FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

omar little

#41376 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

skenderija04 wrote:
http://www.martiperarnau.com/

Odlican. Ako bude vremena (i naravno, ako suu besplatni clanci, jer ima sadrzaja koji se placaju) prevesccu koji.

Ista meta isto odstojanje. Idemo dalje, za barsu je najvaznije da Atletico dobije Levantea sljedece kolo. I naravno, zasto se bojati Atletica kada je Barsa u ovakvoj formi :D

Bayern, 06.05, 20:45
eh, taj blog. sjajan. kvaliteta pisanja, kompleksnost, raznovrsnost. mislim da sam samo tu kod njega ( i kod briana phillipsa) vidjala nogometne tekstove koji se otvaraju sa kondratieffom (ne bas mejnstrim ekonomista sa teorijom ciklusa) ili filozofskim konceptom nous.

elem, da, bayern. pa sta bude. u bircu cu nekom policiju zvati ako mi sjedne na mjesto koje donosi barci pobjede. :D
skenderija04

#41377 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:
skenderija04 wrote:
http://www.martiperarnau.com/

Odlican. Ako bude vremena (i naravno, ako suu besplatni clanci, jer ima sadrzaja koji se placaju) prevesccu koji.

Ista meta isto odstojanje. Idemo dalje, za barsu je najvaznije da Atletico dobije Levantea sljedece kolo. I naravno, zasto se bojati Atletica kada je Barsa u ovakvoj formi :D

Bayern, 06.05, 20:45
eh, taj blog. sjajan. kvaliteta pisanja, kompleksnost, raznovrsnost. mislim da sam samo tu kod njega ( i kod briana phillipsa) vidjala nogometne tekstove koji se otvaraju sa kondratieffom (ne bas mejnstrim ekonomista sa teorijom ciklusa) ili filozofskim konceptom nous.

elem, da, bayern. pa sta bude. u bircu cu nekom policiju zvati ako mi sjedne na mjesto koje donosi barci pobjede. :D
Dobar je, ali nekada od fudbala napravi filozofiju zescih razmjera. Ipak ovaj covjek istrazuje, puno putuje i gleda nevjerovatne kolicine fudbala (u jednom intervjuu je rekao da svaki dan gleda fudbal 8-10 sati) Pise i jednom sedmicno i za Marcu a oni imaju englesko izdanje.Za sport.es takodje pise ali njihovo englesko izdanje je prevodilac :D
sizifinho

#41378 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Vertig0 wrote:http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... etter.html
Kad se zlonamjerno razmislja u svakoj stvari se moze naci nesto lose.
"Ukro" mu go', 10 min poslije ima priliku za hattrick, plus se tacka sa ronaldom, ali i pored toga odlucio je da pusti Neymara da se upise u listu strijelaca jer je to dobro za ekipu... i ispada paksu radi toga :run:
ja mislim da ništa nisu slagali. Naravno da je Messi primadona.
Zašto ne bi bio? Mislim, glupo je očekivati od najboljeg igrača ikad da ne bude svjestan svoje kvalitete i svoga značaja u modernom nogometu i Barci samoj. U tekstu se nigdje ne kaže da je šupak, samo da je puno bolji u skrivanju svoje taštine od Ronalda, što je istina. Messi je uvijek bio skroman, ali skromnost je pojam koji se mijenja sa slavom. Messiju je na početku karijere bilo skromno šutjeti u svlačionici i činiti čuda na terenu, danas je ta skromnost u tome što Messi pušta penale drugim igračima... s jedne strane uistinu jeste skromno, s druge strane je to publicitetski čin... faktički, opalio je šamar Ronaldu i njegovoj gestikulaciji od prije nekoliko dana, a onda i poboljšao svoj rejting. U suštini, Messi je toliko svjestan svoje kvalitete da njemu ne treba gol iz penala, on će svoje postići kasnije...
To je po meni baš čin primadone, ali što se mene tiče, to je realno i normalno.
skenderija04

