Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
oakville

#41301 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by oakville »

DejanSrbin wrote:
oakville wrote:Stvarno ne znam zašto se protivite srpskim obilježavanjima 100 godina Principovog pucanja iz zasjede.

Ako želite da živite sa srbima, morat ćete prihvatiti da je dio srpske vojne tradicije, potvrđen demokratskom voljom većine unutar istog naroda (izborima SDS-a, Dodika, ranije Karadžić, Milošević itd), da se puca iz zasjede po mogućnosti prvo na trudne žene a onda na sve ostale. Tako je bilo u prvom, tako u drugom a onda i u ovom zadnjem ratu.

Različite su dakle kulture među različitim narodima, i treba te različitosti prihvatiti :mrgreen:
Srecom sto ti babo nije bio u junackom Jasenovcu koljac Srpke dece i zena...tu ste se dokazali kao ustaski konjusari...kao i junacka handzar divizija,nije je tukao samo ko nije hteo.
Odlično si to rekao. Sad nam pokaži gdje se organizira proslava 100 godišnjice handžar divizije u BiH, podržana od većinski izabraniih bošnjačkih predstavnika? Hvala unaprijed na odgovoru.
DejanSrbin

#41302 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by DejanSrbin »

oakville wrote:
DejanSrbin wrote:
oakville wrote:Stvarno ne znam zašto se protivite srpskim obilježavanjima 100 godina Principovog pucanja iz zasjede.

Ako želite da živite sa srbima, morat ćete prihvatiti da je dio srpske vojne tradicije, potvrđen demokratskom voljom većine unutar istog naroda (izborima SDS-a, Dodika, ranije Karadžić, Milošević itd), da se puca iz zasjede po mogućnosti prvo na trudne žene a onda na sve ostale. Tako je bilo u prvom, tako u drugom a onda i u ovom zadnjem ratu.

Različite su dakle kulture među različitim narodima, i treba te različitosti prihvatiti :mrgreen:
Srecom sto ti babo nije bio u junackom Jasenovcu koljac Srpke dece i zena...tu ste se dokazali kao ustaski konjusari...kao i junacka handzar divizija,nije je tukao samo ko nije hteo.
Odlično si to rekao. Sad nam pokaži gdje se organizira proslava 100 godišnjice handžar divizije u BiH, podržana od većinski izabraniih bošnjačkih predstavnika? Hvala unaprijed na odgovoru.
Pa nisam ja kriv sto ste uvek bili na pogresnoj strani,ustvari ,porazenoj strani...a sa Gavrilom Principom je bilo i mladih Muslimana i Hrvata...toliko o tvom znanju,ustvari ne znanju.
It_is_a_Leclerc

#41303 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by It_is_a_Leclerc »

Meni je super da iko želi raspravljati sa likom koji ne koristi termin Bošnjaci.

Ja takve likove isključujem iz komunikacije u prvih pet minuta.
DejanSrbin

#41304 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by DejanSrbin »

Styling wrote:
DejanSrbin wrote:

Dejo, sine, 'ajde sada lepo piskiti pa spavati. Mala deca bi vec odavno trebala biti u krevetu.
Vazi...u nedostatku dokaza,teraj ljude na spavanje.
DejanSrbin

#41305 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by DejanSrbin »

It_is_a_Leclerc wrote:Meni je super da iko želi raspravljati sa likom koji ne koristi termin Bošnjaci.

Ja takve likove isključujem iz komunikacije u prvih pet minuta.
U to vreme nisu postojali Bosnjaci,a boga mi ni do 92-ge...ali ja ih uvek zovem Bosnjaci...meni ne smeta...moze da svako sebe naziva kako hoce.
Chisum

#41306 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chisum »

Opet najezda jednih te istih klonova koje su pradjedovi, kmetovi, usmenom predajom zakleli da se, kad se izmisli internet, nagovore balijama, kad vec oni nisu smjeli... :lol:

Ovaj je jos i poucan... Murata zaklao izmisljeni lik itd... Trece oko, Arka, We are not alone, ovo, ono...
Last edited by Chisum on 26/01/2014 10:51, edited 1 time in total.
macmoodan

#41307 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by macmoodan »

Ukoliko bi se blokirao projekt "Južni tok“ to bi značilo blokadu cijele Bosne i Hercegovine - upozorio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On kaže da "izabrati da se blokira odluka o tom projektu na nivou BiH, znači izabrati blokadu čitave BiH“.

-Južni tok je naš strateški projekt i nećemo dozvoliti nikakvu blokadu - rekao je Dodik i potvrdio da su danas predstavnici vlasti RS razgovarali o potrebi da se donesu određene odluke organa BiH.

