Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Mutivoda

#41326 Re: Premijer liga BiH

Post by Mutivoda »

Jah
Ja vidim sta si ti napisao oko novinarcica, vas I kako je Grbavica mu nebitna, a covjek je pisao kako je bilo suza na Grbavici a ne da su pitari plakali bokte
LSD

#41327 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

https://fkzeljeznicar.ba/ukupan-prihod- ... -km/25555/
Ukupan prihod sa utakmice protiv Slobode 87.490 KM
Komšinice, pa pohvalite malo, nece vam ništa biti....šta ste se sad tu stisli koji q :shock: šta šutite

Čestitajte :nargila: teška srca, al čestitajte

:pliska: vazda se isti lipljani sami nafataju :per:
lakilaka

#41328 Re: Premijer liga BiH

Post by lakilaka »

Mutivoda wrote:
Tomahawk11 wrote:Cuj plakalo pola Sarajeva :mrgreen:
Fali u naslovu ono: Senzacionalno! Ili tako nesto 8-) da se upotpuni taj shmek vijesti ala Ekskluziva :P
Ne kontam cemu to, ali ako je sa takvom pricom uspio privuci koji klik vise :thumbup:
Ocito je novinarcicu bitniji komsiluk od onog sto se desavalo ove subote na Grbavici :)
Nista, veceras na Kosevo, mozda budu slapovi tih suza, pa se napise jos jedan clanak...
De ti to ponovo procitaj
Niko vas nije spomenuo. :run:
dzaba se trudis da mu objasnis. ne ide, pa ne ide. niko ne spominje u ovom tekstu komsinice, a i zasto bi. nisu bitni u ovoj proslavi. a plakalo se i zbog srece a i zbog toga sto se docekalo da se bude u svome na svome. " tamo su slike moga djetinjstva, tamo je sve sto je moje !" to je bio udarni transparent. ali to pojedini od njih tesko shvataju. ne trudi se. uzivajmo u ovim lijepim trenutcima. ovo je istorija.
Maharadza

#41329 Re: Premijer liga BiH

Post by Maharadza »

leškarenje wrote:Faul Muse u napadu je bio :-) covjek se sjebo kad je vidio da je sviran faul za njega....ali bez oobzira kone bolje u svakom slucaju.

Ovoj koreografiji su se smijali,ono sto prica KPICTIJAH :D

Image
Image

True story! :mrgreen:
cvrčak_na_hedonizmu

#41330 Re: Premijer liga BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

lakilaka wrote: dzaba se trudis da mu objasnis. ne ide, pa ne ide. niko ne spominje u ovom tekstu komsinice, a i zasto bi. nisu bitni u ovoj proslavi. a plakalo se i zbog srece a i zbog toga sto se docekalo da se bude u svome na svome. " tamo su slike moga djetinjstva, tamo je sve sto je moje !" to je bio udarni transparent. ali to pojedini od njih tesko shvataju. ne trudi se. uzivajmo u ovim lijepim trenutcima. ovo je istorija.
Ne mogu podstanari to da shvate, jebiga, moraš ih razumjeti :D

:ljulja:
lakilaka

#41331 Re: Premijer liga BiH

Post by lakilaka »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
lakilaka wrote: dzaba se trudis da mu objasnis. ne ide, pa ne ide. niko ne spominje u ovom tekstu komsinice, a i zasto bi. nisu bitni u ovoj proslavi. a plakalo se i zbog srece a i zbog toga sto se docekalo da se bude u svome na svome. " tamo su slike moga djetinjstva, tamo je sve sto je moje !" to je bio udarni transparent. ali to pojedini od njih tesko shvataju. ne trudi se. uzivajmo u ovim lijepim trenutcima. ovo je istorija.
Ne mogu podstanari to da shvate, jebiga, moraš ih razumjeti :D

:ljulja:
ma znas onu : " volimo tebe, volimo tebe, a njih ko j.*.*.e, a njih ko j.*.*.e "
Tomahawk11
Globalni moderator