#41379 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@Sizifinho

1. Sjetio sam se tebe kada sam slusao presicu L.E. :D Pitaju ga zasto nije mjenjao, i on postavi teoriju o danasnjem"zdravom umoru"ili "Aktivnom odmoru" i tri slobodna dana. :D :D :D :D

2. Ja ne volim te rekorde. Od svih Messijevih nekako najvrijedniji mi je onaj od prije par godina kada je u ligi zabio 19 utakmica zaredom. Hej, pa sve ekipe prolazile jedna po jedna a Messi vakcinise :D Drugi je danasnji. Mozda nije rekord u pravom smislu ali u zadnjih 25 sezona lige niko nije ostvario 20 asistencija!!!!!!!!!!! Mi govorimo o covjeku koji je sam sebe ponovo otkrio u fudbalu najviseg nivoa.To je ono sto smo pricali proslo ljeto. Novi Messi :D
Lakat Jebić

#41380 Re: FC Barcelona

Post by Lakat Jebić »

mene inace generalno nervira prica oko messija i ronalda. jedino vise od toga me nervira je ova matrica ronaldo sotona messi haman melek. dao nejmaru penal da izvede, dingospo, nece penale i "tap-in" golove, hrakno ronalda itd... a sesti gol barcelone danas? stize nejmara s ledja, uleti ispred njega da je ubaci u praznu mrezu. to je ono u zaru borbe? i nek je, logicno da ce zabit, samo jbg, glupa vam je prica... da bar nije ista utakmica
BHF_Manijak

#41381 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Drugi Realov gol - opasna igra?! Djonom CR ide na golmana. Cudi me da ste to presutjeli/previdjeli! :mrgreen: :mrgreen:
sizifinho

#41382 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

skenderija04 wrote:@Sizifinho

1. Sjetio sam se tebe kada sam slusao presicu L.E. :D Pitaju ga zasto nije mjenjao, i on postavi teoriju o danasnjem"zdravom umoru"ili "Aktivnom odmoru" i tri slobodna dana. :D :D :D :D

2. Ja ne volim te rekorde. Od svih Messijevih nekako najvrijedniji mi je onaj od prije par godina kada je u ligi zabio 19 utakmica zaredom. Hej, pa sve ekipe prolazile jedna po jedna a Messi vakcinise :D Drugi je danasnji. Mozda nije rekord u pravom smislu ali u zadnjih 25 sezona lige niko nije ostvario 20 asistencija!!!!!!!!!!! Mi govorimo o covjeku koji je sam sebe ponovo otkrio u fudbalu najviseg nivoa.To je ono sto smo pricali proslo ljeto. Novi Messi :D
šta je tvoj stav oko "zdravog umora"? Smatraš da je ipak do tog što L.E. ne smije da ih izvede?

Možda je to opet pametan potez, ono... ne idi lavu uz dlaku, već niz :P :P

Što se tiče asistencija i novog Messija, možda se sjećaš, možda ne... ali ja sam bio totalno ogorčen Messijem nakon S.P.
Hej, finale, Njemačka.. i on ništa nije uradio.
Pa počela sezona, pa ne znaš na kog da budeš više bijesan... na indolentnog Messija, na Suareza bez samopouzdanja ili na L.E. koji ništa ne može postaviti...

Danas je divan dan biti navijač Barce, sve se promijenilo... samo zbog Messija. Da je on ostao onakav, mi bismo se sad borili za evropu, to je neki moj osjećaj. Možda je zato bolje ovo, što ih ne mijenja. Nek ne smije. To je sasvim normalno. Oni su superstar, svaki.
L.E. je definitivno pametan čovjek. Strateg nije, ali mislim da je to više danak neiskustva vođenja velikih ekipa... međutim definicija inteligencije je, onako šturo, sposobnost prilagođavanja na datu situaciju.
L.E je prihvatio svoje mjesto u hijerarhiji. "Ok, Messija ne mogu dohvatiti. Imam napad koji se sastoji od vrhunskih igrača, zvijezda...i oni bi mogli biti problem. Ni njih neću dirati. Veseli oni, vesela ekipa, veseli navijači, vesela uprava, veseo moj džep."