Kazao je da RS ima aranžman i potpisane protokole s "Gazpromom“ i potrebno je donijeti određene odluke vezano za činjenicu, kako kaže, da se prelazi granična linija što je nadležnost institucija BiH i regulirati pitanja oko starog duga BiH za gas prema Ruskoj Federaciji.

Ta pitanja su, kaže, predložena Vijeću ministara i očekuje da se završe brzo i efikasno, bez zastoja.

-Nećemo oklijevati da to pitanje, ukoliko bude blokada, uslovimo s bilo kakvim drugim odlučivanjem u BiH - kategoričan je entitetski predsjednik.

O projektu "Južni tok“ te mogućnosti da se nastavi izgradnja dionice autoputa Banja Luka-Prnjavor, te nivou finansijske sposobnosti da se ispate obaveze iz budžeta, danas se razgovaralo na nenajvljenom sastanku u Vladi RS-a.

Razgovorima su osim Dodika prisustvovali i član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić, premijerka Željka Cvijanović te nekoliko resornih ministara.

(Fena/av)
Za pretpostaviti je da je ruski partner naložio brzo rješavanje pravnih pitanja za realizaciju ovog projekta, vjerovatno uz dodatnu motivaciju u obliku prijetnje EU da će zablokirati Južni tok. Da imaju makar malo pameti ovi mošnjački lideri, pa da zablokiraju ovo po svaku cijenu, gledali bi strahovit pad Velikog vladara Clobodarcke. Ni PH mu ne bi pomogao :oops:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#41308 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

Chisum wrote:Opet najezda jednih te istih klonova koje su pradjedovi, kmetovi, usmenom predajom zakleli da se, kad se izmisli internet, nagovore balijama, kad vec oni nisu smijeli... :lol:

Ovaj je jos i poucan... Murata zaklao izmisljeni lik itd... Trece oko, Arka, We are not alone, ovo, ono...
:D

Dejo je morao da ode :D
155_mm

#41309 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Ukoliko bi se blokirao projekt "Južni tok“ to bi značilo blokadu cijele Bosne i Hercegovine - upozorio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On kaže da "izabrati da se blokira odluka o tom projektu na nivou BiH, znači izabrati blokadu čitave BiH“.

-Južni tok je naš strateški projekt i nećemo dozvoliti nikakvu blokadu - rekao je Dodik i potvrdio da su danas predstavnici vlasti RS razgovarali o potrebi da se donesu određene odluke organa BiH.

Kazao je da RS ima aranžman i potpisane protokole s "Gazpromom“ i potrebno je donijeti određene odluke vezano za činjenicu, kako kaže, da se prelazi granična linija što je nadležnost institucija BiH i regulirati pitanja oko starog duga BiH za gas prema Ruskoj Federaciji.

Ta pitanja su, kaže, predložena Vijeću ministara i očekuje da se završe brzo i efikasno, bez zastoja.

-Nećemo oklijevati da to pitanje, ukoliko bude blokada, uslovimo s bilo kakvim drugim odlučivanjem u BiH - kategoričan je entitetski predsjednik.

O projektu "Južni tok“ te mogućnosti da se nastavi izgradnja dionice autoputa Banja Luka-Prnjavor, te nivou finansijske sposobnosti da se ispate obaveze iz budžeta, danas se razgovaralo na nenajvljenom sastanku u Vladi RS-a.

Razgovorima su osim Dodika prisustvovali i član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić, premijerka Željka Cvijanović te nekoliko resornih ministara.

(Fena/av)
hahahahahahahaahahhahahahahahahahahaahhahahahahah.......

drug mico iz laktasa prijeti blokadom i ucijenjivanjem na nivou BiH. nemogu da vjerujem da je dotle doslo. :D

jah sugavijeh vremena.
čaika

#41310 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by čaika »

BOLJE BI IM BILO DA ODMAH POTPIŠU JUŽNI TOK, AKO NEĆE BLOKIRAM DRŽAVU: GUARDIAN PODVIKNO ISLAMISTIMA

Kad Guardian ovako sređen podvikne islamistima, šumske nerotkinje uzbuđene jer će jednom i one doći na red kod njega, padaju u nesvijest! Guardianov stajling u ovom snimku je neodoljiv. Savršeno odabrane najfinije tkanine, šal od kašmira delikatno povezan oko elegantnog, svježe obrijanog i namirisanog vrata, boje uklopljene bez greške, Guardianova impozanta pojava - islamisti iz Teherana će se postiditi svoje neukosti i modne neosviještenosti, dok će šumske nerotkinje histerično maštati o momentu oplodnje. Muževnost, muškost, ukrućenost svakog mišića na snažnom atletskom tijelu, ne ostavljaju ravnodušnim žene: nerotkinje, majke, hermafrodite, homoseksualke, trandže, kao ni muškarce - hetero, gej i agroseksualce!

