Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Melbourne_Australia

#41376 Re: Utakmice.

Post by Melbourne_Australia »

Ti se mozes samo sagnuti meni ..
van Basten

#41377 Re: Utakmice.

Post by van Basten »

Kilavo je to sve bilo do zadnjih 15 minuta. Slucajno ili ne, ali poklopilo se sa izlaskom Ziljkica i Avramovskog. Meni u sjecanju ostade kontra koju je povukao Penaranda, pretrcao 40 metara, ostavio trojicu iza sebe, stvorio 3 na 3 situaciju, dodaje Ziljkicu i nastavlja trk. Medjutim, umjesto brzog duplog pasa i 1 na 1 s golmanom, ide carinjenje lopte, valjutanje medju nogama i eto cijele ekipe Borca nazad.
Sve mane i lose forme smo detektovali odavno, poslije pobjede nad kospama malo smo ispuhali, malo povrede malo losa forma... pauza ce nam goditi.
Sudjenje ne bih puno komentarisao, Peljto se fino pokrio crvenim kojeg je bas, al bas morao dati, samo bih nama pozelio sudjenje na gostovanjima kakvo je danas Borac imao. Nista bolje od toga nam ne treba
Charuga
Globalni moderator

#41378 Re: Utakmice.

Post by Charuga »

Melbourne_Australia wrote: 05/11/2023 22:30Ti se mozes samo sagnuti meni ..
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma”
» Melbourne_Australia

7 dana
last mohicans

#41379 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

van Basten wrote: 05/11/2023 22:36 Kilavo je to sve bilo do zadnjih 15 minuta. Slucajno ili ne, ali poklopilo se sa izlaskom Ziljkica i Avramovskog. Meni u sjecanju ostade kontra koju je povukao Penaranda, pretrcao 40 metara, ostavio trojicu iza sebe, stvorio 3 na 3 situaciju, dodaje Ziljkicu i nastavlja trk. Medjutim, umjesto brzog duplog pasa i 1 na 1 s golmanom, ide carinjenje lopte, valjutanje medju nogama i eto cijele ekipe Borca nazad.
Sve mane i lose forme smo detektovali odavno, poslije pobjede nad kospama malo smo ispuhali, malo povrede malo losa forma... pauza ce nam goditi.
Sudjenje ne bih puno komentarisao, Peljto se fino pokrio crvenim kojeg je bas, al bas morao dati, samo bih nama pozelio sudjenje na gostovanjima kakvo je danas Borac imao. Nista bolje od toga nam ne treba
Tako nekako, ne mogu da nađem njihov gol, da vidim i na TVu tu bruku, na stadionu je bila bruka. Pena na spicu je fula itekako, on je iza napadača i na krilu najkorisniji. Pola ekipe njega ne razumije kako treba da igra, s trkom u prostor, duplim pasovima i sl. Izuzetno jak na lopti i teško je gubi. Da su krila bila i Kerim i on od početka, Hamza na špicu, mislim da bi drugačije bilo. Ali dzaba sve, kada kloc prima pacerske golove. Samo neka mi neko kaže, nemoj ga mlad je. Neka se goni u sto pizdi materina i on i njegovo godiste. Zarad godista si bruku bodova izgubio.
mond

#41380 Re: Utakmice.

Post by mond »

Joj ko je nama kapiten. Sramota me.
last mohicans

#41381 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

mond wrote: 05/11/2023 22:58 Joj ko je nama kapiten. Sramota me.
Mislim da je završio sa Istokom, dobro su mu se najebali kad je izlazio. Jeste zaslužio prozivke, ali može i bez jebavanja majki.
Logovan

#41382 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

A šta je njemu pa je onako loš? :shock: Prije uvijek uradi nešto konkretno, ako nema gola ili asistencije, bude opasan koliko toliko, a sad ništa. I hajde što nema gola, ni asistencije, nema ni driblinga, ni prodora, ni običnog šuta, ma ništa. :roll:
mond

#41383 Re: Utakmice.

Post by mond »

Dok se navikne na frizuru.
internazionale

#41384 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Neće Ziljkić ni da zapne protiv svojih. Kad te ne ide onda se bar trudiš.
Pregledajte obje utakmice protiv Borca i nađite da je išta uradio

Avramovski se s druge strane ko nešto trudi, ali lik je mrtav
Penaranda je konkretniji od njega duplo
Logovan

#41385 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

internazionale wrote: 05/11/2023 23:11 Neće Ziljkić ni da zapne protiv svojih.
A šta ćemo sa ostalim utakmicama?
mond

#41386 Re: Utakmice.

Post by mond »

Odavno nisam više mrzio jednog našeg igrača od Ziljkića. Nadam se da ćemo ga se riješiti i neka ide kod svojih i digne trofej samo da ga ne gledam. Papak na kub
last mohicans

#41387 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Je li slijep, jebo sebe nesposobna. Ima li dioptrije? Kao kad dijete dovedeš da brani protiv velike raje, pa se prepadne lopte.
Image
mond

#41388 Re: Utakmice.

Post by mond »

Naprosto loš.
Logovan

#41389 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Baš je pogriješio, kao da se prepao da ga ne pogodi u glavu pa se sageo. :-) Moglo se ovo odbraniti.
mirza_15

#41390 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Ja i dalje ne kontam kuda mu je prošla. Bukvalno je išla u njega.
last mohicans

#41391 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Vratio ja na areni, imala je malo efea, ali ništa strašno, nije bomba, u njega direktno išla. Kao da ima dioptrije, nevjerovatno loša prosudba kao i kod onog šuta koji nije uhvatio. Imao je još jedno boksovanje sa zemlje, :-) a šut sa skoro 25 metara, ni to nikad u životu nisam vidio, da golman boksuje loptu u padu i vraća je na 16, umjesto u korner. Jednostavno previše bodova nas košta i toleriše mu se.
mond

#41392 Re: Utakmice.

