tome znati da ćeš se morati suočiti sa brojnim pitanjima, tipa zašto ovaj a ne onaj. I naravno odgovarati na njih

Mogao bih se kladiti da mi u MOstaru imamo gradsko vijeće da bi hladno usvojili ovakav prijedlog. Kao i sve što nit smrdi nit miriše.
Hakiz

#41398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Ja bih od članice NS-a koja ima sklonost prema američkim ličnostima očekivao nešto u stilu:

..."Not because it is easy, but because it is hard"...

JFK, 12. 9. 1962.

A ne komformizam.
convict

#41399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by convict »

bas vala, sta ce nama jedna Rosa Parks, svjetska ikona borbe protiv rasizma, pored nasih heroina. aziza sacirbegovic na primjer?
_Scarlett_

#41400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Scarlett_ »

convict wrote: bas vala, sta ce nama jedna Rosa Parks, svjetska ikona borbe protiv rasizma, pored nasih heroina. aziza sacirbegovic na primjer?
Bas o ovome pricam. Citav malogradjanski mentalitet u jednom komentaru.

"Sta mi jadni imamo za nuditi ovom svijetu, naspram Amerikanki. Doslovno nema nijedna zena, nijedna licnost u historiji Bosne koja je napravila nesto vrijedno protiv fasizma, ustala protiv diskriminacije, u nasoj zemlji, pa vise zasluzuje spomenik od jedne predivne svjetske poznate Amerikanke. Sta ce nama nasi drzavljani i historijske licnosti, ni za kurac nisu, ajmo masturbirati na licnosti drugih, vecih, bogatijih drzava."

Koji podanicki i malogradjanski mentalitet u pm
Locked