Samo što je ova izdajnička televizija namjerno stavila snimak male rezolucije, da bi Guardian što gore izgledao. Ali džaba im je, Guardianova minucioznost u stajlingu se vidi i na mizernom snimku. Možda je to i mjera opreza u sastavu državne politike Šumske, da Guardian na snimcima ne bude suviše privlačan nerotkinjama iz drugih krajeva. Kako je poznato, prema šumskom Ustavu, Guardian oplođava samo nerotkinje iz Šumske, nebitno je koje narodnosti i nacionalnosti. Da bi izbjegli masovan prelazak nerotkinja iz FBiH u šumsko državljanstvo, radi zagarantovane oplodnje od Guardiana, šumsko Ministarstvo zdravlja je izdalo smjernice medijima da objavljuju snimke Guardiana u maloj rezoluciji, da pomahnitale nerotkinje ne bi navalile da se prijavljuju u šumsko državljanstvo, slijepe od ljubavi prema Guardianu zbog njegove impozantne pojave i nevjerovatnog stajlinga. Jer to povlači moguće zloupotrebe od onog Prvog marta, barem dok nerotkinja ne bi bila oplođena. Poslije opodnje nijedna ne bi glasala protiv Guardiana.

Ovaj njegov stajling, kao veliki nepoznavalac modnih trendova, ja sam nazvao "šumski mačor u špajzu". Guardian još ponekad koristi stajling "čeljabinski privrednik u upravnom odboru naftnog preduzeća" i standardni, šumski "polivinil audi odojak" dizajn.

Zamolio bih nerotkinje prisutne na forumu da slobodno iskažu emocije povodom Guardianove monumentalne pojave, ne treba se stiditi toplih ljubavnih osjećaja.
seldzuk

#41311 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seldzuk »

hajmo još koji dislajk za onlajn-četnike
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300 ... -Strazistu

dokaz da je post vezan za temu
http://www.vecernji.hr/balkan/milorad-d ... cid-917117
Chisum

#41312 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chisum »

Chmoljo wrote:
Chisum wrote:Opet najezda jednih te istih klonova koje su pradjedovi, kmetovi, usmenom predajom zakleli da se, kad se izmisli internet, nagovore balijama, kad vec oni nisu smjeli... :lol:

:D

Dejo je morao da ode :D
Steta, mlad... Sta je? Da nije grdobolja? :D
155_mm

#41313 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

posto nam je drzava ovako odblokirana po svim pitanjima bio bi red da vidimo kako bi to izgledalo kad milorad blokira drzavu. onako cisto da mozemo uporediti odblokiranu sa blokiranom drzavom.
zbog toga bi trebalo blokrati juzni tok za BiH ili ga barem usloviti sa nastavkom* procesa pridruzivanju NATO-u.

* nisam mogao napisati "deblokadom procesa" jer bi to znacilo da je nesto blokirano u ovoj drzavi, a koliko vidimo da milorad tek prijeti blokadama zato sam napisao "nastavkom procesa".
mO k3

#41314 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

155_mm wrote:posto nam je drzava ovako odblokirana po svim pitanjima bio bi red da vidimo kako bi to izgledalo kad milorad blokira drzavu. onako cisto da mozemo uporediti odblokiranu sa blokiranom drzavom.
zbog toga bi trebalo blokrati juzni tok za BiH ili ga barem usloviti sa nastavkom* procesa pridruzivanju NATO-u.

* nisam mogao napisati "deblokadom procesa" jer bi to znacilo da je nesto blokirano u ovoj drzavi, a koliko vidimo da milorad tek prijeti blokadama zato sam napisao "nastavkom procesa".
Nista , blokirati sve što Mile hoće i želi , pa da vidimo kako ce dalje ići :D
muha_sa

#41315 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by muha_sa »

mO k3 wrote:
155_mm wrote:posto nam je drzava ovako odblokirana po svim pitanjima bio bi red da vidimo kako bi to izgledalo kad milorad blokira drzavu. onako cisto da mozemo uporediti odblokiranu sa blokiranom drzavom.

ti si protivU suživota :D
shiljak

#41316 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by shiljak »

Lajčak: Sijede na mojoj glavi su od Dodika

http://www.vijesti.me/svijet/lajcak-sij ... nak-173932
mO k3

#41317 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

muha_sa wrote:
mO k3 wrote:

ti si protivU suživota :D
:D iskreno da ti kažem , zaboli me vise za njima i neko ubjedjivanje .... Hoće , neće , ne moraju .... Ima u Bosni mjesta za sve .....

