Sirija

Locked
insomnia78

#41351 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Fantassin wrote:
insomnia78 wrote:
Co0l wrote:Eto,Evropa ce propast zbog imigranata.Kako da ne.Iskoristice ih kao jeftinu radnu snagu za svoju dobit kao sto je vijekovima radila.
Ne rade ovi
U biti, azilanti i da hoce ne mogu raditi jer ne dobijaju radne dozvole
Zato moze obit auto,nabavit kakvog "sita" iz Maroka ili otimat.Moze se raditi i bez dozvole... imas milion nasih ljudi koji rade na konstrukciji i na farmama.. i nikome ne smetaju! Sta vise cijene se kao dobri radnici,dok ovaj crem-de la crem Afrike i Azije predstavlja rak za ekonomiju,kulturu i sprovedbu zakona
Znam ja to sve, gledam ih
Al pretjerujes i nije u redu, zbog ispravnih ljudi koji gledaju da spasu zivu glavu, zbog zena i djece, nije u redu nazivati ih tako i zeljeti im smrt
Svakako njih puno nece ostati u Fr, oni tradicionalno vise biraju Englesku
Italijani ih sutnu u Fr, Francuska ih posalje gore u Calais a odatle "fataj" prevoz za Englesku

To gore je sou, Francuzi ih namjerno drze u mjestu koje je najblize Engleskoj da bi ovi razgulili, kriju se i zavlace po kamionima da bi presli tunel
Bore se izmedju sebe, pleme protiv plemena, masovne tuce...
Kikibombona

#41352 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

ISIL je ujedino kurdski narod kao niko ranije!

Pesmerga/YPG, Kobane

Image
Fantassin

#41353 Re: Sirija

Post by Fantassin »

vivaldi wrote:
Fantassin wrote:. imas milion nasih ljudi koji rade na konstrukciji i na farmama..
imas i nasih koji su napunili evropske zatvore..nije bas da smo mi za nekog uzora..oduvijek smo bavili dzeparenjem, drogom, ubistvima, bijelim robljem...
Ni 10 % od broja koji su emigrirali su ukljuceni u ta sranja.. dok je kod ovih situacija obrnuta.
husein_kapetan

#41354 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Eto,Evropa ce propast zbog imigranata.Kako da ne.Iskoristice ih kao jeftinu radnu snagu za svoju dobit kao sto je vijekovima radila.
Ovo nije banalni, već viđen migracioni proces već fenomen koji nosi velike izazove za Kontinent. Ali, o tome Francuska, Britanija (i djelimično Italija) nisu mislili kada su u društvu SAD, rušili arapske države.
Vidi.. mada se sistematski prešućuje, imigranti poodavno jesu jeftina radna snaga evrope, i prvi na udaru kada nešto ne odgovara, tretirani od mnogih kao građani drugog reda.. defakto..možemo mi polemisati .. ali postoji kolaudiran sistem.. i to se ne mijenja..
vivaldi

#41355 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Fantassin wrote:
vivaldi wrote:
Fantassin wrote:. imas milion nasih ljudi koji rade na konstrukciji i na farmama..
imas i nasih koji su napunili evropske zatvore..nije bas da smo mi za nekog uzora..oduvijek smo bavili dzeparenjem, drogom, ubistvima, bijelim robljem...
Ni 10 % od broja koji su emigrirali su ukljuceni u ta sranja.. dok je kod ovih situacija obrnuta.
ma svakome njegovo govno najmanje smrdi..i ja kad sam ko klinac citao o ljubi zemuncu bio mi je pravo cool. a da se zovem hans, govorio bi da je to najveci sljam na planeti..

ni dan danas nema ni sitnon krimosa u cijeloj ex jugi koji se nije upisao u bar 1 evropski zatvor.

ali na kraju krajevu sta znaci i sto smo procentualno bolji od afrikaaca - oni su govna, a mi smo samo malo govna?

ne mislim sam da smo mi manja govna nego je njih puno vise pa gore izgleda. Pa sama nigerija ima 5-6 puta vise stanovnika od cijele bivse juge
Challenger__

#41356 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Idlib, nova mapa:

Image
Challenger__

#41357 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Vivaldi, sve to stoji. Ali, naše emigracije ne predstavljaju nikakav ekonomski, kulturološki, politički i najbitnije - bezbjedonosni izazov. EU (a ponajprije Britanija i Francuska) je sama sebi dala šah.
Last edited by Challenger__ on 19/04/2015 23:39, edited 1 time in total.
Fantassin

#41358 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Dosta offtopica..
insomnia78

#41359 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

husein_kapetan wrote:
Challenger__ wrote:
Ovo nije banalni, već viđen migracioni proces već fenomen koji nosi velike izazove za Kontinent. Ali, o tome Francuska, Britanija (i djelimično Italija) nisu mislili kada su u društvu SAD, rušili arapske države.
Vidi.. mada se sistematski prešućuje, imigranti poodavno jesu jeftina radna snaga evrope, i prvi na udaru kada nešto ne odgovara, tretirani od mnogih kao građani drugog reda.. defakto..možemo mi polemisati .. ali postoji kolaudiran sistem.. i to se ne mijenja..
Azilanti nemaju pravo raditi
vivaldi

#41360 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Challenger__ wrote:Vivaldi, sve to stoji. Ali, naše emigracije ne predstavljaju nikakav ekonomski, kulturološki, politički i najbitnije - bezbjedonosni izazov. EU (a ponajprije Britanija i Francuska) je sama sebi dala šah.
ma sve je to relativno..pa nasi su izvrsili brojne atentate po zapadu, uradili mnoge nezapcene stvari, hrpa politickih ubistava, balkanske mafije su danas u vrhu u vecini zapadnih zemalja..

