Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
doff wrote:Sad članice Akop-a žele da dobiju SK po nekoj mizernoj cijeni zbog ranijih presuda (sad su malo furseta uzeli). Ponuda koja im je na stolu od 4KM po korisniku nije velika, obzirom na sadržaj. Nije im problem plaćat pink i arenu po broju korisnika a jest SK. Malo su ofirni po tom pitanju.
Operateri mogu dio troškova uzeti na sebe a dio prebacit na korisnike (npr. SK1 stave u osnovnu ponudu a ostale u dodatni paket za neku prihvatljivu cijenu).
U svakom slučaju ako su ih prijavili, od ove prijave neće bit ništa, jer su stvar malo precijenili.
Da, ovo stvarno nije visoka cijena, mada oni su se po drugom osnovu žalili (mada, opet kažem, nema mi taj osnov logike, jer ne znam zašto očekuju da ovi firmi koja im je "kćerka" naplaćuju kao drugima).
Ja još samo čekam da se žali neko što ovi daju veće brzine neta po nižim cijenama, ili da su im veći paketi jeftiniji, s obzirom šta daju i da to nije dobro za konkurenciju.
Ali hajde, što se mene tiče neka ih natjeraju da moraju jedni drugima sve dati, nama dobro.
doff wrote:Sad članice Akop-a žele da dobiju SK po nekoj mizernoj cijeni zbog ranijih presuda (sad su malo furseta uzeli). Ponuda koja im je na stolu od 4KM po korisniku nije velika, obzirom na sadržaj. Nije im problem plaćat pink i arenu po broju korisnika a jest SK. Malo su ofirni po tom pitanju.
The Realist wrote: Meni su veći problem Arene, koje imaju sadržaje iz ove zemlje, a nedozvoljavaju da ih mi gledamo, bez da su pokrili cijeli teritorij (BH Telecom nije njihova firma, Logosoft pokriva premalo i to je to što se Federacije tiče), pa da kažu možete naš paket uzeti i gledati određene sadržaje.
doff wrote:Sve se bojim da mtel plaća istu cijenu za AS kao i ostali operateri u BiH. Mi korisnici nemamo uvid u te stvari.
Naravno da ne placa, ali to nije nikoga briga posto nisu TM
Činjenica je da je telemah pristao na sve uslove koje su postavile arene, nakon toga umješa se MTS i glatko odbaci sve, jasno je da su ovi iz AKOP navikli na donacije i džabaluke pa to tušnu svojim korisnicima skupo i prodaju muda pod bubrege.Nisu se nadali ponudi telemaha pa ih je to iznenadilo i brže bolje izmislili su nove laži.
Mirza ja samo nisam skontao, ponuda za SK jel bila za svih 6 SK ili cijena za jedan kanal po korisniku? 4x6=24x140000=3.36miliona mjesecno za SK?
Logicno mi je da su isli po kanalu ali da provjerim .
Stavio sam cijenu koja se vrti po forumu namjerno ali blizu je ponudjene koja je veca
Najiskrenije bih volio da na trziste BiH udje AJ sa svojim Bein sportom pa nek se onda nabiju na q i mts i sbb.
Ovako ko voli gledat fudbal godinama je uskracen za premier ligu te za primeru.
Nije svako pun love pa da moze mijenjati operatere i uvoditi yebeni totaltv svako malo...
didgeridoo wrote:Arena sport 1.8 KM po korisniku
Sport klub 3.4 KM po korisniku
A Pink 2 KM?
Ispade Pink skuplji od Arena?
vidi budala iz aviona da te cijene nisu istina, i kada se razotkriju laži i podvale AKOP_a, biće sve mnogo jasnije.
Onda ispade ti budala. To su cijene i to je istina. Ima i AKOP oraha u dzepu ali sto se ove situacije tice cinjenice su na njihovoj strani. Pozdravi Hajdi i Zeljku - grudva je krenula
made_in_sarajevo wrote:Mirza ja samo nisam skontao, ponuda za SK jel bila za svih 6 SK ili cijena za jedan kanal po korisniku? 4x6=24x140000=3.36miliona mjesecno za SK?
Logicno mi je da su isli po kanalu ali da provjerim .