Ps. Dosta je meni da me pokušavaju na svakom koraku meni kao bošnjaku uskrate pravo , a to se svaki dan vidi kroz medije
Hlapoje

#41318 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hlapoje »

Šta je problem sa "Južnim tokom"?
Što u Federaciji ne žele pipu za gas?
armin071

#41319 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by armin071 »

Hlapoje wrote:Šta je problem sa "Južnim tokom"?
Što u Federaciji ne žele pipu za gas?
Pa problem je sto je tvoj preCjednik umslio da je car koji nikog ne treba nista da pita i da radi sta i kako on hoce. Da je bio covjek on je mogao odmah zajedno sa FBiH da udje u ovaj projekat odnosno na nivou citave BiH i svi bi bili za. Ali ovako odluci car da on samo pripoji PC na pipu ne bi li tako jos jednom dokazao "drzavnost PC-a" :D Ali avaj zli Teheran mora sve to odobriti inace sve propada. Tako je to kad visoko poletis (sa trebinjskog aerodroma) obicno padnes negdje oko Teherana (u nedostatku goriva).
[qуоте="Хлапоје"]Шта је проблем са "Јужним током"?
Што у Федерацији не желе пипу за гас?[/qуоте]

Па проблем је сто је твој преЦједник умслио да је цар који никог не треба ниста да пита и да ради ста и како он хоце. Да је био цовјек он је могао одмах заједно са ФБиХ да удје у овај пројекат односно на нивоу цитаве БиХ и сви би били за. Али овако одлуци цар да он само припоји ПЦ на пипу не би ли тако јос једном доказао "дрзавност ПЦ-а" :Д Али авај зли Техеран мора све то одобрити инаце све пропада. Тако је то кад високо полетис (са требињског аеродрома) обицно паднес негдје око Техерана (у недостатку горива).

Evo možda sad malo bolje razumiješ :-)
Last edited by armin071 on 26/01/2014 22:38, edited 1 time in total.
Hlapoje

#41320 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hlapoje »

Znači, to je samo teranje inata.
Šteta...
Danguba

#41321 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

Hlapoje wrote:Znači, to je samo teranje inata.
Šteta...
...ili se pravis grbav ili ne mozes da razumijes sta ti covjek pise. :D

isto ovo se desilo i sa italijanima na drini... :-)

nego, eno i radojicic se plasi radikalnih islamista
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić ocijenio je da u BiH u ovom trenutku nema "dovoljno ludih" za neki novi ratni konflikt, ali da ozbiljna prijetnja dolazi od radikalnih islamista.
nema vecih radikala i prijetnje po ovu zemlju od vas. ista spika kao i '91.god. kada se karadzicu prividjali islamski fundamentalisti pa je krenuo u etnicko ciscenje ''fundamentalnih nena i deda'' sirom bih.
bierkof

#41322 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bierkof »

Nije tjeranje inata, jer u projekte od drzavnog znacaja treba ulaziti na nivou drzave, a ne na nivou entiteta ili kantona...
Zbog istog razloga dodik i radmanovic blokiraju sve sto treba da se zapocinje na drzavnom nivou, cak i pridruzivanje Erasmusu. Doslovno svaki zakon koji treba da se usvoji na nivou drzave.
Oni su ti koji zele da upropaste Bosnu sto vise mogu, ali cesto prepilaju granu na kojoj sjede.
Hlapoje

#41323 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hlapoje »

bierkof wrote:Nije tjeranje inata, jer u projekte od drzavnog znacaja treba ulaziti na nivou drzave, a ne na nivou entiteta ili kantona...
Pa dobro, kako god da se udje...na kraju će odlučivati na nivou države.
Pitanje je sad zašto se blokira jedan aranžman od nesumnjivo velikog značaja za zemlju?
Odgovor koji sam dobio je zato što je inicijativa krenula iz RS-a.
Šta je to nego teranje inata?
armin071

#41324 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by armin071 »

Hlapoje wrote:
bierkof wrote:Nije tjeranje inata, jer u projekte od drzavnog znacaja treba ulaziti na nivou drzave, a ne na nivou entiteta ili kantona...
Pitanje je sad zašto se blokira jedan aranžman od nesumnjivo velikog značaja za zemlju?
Sreca pa dobro citas :run:
Danguba

#41325 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

Hlapoje wrote:

kod vas su odgovori i na mnogo jednostavnija pitanja malo iskrivljeni pa nas zato ti i ne cudis. :D
Locked