#41332 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Sta pricas ti ba?
Procitaj fino sta se pise nakon sto se postavio link.
Nemoj vazda mlatiti praznu slamu, malo citaj.
Cuj docekalo se u svom na svom....pa gdje je do juce Zeljo igrao, u Hrasnici :-)
Cijelo vrijeme se insuira prica kako je pitarima tesko zbog ovog juce, al eto, hajmo se praviti blesavi.
Slazem se, uzivajte u lijepim trenucima, manite se komsije :thumbup:
lakilaka

#41333 Re: Premijer liga BiH

Post by lakilaka »

Tomahawk11 wrote:
Sta pricas ti ba?
Procitaj fino sta se pise nakon sto se postavio link.
Nemoj vazda mlatiti praznu slamu, malo citaj.
Cuj docekalo se u svom na svom....pa gdje je do juce Zeljo igrao, u Hrasnici :-)
Cijelo vrijeme se insuira prica kako je pitarima tesko zbog ovog juce, al eto, hajmo se praviti blesavi.
Slazem se, uzivajte u lijepim trenucima, manite se komsije :thumbup:
A bakljada s iste utakmice obišla je svijet. Naime, na tri tribine zapaljeno je nekoliko stotina baklji (i niti jedna nije završila na travnjaku), a veći dio navijača na Grbavici nije mogao zadržati suze u tim trenucima, svjestan koliki su uspjeh napravili. Grbavica je svetinja, ne samo navijačima Želje, već i cijelom gradu jer je u ratu bila pod okupacijom, pa u Sarajevu na ovo gledaju kao na uspjeh grada”, piše Index.hr.

prema ovome clanku, po tebi bi onda ispalo da pitari nisu dio grada. a to nece reci ni oni od manijaka koji ih najvise mrze. samo si ti tako shvatio.
relativno84

#41334 Re: Premijer liga BiH

Post by relativno84 »

Maharadza wrote:True story! :mrgreen:
Image
Lakse to malo, dug je dan :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#41335 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

lakilaka wrote: A bakljada s iste utakmice obišla je svijet. Naime, na tri tribine zapaljeno je nekoliko stotina baklji (i niti jedna nije završila na travnjaku), a veći dio navijača na Grbavici nije mogao zadržati suze u tim trenucima, svjestan koliki su uspjeh napravili. Grbavica je svetinja, ne samo navijačima Želje, već i cijelom gradu jer je u ratu bila pod okupacijom, pa u Sarajevu na ovo gledaju kao na uspjeh grada”, piše Index.hr.

prema ovome clanku, po tebi bi onda ispalo da pitari nisu dio grada. a to nece reci ni oni od manijaka koji ih najvise mrze. samo si ti tako shvatio.
Bolan, kako mogu pitari da ne budu dio grada? :-)
A sto se tice pisanja, kazem ti, procitaj ti jos jednom kako, prema pojedinima, ''pola grada place od srece, a pola od tuge'', a to nikako nisam ja rekao.
Sad ti vidi sta je kako ko shvatio, a sta ko napisao.
cvrčak_na_hedonizmu

#41336 Re: Premijer liga BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Tomahavk druže, većina pitara pojede muda svoja zbog sinoć. To je realnost.

Ps. Znam da ti nisi među navedenim :-D
lakilaka

#41337 Re: Premijer liga BiH

Post by lakilaka »

Tomahawk11 wrote:
lakilaka wrote: A bakljada s iste utakmice obišla je svijet. Naime, na tri tribine zapaljeno je nekoliko stotina baklji (i niti jedna nije završila na travnjaku), a veći dio navijača na Grbavici nije mogao zadržati suze u tim trenucima, svjestan koliki su uspjeh napravili. Grbavica je svetinja, ne samo navijačima Želje, već i cijelom gradu jer je u ratu bila pod okupacijom, pa u Sarajevu na ovo gledaju kao na uspjeh grada”, piše Index.hr.

Bolan, kako mogu pitari da ne budu dio grada? :-)
A sto se tice pisanja, kazem ti, procitaj ti jos jednom kako, prema pojedinima, ''pola grada place od srece, a pola od tuge'', a to nikako nisam ja rekao.
Sad ti vidi sta je kako ko shvatio, a sta ko napisao.
procitaj ti clanak ( jer ja govorim o njemu ) jos vise puta, pa mozda i shvatis da si u krivu. mozda.
Tomahawk11
Globalni moderator

#41338 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Tomahavk druže, većina pitara pojede muda svoja zbog sinoć. To je realnost.