Post by mond »

Ja nisam mogao vjerovati šut mislim Blagajića odbija nazad u šesnaest :lol:
ZonFon

#41394 Re: Utakmice.

Post by ZonFon »

Sahinovica jedino na golu drzi to sto je U21 igrac. Osim njega mi imamo jos Buljubasica i Mulalica koji imaju kvalitet za prvih 11. U slucaju da Buljubasica ubacimo gubimo Jurladziju ili Mustafica. Mulalic mjenja Beganovica koji je meni jedan od igraca koji je u formi i grehota bi bila sad ga klupirati. Zeznuta situacija za Rozmana.

Nije Borac nista specijalno jak. Veceras su bas dobro igrali presing i kretali se na sredini. Gol im je dosao u najboljem trnutku, odma na startu da nas ohlade na ionako hladnim tribinama. Da smo veceras imali Renana bili bi dosta opasniji u skok igri i ubacaji preko krila ne bi bili onako besciljni.

Nisam zadovaljan ni nama na tribinama (istok i zapad). Protiv Zrinjskog smo nosili igrace svih 90 min veceras smo bas zakazali zuc proljevali na svaki potez nasih igraca, odluka sudije i sl.
svi u napad

#41395 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Mozda je mogao ili trebao ovo braniti ali pogledajte akciju od pocetka. Radovic ostao sam izasao naprijed a ovih levata (Ziljkic i Avramovic) nigdje. Sva opasnost je dolazila sa njihove desne stra (nase lijeve). Koliko god Vrancic igrao bez volje i motiva on je za Avramovskog igracina i na svakoj tekmi koju je igrao uvijek je imao bar dva ekstra dodavanja (laznjaka) koje niko drugi u ekipi ne zna uraditi. meni je jako zao sto nema Balte u ekipi koji je zaista svaku tekmu odigrao jako dobro. Covjek izgarao na terenu i bio sigurica na sredini. Objektivno imamo 3-4 igraca koja vrijede dok su drugi zivi prosjek. Ne znam zasto trener forsira Avramovskog (vjerovatno ga treba prodati) jer je pokazao da je solidan trener i da je ipak nesto uradio sa ekipom. Ja sam ipak optimista i vjerujem u pobjedu protiv Posusja :mrgreen: :izet: :bih:
Paradox76

#41396 Re: Utakmice.

Post by Paradox76 »

Jako loše postavljena utakmica od strane Rožmana.
Slažem se rano primljen gol, ali ne može Penaranda igrati špica.
Hamza je krilo i nemamo zamjenu za Renana, ranije je trebao napraviti neke izmjene.
Avramovskog i Ziljkica se riješiti podhitno, golman takodjer prioritet za prelazni rok.
Bilo je trenutaka kad smo ih stisli, pravili šanse.
Da je nama ovakvo suđenje na gostovanjima, imali bi sigurno vise bodova.
Odavno znamo da u ovakvoj konstalaciji odnosa ne možemo biti prvi, još to nije sve posloženo kako treba da bi se borili za titulu.
Ovu sezonu završiti među prva tri, pokušati osvojiti kup, mada i to teško.
Bitno je da podrška ne izostaje, rezultati će doći, uvjeren sam u to.
Dinostula

#41397 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Paradox76 wrote: 06/11/2023 00:12 Jako loše postavljena utakmica od strane Rožmana.
Hamza je krilo i nemamo zamjenu za Renana, ranije je trebao napraviti neke izmjene.
Avramovskog i Ziljkica se riješiti podhitno, golman takodjer prioritet za prelazni rok.
Odavno znamo da u ovakvoj konstalaciji odnosa ne možemo biti prvi, još to nije sve posloženo kako treba da bi se borili za titulu.
Hamza nije vidio krila nema on brzine za te pozicije njemu bi bilo najbolje da igra povucenog spica iza Oliveire.Na krila staviti Penerandu i Keremeha.Hamza treba biti u sredini i da tuce svaku koja mu dodje na sut.Iza Mustafic i Julardzija.Odbrana se manje vise vec zna.Za Sahinovica necu da trosim dugmad na tastaturi o njemu sve vec znamo.
Paradox76

#41398 Re: Utakmice.

Post by Paradox76 »

Dinostula wrote: 06/11/2023 00:23
Paradox76 wrote: 06/11/2023 00:12 Jako loše postavljena utakmica od strane Rožmana.
Hamza nije vidio krila nema on brzine za te pozicije njemu bi bilo najbolje da igra povucenog spica iza Oliveire.Na krila staviti Penerandu i Keremeha.Hamza treba biti u sredini i da tuce svaku koja mu dodje na sut.Iza Mustafic i Julardzija.Odbrana se manje vise vec zna.Za Sahinovica necu da trosim dugmad na tastaturi o njemu sve vec znamo.
Hamza kad je igrao krilo,(prosla sezona u Širokom, sad ova u Tuzli protiv Tuzla City, obje bio odličan i zabio golove).
Nije klasično krilo, ali ta mu pozicija odgovara.
Ne može on igrati izmedju Mustafica,Julardzije i Renana.
Nije on lucidni igrac koji zna napraviti višak i podvaliti loptu, tu treba igrač tipa Zeka Turković, Rahmanovic i sl.
Naši mjesecima pokušavaju to od Avramovskog, ali on je totalni promašaj.
chino

#41399 Re: Utakmice.

Post by chino »

Kakav je Gruzijac ove sezone u Velezu?
sencobih

#41400 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

standardna naša, kad ide prvaci smo svemira, jedan poraz sve bi tjerali
Post Reply