Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
One of Russia's most loyal allies in the Western Balkans, a region important for EU's security, Milorad Dodik, is stockpiling weapons through Serbia. In recent years, he has 1) damaged BiH's institutions 2) set up separate security forces 3) provided training for paramilitaries.
Ruslantead
Uuuii prozivka
kamberovica polje wrote: ↑25/02/2022 20:22
Za razliku od Rusa, mislim da su Kinezi puno perfidniji i pametniji kod svojih osvajanja. Njima je vojno ovladavanje drugim državama zadnja opcija. Prvo ide pokušaj ekonomskog poklapanja, pa tek onda sve ostalo.
Ovo je bitno i zbog ovih šupljarija "Amerima odgovara rat". Pa eto, pozivali su Kinu da pokuša osigurati mir.
Amerikanci su Putinu znali svaki korak još u novembru, i upozoravali su i svijet i Ukrajinu.
Kina i Tajvan su druga stvar od ovoga. To sami Kinezi kažu. Kina nikad nije priznala Tajvan i čak su dugo vremena uslovljavali diplomatske odnose sa drugim zemljama oko tog pitanja.
Kini ne odgovara svijet u kojem separatistički pokreti odvajaju dijelove zemlje. Nisu priznali ni okupaciju Krima, a ne vjerujem ni da će bilo kako priznati ovu budalaštinu fašiste iz Kremlja.
Ma kinezi su drugi svijet,mada nije ni njima strano ugnjetavanje slabijih. Oni ratuju ekonomijom, tako što poklapaju tržišta i puste baju da 2 godine da se svi zabave o sebi i ne bude ratova.
Last edited by last mohicans on 25/02/2022 20:58, edited 1 time in total.
512MB wrote: ↑25/02/2022 20:42heavy fighting and heavy losses for the russian forces, the occupiers stopped near Konotop. According to the Land Forces of the Armed Forces of Ukraine.
The Nazi invaders have a problem with fuel and supplies. Tankers go with canisters and try to buy fuel.
plač
Last edited by House on 25/02/2022 20:50, edited 1 time in total.
sumirprimus wrote: ↑25/02/2022 20:47
One of Russia's most loyal allies in the Western Balkans, a region important for EU's security, Milorad Dodik, is stockpiling weapons through Serbia. In recent years, he has 1) damaged BiH's institutions 2) set up separate security forces 3) provided training for paramilitaries.
Ruslantead
Uuuii prozivka
Samo ga treba spominjati sto glasnije i naglasavati da je putinovac u pitanju. Ostalo ce se samo rijesiti.
Ono sto je meni cudno je ovo dejstvo aviona ( MIG-29?) u niskom letu. Tako je dejstvovao Galeb G-2 i Orao . Je li ovi Rusi nemaju neke elektronike? Americka oklopna, pa i pjesadijska jedinica ma nivu cete ima jednog FO ( flight operator, iz sastava Air Forca, koji "osvjetljava" metu. Tako da mi Rusi lice na pravu skalameriju.
Rusi imaju dobru vojnu tehnologiju. Nije za otpisati. Samo je zavisno sta koriste.
Mogu ukrajinu sravniti bombardovanjem ali
Nije im to cilj. Nego kopneno upasti. Zastrašiti i ukrajince i medjunarodnu zajednicu.
Ali nije to lahko uraditi sa zemlje koja ima povrsinu vecu od balkana i tu su se zajebali sa logistikom ko hitler kod njih na istocnom frontu..
Kad sam vidio 15 tenkova i isto toliko samohotki, odose negdje cestom, bez ijedne cisterne i kamiona u pratnji, kontam, nece ovi daleko.
detroit-mercy wrote: ↑25/02/2022 20:17
Nesto su se Putinovci ucutali, prvo je bilo da nece napast, imaju pravo vjezbat po svojoj zemlji, pa onda morali su napast, ali danas slabo nesto odradjuju.
Cekaju da se malo ohladi tema i da se zaboravi kako su nam mjesecima ispirali mozak ruskom propagandom.
Nece Putin napasti, sta vam je, lazu zapadni ratnohuskaci, to on samo voza opremu po svojoj teritoriji.
Moras biti poprilican djon-obraz da nakon takvih izjava ponovo pocnes pisati na ovoj temi.
General War wrote: ↑25/02/2022 20:37
Haj se ti malo raspitaj, nedostaje ti puno informacija o ukrajinskoj vojnoj industriji izgleda.
Ne bi ja u raspravu sa onim koji vijeruju da je jedan mig29 srusio 6 superiorno jacih i boljih aviona.
Bajke su na drugom podforumu care…
Care mitomanija je na trecem podforumu. Su-35 je obicna kanta koju mitomanijom kuju u nebesa. Nije nemoguce ako je doslo do bliskog okrsaja , pilot je 90% borbe. Nije sukhoi F-22 pa da je prica nemoguca.
512MB wrote: ↑25/02/2022 20:42heavy fighting and heavy losses for the russian forces, the occupiers stopped near Konotop. According to the Land Forces of the Armed Forces of Ukraine.
The Nazi invaders have a problem with fuel and supplies. Tankers go with canisters and try to buy fuel.
gas station personnel refuse to sell fuel to russians and their tanks.
jebote rata i govana.
Cirkus,ja ne vjerujem šta čitam. Nesta im puno trose ovi tenkovi i transporteri
Avonmusk wrote: ↑25/02/2022 20:48
Ma grebem ga, al cini mi se da je ovaj Sumi najzuljaviji dosad bio za ruse, odatle kad god vijest rusi zaglibili, jel to neki poseban zrak tamo?
Da znas sta je sve pisao na temama Sirije i Iraka nebi ga bas ozbiljno svacao
Vi na ovim svjetskim temama ste stvarno svijet za sebe
Mi ekipa sa bh. tema o Dodiku i izbornom zakonu nismo ni znali da postojite
Da ne bi ovoga, nikad se ne bi sreli
sumirprimus wrote: ↑25/02/2022 20:49
Uhh počjaci se ne boje putka
Bogami koliko su počeli da mlate u svoju vojsku do kraja decenije bi mogli da budu rame uz rame sa francuzima i britancima. Njemačku će za koju godinu prestići ako nisu već.
Avonmusk wrote: ↑25/02/2022 20:48
Ma grebem ga, al cini mi se da je ovaj Sumi najzuljaviji dosad bio za ruse, odatle kad god vijest rusi zaglibili, jel to neki poseban zrak tamo?
Da znas sta je sve pisao na temama Sirije i Iraka nebi ga bas ozbiljno svacao
nisi me jaro skonto, mislim na ovo mjesto Sumi, a ti vjv na nekog forumasa?
P.s. kad ovako javno izlazi sta je sve ppslano ukrima, sta li je sve tajno uslo u zemlju?