Ps. Znam da ti nisi među navedenim :-D
Ne znam, jbg, razumijem rivalstvo, razumijem sve, al ne moze biti mudojedstvo zato sto je komsija digao tribinu, napunio stadion....ok, jasno da ima i sa jedne i sa druge strane onih koji veseli/zalosti sve negativno/pozitivno kod komsiluka, ali nije isto podjebavati zbog sportskog neuspjeha (pogotovo onog derbiju ili na kraju kad se podvuce crta) i kao ovo sto je sad.
I reagovah samo na potrebu da se izazove ta reakcija onih kojima ovo smeta, jel.
Pa eto, ako i smeta, da sam navijac Zelje (gluho bilo :oops: :D ), boljela bi me neka stvar, uzivao bih u tome i ne bih se bavio komsilukom.
avetinja

#41339 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Jebote, ovolika hampa oko toga šta je napisao Index.hr ili ko već.
maida95

#41340 Re: Premijer liga BiH

Post by maida95 »

Charuga wrote:Bez obzira na rezultat i na to što je Željo sinoć bio bolji, ova Sloboda, i ovako oslabljena, je dobra ekipa. Imaju dobrih pojedinaca, dobru igru i nikome neće biti lako sa njima, posebno u Tuzli.

Gdje su mi ovi tuzlaci? Ko je onaj što je igrao na desnom krilu?
Da nije Kalezić? Broj 30 ja mislim.
ibizza

#41341 Re: Premijer liga BiH

Post by ibizza »

Da prenesem jedan post od mog druga, mrtvog pitara, ali velikog gospodina...i da pitam ove navijace sa Grbavice, je li nekad neko sa njihove strane napisao slican tekst kada smo kamp naparravili(duplo vise love skreno) ili kada smo doveli milijardera da investira u sport, u ovoj truhloj drzavi?!

uzivajte!

Rođen sam i odrastao na Grbavici u Lenjinovoj ulici,nekih 500 metara od istoimenog stadiona.Iako nisam po prirodi " kontras" srce je vuklo na drugu stranu grada, na " KOŠEVO "i tako je ostalo do dana današnjeg. Ali bez obzira na klupsku pripadnost , ono što se sinoć dešavalo na Stadionu Grbavica , obradovalo je svakog " istinskog ljubitelja nogometa " da se poslužim olinjalom frazom nemastovitih fudbalskih komentatora.Izgradnja tog famoznog " istoka" nije znacajna samo sa aspekta fudbala iako se ni taj aspekt ne može i ne smije zanemariti. Po meni je podjednako značajan i način na koji je taj projekat realiziran.Iako pojedini navijači Sarajeva,sada Grbavicu zovu " Sadaka Arena " jer je gro sredstava prikupljen dobrovoljnim prilozima, apsolutno se ne bih slozio sa nazivom " sadaka " Ovaj projekat je upravo suprotan od pojma sadake , koja se po pravilu daje slabim i nemocnim.Ovo je upravo dokaz da se moze voljom i vlastitim snagama i sredstvima postici zeljeni cilj.Ovo je upravo suprotno svemu onome cime ova vlast godinama truje ove narode.Ovo je suprotno sadaka-viktimizitorskom mentalitetu , slabe i nesposobne zrtve kojoj treba necija pomoc.Ne, gradnjom istocne TREBINE ( ha ha ha ) pokazalo se da u ovom gradu ima ljudi koji imaju ljubav za nekog i nesto a da nije politika ili religija , da ti ljudi imaju snagu i znanje da vlastitim sredstvima i siroko , dobro vodjenom marketinskom kampanjom pridobiju sirok krug ljudi za tu svoju ideju.Zbog toga su cak i neki navijaci Sarajeva ,bar simbolicno kupovinom pokoje stolice sudjelovali u ovoj akciji.Kad sam prvi put cuo pjesmu " Grbavica " u ratu zamalo nisam zaplakao.Bez obzira sto su tu divnu pjesmu " privatizirali " Zeljini navijaci, kao rodjenomSarajliji i Grbavicaninu , u meni i dalje budi iste osjecaje kao sto i legendarnu Keminu" Sarajevo ljubavi moja" isto moraju dozivljavati i navijaci Zeljeznicara bar oni rodjeni u ovom divnom gradu.Mozda nije prejaka rijec ako kazem da smo mi tek sinoc dozivjeli PRAVU REINTEGRACIJU GRBAVICE , reintegraciju u glavama .Da smo svi zajedno bez obzira na klupsku pripadnost i rezultate u ligi , poceli SAMI izlaziti iz zacaranog kruga vlastite nemoci , nesposobnosti i pesimizma koji nam je nametnula dnevna politika.Dakle MOZE SE , znamo i hocemo .Ako vi niste u stanju za 22 go dine nakon te famozne reintegracije napraviti stadion da se na njemu moze otici u WC, ako niste u stanju renovirati Dom kulture Bosko Buha kao jedan od simbola Grbavice, EVO MI , RAJA, NAVIJACI MI TO MOZEMO....Mislim da su ljudi na sinocnoj utakmici osjetili upravo ovakvu vrstu zadovoljstva i ja zbog toga cestitam prije svega agilnoj upravi Zeljeznicara koji su uradili izvrstan posao kao i svim koji su svojim prilozima pomogli da se dokaze da u ovom Gradu ima ljudi koji mogu uzeti svoju sudbinu u svoje ruke pa makar i izgradnjom jedne TREBINE.Da ovakvih i slicnih lijepih prica iz Sarajeva i BIH bude sto vise.SAMO JE JEDAN DOM ...
avetinja