Nezz sad tačno, ali sam siguran da je Alves veliki faktor u svlačionici. Sigurno da ima utjecaja na druge igrače... Alves igra svaku utakmicu, šta god uradio. To mi tačno izgleda kao Igre Prijestolja, jer imati Alvesa zadovoljnog znači imati i neki broj igrača zadovoljnih.

Zato je digao fizičku spremu više nego Guardiola, kondicije imaju kao nikad i zdravi su, što je najvažnije. Smatram da će taktički napredovati, ako mu se da šansa.

A Messi je feniks. Izgorio, pa se ponovo rodio!
MOSALJOZE

#41383 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Ja se sve nadam,da su ovi naši mislima na Nou Camp-u,jer ako nisu,mogla bi Barca vratiti dugove.
bhf ne kuhaj :mrgreen:
suncica24

#41384 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

Zavidim.
Ja ne mogu vise citanja. Dobacim od naslova do podnaslova :D Puni tekst sa taktickom i sveukupnim analizom mi je misaona imenica.
Jedino jos slike mogu upratiti :D
Vertig0

#41385 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

@sizifinho ja sam na ovome insistiro samo zato sto sam primjetio da je dosta ljudi na ovo reagovalo negativno, ili mi se bar tako ucinilo. Da li je uradio da ismije Ronalda na neki nacin ili cisto zbog Neymara jer je dosta fulao danas za mene uopste nije bitno. Motiv je nebitan, bitno je djelo koje pokazuje da Messi razmislja i da je timski igrac.
A u svakom slucaju, zna se ko je babo i treba da se zna na kraju krajeva.
barca_9

#41386 Re: FC Barcelona

Post by barca_9 »

Vertig0 wrote:@sizifinho ja sam na ovome insistiro samo zato sto sam primjetio da je dosta ljudi na ovo reagovalo negativno, ili mi se bar tako ucinilo. Da li je uradio da ismije Ronalda na neki nacin ili cisto zbog Neymara jer je dosta fulao danas za mene uopste nije bitno. Motiv je nebitan, bitno je djelo koje pokazuje da Messi razmislja i da je timski igrac.
Sjećam se da je jednom pustio i Ibrahimoviću da izvede penal kada Ibra nije mogao nekoliko utakmica zaredom da postigne gol :D
5 0 5

#41387 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

barca_9 wrote:
Vertig0 wrote:@sizifinho ja sam na ovome insistiro samo zato sto sam primjetio da je dosta ljudi na ovo reagovalo negativno, ili mi se bar tako ucinilo. Da li je uradio da ismije Ronalda na neki nacin ili cisto zbog Neymara jer je dosta fulao danas za mene uopste nije bitno. Motiv je nebitan, bitno je djelo koje pokazuje da Messi razmislja i da je timski igrac.
Sjećam se da je jednom pustio i Ibrahimoviću da izvede penal kada Ibra nije mogao nekoliko utakmica zaredom da postigne gol :D
Propustio je nedavno i tap-in za Suareza. A ponudio je i Mascheranu penal, pošto on nije nikad postigao gol za Barcelonu. To je bilo u onoj sezoni kada je Messi postigao 50 golova. Masche je odbio jer je Messi te godine ganjao rekord.
omar little

#41388 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

to nije messi, to je bio guardiola. prije te tekme, cini mi se granada ili zaragoza je bila, je ibro onog svog kera napucko da laje kako on ne daje golove jer njemu niko ne da lopte u barceloni, kako ga se ne ukljucuje u igru i tako neke slicne gluposti. guardiolina barca gdje je lopta jednostavno morala proci kroz sve zive noge, mogao je smisliti nesto bolje. elem, barca je povela, sredila rezultat i onda je guardiola tako gospodski ovog (mog :D) pijacara stavio na mjesto, svaka cast. kazes ne da ti niko loptu? okej. svaka, SVAKA, lopta je na njega isla, ali svaka, a svaku je procerdo. gubio loptu u primitku, puco nebu pod oblake bez veze, masio pasove jer mu je kretanje bilo zakurac i tako...da je o njemu ovisio tim, propali bi. i kad je taj penal bio ja mislim da je to messi s guardiolom u suradnji uradio. ibrina faca kada je pucao penal kao da mu je neko opsovao mater. :D gospodin guardiola shendlo sve bez jedne, ijedine, rijeci. :sesir:
tzipiripi

