skenderija04 wrote:@Sizifinho
1. Sjetio sam se tebe kada sam slusao presicu L.E.

Pitaju ga zasto nije mjenjao, i on postavi teoriju o danasnjem"zdravom umoru"ili "Aktivnom odmoru" i tri slobodna dana.
2. Ja ne volim te rekorde. Od svih Messijevih nekako najvrijedniji mi je onaj od prije par godina kada je u ligi zabio 19 utakmica zaredom. Hej, pa sve ekipe prolazile jedna po jedna a Messi vakcinise

Drugi je danasnji. Mozda nije rekord u pravom smislu ali u zadnjih 25 sezona lige niko nije ostvario 20 asistencija!!!!!!!!!!! Mi govorimo o covjeku koji je sam sebe ponovo otkrio u fudbalu najviseg nivoa.To je ono sto smo pricali proslo ljeto. Novi Messi

šta je tvoj stav oko "zdravog umora"? Smatraš da je ipak do tog što L.E. ne smije da ih izvede?
Možda je to opet pametan potez, ono... ne idi lavu uz dlaku, već niz
Što se tiče asistencija i novog Messija, možda se sjećaš, možda ne... ali ja sam bio totalno ogorčen Messijem nakon S.P.
Hej, finale, Njemačka.. i on ništa nije uradio.
Pa počela sezona, pa ne znaš na kog da budeš više bijesan... na indolentnog Messija, na Suareza bez samopouzdanja ili na L.E. koji ništa ne može postaviti...
Danas je divan dan biti navijač Barce, sve se promijenilo... samo zbog Messija. Da je on ostao onakav, mi bismo se sad borili za evropu, to je neki moj osjećaj. Možda je zato bolje ovo, što ih ne mijenja. Nek ne smije. To je sasvim normalno. Oni su superstar, svaki.
L.E. je definitivno pametan čovjek. Strateg nije, ali mislim da je to više danak neiskustva vođenja velikih ekipa... međutim definicija inteligencije je, onako šturo, sposobnost prilagođavanja na datu situaciju.
L.E je prihvatio svoje mjesto u hijerarhiji. "Ok, Messija ne mogu dohvatiti. Imam napad koji se sastoji od vrhunskih igrača, zvijezda...i oni bi mogli biti problem. Ni njih neću dirati. Veseli oni, vesela ekipa, veseli navijači, vesela uprava, veseo moj džep."
Nezz sad tačno, ali sam siguran da je Alves veliki faktor u svlačionici. Sigurno da ima utjecaja na druge igrače... Alves igra svaku utakmicu, šta god uradio. To mi tačno izgleda kao Igre Prijestolja, jer imati Alvesa zadovoljnog znači imati i neki broj igrača zadovoljnih.
Zato je digao fizičku spremu više nego Guardiola, kondicije imaju kao nikad i zdravi su, što je najvažnije. Smatram da će taktički napredovati, ako mu se da šansa.
A Messi je feniks. Izgorio, pa se ponovo rodio!