#41342 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

ibizza wrote:Da prenesem jedan post od mog druga, mrtvog pitara, ali velikog gospodina...i da pitam ove navijace sa Grbavice, je li nekad neko sa njihove strane napisao slican tekst kada smo kamp naparravili(duplo vise love skreno) ili kada smo doveli milijardera da investira u sport, u ovoj truhloj drzavi?!
Nije to isto. Ovdje su navijači učestvovali, a kamp je Tan napravio. Bez obzira, ja sam čestitao na kampu. Što se tiče dovođenja Tana, to vam je greška. Rekao sam stotinu puta, nikada ne bih želio da se Željo proda, jer onda klub ovisi i djeluje po naređenjima jednog čovjeka koji može da radi šta god hoće. Možeš ti sada reći da se i vi pitate, ali u praksi je drugačije. Pita se ko ima para, a našim ljudima nije teško da zbog dobre plate izvršavaju naređenja glavnog.
Nadzorna_ploca

#41343 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Većina navijača Sarajeva je tek jutros vidjela sinocne rezultate. To je mrtva reala.
avetinja

#41344 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Ne kontam čemu rasprava "vama krivo - nama nije krivo"? Bilo me briga šta će neko misliti. Meni je bitno kako sam se ja osjećao taj dan i kako sam ga proveo.
lakilaka

#41345 Re: Premijer liga BiH

Post by lakilaka »

sinoc su rezultati vecini bili u drugom planu. manijacima je bilo najvaznije sto je otvorena istocna tribina, sto se obnavlja svoj dom. rezultati budu i prodju, stadion - grbavica ostaje sa trofejima. jos uz to kada se dadnu 4 gola, odigra leprsavo, osvoje 3 boda, to je jos bolje.
bersK

#41346 Re: Premijer liga BiH

Post by bersK »

Image

Očekujem da se kompleksaška stoka podavi u svojim pjena partijima.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#41347 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

ibizza wrote:Da prenesem jedan post od mog druga, mrtvog pitara, ali velikog gospodina...i da pitam ove navijace sa Grbavice, je li nekad neko sa njihove strane napisao slican tekst kada smo kamp naparravili(duplo vise love skreno) ili kada smo doveli milijardera da investira u sport, u ovoj truhloj drzavi?!

uzivajte!