#41389 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Iduće kolo će biti veselo. Atletico ako pobjedi Levantea 79, Valencia sa 72 ide u Madrid.
skenderija04

#41390 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

tzipiripi wrote:Iduće kolo će biti veselo. Atletico ako pobjedi Levantea 79, Valencia sa 72 ide u Madrid.
Tu je nada koju gaji Madrid, da Atletico bude u situaciji da se bori za nesto. Juce su ih pokrali da se ne moze opisati. Ali i Atletico to zna tako da ce u subotu protiv Levantea ici na pobjedu. Lakse Levantea nego Barcelonu.
tzipiripi

#41391 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

skenderija04 wrote: Tu je nada koju gaji Madrid, da Atletico bude u situaciji da se bori za nesto. Juce su ih pokrali da se ne moze opisati. Ali i Atletico to zna tako da ce u subotu protiv Levantea ici na pobjedu. Lakse Levantea nego Barcelonu.
Jučerašnje situacije kod poništenih golova, Grizman i Thiago (5)

Image
skenderija04

#41392 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

I penal u prvom nad Torresom. Ali dobro, sta je tu je, ako Barcelona odigra na ovom nivou ne bi trebalo biti problema.
tzipiripi

#41393 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Barca 09.05. u 18:00, a Real - Valencia u 20:00. Levante - Atletico 10.05 u 12:00
skenderija04

#41394 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

tzipiripi wrote:Barca 09.05. u 18:00, a Real - Valencia u 20:00. Levante - Atletico 10.05 u 12:00
OK, Logicno...Televizije biraju termin.
tzipiripi

#41395 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Barca protiv Bayerna 06.05. a revanš 12.05.
Drugi par 05.05, revanš 13.05. Imaju dva dana odmora više, besmisleno.
skenderija04

#41396 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

tzipiripi wrote:Barca protiv Bayerna 06.05. a revanš 12.05.
Ali Barcelona sad ima dan viska, i pred Atletico opet :mrgreen:

Sve ok.
skenderija04

#41397 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Barcelona i Porto bi mogli ponoviti operaciju "Tello" i sa Deulom.

Lopetegui ga hoce, Deulofeu nema nista protiv, a Barcelona nema namjeru da ga vraca.

Dakle, operacija Tello je :
- Posudba na dvije godine koju je Porto platio 2 miliona
- Ako Barcelona nakon prve godine bude htjela da ga vrati,placa penal u iznosu od 4 miliona
- Ako Porto nakon prve godine pristane na kupovinu placa 8 ( plus 2 posudbe=10 sto je i cijena igraca)
tzipiripi

#41398 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

skenderija04 wrote:

Sve ok.
Tu mi je prvenstveno Bayern na pameti :D
A sjetim se onih i prošlogodišnjih nekoliko ružnih dana. Puj,puj, puj ... Jezik pregrizo ... :lol: :D
skenderija04

#41399 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

tzipiripi wrote:
skenderija04 wrote:

Sve ok.
Tu mi je prvenstveno Bayern na pameti :D
A sjetim se onih prošlogodišnjih nekoliko ružnih dana. Puj,puj, puj ... Jezik pregrizo ... :lol: :D
Sada tri dana odmora lagano razgibavanje i sl :D
A onda srijeda, 20:45, pun Camp Nou, trava 14 milimetara i dobro pokvasena :D Pa da vidimo gdje je Barcelona u svoj ovoj prici.
HB_BHF

#41400 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

skenderija04 wrote:
Sada tri dana odmora lagano razgibavanje i sl :D
A onda srijeda, 20:45, pun Camp Nou, trava 14 milimetara i dobro pokvasena :D Pa da vidimo gdje je Barcelona u svoj ovoj prici.
Jedva čekam... Kad god imam dobar predosjećaj, desi se upravo suprotno - debakl :D.

Al nema veze, kamaaaan :D
Image
Post Reply