Stavio sam cijenu koja se vrti po forumu namjerno ali blizu je ponudjene koja je veca
To ni ja nisam skont'o. Mojatv vec sada ima i 150.000 korisnika. Kabanica je spomenuo 4 KM po svakom korisniku. E ako je po jednom kanalu onda je bas previse. Spominju se jos neki lafo revizori za provjeru broja korisnika, namecu se jos nekakvi uslovi. SK nema ovlasti da to radi i niko ziv na to nece pristati. Ne bi ni TM pristao da mu neko dodje u firmu, vrslja po papirima i nadzoru da bi provjerio koliko ko ima korisnika. Ocigledno je da je sk pravio takvu ponudu da je niko ne prihvati osim naravno tm grupacije. Vidjecemo sta ce reci konkurencijsko vijece. Moze se desiti i zabrana emitovanja na podrucju BiH.
Cijena je za svih 6 kanala. Dobavljaci imaju pravo i to je vrlo pozeljno da vrse najavljene externe audite. Toga se plase samo oni koji vrse underreporting a svi znamo ko je to, za legaliste u poslovanju to je mali dodatni mehanizam smirivanja i stabilizacije trzista. Probao je svojevremeno Enes sa HS-om da nedozvoli ulaz Fox grupaciji da provjerava broj korisnika pa je na kraju platio sve sto je lazno prijavio.
Last edited by didgeridoo on 20/03/2016 10:47, edited 1 time in total.
didgeridoo wrote:Cijena je za svih 6 kanala. Dobavljaci imaju pravo i to je vrlo pozeljno da vrse najavljene externe audite.
To nisam znao. Moze li se naslutiti kakva ce biti odluka konkurencijskog vijeca?
Znas i sam da ta odluka u stvarnosti ne znaci apsolutno nista. Od 2013. toliko presuda a i dalje nista... Akop je dobio u svoju korist presudu i presuda u slucaju telecoma je samo pro forme. Svi ce se pozvati na trenutnu tako da presuda u slucaju telekoma je, ponavljam, pro forme.
didgeridoo wrote:Cijena je za svih 6 kanala. Dobavljaci imaju pravo i to je vrlo pozeljno da vrse najavljene externe audite. Toga se plase samo oni koji vrse underreporting a svi znamo ko je to.
Ako je za sve kanale to je opet godisnje oko 9 miliona maraka. Samo od telekoma sto bi se placalo. Engleska fazoni ali za ono sto prenose vala ne vrijedi ovih para uopste. Bolje preko al jezire sto neko rece ili nafatati nekog drugog i eto jos jedan sportskk. Znam da su ovi trazili cifru i da su sad telekom i ovi rekli da nece sad nikako SK. Vjerovatno ako ovi ponude normalnu neku cijenu onda bi dogovarali opet. Ne bi niko uzeo SK dodatno radi cijene pakete koja bi bar 2KM skuplje bikonod telemacha
Hajmo reci da je istinita cijena od 4 KM za svih 6 kanala sport kluba, onda svaki operater ako zatrazi ponudu cak i telemach dobije ponudu sa tom cijenom i plati iznos po minimalnom broju korisnika plus dodatno broj korisnika ako predje broj korisnika koji te kanale uzmu u dodatnom paketu.
Taj operater mora platiti pdv na tu fakturu. Takodjer istu tu cijenu mora platiti i telemach i platiti porez na tu fakturu.
Ali po informacijama koje se vrte je ta da telemach placa puno manje po korisniku od ove ponude koja je ponudjena ostalim operaterima. Cak ima informacija da neplaca nista. Tako da ga svrstana pod nelojalnu konkurenciju.
Neka se fino konkurencijsko vijece kazni i zabrani svima rad ko manipulise brojem korisnika i sa razlicitom ponudom prema operaterima. Jer ovako ispastaju samo korisnici koji zele gledati nesto na sta imaju pravo kao stanovnici Bosne i Hercegovine jer ti kanali su otkupili prava za cijelu teritoriju BiH.
Pa dobro gigante pametni,a ti ces kao moci gledati to jel? Nek telemach kaze koliko je para arena trazila,a nek kazu koliko traze oni za SK. Hajde kad je tako cisto sve sto ne izadju javno sa brojkama. Uh kako si nam pametan, idi trci na telemach temu trazi keks
made_in_sarajevo wrote:Pa dobro gigante pametni,a ti ces kao moci gledati to jel? Nek telemach kaze koliko je para arena trazila,a nek kazu koliko traze oni za SK. Hajde kad je tako cisto sve sto ne izadju javno sa brojkama. Uh kako si nam pametan, idi trci na telemach temu trazi keks
telemah pristao na sve uslove i na zvaničnoj stranici tj portalu objavio da će doći do poskupljenja usluga ako se dogovore o arenama, pametnom dosta, pitaj MTS zašto je jednostrano raskinuo ugovor, ja samo ložim okolo