Rođen sam i odrastao na Grbavici u Lenjinovoj ulici,nekih 500 metara od istoimenog stadiona.Iako nisam po prirodi " kontras" srce je vuklo na drugu stranu grada, na " KOŠEVO "i tako je ostalo do dana današnjeg. Ali bez obzira na klupsku pripadnost , ono što se sinoć dešavalo na Stadionu Grbavica , obradovalo je svakog " istinskog ljubitelja nogometa " da se poslužim olinjalom frazom nemastovitih fudbalskih komentatora.Izgradnja tog famoznog " istoka" nije znacajna samo sa aspekta fudbala iako se ni taj aspekt ne može i ne smije zanemariti. Po meni je podjednako značajan i način na koji je taj projekat realiziran.Iako pojedini navijači Sarajeva,sada Grbavicu zovu " Sadaka Arena " jer je gro sredstava prikupljen dobrovoljnim prilozima, apsolutno se ne bih slozio sa nazivom " sadaka " Ovaj projekat je upravo suprotan od pojma sadake , koja se po pravilu daje slabim i nemocnim.Ovo je upravo dokaz da se moze voljom i vlastitim snagama i sredstvima postici zeljeni cilj.Ovo je upravo suprotno svemu onome cime ova vlast godinama truje ove narode.Ovo je suprotno sadaka-viktimizitorskom mentalitetu , slabe i nesposobne zrtve kojoj treba necija pomoc.Ne, gradnjom istocne TREBINE ( ha ha ha ) pokazalo se da u ovom gradu ima ljudi koji imaju ljubav za nekog i nesto a da nije politika ili religija , da ti ljudi imaju snagu i znanje da vlastitim sredstvima i siroko , dobro vodjenom marketinskom kampanjom pridobiju sirok krug ljudi za tu svoju ideju.Zbog toga su cak i neki navijaci Sarajeva ,bar simbolicno kupovinom pokoje stolice sudjelovali u ovoj akciji.Kad sam prvi put cuo pjesmu " Grbavica " u ratu zamalo nisam zaplakao.Bez obzira sto su tu divnu pjesmu " privatizirali " Zeljini navijaci, kao rodjenomSarajliji i Grbavicaninu , u meni i dalje budi iste osjecaje kao sto i legendarnu Keminu" Sarajevo ljubavi moja" isto moraju dozivljavati i navijaci Zeljeznicara bar oni rodjeni u ovom divnom gradu.Mozda nije prejaka rijec ako kazem da smo mi tek sinoc dozivjeli PRAVU REINTEGRACIJU GRBAVICE , reintegraciju u glavama .Da smo svi zajedno bez obzira na klupsku pripadnost i rezultate u ligi , poceli SAMI izlaziti iz zacaranog kruga vlastite nemoci , nesposobnosti i pesimizma koji nam je nametnula dnevna politika.Dakle MOZE SE , znamo i hocemo .Ako vi niste u stanju za 22 go dine nakon te famozne reintegracije napraviti stadion da se na njemu moze otici u WC, ako niste u stanju renovirati Dom kulture Bosko Buha kao jedan od simbola Grbavice, EVO MI , RAJA, NAVIJACI MI TO MOZEMO....Mislim da su ljudi na sinocnoj utakmici osjetili upravo ovakvu vrstu zadovoljstva i ja zbog toga cestitam prije svega agilnoj upravi Zeljeznicara koji su uradili izvrstan posao kao i svim koji su svojim prilozima pomogli da se dokaze da u ovom Gradu ima ljudi koji mogu uzeti svoju sudbinu u svoje ruke pa makar i izgradnjom jedne TREBINE.Da ovakvih i slicnih lijepih prica iz Sarajeva i BIH bude sto vise.SAMO JE JEDAN DOM ...
Hvala ti na ovome postu.
Da je barem na obje strane ovakvih ljudi prije svega,a potom navijaca.
Ne znam jesu li manjina ili vecina u ovom gradu,to je manji problem. Veci problem je sto su tihi i ne cuju se.
Kat

#41348 Re: Premijer liga BiH

Post by Kat »

Najjadnije su one balije koje ismijavaju sadaku i sergiju. To je ko biva nesto pezorativno. Propustili mejtef, sta li?
Prepoznace se.
ultima_palabra

#41349 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Nadzorna_ploca wrote:Većina navijača Sarajeva je tek jutros vidjela sinocne rezultate. To je mrtva reala.
:lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#41350 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

uzivajte!

Ovakva razmisljanja bi trebala biti pravilo, a ne iznimka :thumbup:

Sto se tice Tana i nase uprave, svako je dobio ono sto je trazio i zasluzio.
Locked