ali postoji jedna bitna stvar. najveci talas nasih ljudi je bio izbjeglicki talas 90-ih. stotine hiljada ljudi je tada otislo, ali oni nisu bili ilegalci vec su u vecini drzava imali obezbjedjen smjestaj, hranu, odjecu, bepslatne casove jezika..to je ogormna stvar.

a ovi afrikanci su mahom ilegalci.. i sta onda da radi? pa cim dodje u roku od par sati on mora nesto jesti. ne zna jezika, nema dinara...pa sta da radi? mora ukrasti ili oteti
Challenger__

#41361 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Idlib, još jedna mapa:

Image
Co0l

#41362 Re: Sirija

Post by Co0l »

husein_kapetan wrote: Dedera pojasni.. ovdje i sada, pošto imaš belćim namjeru bihuzura, da se ne prepisujemo u privatnim porukama.
:lol:
Nista strasno,stekao sam utisak,citajuci tvoje postove,cesto i nerazumljive,i gledajuci koje izvore cesto koristis,da imas neku vezu sa Italijom.Moguce i da grijesim ali u svakom slucaju se ne referises na ruske i kineske nego na ove druge.Sasvim dovoljno za moju poentu.Kontas sad?
Co0l

#41363 Re: Sirija

Post by Co0l »

Fantassin wrote:
Problem je sto ovi sto veslaju NECE da rade nego oce na guzove! i jos uz to bi da naprave zemlju da lici na rupu iz koje su dosli..
insomnia78 wrote: Ne rade ovi
U biti, azilanti i da hoce ne mogu raditi jer ne dobijaju radne dozvole
Challenger__ wrote: Ovo nije banalni, već viđen migracioni proces već fenomen koji nosi velike izazove za Kontinent. Ali, o tome Francuska, Britanija (i djelimično Italija) nisu mislili kada su u društvu SAD, rušili arapske države.
Ne bi svi sigurno zavrsili na socijali a zemlje u koje dolaze da ne vide vise koristi od njih nego stete ili da smatraju da im predstavljaju neku opasnost ne bi se libili da ih vrate kao nedavno Rome iz Francuske u Rumuniju ili Bugarsku.
Challenger__

#41364 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ma kakva korist čovječe, ti uopšte ne pratiš šta se dešava. Pogledaj samo Italiju. Što se tiče povratka, a gdje ti ljudi da se vrate? U Mad Max Libiju? U "Halifat"? Siriju? Irak?

Mislim...

Jednostavno, ali istinito: američki intervencionizam 21. vijeka je totalno devastirao te prostore i migraciju ka Evropi napravio (svjesno ili ne, disktutabilno je) jedinim životnim izborom za te ljude.
Co0l

#41365 Re: Sirija

Post by Co0l »

Rad na crno ili za minimalac onih koji ce moci i zeljeti raditi ili rad poslova kojih domicilni ne zele da rade a od kojeg ce imat koristi neko,poslodavci recimo,ubiranje sredstava iz evropskih fondova na ime tih azilanata,itd.Nace oni sebe u racunici kao i uvijek do sada,u to ne sumnjam.A ne moraju ih vracati u maticne zemlje,mada ni to ne bi cudilo,dovoljno je da ih prosljedjuju dalje,kao sto navedose primjer Francuza koji ih salju u Englesku.
insomnia78

#41366 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Kakvu korist mozes izvuci odavdje
Image
Image
Image
Image
Calais, Nord Pas de Calais
Nema sanse da uspijes izvuci bilo kakvu korist od ovih ljudi

A ovako to izgleda u blizini Eurotunela koji povezuje Francusku i Englesku
Image
Challenger__

#41367 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Naravno da nema koristi. To su lijepo Izrael i USA gurnuli evropskim Goyim na socijalu.

Prejako.
Co0l

#41368 Re: Sirija

Post by Co0l »

Od tih sigurno ne ali nisu svi takvi.
Challenger__

#41369 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Daj još ovih fotki Nesanice, ovo je VRH VRHOVA američke i izraelske politike!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Co0l

#41370 Re: Sirija

Post by Co0l »

Usput i stavi slike milijardi koje su izvukli iz njihovih zemalja u odnosu na koje se i izdrzavanje ovih cini kao sica.
Kikibombona

#41371 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:- Idlib, nova mapa:

Image
Zanimljiva mapa...

Ako je tacna, SAA se nalazi nadomak Sarmina na sjeveru i Najraba na jugu. Kada bi uzeli ova dva grada, to bi bio veliki uspjeh. Do enklave Fua bi ih tada dijelio samo Binis. Pobunjenici u samom Idlibu bi tada bili u gadnoj situaciji....

Nisam siguran da SAA u Idlibu ima dovoljan broj ljudi za takav poduhvat.... Zivi bili pa vidjeli...
Challenger__

#41372 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Neka oni sačuvaju grad Dara, biće dobro. Preciznije, da sačuvaju ovo što sada imaju. A ostalo, šta Bog da.
Last edited by Challenger__ on 20/04/2015 00:45, edited 2 times in total.
insomnia78

#41373 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Od kud im sad ljudi u Idlibu, zar nisu to Đihadlije poubijale?
Challenger__

#41374 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote:Od kud im sad ljudi u Idlibu, zar nisu to Đihadlije poubijale?
Izginuli su oni koji se nisu htjeli povući, a ostali su se, zajedno sa civilima, evakuisali iz grada.
insomnia78

#41375 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Znam ja to, nego kiki napisa...
Locked